אוטוטו שם

SoComplicated

New member
אוטוטו שם

כבר לא בבית
כבר הסכמנו על משמורת - משותפת חצי חצי
הסכמנו על רכוש
על מזונות לא הסכמנו

ולפני שנחליט, מה כולל המזונות?
אם אני משלם לה מזונות,
אז אני לא אמור לקנות להם בגדים? מה לגבי שכר לימוד, חוגים? תרופות? מתנות למסיבות ימי הולדת? בילויים?

לא ברור

ליווי מקצועי

טוב שעשיתם את זה כך, אם להתגרש, אז גירושין בהסכמה זה הכי טוב. גם משמורת משותפת, חצי חצי זה נהדר.
יש אבל פינות שצריך ללטש. ופה כבר דרוש איש מקצוע ומיותר לציין שרצוי אחד טוב. כי את הרוב המוחלט של החיכוככים שלאחר הגט, אפשר היה למנוע בעת עריכת ההסכם.
את המזונות אתה לא משלם עבור האשה אלא עבור הילדים. אם אין ילדים אז נפרדים לשלום ו(לא) להתראות, have a nice life. אם יש ילדים, מה שאני מבין שזה המצב אצלכם, אז אתה צריך לשלם מזונות+מדור+השתתפות בחינוך שלהם. יש נוסחה לסכומי מינימום לפי מספר הילדים. הסכומים מתעדכנים לפי יוקר המחייה, לא בטוח על כמה הם עומדים היום. כשאני התגרשתי היה בערך 1,250 ש"ח לילד אחד, 1,800 ש"ח לשני ילדים ועולה עם כל ילד נוסף. תבדוק באינטרנט על הלכות בן עמי. הלכות בן עמי אלה סכומי מינימום. הסכום האמיתי בפועל בדרך כלל הרבה יותר גבוה ומביא בחשבון את ההפרש בהכנסות בין שני ההורים. אם האבא מרוויח הרבה יותר מהאמא, הוא ישלם יותר מזונות, אם הם מרוויחים בערך אותו דבר או שהאמא מרוויחה יותר, אז המזונות יהיו יותר נמוכים. זה מה שאתה חייב לפי ההסכם בינכם שיקבל מעמד של פסק דין בבית משפט. בנוסף לרוב אתה כן תקנה עוד דברים לפי הרצון והיכולת הכלכלית שלך. זה כולל בהתאם לגיל הילדים בגדים, צעצוע, אופניים, פליסטיישן, מכונית, והשמיים הם הגבול, כאמור בהתאם ליכולת הכלכלית והרצון.

הרבה פעמים יש נטייה לגבר להיות לארג' בשלב עריכת ההסכם, אם מרגשי אשמה אם מכוונות טובות נטו ואם משיקולי אגו. זאת טעות! ברגע שהתחייבת, אין כמעט דרך חזרה. יש אבל זה מסובך. אם תרצה להשקיע יותר בילדים, אף אחד לא ימנע זאת ממך, אבל תשאיר את ההחלטה בידיך. קח בחשבון שבשלב הזה אתה עדיין מתקשה להעריך בדיוק את המצב הכלכלי החדש שלך. הבעייה השנייה שאתה עשוי להקלע לתקופות של אבטלה או צמצום בהכנסות. הסיבה השלישית שכדאי לנהוג בזהירות היא שאולי תרצה יום אחד להקים בית שני ואז תצטרך לפרנס את משפחתך החדשה.

בכל מקרה שיהיה לך (לכם) בהצלחה.

