באופנים שלי (ספלשייזד סטמפג'מפר אקספרט) מותקנים הברקסים הנ"ל, כל פעם כשאני לוחץ על הקדמי או האחורי נשמעת צווחה שיכולה לעורר מתים מתרדמתם, בדקתי את הרפידות, יש עליהן "בשר". יש למישהו רעיון איך מחזירים את המתים לישון?
האופנים בני חצי שנה והרפידות מקוריות, האם יש דרך לנקות או אולי להחליק אותן עם בד שמיר? קראתי איזו תגובה באחד הפורומים על טבילה של הרפידות באלכוהול ואז הדלקה ע"מ לשרוף שומנים. האם נכון לעשות זאת?
הצרחה נוצרת בעיקר אחרי רטיבות , ישנם כל מיני פתרונות רגעיים כגון ליטוש הרפידה על נייר לטש עדין ועוד שעוזרים לזמן קצר ואחרי זה הכל חוזר. בסוף מצאתי פתרון בצורת ברקסים חדשים של XT שלדעתי נעימים יותר ואמינים יותר. עלות ההחלפה היא לא נוראית
קובי יוכל לנסות לסדר את הבעיה ע"י כיוון נכון של הקאליפר. לחילופין (או בנוסף) אתה יכול להחליף לרפידות האורגניות החדשות של AVID שיעלימו לחלוטין את הרעשים וישפרו את המודולציה.
לא ממש יודע הרבה "פרטים" חוץ מזה שהן אורגניות. שמתי ב-Juicy-5 שלי לפני שחודש. הרעשים נעלמו לחלוטין והמודולציה טובה יותר מהמודולציה המצויינת שהייתה כבר קודם ... חוץ מזה, דבר עם קובי. הוא בטח יסביר יותר טוב ממני (ותמסור ד"ש).
מעבר לרפידות האורגניות, שניסיתי בהצלחה על הג'וסי 7 שלי, גם רפידות של קול סטופ עושות את העבודה. האורגניות אכן מעלימות את הצווחות האופייניות, אבל - נגמרות מ א ד מהר!
אני חדש באופניים אבל ותיק מאוד בופנועים, כדי ליפתור "צרחות" של רפידות צריך ליצור פאזה עדינה עם כיוון הכניסה של בדיסק, פשוט לשיף על אבן משחזה או אפילו ידני בעזרת משחיז סכינים.