אוזנים ערלות

a n a t i 3 3

New member
אוזנים ערלות

היום בצהרים נכנסתי לנוח במיטה... עוד מנוחת צהרים שיגרתית אחרי יום עבודה מספק ומעייף. היום בצהרים נכנסתי למיטה ולא ממש הצלחתי להירדם, כעסתי! כעסתי על אישה אחת, שופטת במדינת ישראל!!! כן, הכעס מופנה אליך גב' שופטת שושנה ברגר... את זאת שעמדה לפניך אישה תמימה, אמא לשלושה ילדים תמימים וביקשה את עזרתך, אישה שעזרה אומץ ועמדה מולך במעמד משפיל ומבזה זה והתחננה להבנה, התחננה לעזרתך, ניסתה ללכת בדרך החוקית והמקובלת כדי לשמור על חייה, אישה שהריחה את ריח הסכנה ופנתה אליך וביקשה להוציא צו הגנה. היא אפילו רשמה לך שבמהלך חייה היא סבלה מאלימות פיזית ונפשית מצד בעלה, היא ציינה שם את מסכת ההתעללות שחוזרת על עצמה, היא נהפכה לאסירה בתוך ביתה, הוא איים עליה... הוא הבטיח לה שימוטט אותה, שיהרוס ויקבור אותה, הוא הציק לה ומנע ממנה שינה בלילות. היא שיתפה אותך בדברים הכי אישיים שלה, בכאבה הכנה, בפחדייה. אבל את שופטת "נכבדה" החלטת להחזיר את בעלה הביתה, את כנראה פיקפקת באותן מילים כואבות שנאמרו בפניך, את כנראה מעולם לא חשת את אותו כאב פיזי ונפשי של ידו של בעלך, את חרצת את גורלה של אותה אישה מסכנה שכל בקשה היתה לחיות, לחיות ולהמשיך להיות אמא לשלושת ילדייה האהובים. בעוד ארבעה ימים נשב כולנו סביב שולחן החג.. כן, גם את כבוד השופטת בטח תחגגי עם משפחתך האהובה... רונית, רפי ונירית לא יחגגו עם אימם, לרונית ורפי ונירית כבר אין אמא, גם לשלושת הנכדים של כוכי כבר אין סבתא שתדאג, תיקנה ותאהב. כוכבה תייר רצתה לחיות, ה"חטא" היחיד שלה היה שביקשה להתגרש מבעלה. המערכת המשפטית כשלה, את כאדם עם שיקול דעת פישלת ובגדול... זאת תעודת עניות לך, לבית המשפט ולמדינת ישראל כולה. אז בבקשה ממך גברת שופטת, בפעם הבאה שתעמוד מולך אישה ותבקש ממך שתעזרי לה להגן על חייה, תקשיבי לה, תאמיני לה... אף אישה לא נהנת לעמוד מולך במצב מביך זה ולשתף בדברים כל כך קשים ואישיים, לי הרסת את מנוחת הצהרים... לכוכבה, רונית, רפי ונירית הרסת את כל החיים. כוכבה תייר ז"ל, יהי זיכרה ברוך

ילוטייל

New member
זה לא כל כך יפה להשתלח בשופטת

ניחא אם היה זה שופט בטח היו תומכים יותר בדברייך. לצער כולם זה החוק בישראל. התרצי שבן זוגך יתלונן עלייך ובשל כך תורחקי מביתך, לזמן בלתי מוגבל? האם את חושבת שניתן להרחיק לעולם ועד אדם מבן/בת זוגו? זה בלתי אפשרי והמערכת רק מנסה ל'קרר' את הצד ה'מחומם' בתקווה שקצת היגיון יחזור לקדקודו. זה לא קרה במקרה הזה ובעוד עשרות מקרים אחרים. כל עוד לא תשונה שיטת המשפט זה ימשיך לקרות והשופטת ממש לא אשמה. אגב לשיטתך צריך בתי כלא ענקיים עם מאות אלפי מקומות דבר בלתי הגיוני לחלוטין. חצי מדינה תשב שם. והשורש של הבעייה - החינוך, הדרך בה אנו חיים, המצב הבטחוני, ה'עם', ככה אנחנו. זה מתחיל במשפחה דרך בית ספר [שמעת על זה שבכיהת ה' התעללו בו ו 17 שנה אחר כך חזר עם אקדח לגמור חשבון...???] ויש עוד הרבה. השופטת לא אשמה.

