אויש...איזה מבאס...

MeWithoutU

New member
אויש...איזה מבאס...

חברה הכי טובה שלי נשואה ויש לה ילד מתוק בן שנה...היא בת 18 (הם ביחד שנתיים) חברה אחרת שלי סיפרה לי שחברה שלה ילדה לפני חודש...היא עוד לא נשואה אבל גרה עם החבר (הם ביחד שנתיים) ורק חודש הבא תיהיה בת 18...ראיתי תמונות של התינוק...(= איזה מתוקקקק מישהי שאני מכירה התחתנה לפני כמה חודשים והיא בהריון מחכה לתאומים...כבר בת 19...(הם ביחד פחות משנה) עוד זוג שאני מכירה באותו גיל נשואים ויש להם ילד...(הם ביחד הרבה זמן) אחת שהייתה איתי בכיתה שרק עכשיו מלאו לה 18 יש לה תינוקת בת שנה והיא גרה עם החבר...(בם ביחד 3 שנים) אחד שהיה בבית ספר שלי התחתן עם חברה שלו הוא בן 17 והחברה בת 19...(הם ביחד שנה שנתיים) והיום חבר שלי מספר לי שחבר שלו שאיתו בצבא...גם אני מכירה אותו למדנו ביחד הציע לחברה שלו נישואים...בן 19...(הם ביחד יומיים...אבל הוא מאוהב בה כבר הרבה זמן) אוישששש... כולם מתחתנים או שיולדים ילדים בגיל צעיר מאוד... גם אני רוצההההההההההה אני וחבר שלי ביחד 4 שנים! כן נכון שזה מוזר פתאום להיות נשואה או שבכלל זה מאוד קשה לגדל ילד בגיל צעיר... אבל אפשר להסתדר לא?!?!

MIF2004

New member
הי לך

מצד אחד אני מבינה את התחושה הזו שפתאום כולם נהיים תיבת נוח - עם בני זוג, ופה אצלך זה קצת יותר כי הסובבים אותך גם עושים ילדים בגיל מאוד צעיר, מצד שני תזכרי שאת לא לבד, יש לך חבר כבר זמן רב וזה נהדר. לגבי הגיל - אני אספר לך שאני התחתנתי בגיל 30, וילדתי ילד ראשון בגיל 32 ורוב חברותיי כמוני, התחתנו סביב גיל 30 וחלקן עדיין לא ואין בזה פסול. גיל הנישואין זה דבר מאוד אישי, זה גם קשור לדעתי לאופי וגם למזל, למצוא את בן הזוג המתאים בזמן המתאים, וקשור בהחלט גם להשפעות מהסביבה. הוריי למשל התחתנו בגיל 19 כי זה היה לגמרי מקובל אז ולי זה תמיד היה נראה מאוד מאוד מוקדם, היום חשבתי שגיל הנישואין עלה, אבל לפי מה שאת כותבת כנראה שזה תלוי בחוג החברתי. תחשבי אם יש דברים שהיית רוצה לעשות לפני, לפני חתונה, לפני ילדים - ואם יש אז תחכי ותממשי את החלומות שלך, כי אחר כך זה יותר קשה. עם ילדים כל טיול לחו"ל, כל קורס שתרצי ללמוד, כל מעבר דירה, כל יציאה לסרט הם יותר מסורבלים, לא בלתי אפשריים, אבל פשוט מסובכים יותר (ויקרים יותר
). בכל אופן ההחלטה שלך צריכה לבוא מבפנים, ממה שאת רוצה לעצמך, ולבן זוגך, ולא ממה שאחרים סביבך עושים, כי בסופו של יום חתונה היא עוד איכשהו החלטה הפיכה, אבל ילד לא, אז לדעתי כדאי להיכנס לזה בראש שקול, כשאת מוכנה ובשלה לזה, ולא בגלל לחצים חברתיים. מקווה שעזרתי ולא עיצבנתי

MeWithoutU

New member
היי מירי...

אני לא חושבת שזה מלחץ חברתי... מאז שאני קטנה רציתי להיתחתן בגיל מוקדם... רוב החברים שלי שהתחתנו או שילדו ילדים זה לא היה הכי מתוכנן אצלם...הם לא חשבו על זה הרבה כמוני... אלו שילדו או שעומדות ללדת זה לא היה מתוכנן בכלל... ואלו שהתחתנו גם לא היה במחשבה מלאה על מה יקרה בעתיד... חוץ מזה שאבא שלי די מבוגר...אומנם הוא לא נראה כזה ולא מרגיש כזה...תמיד יש לו כאבים...והוא מדבר על מה יהיה כשהוא ילך...ואיך אני יסתדר)= ואני כל כך רוצה שהוא יהיה בחתונה שלי ויכיר את הילדים שלי...שזה משהו שאמא שלי בחיים לא תוכל לעשות... זה לא שאני רוצה ילד מיד ועכשיו...אבל להיתארס...אחרי שנה להיתחתן...ואז ילדים... את האמת שאין לי משהו שאני כל כך נואשת לעשות...בחו"ל טיילתי יותר מדי...ולילמוד חשבתי לילמוד להיות אחות מיילדת...שזה קורס של 4 שנים...אבל אני לא בטוחה שזה מה שאני רוצה...ואם לא אז גם ככה למדתי צילום 3 שנים...שגם זה משהו שרציתי... בכל אופן אני עוד מעט מתחילה לעבוד ואז עוברת לחיות עם החבר...שזה גם משהו(= תודה לך על העזרה...

