אוטיזם ASD

GAME OVER

New member
אוטיזם ASD

שלום לכל הנמצאים,
השבוע קיבלנו את האבחנה של הילדון המדהים שלנו והוא בן שנתיים ו-7 - ובקצרה זה מה שרשום שם: לקות בתקשורת ואינטרקציה חברתית +דפוסים מוגבלים וחזרתיות - שניהם ברמת חומרה 1.
אמרו שהכניסה שלו לספקטרום הייתה מאוד גבולית עם זאת הדברים שאנחנו ראינו הם דברים שהרופאים ראו גם ומסכימים עמם. מספר שאלות ברשותכם:
  1. האם מנסיונכם הפרטי ועם אבחנה דומה, פניתם לשילוב מיידי בגן תקשורת או בקשתם סייעת לגן הנוכחי? אני חייבת לציין שמקריאת הודעות חדשות וישנות בפורום ומקרים שראיתי גם בתכניות בטלויזיה מדאיג אותי שלא יחווה התדרדרות במצב עקב שיבוץ לא נכון עם ילדים בתפקוד נמוך ממנו (חלילה לא לפגוע
    ).
  2. מעבר "באמצע השנה" - במידה ובקשתם לעבור גן באמצע השנה במקום סייעת- האם בדיעבד זו הייתה החלטה נכונה עבור הילד? או שכדאי להשאיר עוד שנה עם הגן שהוא כבר מכיר?
מצד אחד, מאוד הייתי רוצה לנסות ולשלב עוד השנה בגן תקשורת כדי שבשנה הבאה יילך לגן עירייה.
מצד שני, הוא כבר מכיר את הסביבה שלו (שנה שנייה עם אותם ילדים אבל גננת אחרת), אוהב את הגן ולא הייתי רוצה לתלוש אותו משם. אבל אם שנה הבאה יכנס לגן תקשורת (בגיל שלוש וחצי) הרי שיהיה שם שנה ושוב פעם יעבור גן (בגיל 4 וחצי) ויצטרך להתאקלם מחדש.
אשמח לתשובות :)

ועוד שאלונת "על הדרך" - מישהו מכיר דיאטנית שמגיעה הבייתה ומומחית בבעיות אכילה (בררנות קיצונית של 6 מזונות שהוא מוכן לאכול כולל במבה וסנדביץ שוקולד..). באזור המרכז.

עד גיל 3

זה מעונות לאוטיסטים (מרווחה). נקרא אלוטף.
החל מגיל 3 זה גן לאוטיסטים (מעירייה ) נקרא גן תקשורת.
השנה יש לכם אופציה לקבל אלוטף (בתנאי שתמצאו מקום באמצע שנה כי הם בדרך כלל מפוצצים).
בשנה הבאה גן תקשורת. נרשמים מראש ואז תמיד יש מקום.
(אתם זכאים להסעות מבית לגן וחזור, הסעה חינם מעירייה)

סעיית אפשר לקבל רק בגני ויצו, נעמת, אמונה (בגיל עד 3) וגני עירייה(מעל גיל 3) רגילים( לא תקשורתיים).
את לא כתבת באיזה גן אתם היום?

GAME OVER

New member
היי שוב

הוא בגן פרטי בר"ג - האם זה אומר שלא יהיה זכאי לסייעת?
אין לידינו ויצו. בנעמת לא היה מקום ואמונה הוא גן שהילדה שלי למדה בו ולא היינו מרוצים כלל וכלל מאינספור סיבות.
אלוטף יש בגבעתיים - אתקשר אליהם לבדוק אם יש מקום.

האם זה נכון להוציא אותו בשלב הנוכחי או שכדאי לחכות ולהתחיל בשנה הבאה?
האם מבחינת אנשי הצוות באלוטף ובגן תקשורת - האם אלו אנשים באותם מקצועות טיפוליים בשניהם (קלינאית, מרפאה בעיסוק, פסיכולוג וכו') ?
האם מישהו היה באלוטף גבעתיים ויכול לתת המלצה/ דיס המלצה ?
תודה

יש לי ניסיון טוב עם אלוטף לכן אני תמיד ממליצה עליו

אפילו אם אין מקום בגבעתיים אז אולי יש מקום באלוטף קצת יותר רחוק גם הייתי שוקלת מעבר (כאמור יש הסעות עירייה)...
אצלי קיבלנו אבחנה במאי כך שלא היתה בעיה של "אמצע שנה"...
ובדיעבד אני ממש שמחה שהקשבנו למאבחנים והלכנו לאלוטף....כך שגם באמצע שנה היתי מעבירה...
אלוטף וגני תקשורת - בערך אותם טיפולים ואנשי מקצוע...בתנאי שבגן תקשורת שלכם יש סל בריאות מקדם. (לא בכולם יש. צריך לברר...)