SoComplicated

New member
קודם כל תודה

אנחנו נעזרים במישהו מקצועי
הבעיה שהיא נורא בלחץ וחוזרת כמנטרה אני לא אצליח לעמוד בזה רוצה עוד
ולא משנה כמה זה תמיד עוד
חושש שלא נצליח להגיע להסכם
מתלבט אולי לא לתת לה מזונות בכלל ושכל ההוצאות ילדים יהיו עלי
&nbsp

לפי דעתי זה לא יעבור בבימ"ש אבל איש המקצוע שלכם ידריך אותכם

חוץ מזה שלא ברור איך זה יתבצע בפועל. כי חצי מהזמן הם אצל האמא וזה אומר השתתפות בשכ"ד שלה (מדור) והאוכל שהם אוכלים שם והחשמל שהם צורכים וכו'.
וגם איך תתחייב לכל ההוצאות? נניח הביגוד שלהם, מי קובע כמה זה מספיק? שתי חולצות וזוג מכנסיים בחודש? אני רואה פה פתח לצרות צרורות. אשתך או טו טו גרושתך, צריכה להבין שהיא כבר במצב חדש. יש רצוי ויש מצוי.

בכל מקרה, גם על סמך הניסיון וגם על סמך השכל הישר, אל תלך בכיוון הזה! שיהיה ברור מעכשיו מה סף ההוצאות שלך. או שאתם תעבירו את כל השנים הבאות שלכם בבתי משפט ומאבקים.

SoComplicated

New member
למשל בגדים נושא מהותי

מה עושים?
מחליטים שאני משלם מזונות ואז בגדים עליה?
וכל הזמן הילדים יבכו אמא לא קונה לי בגדים.
&nbsp
מחליטים שבגדים זה לא במזונות ואז חצי חצי ונריב כל הזמן מי מאשר את הבגדים?
&nbsp
לא מבין איך זה עובד

בדרך כלל המזונות הם לכל צורכי הילדים מלבד

חוגים
שיעורי נהיגה
תנועות נוער
ספרים לבית הספר
תשלומי בית הפר
מסעות לפולין וכו'
וכל הוצאה בריאותית חריגה: משקפיים, יישור שיניים וכו' - שמתחלקים חצי חצי

SoComplicated

New member
עזבי מה כתוב בהסכם

מה בפרקטיקה?
איך אני אמור להתנהל עם ילדים שכל היום מתלוננים אמא לא קונה לי , אומרת לאבא יש כסף לי אין.

לדעתי

יש שתי אפשרויות:
1. דבר עם גרושתך ותבדוק למה באמת היא לא קונה להם עוד בגדים. אם יש יותר מדי? או שהם רוצים רק מותג מסויים יקר מדי? במקרה הזה תעמוד לצידה מול הילדים. יא אמא שלהם ויש לה שיקול דעת, שגם לך כדאי שהם יכבדו.
&nbsp
2. דבר עם גרושתך. אם תשובתה היא שאין לה כסף, תסביר לה שכספי המזונות נועדו לשם כך ולא לשום מטרה אחרת. אם היא מתקשה לעמוד בכך ויש צורך לקנות להם בגדים, תודיע לה לאתה הולך לקנות להם בגדים, ושהכסף יקוזז מתשלום המזונות הבא. וכך תעשה.(אל תשכח לקחת חשבונית מס למקרה ש....)
&nbsp
לא יקרה שום דבר נורא אם מדי פעם בשביל הכיף תקנה להם משהו שהם רוצים. גם בגד נכלל במה שהם רוצים. לאו דווקא שטויות וצעצועים.
&nbsp
וגם, עצה מכל הלב, כדאי להתחשבן כמה שפחות. שחרר. הגרוש שלי לפעמים לא משלם את המזונות במלואם. כל עוד שזה בגבול הטעם הטוב אני מתעלמת. הכי חשוב שתבלה עם הילדים שלך כמה שיותר, ובעיקר כמה שיותר בחיוך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp

SoComplicated

New member
תודה

כנראה בגלל שזה חדש קשה לי עדיין לשחרר, אני ממש לא קטנוני בדרך כלל.

