אוטוטוטו מפוטרת

מצב
הנושא נעול.
אוטוטוטו מפוטרת

אוטוטוטו מפוטרת
ומחפשת משהו בסגנון - המדריך לעומד להיות מפוטר - עשה ואל תעשה... ריח הקיצוצים עומד פה באויר ויכול להיות שעד שאגמור לכתוב את השאלה הזאת כבר היא תהיה סופר אקטואלית בשבילי. אז מכיוון שלמזלי מעולם לא פוטרתי (אני עובדת כאן הרבה שנים), אני מחפשת טיפים להתנהגות הנכונה מול המעביד הצלחתי להגיע להשלמה מנטלית עם המצב ואני רוצה לפעול בקור רוח כדי למצות את המקסימום המגיע לי ואפילו קצת יותר אם אפשר מה תוכלו לייעץ לי?

שיר ורד

New member
ספרי קצת על הסיבות לפיטורים

אוטוטוטו מפוטרת
ומחפשת משהו בסגנון - המדריך לעומד להיות מפוטר - עשה ואל תעשה... ריח הקיצוצים עומד פה באויר ויכול להיות שעד שאגמור לכתוב את השאלה הזאת כבר היא תהיה סופר אקטואלית בשבילי. אז מכיוון שלמזלי מעולם לא פוטרתי (אני עובדת כאן הרבה שנים), אני מחפשת טיפים להתנהגות הנכונה מול המעביד הצלחתי להגיע להשלמה מנטלית עם המצב ואני רוצה לפעול בקור רוח כדי למצות את המקסימום המגיע לי ואפילו קצת יותר אם אפשר מה תוכלו לייעץ לי?
האם זה רארגון? קיצוצים שנתיים? לקראת פשיטת רגל? מיהו המעסיק? - מוסד ציבורי, חברה גדולה, עסק קטן, חברת הזנק. האם יש ועד עובדים? האם היו סבבי פיטורים קודמים ובאילו תנאים פוטרו העובדים בסבבים אלו? אלו תנאים נלוים לשכר קבלת עד כה? מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי הודעה מראש על סיום עבודה? כמה ימי חופשה לא מנוצלים נותרו לך? האם את מוענינית בתקופת מנוחה קצרה או ארוכה? תוך כמה זמן את מעריכה שתצליחי למצוא עבודה אחרת באותם תנאי שכר? בהתאם לתשובות אפשר יהיה להעלות רעיונות שיעזרו לך בהמשך היחסים עם מעבידך הנוכחי ועם ביטוח לאומי.

אז ככה

האם זה רארגון? קיצוצים שנתיים? לקראת פשיטת רגל? מיהו המעסיק? - מוסד ציבורי, חברה גדולה, עסק קטן, חברת הזנק. האם יש ועד עובדים? האם היו סבבי פיטורים קודמים ובאילו תנאים פוטרו העובדים בסבבים אלו? אלו תנאים נלוים לשכר קבלת עד כה? מה כתוב בחוזה העבודה שלך לגבי הודעה מראש על סיום עבודה? כמה ימי חופשה לא מנוצלים נותרו לך? האם את מוענינית בתקופת מנוחה קצרה או ארוכה? תוך כמה זמן את מעריכה שתצליחי למצוא עבודה אחרת באותם תנאי שכר? בהתאם לתשובות אפשר יהיה להעלות רעיונות שיעזרו לך בהמשך היחסים עם מעבידך הנוכחי ועם ביטוח לאומי.
אז ככה
הפיטורים הם בגלל קיצוצים וככל שהשמועה אומרת הם הולכים להיות המוניים. המחלקה שבה אני עובדת כנראה עומדת להסגר. מדובר בחברה עם מאות עובדים, חוזים אישיים, וכמובן שאין ועד עובדים. כבר היו כאן סבבי פיטורים קודמים וככל שידוע לי המפוטרים קיבלו רק את שחייבים לתת להם ולא מעבר לזה. אני אמורה לקבל הודעה של חודש מראש ויש לי כמה עשרות ימי חופש לא מנוצלים. אני מניחה שיהיה קשה מאד למצוא עבודה באותם תנאי שכר אך אם אמצא משהו שיתאים לי אהיה מוכנה להתחיל לעבוד מיד. אם לא אמצא אני יכולה להרשות לעצמי חופשה של כמה חודשים. אני משתתפת בתוכנית אופציות שבה העובדים יכולים לרכוש מניות של החברה בהנחה משמעותית ולכן יש כאן תוספת חשובה לשכר אך נדמה לי שזה לא נכנס לזכויות הסוציאליות. אין לי רכב מהחברה אני לא יודעת מה הם התנאים נלווים נוספים לשכר ששאלת לגביהם. אשמח מאד אם אקבל רעיונות כיצד להוציא מהמעביד יותר מהמינימום ההכרחי כמו פיצויים מוגדלים ויותר זמן להודעה המוקדמת. שמעתי שיש משהו שנקרא "שימוע" שבו המעביד חייב להסביר לי למה החליט לפטר דוקא אותי ולא אחרים בעלי תפקיד דומה - האם זה נכון ואיך אפשר לנצל זאת? אני חייבת לציין שאני מאד מוערכת כאן (יש לי ערימה של דפי הערכה פנטסטיים), וזוכה מדי שנה לתוספות שכר ובונוסים. מה את ממליצה לי? תודה רבה