לא מכירה אלוטף באיזור שלהם...

בגן פרטי אתם לא זכאים לסייעת מאיריה

השאלה היא - האם אתם יכולים לממן סייעת פרטית, כולל הדרכה. וגם - תצטרכו לתת לו את הטיפולים הנדרשים מחוץ לגן: קלינאית, מרפאה בעיסוק, פסיכולוגית: מה שצריך. יש זכאות מבחינת קופת חולים, אבל מתי ואילו תורים יהיו? וגם זה דורש זמן והשקעת (בעיקר) כוחות שלכם מחוץ לזמן הגן.
מצד שני - האם יתמזל מזלכם ויהיה מקום במעון. חוץ מאלוטף, יש גם אגודה של ילדים בסיכון, הם עובדים עם DIR, זו שיטה אחרת, רגשית, להבדיל מהתנהגותית שאלוטף דוגל (לא כולם...). תפני לרווחה, יש להם את כל המידע.
את המעון הטיפולי ניתן לקבל רק אחרי שמסדרים הכרה בביטוח לאומי וביחידה לאדם אוטיסט, בזה גם רווחה יכולים לעזור עם מסמכולוגיה. אבל גם אם לא "הולכים" על מעון, בט"ל ורווחה זה משהו שצריך בכל מקרה.
זה מה שאתם יכולים.
ומבחינה מה נכון - את כותבת שהילד גבוה, אז שאלה מה ילד מקבל בגן - האם הוא "שם", או שזה סתם בייביסיטר. אם הילד נהנה בגן (או לפחות לא סובל), יש לו עניין בגן או/ו בילדים, אז הייתי הולכת על שילוב (שזה בגן רגיל עם סייעת).
ואם הילד סובל, לא מוצא מקומו, סובל מיחס גרוע של גננות או ילדים כי לא מבינים אותו, הייתי מאד פועלת לכיוון להכניס למעון טיפולי.

GAME OVER

New member
הוא כבר בטיפולים של מרפאה בעיסוק וקלינאית

ביטוח לאומי ניגש ביום חמישי אחרי שנקבל את המסמכים גם מהמרפאה והקלינאית (כרגע יש מהפסיכולוגית והרופא). בהנחה שכל המסמכים ישנם כמה זמן לקח לכם לקבל הכרה ותשלום?
האם הגמלה יכולה לסייע במימון סייעת פרטית? מכירה עלויות או איפה מוצאים אחת כזו? :)
&nbsp
רווחה השארתי הודעה שניה נראה מתי יחזרו...
דיברתי עם בית לורן ולדעתם המסגרות מתחת לגיל 3 כבר מלאות אבל המליצו לבדוק מול מחלקות החינוך והרווחה בגלל הפרוצדורה שצריך לעבור גם שם.
הילד נהנה בגן ואוהב את הגננות אז זה נותן המון נחת

בשביל בט"ל לא צריך סיכום של קלינאית או מרפאה בעיסוק

רק 2 איבחונים - 1. רופא ניירולוג, פסיכיאטר או התפתחותי ו-2. פסיכולוג
&nbsp
הקצבה היא לצרכי הילד, לא צריך לדווח על מה הוצאתם אותה. וסייעת - לדעתי זו הוצאה ראוייה לדעתי (אם זה מה שהוא צריך ומה שעוזר לו להסתדר בגן)
האם הוא בטיפול של קלינאית ומרפאה בעיסוק כבר הרבה זמן או רק התחלתם? כי אלה יהיו הטיפולים במעון טיפולי, לא כדאי להקפיץ ילד מטיפול לטיפול, התחלה-בניית אמון-פרידה, כל זה חשוב ל-א"ס קטן עוד לא בן 3...
&nbsp
לא ענית לי על שאלה חשובה - האם טוב לילד בגן הנוכחי?

dina199

New member
ברוכה הבאה

אף פעם אי אפשר לתכנן הכל מראש. אף אחד לא יכול לנבא איך יהיה לילד במקום כלשהו . ואי אפשר להיות משותק מפחד לעשות טעויות. כל החלטה יכולה להיות מוטעית , זה לא סוף העולם.
נראה לי שאם השנה הוא מרגיש טוב בגן הנוכחי , אין טעם לשנות. הרגשה טובה של ילד טוב מכל טיפול
.
לגבי שנה הבאה ושנים אחרי זה -תמיד יהיו שינוים והתאקלמויות מחדש. גן טרום חובה, גן חובה, בית ספר (לא חשוב אם מסגרת תקשורתית או לא ) ומה שצריך זה ללמד אותו להתמודד עם שינוים ולא למנוע אותם.

