חיפושית
מאחר וציינת כי אמינות הרכב חשובה, לדעתי החיפושית תיתן מענה טוב. יתכן ולמצמץ היה נסיון פחות מוצלח, אולם אצלי ואצל אנשים שהכרתי הרכב עבר ק"מ רציני ללא תקלות מיוחדות (אצלי 200K, אצל מישהו אחר 400K, עם זאת, אצל שנינו הרכב היה שמור במיוחד). בעניין פיאסטה אני זוכר במעומעם מישהו שהיתה לו כזו (סוף שנות 70, תחילת 80) בתחילת שנות ה-90, והיו לו תקלות אצלה, אולם זה בהחלט עשוי להיות מקרה ספציפי (זה היה רכב מוזנח, יד גבוהה, ועבורו רכב ראשון, אבל בשביל חייל זה היה מספק). דגימה נוספת שאני מכיר: פיאסטה 84, 1000, יד 1, היתה רכב אמין למדי ב-8 השנים הראשונות, אח"כ מכרו אותה. בעיקרון, 3 הרכבים שהוזכרו (חיפושית, פיאסטה, סובארו 1300) אמינים בד"כ. אגב, לנקודה שמצמץ העלה (ניצוץ ממצבר מתחת למושב החיפושית) יש לי פתרון פשוט (דרורזי, זה גם בשבילך): קח פנימית של צמיג כלשהו (כל פנצ´ריה תשמח להפטר מזבל) ותלביש על המצבר, פשוט וקל.
אגב מצמץ,תודה על הודעתך. בעבר חששתי מבעיה שכזו רק באופן תיאורטי, בעקבות נסיונך כנראה שווה להמליץ לכל בעלי החיפושיות הקוראים אותנו (מנחש שאין יותר מדי)
לנקוט בפעולה הזו, שכן הולך ופוחת הדור (הרכב נעשה נדיר יותר עם השנים). זה ממש פשוט, צריך רק סמרטוט (לנגב המצבר מאבק), מספריים (לגזור יפה את פנימית הצמיג) וכמה שניות להלביש מעל המצבר, וזהו! ysofer, אם תחליט לחפש גם חיפושיות, אזי אמליץ לברור אלה שלא עברו תחת בני טיפש עשרה שעשו רייסים, רצוי יד נמוכה ככל האפשר ושמורה. בחיפושית יש ייקים כאלו (שוב, הולך ופחות הדור, צריך לחפש). אתה יכול לצפות שבכל חיפושית טובה נעשו שיפורים/שיפוצים כלשהם (אם כי נוריד ציפיות, אל תצפה לחיפושית כמו זו הנגלית מהתמונות המרשימות של דרורזי, לא תמצא כאלה (ואם יש אז כאלה בטח לא מוכרים, ובטח לא בטווח המחירים שלך)). בהצלחה בכל בחירה אשר תבחר.