חוכמה שלאחר מעשה...

המקרה הזה הוא טרגדיה. נקודה!! לא מכיר את המקרה הזה, ונדמה לי שאף אחד לא מכיר את הפרטים לעומק, למעט מה ששמענו בתקשורת.. את יודעת ענתי, כמה מקרים , בעצם המון מקרים של גברים שמוציאים אותם מביתם שלהם, רק בגלל תלונה של אשה.. ואני אומר לך שהם נזרקים מהבית, רק בגלל תלונת שווא של אשה, ורק בגלל שמישהו במערכת ולא חשוב איזו פוחד לשלם את המחיר. צר לי להגיד את זה, אולי גם זה נשמע איום, אבל זה כנראה המחיר של אותו שיקול הדעת שניתן בידי קצין המשטרה או השופט.. לא רוצה רציחות??...(גם אני אגב לא רוצה..).. פשוט מאוד. על כל תלונה נגד בעל או אשה, יילקחו מיידית האנשים שנגדם הוגשו התלנות ויושמו מאחורי סורג או בריח לכל ימי חייהם.. זו השיטה היחידה שאיתה אפשר למנוע רציחות... ואגב, מי שם לנו כי קרובי משפחתו לא ירצחו או יפגעו במגיש התלונה... עצוב, ליבי עם הילדים המסכנים.

a n a t i 3 3

New member
מנסיון אישי שלי...

המערכת כושלת, הרבה תמונות יפות תלויות על הקיר בחדרי החקירות, סיסמאות שקוראות להפסקת האלימות, כתבות על הצלחות של שוטר זה או אחר... אבל בין אותן תמונות יפות לבין היחס של אותם אנשים שאצלם מתלוננים יש המרחק רב! הייתי שם, ישבתי באותו כיסא שאותה אישה ישבה והתלוננתי... המילים שאמרתי והדמעות שיצאו מעיני לא עזרו לאותו שומר חוק מלתת לי את הרגשת האשמה שממש לא היתה נחוצה לי אז... "אם בעלך מכה אותך אז כנראה גם לך יש חלק בזה" זאת ההרגשה שקיבלתי, לא אשכח לעולם את המבט של אותה שוטרת שמילאה את פרטי האישיים על תופס התלונה ברגע שאמרתי לה שאני מורה (אז לימדתי בביה"ס) , היא קיתלגה אותי לרקע אחר. היחס היה לא יחס, האמון היה לא אמון.

תמנונת יפות??..../images/Emo13.gif

תמונות יפות?...איפה בדיוק?..... לא מכיר את המקרה שלך...בעצם קצת.. אבל יכול להגיד לך בצורה אובייקטיבית לחלוטין שהמערכת עברה מהפך בגישה שלה לתלונות של אלימות במשפחה. את זה אגב, לא רק אני אומר, אלה גם גורמים מקצועיים... היום היחס שונה לחלוטין, והחלטות בעניין הזה נלקחות בכובד רב, ובאחריות. לא מכיר חוק אבסולוטי, שיכול להכיל את כל המקרים.. ולכן תמיד יש ויהיה מקום לשיקול דעת, ומכאן שיהיו לצערי גם טעויות שיתבררו כשגויות בדיעבד.. המקרה שלך כאמור התרחש בתקופה אחרת.. תקופה חשוכה, תקופה שהמודעות לנושא שאפה לאפס.. ולכן גם נתקלת לצערי בתגובה המטופשת של אותה שוטרת...

willyou

New member
יש חוק במדינת ישראל!!!

