אוטו ראשון! עזרה....

ysofer

New member
אוטו ראשון! עזרה....

אני מתלבט איזה אוטו לקנות.. יש לי שתי אופציות עקריות: פיאסטה-שנות השמונים או חיפושית.. מה עדיף לדעתכם? הכי חשוב לי זה אמינות וצריכת דלק יש לכם עוד דגמים טובים בסביבות המחירון הזה??

itzik93

New member
הפיאסטה של שנות ה 80 זללנית דלק

גם החיפושית לא משהו... כמה את מוכנה להשקיע ? אם זה באיזור 5-6K ש"ח תוכלי לקנות (משהו אמין וחסכוני) רק סובארו DL 1.3 ידנית או פיאסטה - אבל קחי בחשבון שלכל אחת מהן יתרונות וחסרונות, הסובארו חסכונית יותר ואמינה מאוד (טיפולים זולים מאוד ולא זוללת דלק) והפיאסטה נוחה יותר אך קטנת מיימדים (אין לה בגאז´ גדול) וזוללת דלק. איציק

ysofer

New member
אז אתה אומר שעדיף סובארו....

הבנתי.. אבל לפי מה שראיתי כל הסובארו האלה מכוסחות מכל הכיוונים פיאסטות יש מלא שמורות כמו חדשות זה בעיה.. ולמה אתה מתכוון שאתה אומר על הפיאסטה שהיא נוחה יותר??? נ.ב. אני בן

itzik93

New member
אז ככה:

אני יודע שאתה בן
- שמתי לב שטעיתי לאחר שכתבתי את ההודעה... בכל מקרה, הפיאסטה יותר נוחה עקב היותה (1) אירופאית (2) בעלת צמיגים צרים במיוחד (3- היא גם קלת משקל). כאן כבר מגיע השיקול שלך, אבל שתדע, הפיאסטה שותה דלק - אם אתה סבלני, אתה יכול למצוא סובארו שמורה (כן, יש כאלה - מנסיון), אם אתה לחוץ, תחפש את שתיהן - מי שתבוא קודם תקנה וזהו (בנוסף לכך- לא כדאי לוותר על מזגן לדעתי). לנסיעות עירוניות אני ממליץ לך על ה DL 1.3 ידנית (82 ומעלה יש 5 הילוכים) - בפיאסטה אני יודע שב- 83 זה עוד 4 הילוכים, אני לא יודע מתי היא קיבלה גיר 5 הילוכים. הטיפולים בשתיהן זולים מאוד ושתיהן מאוד מאוד אמינות. איציק.

מצמץ

New member
היו לי כבר

2 פיאסטות (85´ 1000cc ו87´ 1100cc) פשוט אהבתי את המכונית הזו, מהירה נוחה יש מקום למטען (וכן אמינה יחסית לשנתון). היתה לי גם חיפושית 73´ (לא זוכר איזה נפח מנוע נראה לי שזה היה הדגם 1303) אבל חוץ מההרגשה הטובה (בירידה) של מנוע אחורי לא אהבתי את הרכב, כל הזמן תקלות שונות וטיפולי מוסכים (נדלק לי המושב האחורי בזמן הנסיעה!!!, כאשר מישהו שישב במושב האחורי כנראה לחץ על המושב שנגע בפלוס והמינוס של הבטריה ואז היה ניצוץ ונדלק המושב!!!, למזלי הרחתי רח שרוף והוצאתי את המושב מהרכב בזמן!!), בסוף נתתי אותה מתנה לחבר שעשה ממנה באגי) אם אתה לא יודע לטפל טוב ברכב (מכנית, כמו דרור ואיציק למשל) אל תקנה אותה. פורד פיאסטה זה "הרכב" בתחום ה 6K ממליץ בחום. נכון שיש לה לפעמים תקלות אבל ככה זה בכל רכב מהליגה ומהשנתון הנ"ל, לדעתי רכב אמין לא קיים בתחום הכספי שאתה יכול להוציא, ומבחינת דלק מה אתה מצפה ממכוניות כאלה שיהיו להם צריכת דלק כמו של GDI? אל תגזים!, קח את החיים באיזי נסעתי איתה בכל הארץ (גם בכביש הערבה) וצריכת הדלק לא היתה גבוהה מדי, אנחנו מדברים על מכונית שעולה 6K עם מנוע בסביבות 1000cc עד 1300cc לא על גולף VR6 שזוללת דלק. בתור רכב ראשון וזול אתה פשוט תהייה מבסוט מהפיאסטה.

