אוי, איזה ברוך!

Anna 1987

New member
אוי, איזה ברוך!

אז ככה: אני עומדת לשכור דירה. חתמתי על חוזה, התנאים נראים לי, תאריך הכניסה נקבע והכל נראה טוב ויפה. אבל - לדירה יש חמישה בעלים (חמישה אחים) שלכל אחד מהם יש 20% מהדירה. שניים מהאחים מסוכסכים, וזה יצר אצלי ואצל שני השוכרים האחרים כאב ראש לא קטן עוד לפני שאפילו נכנסנו. אני לא רוצה שיקרה מצב שהסכסוך הזה ישפיע עלינו. תסריטי אימה אפשריים: - צ'ק הפקדון על סך חודש שכירות אחד יחולק לחמישה חלקים, ויש חשש שחלק מהכסף לא יוחזר לנו בסוף החוזה. נניח, אם אחד האחים יחליט לעשות דווקא לאח האחר, יש מצב שהוא לא יחזיר לנו את הכסף בכדי לגרום לו לשלם מכיסו או כדי "לפתות" אותנו לתבוע אותו. - יש פי 5 סיכוי שכשנעזוב את הדירה מישהו יגלה איזה פגם בצבע או אלוהים יודע במה ויאלץ אותנו לשלם על תיקון (כמובן שזה תלוי בכמה הוא מסוכסך עם אחים אחרים באותו רגע, וכמה בא לו להחזיר להם דרכנו). - יש סתימה בצנרת - אבל צריך את החתימות של כולם כדי לאשר תיקון, או כדי לשלם עבורו... ולכי תרדפי אחרי כולם... יש לציין שלמרות שאני ושני השוכרים האחרים חתמנו על החוזה ונתנו להם צ'קים, החוזה עדיין לא בתוקף, היות ולא כל האחים חתמו עליו. לא בטוח שהם גם יחתמו. למעשה, אנחנו נכנסים לדירה ביום ראשון כשרק 4 מתוך 5 אחים חתומים על החוזה. כאן עולה השאלה הראשונה: האם זה חוקי? האם מותר לנו להיכנס כאשר לא כולם חתומים על החוזה? כמו כן, הצבתי לבעל הדירה תנאי (היות והחוזה עדיין לא בתוקף, לדברי האח החמישי, בטרם הוא יחתום) - שאני ממשיכה עם החוזה מולו רק אם הוא יכניס סעיף שיגדיר אותו כמיופה כוח מטעם האחים ובתור האחראי הבלעדי לתקשורת עם הדיירים בנוגע לדירה. אשמח אם תעזרו לי לנסח סעיף כזה, היות ואני לא עורכת דין אלא בסה"כ סטודנטית מרוטה שרוצה להיכנס לדירה נורמלית בלי לחשוש שכל יום קריזיונר אחר יעיף אותה משם. מה דעתכם על הנוסח הבא? "XXXXXX הוא מיופה הכוח מטעם כל בעלי הנכס לשם תקשורת מול הדיירים וטיפול בבעיות שוטפות. כל בעיה הנוגעת לדיירים ו/או לתקינות הנכס תעבור דרכו ורק דרכו, ובאחריותו הבלעדית לפתור בעיות אלו." אודה מאד לעזרכתם/ן, חג שמח ושבת שלום, אנה

תשובה

ממליצה לבטל אם לא תהיה חתימת כל האחים + הצהרה שלהם בהסכם בסגנון שכתבת כולל שהוא מיופה כוחם גם לכל דבר הקשור בהסכם וכולל לעניין תשלום שכר הדירה.

Anna 1987

New member
תודה על התשובה. שאלת המשך:

כאמור, אנחנו נכנסים לדירה ביום ראשון כשרק 4 מתוך 5 אחים חתומים על החוזה. האם זה חוקי? האם מותר לנו להיכנס כאשר לא כולם חתומים על החוזה? ובהמשך לכך, האם יש באפשרותי לבטל אם אחד האחים עדיין לא חתם?

אם לא כל הצדדים להסכם חתומים עליו

אז מבחינת מי שלא חתם החוזה לא בתוקף. זה לא מצב רצוי. אם אני זוכרת נכון כתבת שיש סעיף שההסכם מותנה בחתימת כל האחים אז יש באפשרותך להודיע שאם עד ליום ראשון בשעה 12:00 נניח החוזה לא חתום על ידו מבחינתך הוא מבוטל.

Anna 1987

New member
מצטערת אך לא ממש הבנתי

לפי מה שזכור לי, אין סעיף שאומר שההסכם מותנה בחתימה כל האחים. אבל האם זו לא ברירת המחדל? 1 מתוך 5 מהבעלים של הנכס לא חתם - האם ההסכם בתוקף, או שהוא יהיה בתוקף רק אחרי שיחתום? האם איני מסכנת את עצמי בתביעה אם אומר לו שמבחינתי ההסכם מבוטל? אני חושת שאהיה זקוקה להתייעצות צמודה יותר של עורך/ת דין. ידוע לך על קווי ייעוץ חינמיים לבעיות שכאלו?

אני שבה על הצעתי מאתמול

אינני מכירה קווי ייעוץ חינמיים, בוודאי לא כאלו הנותנים מענה מיידי. לא ניתן לתת הבטחה חד משמעית שלא תוגש תביעה אבל אם זו תוגש סיכוייה נמוכים.

Anna 1987

New member
תודה לך

בכל אופן הסתבכתי בעוד יותר בלגן מעל הראש (כולל איומים במשטרה / בית משפט)... העברתי את זה לטיפולם של הוריי. מסקנה: להקשיב לאינטואיציה ולא לעשות עסקים עם אנשים מטורפים

Anna 1987

New member
מה שקרה זה שביטלתי את החוזה

ובעל הדירה (אחד האחים שהייתי איתו בקשר רציף) טען שהפרתי חוזה ואיים עליי במשפט. עכשיו הוא רוצה שאשלם לו 1000 ש"ח בתמורה לשחרור מהחוזה - כאשר, כאמור, הוא זה שהפר אותו (לא היו עליו 5 חתימות). אוף

למעלה