fox28

New member
תגובתי

בעיני זה גיל מאוד צעיר להתחתן ובטח גיל צעיר ללדת ילדים אני ממש לא מקנאה בהם. נראה לי שבכל כזה הם בעצמם עוד ילדים. לא הייתי מתחתנת בגיל כזה עכשיו אני כמעט בת 32 ומוכנה להתחתן , אבל החבר שלי עדיין לא רוצה, אז אחכה בסבלנות על ילדים כנראה אוותר, מכל מיני שיקולים אבל לא הייתי יולדת בגיל כזה צעיר, ממש לא מיכל

MeWithoutU

New member
כן...

יכול להיות שזה צעיר... אבל תלוי איך כל אחד מסתכל על זה... אצלי במשפחה כולם התחתנו בגיל צעיר... טוב כנראה אני אצטרך לחכות עד שחבר שלי יהיה מוכן...(=

להתחתן?

שאלה- למה רצית להתחתן בגיל מוקדם מאז שאת קטנה? יכול להיות שאת מחפשת תחליף טוב יותר למשפחה שבה את חיה? לדעתי, נישואין וילדים צריכים לבוא מתוך בחירה אמיתית שזה מה שבאמת רוצים ולא כי בורחים ממשהו אחר- כשלא מוצאים מה לעשות בחיים, כשהאבא מבוגר, כשמרגישים שכבר הספקנו הכל, כשלא יודעים מה ללמוד וכשטיילנו מספיק. במובן מסוים, זה גם לא הוגן כלפי בן הזוג והילדים שיהיו לך. הם צריכים גם כן להרגיש רצויים ולא תחליף למשהו אחר. אני במקומך הייתי בודקת מה אני רוצה לעשות בחיי. לא מה נמאס לי (עוד פעם, לברוח ממשהו...) אלא לאן אני רוצה ללכת ולמה אני מרגישה כל כך הרבה אדישות למה שאני אעשה עם עצמי בחיים. (סליחה אם לא קלעתי למטרה זה מה שאני מבינה מדבריך). רק כך תוכלי לדעתי לבחור את הבחירה הנכונה מתוך שיקול דעת אמיתי ותאמיני לי נישואין וילדים הם החלטות שדורשות בהחלט שיקול דעת. מקווה שיהיה רק טוב, רותי.

חמודה...

כמו בכל דבר אחר בחיים, הכל עניין של השקפה... גם אני כמו MIF2004 עשיתי את הצעד הזה של חתונה וילדים בשלב יותר מאוחר בחיי כשהייתי בת 29. בשנות ה-20 הייתי עסוקה בלימודים אקדמיים ומציאת עבודה. בנוסף, היות וגרתי עם אחותי הקטנה ובעצם תיפקדתי כאם מגיל מאוד צעיר, לא הרגשתי צורך להביא ילדים משלי בשלב כ"כ מוקדם, רציתי קצת חופש לפני שאכנס למחוייבות כזו גדולה. היום, כשיש לי ילדון קטן בן כמעט שנתיים, אני שמחה שהבאתי אותו לעולם בשלב יותר מאוחר של חיי, אין לי חרטות בעניין הזה. ...אבל שוב זה הכל תלוי בצרכים שלך וביכולות שלך, אם את מרגישה שעשית כבר את כל מה שאת צריכה לעשות, שאת בשלה ושיש לך סביבה תומכת שיכולה לעזור לך (וזה מאוד חשוב שתהיה סביבה תומכת), אז לכי על זה. מקווה שעזרתי

MeWithoutU

New member
היי חייכנית ואופטימית

תאמת שאנשים יגידו שאני בעצמי עוד ילדה... רק בפברואר אני איהיה בת 18... אבל אני הייתי צריכה להתבגר מהר מדי...בגלל כל מיני דברים שהחיים הובילו אותי לשם... כך שבאמת הכול עניין של השקפה... פשוט הייתי שמחה לראות את עצמי נשואה לעשות את המשפחה שלי עם חבר שלי(= נראה מה מצפה לי העתיד...
תודה רבה לך

ymz

New member
דעתי

כמו רוב הבנות שהגיבו, בעיניי זה זה עדיין מוקדם. את רק מתחילה את החיים, זה הזמן לבלות, לטייל, ללמוד, לגלות את עצמך ועוד דברים רבים אחרים שיותר קשה לעשות כאשר יש לך ילד לדאוג לו. חוץ מזה, אני מאמינה שלפני שמחליטים להתחתן צריך לגור ביחד כיוון שחלק מהדברים מגלים רק במגורים משותפים. והכוונה לדירה משלכם לבד בלי הורים/שותפים וכד' שורה תחתונה, אל תמהרי לשום מקום.

