אוטו היברידי

1030

Member
במסגרת חיפושים אחר אוטו חדש באחת הסוכנויות הציעו לי רכב היברידי אך הדגישו שהוא היברידי חלקי . עד כמה האוטו הזה חסכוני לעומת רכב רגיל? מתי ההיברידיות פועלת?
מדובר ברכב יפני 1250 סמ"ק. יש לציין שאני נוסע מעט נסיעות ארוכות בין עירוניות. תודה.

מ ש ה 53

Well-known member
במסגרת חיפושים אחר אוטו חדש באחת הסוכנויות הציעו לי רכב היברידי אך הדגישו שהוא היברידי חלקי . עד כמה האוטו הזה חסכוני לעומת רכב רגיל? מתי ההיברידיות פועלת?
מדובר ברכב יפני 1250 סמ"ק. יש לציין שאני נוסע מעט נסיעות ארוכות בין עירוניות. תודה.
למעשה, יש היבירידי ש(נניח) משתמש במנוע החשמלי שלו ממהירות 0 עד 40 קמ"ש. לאחר מכן, הוא מפעיל את מנוע הבנזין, או שהוא משתמש "גם וגם" לתוספת כוח.
המצבר נטען כשהרכב נמצא בנסיעה בירידות, ו/או בעזרת הבלמים. כמובן שמנוע הדלק יטעין את המצבר בנסיעה מישורית או בעליות, ובכך תגדל תצרוכת הדלק בהתאם.

במקביל, קיים היברידי, שמצריך הטענת מצבר בעזרת כבל חשמל מהבית. רכב כזה, יהיה מוגבל בנסיעות ארוכות, כאשר הוא משתמש לסירוגין במנוע החשמלי ובמנוע הבנזין. סביר, שלאחר נסיעה ממושכת, המצבר "ייגמר" והרכב ייסע רק על מנוע הדלק, אלא אם קיים גם מצב שבו יש גם טעינה חלקית במהלך הנסיעה עצמה. יש לברר זאת מראש.

לגבי "מעט נסיעות ארוכות בינעירוניות"? אז מה קורה במקום המגורים שלך? יש הרבה עליות וירידות? אז אולי שווה לך היברידי. אין? אז בשביל מה להשקיע בהיברידי? ממילא אינך חוסך הרבה ככל שאינך נוסע הרבה.

1030

Member
ניתן לרכוש מכונית חדשה בסדר גודל של 1250 סמ"ק שאינה היברידית? ככל הידוע כל המכוניות החדשות הן היברידיות. אני "נעול" על סוזוקי ואצלם ככל שהבנתי כול המכוניות החדשות היברידיות.

חן 1111

Active member
ניתן לרכוש מכונית חדשה בסדר גודל של 1250 סמ"ק שאינה היברידית? ככל הידוע כל המכוניות החדשות הן היברידיות. אני "נעול" על סוזוקי ואצלם ככל שהבנתי כול המכוניות החדשות היברידיות.
זה מה שנקרא "היברידי רך". כלומר יש שם, כמו בכל היברידי, מערכת שטוענת מצבר בבלימות ובירידות, ומשתמשת באנרגיה כדי לתגבר את המנוע באמצעות מנוע חשמלי, אבל המנוע החשמלי והמצבר קטנים יחסית כך שתוספת ההספק קטנה. מצד שני גם משקל המערכת קטן.
לגבי השאלה עד כמה הרכב חסכוני, התשובה פשוטה מאוד. כל היצרנים מפרסמים נתוני צריכת דלק, ויש גם אתרים שמפרסמים את זה. תבדוק מה צריכת הדלק של הרכב הזה, לעומת רכבים אחרים ששקלת (גודל דומה, מחיר דומה...) ותראה אם הוא חסכוני או לא, בלי קשר לזה שהוא היברידי או לא.

1030

Member
חוזר על שאלתי. ניתן עדיין לרכוש מכונית חדשה שאינה היברידית?

למעלה