itzik93

New member
אכן

לפיאסטה יש 2 יתרונות מעולים - נוחות וגודל (במיוחד בעיר, למי שלא מחפש לסחוב את הבית בבגאז´)... היא גם מאוד אמינה כמו שכבר ציינתי - ובטווח המחירים הזה האופציות שציינתי (כמו שגם מצמץ ציין) קולעות בול למטרה. בהצלחה איציק

ysofer

New member
או קיי, אז פיאסטה

סבבה, אני אלך עליה אבל איך היא בנסיעות ארוכות? אני מטייל הרבה, ונוסע הרבה לנגב.. היא תסחוב? או שצריך לעשות עצירה בכל תחנת דלק? תודה!

ysofer

New member
ועוד משהו קטן...

אחי הגדול אמר לי שיש בעיה בכל הפיאסטות, יש נזילה של מים כשיורד גשם זה נכון? כמה זה קריטי? יש דרך לסדר את זה?

itzik93

New member
הפיאסטה תסחב טוב

גם בנסיעה בינעירונית - כמובן שעם מנוע 1.0 לא הייתי מעמיס עליה את כל המשפחה ונוסע לאילת כבדרך קבע - אבל עם מנוע 1.3 ואחזקה טובה, אין בעיות מיוחדות, בכל מקרה אל תשכח שמדובר ברכב ישן ועדיף להעמיס עליו (תרתי משמע) כמה שפחות. לגבי הנזילה - לא ידוע לי על משהו בסגנון ובכל מקרה (איפה הנזילה הזו ?) אני בטוח שיש לזה פיתרון - לא נראה לי שזו סיבה לא לקנות אוטו (גם אל תשכח שזה רכב ישן מאוד... מה אתה מצפה ב 5-6K ש"ח ?) בהצלחה איציק

itzik93

New member
דרך אגב....

בסובארו 1.3 יש תופעה דומה (בשנים 80-84 בלבד) שגם לה יש לי פתרון- "סדק" קטן שקיים בכל המנועים האלו (כתוצאה מבלאי של השנים) גורם ללחץ מים גבוה ופליטה מבוקרת של מים מהפקק ברדיאטור - התוצאה: צריך "להשלים" את המים החסרים אחת לשבוע (כחצי ליטר עד ליטר מקסימום). ב 1.6 לא ידועות לי בעיות כגון אלו (מנסיון) וגם בדגמים של ה 1.3 משנת 85 ואילך (עשו שם שינוי במערכת המים) הבעיה נפתרה לחלוטין. ב 1.3 משנת 85 פתרו את הבעיה כך: עשו מערכת מים עם "מיכל מים עודפים" כך שגם אם נפלטים מים "החוצה" הם נפלטים למיכל פלסטיק וכשהמנוע מתקרר הם נשאבים חזרה לרדיאטור ואז נוצר מצב שלא חסר מים אף פעם - בדגמים הישנים יותר לא היה מיכל מים עודפים (הידוע בכינויו גם כ"מיכל עיבוי") וכל המים העודפים היו יוצאים החוצה לכביש. לדעתי: אם קצת רצון וחוש טכני, ניתן בקלות להעביר את צינור העודפים לתוך מיכל מים מאולתר (עמיד בחום) ולשכוח מהבעיה
איציק

מצמץ

New member
נזילה לתוך האוטו כשיש גשם?