לירי א

New member
למה לעשות את זה לעצמך?

את עדין צעירה. יש לך עוד כ"כ הרבה דברים להספיק בחיים - צבא, לימודים, טיולים. לדעתי ילד צריך להביא לעולם ברגע שישנה יציבות כלכלית כלשהי ע"מ שתוכלי להעניק לו כמה שיותר. אני מנסה להביט אחורה "ממרומי גיל 28" על עצמי בגיל 17-18 ועברתי כ"כ הרבה דברים מאז (צבא, לימודים, טיולים בעולם, ניסיון בעבודה) ומי בכלל חשב על ילדים.... היום אני נשואה כבר שנתיים ורק עכשיו אנחנו חושבים על ילדים מאחר והאחריות היא עצומה והיום אנחנו מרגישים שעשינו המון, טיילנו בעולם ואנחנו עובדים בעבודות מסודרות ורק ילד יוכל להשלים את התמונה. אפילו היום אני מהרהרת מה יהיה ואיך אני אסתדר... תחשבי על זה ע"מ שלא תצטערי אח"כ....

MeWithoutU

New member
את האמת...

שאולי לימודים אני רוצה... אבל צבא אני לא עושה...ולטייל בעולם טיילתי כבר יותר מדי... טוב נראה כבר מה יהיה... אני יודעת שצריך עבודה מסודרת כדי לגדל ילד... זה הדבר היחיד שמונע ממני ומהחבר להיתחתן ולעשות את המשפחה שלנו... אני יודעת שיהיה טוב... וכל דבר בזמנו... נראה לאן החיים יקחו אותי...(=

maaiaa

New member
בניגוד אלייך,

אני בת 17 ולא ממש מעוניינת להתחתן. אני מבינה את ההרגשה, ויש לי חבר כבר כמעט שנה ובאמת שהכול איתו כמעט מושלם, אבל אני רוצה קודם לפתח את עצמו כבןאדם ולתת לו לפתח את עצמו, ואז אולי, אם יתאים, ואם יילך, (הלוואי!!) נתחתן. וחוץ מזה, איך תקחי על עצמך להתחתן בגיל כ"כ צעיר? מאיפה תכניסו כסף? אין צבא על הפרק?

MeWithoutU

New member
היי

אני וחבר שלי 4 שנים ביחד... ואנחנו ממש כמו זוג נשואי...רק עם שם משפחה שונה... וזה בדיוק מה שאמרתי..שהדבר היחיד שמונע מאיתנו להיתחתן זה הכסף... אומנם עם ניתחתן ונביא ילד נקבל כסף מהצבא כדי שנוכל להיסתדר...בדיוק כמו שחברה שלי ובעלה מקבלים... אבל זה יחזיק רק 3 שנים ומה אז?!?!...אז בגלל עיניין הכסף אנחנו עדין לא עשינו כזה צעד... ולי אין צבא...עשיתי פטור...

maaiaa

New member
כי אם זה מטעמי דת אני יכולה להסיק

שזה ההשפעה של הבי"ס? לפי מה שאני מכירה ויודעת זה נחשב לטוב מאוד להתחתן מוקדם בחברה הדתית. ואם זה סה"כ מההפשעה של הבי"ס והחברות והמורים וכו', תחשבי בבקשה בבקשה בבקשה על הצעד הזה פעמיים... (הרי מי לא חושבת שזה קול שכל החבורת רוקדות במסדרון למישהי שהתארסה, ורוצה גם..)

ymz

New member
אל תבני על משכורת צבאית

אני הייתי חיילת בודדה וקיבלתי משכורת "גדולה" בזכותה רק סגרתי את החודש ולא נשאר לי כסף ל"מותרות" אז תחשבי מה זה ילד שעולה הרבה מאוד כסף.

MeWithoutU

New member
לא בניתי על משכורת צבאית...

זה בדיוק מה שכתבתי... שצבא יכול לעזור עם כסף... הבעל של חברה שלי מקבל כסף על זה שהוא נשואי ועל זה שיש לו ילד... אבל מה זה עוזר???זה עוזר רק ל 3 שנים...ואחרי שהצבא נגמר אז נדפקים!

למעלה