שיר ורד

New member
הצעות

אז ככה
הפיטורים הם בגלל קיצוצים וככל שהשמועה אומרת הם הולכים להיות המוניים. המחלקה שבה אני עובדת כנראה עומדת להסגר. מדובר בחברה עם מאות עובדים, חוזים אישיים, וכמובן שאין ועד עובדים. כבר היו כאן סבבי פיטורים קודמים וככל שידוע לי המפוטרים קיבלו רק את שחייבים לתת להם ולא מעבר לזה. אני אמורה לקבל הודעה של חודש מראש ויש לי כמה עשרות ימי חופש לא מנוצלים. אני מניחה שיהיה קשה מאד למצוא עבודה באותם תנאי שכר אך אם אמצא משהו שיתאים לי אהיה מוכנה להתחיל לעבוד מיד. אם לא אמצא אני יכולה להרשות לעצמי חופשה של כמה חודשים. אני משתתפת בתוכנית אופציות שבה העובדים יכולים לרכוש מניות של החברה בהנחה משמעותית ולכן יש כאן תוספת חשובה לשכר אך נדמה לי שזה לא נכנס לזכויות הסוציאליות. אין לי רכב מהחברה אני לא יודעת מה הם התנאים נלווים נוספים לשכר ששאלת לגביהם. אשמח מאד אם אקבל רעיונות כיצד להוציא מהמעביד יותר מהמינימום ההכרחי כמו פיצויים מוגדלים ויותר זמן להודעה המוקדמת. שמעתי שיש משהו שנקרא "שימוע" שבו המעביד חייב להסביר לי למה החליט לפטר דוקא אותי ולא אחרים בעלי תפקיד דומה - האם זה נכון ואיך אפשר לנצל זאת? אני חייבת לציין שאני מאד מוערכת כאן (יש לי ערימה של דפי הערכה פנטסטיים), וזוכה מדי שנה לתוספות שכר ובונוסים. מה את ממליצה לי? תודה רבה
הצעות
1. דבר ראשון להכין קורות חיים מסודרים ולהתחיל לשלוח אותו למעסיקים פוטנציאליים או חברות השמה מתאימות. מעסיקים רבים, נוטים להעדיף עובד שעדיין מועסק מאשר עובד שכבר מובטל. (תתכונני למקרה שתקבלי הצעת עבודה מתאימה לפני שתפוטרי ותבררי אצל עובדים שהתפטרו (ולא שפוטרו) בעבר, האם קבלו את פיצויי הפיטורים). 2. לבחון כבר עכשיו את ההשלכות הכלכליות של מימוש האופציות הניתנות כבר למימוש. בדרך כלל בהסכמי האופציות, העובד רשאי לממש את האופציות עד תקופה קצרה (30-90 יום) לאחר סיום יחסי עובד מעביד. במסגרת זו יש לבדוק את השווי הכלכלי של המימוש בהתאם למחיר המניה וסחירותה והשלכות מיסוי. 3.אין זכות חוקית לפיצויים מוגדלים, להודעה מוקדמת של יותר מחודש או לשימוע. זכויות כאלו יש בארגונים בהם יש הסכמי עבודה קיבוציים (או צוי הרחבה להסכמים כאלו), ועדי עובדים או לפי הנוהג בחברה. אם סוגרים את המחלקה בה את עובדת ואין ועד עובדים, שימוע לא יעזור לך. אך אם יש תקדימים של שימוע במקום העבודה שלך, אפשר לבקש שימוע. זה בכל מקרה לא אמור להזיק לך. 4. אם יש מחלקות רוחיות בחברה , תנסי לברר האם יש להם צורך בעובדים עם כישורים שיש לך. אם כן, תבקשי העברה למחלקה כזו. כל עוד לא התחיל גל הפיטורים בפועל יש סיכוי