אוטיזם ו- ADHD

תן תן 4

New member
היי

תודה לכולם על התגובות (לא יצא לי להיות בפורום כל הסופ"ש לכן רק עכשיו אני רואה את התגובות)
יצא לי גם לחשוב על זה לא מעט בסופ"ש ולהתייעץ עם בעלי שהוא חושב שהפסיכיאטרית לא צודקת ושהילד בסך הכל רגוע ומבין
מה שגם בזמן האחרון מחקה פעולות בצורה מידית וברורה.
הקושי העיקרי שלו הוא לסיים משימה והתמקדות במשימה
אבל חשוב לי לציין שבמידה והוא עושה משהוא שהוא אוהב הוא יסיים את המשימה כמו הרכבת פזלים, דפי צביעה .
ולפעמיים הוא תזזיתי (לדעתי לפי מה שאני רואה בבית זה בעיקר כשהוא משועמם .
ולפעמים יש את הצורך הוסטיבולרי (להסתובב סביב עצמו )- זה קורה לעתים רחוקות מאוד.

לבינתיים אחכה עם זה.
מה שחשבתי לעשות זה לקחת אותו בשנה הבאה (לקראת כיתה א' ) לאבחון מקיף באסף הרופאה אצל דיצה צחור

שוב תודה לכולם על ההתיחסות
יום טוב

רק רציתי לציין (ולא כניסיון לתמוך

בעמדתה של הפסיכיאטרית או לרמוז שריטלין הוא התשובה) שב-ADHD יש יכולת להתרכז במשימה שאתה מעוניין בה - עד כדי היפר-ריכוז (כלומר, ריכוז מאוד אינטנסיבי). הקושי הוא במשימות שאתה לא כל כך נהנה מהן. השאלה היא אם בגיל 4.5 (או בכלל) חשוב כל כך להתרכז במשימות שאתה לא נהנה מהן, או שעדיף פשוט למצוא דרך לשנות את המשימות (כי לרוב המשימות עצמן הן לא המטרה, אלא למידה של משהו - שאותו אפשר ללמוד גם דרך משימות אחרות).

תן תן 4

New member
העניין שהוא

שהוא לא עבר אבחון ספציפי של ADHD ,
אלא שהפסיכיאטרית הסתמכה על ההתנהגות שלו בזמן הביקור אצלה
ובעיקר על דו"חות הגננת
(יש לציין כי הפסיכיאטרית מאוד מקצועית ואמרה כי היא לא יכולה להסתיר מאיתנו
אבל נראה כי לילד יש HDAD)
זו הסיבה שאני חושבת ללכת לקראת כיתה א' לאיבחון מקיף

dina199

New member
כדאי לעשות איבחון לקראת כיתה א'.

אבל זה בעוד שנה וחצי לפחות . ושנה וחצי אצל ילד זה הרבה מאוד. כרגע זה יותר מרבע חיים שלו
.

schlomitsmile

Member
מנהל
למה ילד בן 4וחצי חייב להשלים פאזל/דף צביעה שלא מעניין אותו?
ואם הוא לא עושה זאת, האם זה מעיד על קושי שמצריך טיפול תרופתי,
או אולי בחירה הגיונית ולגיטימית שלו, שהרי כשזה כן מעניין אותו הוא משלים את "המשימה" ?

nirity1

New member
כאן נכנסת תמיד הסוגיה

האם הוא לא מבצע את המטלה כי הוא לא יכול
או כי הוא אוטיסט ולא מבין את הרצון של המבוגר

schlomitsmile

Member
מנהל
פאזל/דף צביעה לא אמורים להיות מטלה/משימה בגיל 4 וחצי, הם אמורים להיות הנאה.
אנחנו כ"כ רגילים לחיים עמוסי מטלות ומשימות,
שאולי מבלי משים אנחנו משיתים אותם גם על ילדנו הרכים,
ללא שום סיבה אמיתית.

dina199

New member
רוב האנשים (וברור שילדים)

מתמקדים במה שהם אוהבים (כשעושים דבר אהוב אין צורך 'להתרכז' בכח
) ולא מסיימים דברים שהם לא אוהבים (אלא משתדלים 'להיפטר מזה'). והגיוני שאצל ילד בן ארבע וחצי זה יותר מודגש.
הרי אם זה היה אצל ילד נ"ט כולם היו מתפלאים עד כמה הוא פעיל ולא מודאגים שהוא 'לא ממוקד במשימה'.

אוטיזם, רטלין וגיל 4.5

ברצוני לחזק את האינטואיציה המשפחתית בעניין ADHD ורטלין.
האבחנה נעשתה באופן חובבני, ללא מבחן עיוני וללא בדיקת יעילות הרטלין כפי שמבחן TOVA ומקביליו מסוגלים להעריך.

הרטלין נהדר אך ורק למי שאכן סובלים מ ADHD וגם זאת רק ל 80% מהילדים. רטלין נחשב כבטוח לגילאי 6 ומעלה אך להבנתי אין עדיין תעוד ממצא אודות השפעות ארוכות טווח למתן התרופה בגילאי 4 ו 5.

אני מעריך שכבנך מצוי בסביבה "מאתגרת"/חדשה הוא ניצב בפני עולם המציב בפניו בעיות שאינו יודע כיצד לתמללן, כיצד לפותרן ולכן הוא בחרדה המתורגמת לפעילות תזזיתית. אני מאחל לו ולכם שירכוש את הכלים הראויים ויוכל לשתף בקשייו ולפתור את בעיותיו באמצעות הקרובים לו ובעצמו... בדומה לכל ילד אחר.

בברכה

nirity1

New member
פסיכיאטרים תמיד ימליצו על תרופה כי זה מה שהם

מכירים ויודעים
גם לנו ניסו לדחוף ריטלין. אנחנו התיעצנו עם פסיכולוגית הגן שאמרה שממש לא כדאי. בטח שלא בגיל הזה ושנחזור לבדוק את זה כשיגיע לגיל בית ספר
בגיל הזה - כמה ילדים את מכירה שיכולים לשבת הרבה זמן ? אני מדברת על ילדים נורמטיבים

לא תמיד

כשהתחלנו גן תקשורת היה נוהל שהילד מגיע עם כל המשפחה לתצפית של פסיכולוגית ופסיכיאטרית.
הפסיכיאטרית עשתה גם תצפיות קבועות בגו, ואמרה שהוא לא צריך אותה.
פסיכולוגית אגב הוא כן צריך.
ככה שלא תמיד ממליצים על תרופות.

ayalafree

New member
היית לנו הצלחה עצומה עם ריטלין

למרות שלנו לא היה נראה היה היפר בגן הוא התנהג כך והתפקוד שלו השתפר פלאים עם הריטלין.

למעלה