היתה לי בעיה כזו רק בדלת של תא המטען אבל לא משהוא רציני, לי אישית זה לא הפריע, ותמיד אפשר לסדר את זה (לבודד עם פס גומי דק או מפנימית של צמיג אופניים (רוחב 1 ס"מ או פחות, תלוי איפה יש את הבעיה) ודבק מגע, ברוב המיקרים אפילו לא שמים לב לתוספת.

ortazzz1

New member
מצטרף להמלצות על הפיאסטה

יש לי פורד אריקה 83,רכב שמור ועוד עם מזגן! חוץ מזה שהרכב מאוד אוהב לשתות מים (פעמיים בשבוע) אין לו כמעט בעיות. אני ממש ממליץ על פורד כרכב ראשון, רכב פשוט ואמין, וגם הטיפולים לא יקרים (את רובם אני עושה לבד).

מצמץ

New member
לפי הנסיון שלי

הפיאסטות שותות הרבה מים ולפעמים היא מתחממת וצריך לתת לה איזה 10 דקות לנוח, כדאי לך לשים באוטו בקבוק מים לרזרבה (עדיף מים מזוקקים אבל זו השקעה די יקרה בשביל רכב כזה, אז מספיק לדעתי מי ברז, אף עלפי שאיציק בטח יגיד לך שזה לא "בריא" לשים במכונית מים לא מזוקקים
). אני מניח שהיא תסחוב בנגב (לא בחול LOL) אבל קח בחשבון שבמכוניות כאלה בדרך כלל אין מזגן.

ysofer

New member
מזגן מבחינתי זה מותרות...

מקסימום פותחים חלון כשדיברתי על נזילות דיברתי על זה כשיורד גשם! אחי אמר שבפיאסטה שהיתה לו היה נוזל מי גשם למנוע והוא לא היה מצליח להתניע וזה עשה בעיות וזה גם נכנס לתוך האוטו עצמו, איפה שהמושבים וזה אבל אמרתם שאפשר לסדר איזה רצועות גומי שיאטמו אז סבבה

מצמץ

New member
אני לא חושב

שהבידוד שהצעתי יהיה טוב לבידוד סביב מכסה המנוע, בגלל חום המנוע זה יכול להמיס את הגומי ואז ידבק לך מכסה המנוע, התכוונתי רק בדלתות. לא זכור לי שהייתה לי בעיה עם המנוע כשירד גשם והמים, אבל זה נשמע כמו בעייה שאפשר לטפל בה. לכל מכונית יש את המוזריות שלה, ככה זה.

neta s

New member
חי חי חי - כמה לא מפתיע...

האירופיאית קיבלה את כל ההמלצות!
בכל מקרה, לי יש סוברו 1.2 1992, יד שניה, גיר ידני, מצב בסדר, לא יותר מזה (בתור בלונדינית אני שומרת לעצמי את הזכות לא לדעת איך מטפלים במכונית). עשתה 200K. צורכת 1/13 בממומצע בנסיעה מעורבת פקקים ופתוח. מזגן ממ-עולה (באמת). נסעה לפני 50K פעמיים בשבוע לפחות תל אביב-ערבה, ועשתה את העליות כמו גדולה. סתם - לידיעה לא מוכרת, לפחות לא עד שמישהו ירצה לתת לי אוטו אחר במתנה (לא מוכרת! לא! אמרתי לא! טוב, כמה אתה מציע?)