מסוים לעבור ממחלקה לא בטוחה למחלקה בטוחה יותר. 5. תבדקי את תלושי השכר שלך מתקופת עבודתך מול חוזה העבודה שלך ומול חוקי העבודה לראות האם ישנם תשלומים המגיעים לך על פי חוק או חוזה ולא שולמו לך, אם כן, צריך להערך לתביעה ובמקרה של פיטורים (אך לא בהתפטרות) תמנעי מלחתום על מסמך שאין לך כל דרישות מהחברה גם אם יאיימו לא לשחרר את פיצווי הפיטורים וקרן ההתשלמות עד שתחתמי (איום כזה הוא לא חוקי). תחומים בהם אפשר לתבוע - אי תשלום בגין שעות נוספות, בתנאי שתוכיחי שעבדת אותן בפועל, ושלא קבלת תמורה בגינם בצורה עקיפה - חלק מהסדרי שכר גלובאלי לא נעשים כחוק ואפשר לנצל זאת ביחוד לאחר פיטורים. תחום נוסף, רכיבי שכר עם שמות שונים ומשונים הניתנים בקביעות או כחלק מפרמיות מוגדרות מראש בגינן לא היו הפרשות לתנאים סוציאליים והמעביד לא מתכונן לשלם פיצויים בגינם. בתביעה לביתהדין, יש סיכוי לקבל פיצויים גם עבור רכיבים כאלו - אך לא בגין עבודת שעות נוספות או החזרי הוצאות אמיתיים. 6. תבדקי שקיבלת דמי הבראה על כל תקופת עבודתך בחברה . לאחר סיום יחסי עובד מעביד, תיהי זכאית להגיש תביעה רק בגין ימי ההבראה של שתי שנות העבודה האחרונות. 7. במקרה שתפוטרי המעביד רשאי לקזז חלק מימי החופשה כנגד תקופת ההודעה המוקדמת ובתנאי שלפחות 14 יום ישארו כתקופת הודעה מוקדמת. אם היה לך מספר קטן של ימי חופשה, הייתי ממליץ לך לנצל אותם מיידית כדי למנוע קיזוז כזה. במקרה שלך, עדיין ישאר למעביד מה לקזז. 8. במידה ושכרך עלה בשנים האחרונות והמעביד הפריש לך את שווי הפיצויים לביטוח מנהלים או קרן פנסיה, יתכן ותהיי זכאית להשלמת פיצויים מגובה שווי הפיצויים שהמעביד הפריש לגובה שכרך האחרון מוכפל במספר שנות עבודתך. יש להתחיל לאסוף את הנתונים הנדרשים לתביעה להשלמת פיצויים. 9. במידה ובמקום העבודה מקובל לתת בונוסים במועדים קבועים בשנה , ומועד תשלום הבונוס יוצא לאחר הפיטורים יש ללחוץ על המעסיק שישלם לך את הבונוס למרות פיטורייך. במידה והבונוס ניתן בעקבות שיחת הערכה עם הממונים, והמועד הקבוע לשיחה עבר, יש לדרוש מהממונה לקיים את שיחת הערכה מיידית ולקבל סיכום של השיחה. אם לאחר מכן, לא תקבלי את הבונוס, תוכלי להגיש תביעה לקבלתו תוך הסתמכות על מסמך ההערכה ונוהגי חלוקת הבונוסים שהיו בחברה בתקופת עבודתך. 10, אם בכל זאת תמצאי את עצמך ללא תעסוקה לתקופה מסוימת, תכיני לך תוכניות לניצול חיובי של הזמן (לכל מיני דברים שתמיד רצית לעשות ולא היה לך זמן), בתוכנית צריך להקצות מראש זמנים מוגדרים למטלות של מובטלים - חיפוש עבודה והתיצבות בלשכת התעסוקה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה