אוזני המן

hogo26

New member
אוזני המן

היום התחלתי להכין אוזני המן אצלנו, איך אתם אוהבים את האוזני המן? אני אישית אוהב חלבה ופרג

yifatushc

New member
../images/Emo41.gifתמרים../images/Emo41.gifתמרים../images/Emo41.gifתמרים../images/Emo41.gifתמרים../images/Emo41.gif

אני ממש חולה על אוזני המן עם מלית תמרים... אבל משהו משובח כזה...עם קצת קינמון וציפרון בפנים... בתוך בצק פריך...ואבקת סוכר למעלה.. תענוג צרוף!
מקום שני פרג, מקום שלישי חלבה, ואח"כ כל השאר...
הוגו, אני חייבת לטעום את שלך! אולי אגיע לקראת פורים לקונדטוריה.
יפעת

sjarjar

New member
יפעתוש - הנה טיפ שלי לאזני המן שלך

אם את מכינה לבד (או מצליחה לשחד את אמא שתכין), לוקחים שוקולד מריר בגוש, ובעזרת סכין חדה קוצצים אותו לקוביות בגודל 5X5X5 מ"מ בערך, ובקוביות הללו ממלאים את האזני המן, ללא שום צורך בתוספת אחרת. השוקולד מתרכך אבל לא נהפך נוזלי לגמרי ומשתלב נפלא מפתיע.

yifatushc

New member
תודה על הטיפ ../images/Emo24.gif

נראה לי שזה ישתלב יופי עם הבצק התפוזי של נירה (אני חולת שוקולד תפוז, כידוע...
). לכשאנסה, תגיע גם תמונה...
יפעת

נירהמ1

New member
אני אוהבת עם מילוי של פרג וקוקוס

מבושלים בחלב וחמאה, או תערובת אגוזים עם ריבה טובה, או מילוי שוקולד, בתוך בצק חמאה ותפוז. עם חלבה גם נשמע טוב, אבל עוד לא הכנתי עם חלבה.

yifatushc

New member
נירה...בצק חמאה תפוז... ../images/Emo9.gif יאממי

ועם מילוי פרג וקוקוס... סחתיין! אהבתי בהחלט.
אפשר לנסות את החלבה עם הבצק חמאה תפוז, צריך לצאת מעניין. יפעת

pirge

New member
מילוי מתאים גם לאזניים וגם לרוגעלך.

מילוי: 5 כפות סוכר 3 כפות מרגרינה גולדבנד 70 גרם 2 כפות שמנת חמוצה 100 גרם אגוזים קצוצים כף קוקוס תמצית וניל להמיס על אש קטנה את המרגרינה והסוכר ולהוסיף אגוזים. לבחוש. להוסיף קוקוס ושמנת ובסוף וניל לערבב לתערובת אחידה ולצנן. להכין רוגלך באמצע השנה או אזני המן בחג.

pirge

New member
והנה מילויים שאפשר למלא באזני המן

אפשר להכין אזני המן מבצק עלים\שמרים\שק"מ\פריך למלא: ממרח תמרים ממרח אגוזים ממרח נוטלה\שוקולד מריחה ממרח חלבה ממרחי פרג שונים ממרח גבינה לבנה קינמון וצימוקים ממרח ריבת חלב ממרחי קונפיטורות להוסיף לכל אילו אגוזים קצוצים\\שקדים\\בוטנים\\קוקוס\\שומשום\\קינמון\\ רחת לקום. אפשר לזגג לפני האפיה מעט דבש\\סילאן. אפשר להכין אזני המן מלוחים: גבינות\כבד\ בצל\בשר\פטריות\כרוב\תפוחי אדמה\ברוקולי.

yifatushc

New member
../images/Emo45.gif

פירגה, תודה על הרעיונות המגוונים!
על אוזני המן מלוחים אף פעם לא שמעתי... ואז את מברישה חלמון וזורה שומשום וקצח, או משהו בסגנון הזה? יפעת

pirge

New member
בהחלט כן. על מלוח ביצה טרופה

לאו דווקא חלבון. ומפזרת קצח או שומשום. למה לא מלוח?? כמו בורקסים , אבל בצורת אוזן. זה מקורי ומיוחד לחג. אני מכינה ואני אשמח חוות דעת של עוד מצטרפים לרעיון.

hogo26

New member
כן מכיר אוזני המן מלוחים

היינו ממלים עם גבינה מלוחה, יעני במקום בורקס גבינה,

silvey

New member
../images/Emo4.gifאפשר גם לא לאהוב../images/Emo35.gif../images/Emo3.gif

sjarjar

New member
אף פעם לא הבנתי את העניין הזה

של להקדים את מאכלי החגים המיוחדים. פעם זה היה ברמה של שבוע שבועיים וזה עוד בסדר. היום יש סופגניות החל מסוכות, ואוזני המן עוד לפני טו בשבט. אני מעדיף להינות מכל עונה בעונתה ולא להקדים את המאוחר. וחוץ מזה אני מאד מאד מאד אוהב אזני המן - לא משנה באיזה מילוי.

hogo26

New member
מילדותי אני זוכר ש...

סופגניות היו מסוכות וככה גם לגבי אוזני המן תמיד חודשיים לפני בערך,

למעלה