חנה193

New member
לפי דעתי גן תקשורתי

קראתי מחקרים רבים שככל שמעניקים ומטפלים בגיל צעיר כך הטיפול יותר יעיל. בגן תקשורתי יש טיפולים רבים שאין במסגרת הרגילה . יש קלינאית תקשורת, ריפוי בעיסוק, תרפיה באומנות יש עליהם פיקוח תמידי ותוכנית לימודית אישית (וכאן אני מדברת כאחת מהצוות)את הסייעת כדאי לשמור לשלב מאוחר יותר

לגבי בעיות אכילה

אצלי כולם היו בררנים באוכל ואני ממש לא התרגשתי מזה כי היום זה בכלל לא כזה סיפטר כי אפשר להשלים ויטמנים וכאלה עם תוספים, רק להיזהר שהם לא יהיו טעימים מדי כשדי שהילדים לא ינשנשו אותם
לדעתי זו בכלל בעיה של העולם המודרני כי בעולם הקודם התזונה במילא לא היתה מגוונת בכלל כי כל אחד אכל רק מה שגדל בסביבה שלו ובעונה שלו והכל היה בסדר אנשים כאלו ימים שלמים אותו תפרט. למשל בארץ היו אוכלים קטניות מבושלות עם לחם בדרך כלל גם בבוקר וגם בערב (היו אוכלים שתי ארוחות ביום עד כמה שידוע לי). בקיצור, זו בעיה של עולם שבע, שיש בו המון מאכלים שהם לא טבעיים
כי מי היה אוכל מפעם ממרח שוקולד ובמבה? הרי זה לא היה אז בכלל
אז תנסי לראות ברשת פעם ראיתי מומחית לתזונה שהסבירה להורים לילדה שאכל ה רק שוקולד (כלומר מצב יותר חמור משלכם) כל הזמן שוקולד כמו שהיא מבקשת. ממש ראו ארוחה שכולם אוכלים ורק לה יש קוביות שקולד בצלחת...
הנקודה היא שלא צריך לבקש ולא צריך להתחנן לילד שינסה משהו אחר כי בסוף הוא ירצה וינסה לבד
וגם אצלנו זה קרה בבית וזה קורה לבד בלי שאני אומרת להם ולפעמים אפילו בלי שיש לי עניין בזה. אני כבלל לא מבקשת מהם לטעום ויש לילד שלי כל מיני דברים שהוא לא נוגע בהם גם היום ולדעתי לא יקרה כלום אם לא יאכל אותם לעולם. הבן שלי למשל בינתיים לא מוכן לא כול ירקות בכלל אז אני מסנה לגוון לו בפירות כדי שהוא יטעם עוד פירות ופתאום הוא התחיל לאכול מלפפון אז עכשיו הוא אוכל גם מלפפון וגם קצת סוגים של פירות וזה יותר טוב ממה שהיה עד עכשיו
בקיצור, לא להלחץ מזה וזה דווקא מה שיביא את הפתרון כי בסוף הילד ינסה לבדו ואם לא אז לא
ואם מפריע לך שזה אוכל מעובד אפשר להתחיל להוציא את הדברים שאתה לא רוצה אבל שלא יהיה בכלל ביבית ולתת לו מדברים אחרים שהוא אוהב יותר כך שיהיה לו יותר קל להיגמל

אם מדובר בילד רגיל, את בעיקרון צודקת

אבל אל תשכחי שבמדינת ישראל שלנו, לפני מספר שנים,
מת ילד אוטיסט מתת תזונה, כיוון שהוא התעקש לאכול אך ורק שניצלים מסוג מסויים ועקב חוסר מודעות, אפשרו לו.
אני לא חושבת שצריך להיות היסטריים וברור שזה מקרה קיצוני, אבל בכל מה שנוגע לילדים מיוחדים, כן צריך לטפל.

dina199

New member
בימינו גם לשניצלים מוסיפים ויטמינים.

לדעתי אם אוכלים מספיק קלוריות , אפשר לחיות גם משניצלים.
וגם נאמר שתמיד אפשר להוסיף תוספי מזון.
אם יש מספיק קלוריות ומספיק ערכים תזונתיים , אין תת תזונה.
ואם נלחמים עם אוטיסט על אוכל, במיוחד אז יש סכנה להגיע לתת תזונה כי הוא מסוגל להפסיק לאכול בכלל.

dd19

New member
היו ילדים שנפגעו מרחביה צמחים.

תמיד אפשר למצוא משהו רע שקרה.

מבחינה מעשית בלי להיכנס להיסטריה אני תמיד ממליצה על בדיקות דם.
אם אין חוסרים שהילד יאכל מה שהוא רוצה. ואם יש , צריך להתיעץ עם הרופא איך לטפל
.אבל להיכנס למלחמות בנושא אוכל בדרך כלל מיותר (כי יש מלחמות אחרות) ולפעמים מזיק (אפילו יותר מאשר מתזונה מצומצמת עצמה)

למעלה