itzik93

New member
לא בדיוק

אני עדיין ממליץ על הסובארו DL 1.3 כרכב ראשון - היא חסכונית מאוד בדלק והטיפולים ז-ו-ל-י-ם, ניתן למצוא כאלו עם מזגן בשפע... אם הוא מאלו שלא אוהבים לנסוע בקופסה קטנה, זה הרכב - עם אותם היתרונות של הפיאסטה ועוד כמה צ´ופרים
איציק

dw2322

New member
חיפושית

מאחר וציינת כי אמינות הרכב חשובה, לדעתי החיפושית תיתן מענה טוב. יתכן ולמצמץ היה נסיון פחות מוצלח, אולם אצלי ואצל אנשים שהכרתי הרכב עבר ק"מ רציני ללא תקלות מיוחדות (אצלי 200K, אצל מישהו אחר 400K, עם זאת, אצל שנינו הרכב היה שמור במיוחד). בעניין פיאסטה אני זוכר במעומעם מישהו שהיתה לו כזו (סוף שנות 70, תחילת 80) בתחילת שנות ה-90, והיו לו תקלות אצלה, אולם זה בהחלט עשוי להיות מקרה ספציפי (זה היה רכב מוזנח, יד גבוהה, ועבורו רכב ראשון, אבל בשביל חייל זה היה מספק). דגימה נוספת שאני מכיר: פיאסטה 84, 1000, יד 1, היתה רכב אמין למדי ב-8 השנים הראשונות, אח"כ מכרו אותה. בעיקרון, 3 הרכבים שהוזכרו (חיפושית, פיאסטה, סובארו 1300) אמינים בד"כ. אגב, לנקודה שמצמץ העלה (ניצוץ ממצבר מתחת למושב החיפושית) יש לי פתרון פשוט (דרורזי, זה גם בשבילך): קח פנימית של צמיג כלשהו (כל פנצ´ריה תשמח להפטר מזבל) ותלביש על המצבר, פשוט וקל.
אגב מצמץ,תודה על הודעתך. בעבר חששתי מבעיה שכזו רק באופן תיאורטי, בעקבות נסיונך כנראה שווה להמליץ לכל בעלי החיפושיות הקוראים אותנו (מנחש שאין יותר מדי)
לנקוט בפעולה הזו, שכן הולך ופוחת הדור (הרכב נעשה נדיר יותר עם השנים). זה ממש פשוט, צריך רק סמרטוט (לנגב המצבר מאבק), מספריים (לגזור יפה את פנימית הצמיג) וכמה שניות להלביש מעל המצבר, וזהו! ysofer, אם תחליט לחפש גם חיפושיות, אזי אמליץ לברור אלה שלא עברו תחת בני טיפש עשרה שעשו רייסים, רצוי יד נמוכה ככל האפשר ושמורה. בחיפושית יש ייקים כאלו (שוב, הולך ופחות הדור, צריך לחפש). אתה יכול לצפות שבכל חיפושית טובה נעשו שיפורים/שיפוצים כלשהם (אם כי נוריד ציפיות, אל תצפה לחיפושית כמו זו הנגלית מהתמונות המרשימות של דרורזי, לא תמצא כאלה (ואם יש אז כאלה בטח לא מוכרים, ובטח לא בטווח המחירים שלך)). בהצלחה בכל בחירה אשר תבחר.

© DrorZi

New member
אני מסמיק ../images/Emo9.gif

DW תודה על המחמאות כמה דברים, אני חשבתי להמליץ על הפיאסטה כי אומנם חיפושית מתוחזקת לא מתקלקלת אבל מצב החיפושיות המתוחזקות בשוק קטן מאוד ויותר קל למצוא פיאסטה טובה לדעתי, חיפושית זה רכב שאם טיפלו בה בלב אוהב היא תחזיר אהבה אבל לצערי אנשים בארץ לא זוכרים להכניס למוסך את החיפושית עד שהיא לא מתקעת ואז נזכרים שפעם אחרונה שהחליפו לה שמן זה היה לפני שלוש שנים ו 20 אלף ק"מ, ממש התעללות ברכב
טפו טפו טפו חמסה חמסה חמסה אני עשיתי 100K בלי שנתקעתי פעם אחת. לגבי המצבר, אני שמח לראות שיש עוד אנשים שעשו את זה, אני את החיפושית קבלתי ככה מהבעלים הקודם.
דרור זי, חיפושית זה אופי.

למעלה