אני לא חושבת שאתה קטנוני גם עכשיו

יש לי רו/שם שאתה באמת מנסה להבין מה קורה. וזה ממש לגיטימי ובסדר.
&nbsp
הדברים יכנסו למסלול אחרי שתחליטו על הסכם, והדברים יסתדרו מאליהם, לטוב או למוטב.

tenen

New member
2 זו הדרך המהירה והבטוחה להוצאה לפועל תוך כדי הוצאות ניכרות

מזונות ברגע שניתן תוקף של פסק דין זה לא תלוי ברצון הטוב של אף אחד משני ההורים.
יש לגבר בעיה אם איך שגרושתו מוציאה את הכסף הוא יכול לפנות לבית משפט אם זה מגיע למצב קיצוני, אחרת לא הייתי טורח.
&nbsp
לקזז משם? אין בעיה, היא תתן לו שנה שלמה לקזז ולקנות, ואז תיגש לבקש בהוצאה לפועל את כל מה שקיזז פלוס ריבית ומשום שהחוק לא מסמיך אותו לקזז הוא ימצא את עצמו עם חוב של אלפי שקלים ועיקול בבנק לאחר מכן.

הפרקטיקה היא עדינה, בעיני

ואפתח ואומר שאין בי כל שיפוטיות על מי שנוהג בשונה ממני, אולם יש לי משנה סדורה (פחות או יותר) משלי וחשבתי שאולי היא תתן נקודה למחשבה.

לפני הכל, כשבאמת אין כסף (לך) אין זו בושה לומר לילדים, קצת לחוץ עכשיו, נראה בחודש הבא וכ"ד. אני נוהגת לתת לילדי את ההרגשה שיש ביטחון כלכלי (בתחילה הם דאגו לי מאוד)אבל שהוא תלוי בתבונה בה אכלכל את מעשי ולכן אני לא מרגישה צורך להענות לכל גחמה. זה נכון תמיד ולא רק במקרה של ילדים או גירושין. לא גנבת את זה מאיש ולכן אין במה להתבייש. שא ראשך.

הדבר השני, שהוא בעצם הראשון (אך רציתי לומר משהו כללי על הבהושה בחזה שאנחנו לא עשירים במו בטלוויזיה או כמו הבנזוג לשעבר) זה שהילדים הכי חשובים. יותר מהגרוש/ה, יותר מן הבנזוג החדש (שיגיע, אמן) ויותר מאנחנו עצמנו. ולכן, אני לא מחפשת להיות "פיירית" ושיוויונית מול הגרוש. הילד צריך? (בדגש על צריך. וכל אחד עושה את שיקוליו מה זה צריך) אני קונה. הוא עושה בעיות? אני אגונן. אני אהיה נמל הבית. זו שתמיד קשובה. בלי מילים. רק במעשים. אין שום סיבה לגרור את הילדים לעימותים עם הגרוש על שום רקע. זה לא עיניינים, זה מלחיץ אותם. מעציב אותם ופוגע בהם.
לפעמים אני אפילו "מגנה" עליו ומזכירה להם שתמיד הוא היה יותר "חסכן" ושקשה לו להוציא כסף ושהם יכולים לדבר איתו ולהסביר לו, אולי ישוכנע. הגרוש/ה שלנו הוא גם ההורה של הילדים שלנו, בין אם אנחנו מרוצים מזה או לא, וחשוב שהילדים לא יטפחו טינה מכל סוג. לא בריא להם. והם, הרי, הכי חשובים.

הדבר השלישי, הוא ההתנהלות לגבי אותן מחציות.
אנחנו מתחשבנים (אני רושמת בסמרטפון) ומידי פעם עושה סיכום מפורט מי עשה מה ואחד מאיתנו משלים את מה שחייב (הוא מדווח לי על הוצאות לא שוטפות שהוציא) אני מודה שאנחנו לא קטנוניים (הוא כי קל לו יותר עם כסף ואני כי אני כזו) ולא כל מטען חדש או צ'ופר נכנס לרשימה. אז באמת קל לנו יותר. עכשיו יש הוצאה גדולה שהייתי רוצה להוציא עבור הילדים. התקשרתי, סיפרתי, חשבנו ביחד. ובסוף השיחה אמר שהוא בעד ובוא נתחיל לבחון מחירים ונעשה סקר שוק. היה אומר לא - אז לא. (במקרה הזה - כי זו הוצאה מאווווד גדולה. במקרה אחר, אולי חוג שהוא היה מוצא כמיותר ואני כחשוב - יכולתי להחליט שלוקחת עלי. כאמור בסעיף השני, הילדים הם החשובים ולא הצדק שבחלוקה. בעיני)

חשוב לציין, ובשלב הזה זה מאוד חשוב, בהסכם אנחנו חצי חצי, טבין ותקילין. בלי מזונות לי. בפרקטיקה אנחנו זורמים יותר ואותי מעניינת רק, אך ורק, טובת הילדים.
מקווה שנתתי קצת נקודות למחשבה, אם כי ברור לי שלא אצל כולם עובד, מכל מיני סיבות ולא כולם ידעו ממני להתגרש, כמוני.

ה

הפרקטיקה משתנה מזוג לזוג

חיוני שההסכם יהיה טוב ואז אתם תוכלו לעבוד עם זה כבסיס למה שמתאים לכם. למשל אצלנו הסדרי הראיה לא החזיקו אפילו שנה. הבן הגדול (היה אז בן 9) מהר מאד התחיל לבקש להיות אצלי או אצלה מתי שבא לו. היום הוא בן 15 ובכלל, קופץ אלי לבד מתי שרק בא לו.

בדד1

New member
בחייך הנשואים

איך התנהגת עם הילדים כשבאו ואמרו לך?
לא מרשים לנו לראות טלויזיה
לא מרשים לנו להישאר ערים עד מאוחר
ראינו היום צעצוע ואמא לא רוצה לקנות לנו

אתה לא יכול לדעת מה יהיה

רוב הסוגות צריכים להצטמצם כשהם נפרדים. למרבה הצער זה חל גם על הילדים. זה חלק מובנה בהרבה סיפורי גירושין. אני לא יודע מה היכולת הכלכלית שלכם. אצל רוב הזוגות הישראלים שבקושי מחזיקים את הראש מעל המים, פירוק החבילה לשני משקי בית תובע מחיר במונחי רמת החיים.

בעקרון המזונות אמורים לכסות בגדים. אתה רוצה לצ'פר אותם מעבר לכך? תבורך. כל עוד ברור לכולם שזה אקסטרא שאתה נותן מרצונך החופשי.

החוק קצת צורם, לרעת הגבר, במשמורת משותפת

עצם המשמורת המשותפת, אומר שכבר כל אחד משלם חצי חצי, לא? גם מדור וגם מזונות. ובדרך כלל נהוג לקבוע שמעבר לשוטף, ההורים ישתתפו במחציות. חצי-חצי על כל פעילות, כמו חוגים, טיולים וכ"ד.
בעיני - אין כאן מקום לעוד תשלום מצד הגבר שהרי הוא כבר משלם חצי..
אולם החוק קבע שהגבר כן צריך לשלם לאישה למרות שהילדים נמצאים תחת אחריות הכלכלית 50% מהזמן. לא משנה מצבו הכלכלי לעומת מצבה. המקרה ההפוך איננו תקף, אישה שמרוויחה הרבה לא מחוייבת לעזור לבעלה...
בעיניי לא שיוויוני בעליל וכשאנחנו צועקות השכם והערב שאנחנו רוצות שיוויון זה בעיני מעוות.

מעבר לחוק - ראוי לבחון האם באמת יש צורך "לעזור" לגרושתך לכלכל את הילדים ברמה לה היו מורגלים.
מאופי הפרידה נקבעת רוח ההסכם. בכל מקרה, אין להשאיר את הנושא פתוח לסחטנות. לפעמים אנשים מושפעים מעצות אחיתופל של המשפחה, חברים, בני זוג חדשים..

במקרה שלי, למרות שהכנסתי נופלת מאוד מאוד מזו של הגרוש שלי, ויתרתי לגמרי על המזונות הללו בעיקר כי הם נקבעים על פי חוק לגבר ולא למפרנס המבוסס יותר. הרגשתי שאני לא יכולה לצקצק בלשון כשאני שומעת עיוותי חוק, אבל לנצל אותם כשהם לטובתי. מצד שני, יש לי את הזכות להתגרש מאדם שלא יחסוך דבר מילדיו (ממני כן, ברור) גם אם אני לא אהיה מסוגלת לשלם את המחצית הנדרשת על פי חוק.

למעלה