גם אם זה לא מוצא חן בעינייך!!! הרבה נשים "מנצלות" את האמפטיה של המערכת לטובתן ותוקעות לבעל תלונה על פארש... בלי שעשה שום דבר... "הרסה לך את מנוחת הצהריים" ממש נורא ואיום!!! יש גברים שנהרסו להם חיים שלמים בגלל תלונות שווא!!!

מיקי 43

New member
המקרה הספציפי הזה מזעזע

וכמוהו כל המקרים של אלימות והתעללות אולם אסור לשכוח שיש מקרים הפוכים ויש כל מיני מקרים מוזרים ותלונות שווא והשופט הוא רק בן אדם לכן בטרם מגיע מקרה לשופט על האמונים על אכיפת החוק לבצע את עבודתם נאמנה וכאן הבעיה הם לא מתאמצים הם לא בודקים בציציות לוודא שזו לא תלונת שווא ואינם נותנים את מירב ההגנה לצורכים אותה שבמקרים רבים הם חסרי ישע קטינים המשטרה צריכה לשנות את תפיסת העבודה בנושא יש להעביר קורסים רציניים ומעמיקים לחוקרים העוסקים בעבירות בתוך המשפחה ולקבוע בכל תחנה מ'ס שורים שרק הם יטפלו בעבירות האלה הם יוכלו לטפל בעבירות נוספות אך בעבירות במשפחה רק הם יטפלו ולשוטרים אחרים אסור יהיה לחקור עבירות במשפחה אולי רק אז יגיעו לבתיי המשפט מקרים שנבדקו והראיות יהיו ראיות ויצטמצמו מאד הטעויות להאשים אנחנו יכולים כל הזמן הבעיה היא חוסר הכשרה מתאים וכוח אדם לא מתאים לטיפול בעבירות האלו גם שופטינו עם כל הכבוד להם שילכו להשתלמויות בנות יותר משעתיים על כוס יין או קפה ועוגה ואז גם הם יטעו פחות לכן האשמות לא יתנו לנו דבר ולא יתקנו את המצב הרעועה מיקי

מיקי 43

New member
אופס ברח לי ההמשך

יש לראותאת המערכת כולה ולא לעסוק בתפירת טלאים

L o v e M e1

New member
בדיוק כך, טיפול במקרי איומים

ואלימות במשפחה צריכים להיות מטופלים מרגע הגשת התלונה ע"י מספר גורמים עוד לפני הגשת כתבי אישום וצווי הרחקה. כבר בתחנת המשטרה צריכים לברר בסביבת המתלונן/ת אם יש דברים בגו (שכנים, ילדים, תלונות קודמות...), כבר בשלב התלונה שעובד רווחה/ סוציאלי יבדוק את העובדות וימליץ המלצות בהתאם, ואם יש מחסור בכוח אדם שיעסיקו סטודנטים לעבודה סוציאלית בעבודה המחקרית ואיסוף הנתונים (לאו דוקא הטיפולית). מרגע שעובדתית יש על מה לבסס צוי הרחקה והגשת כתבי אישום, צריך להבין שבבית המשפט יושב שופט שצריך לבסס את החלטותיו עפ"י החוק והוא עצמו לא יכול להמציא את החוק. לא פעם שוחררו רוצחים גנבים אנסים ופדופילים רק כי מיצו את העונש המקסימלי עפ"י החוק. לכן כל הרשויות כולן, המחוקקת, המבצעת והשופטת צריכים לעבור ניעור ולהתאחד על מנת למגר את התופעה הנוראה הזאת. ועל עיסקאות טיעון דיברנו כבר?
עצוב מאוד

ילוטייל

New member
לפי הגישה שלך ה'עם' בסדר..המערכת לא

וזה לא נכון. העם ממנה את נבחריו ואלו מחוקקים חוקים. המשטרה ומערכת אכיפת החוק פועלים על פי החוקים. אתה יודע כמה גברים 'בילו' במעצר בגלל תלונות שווא? תשובת הקצין בתחנה - עדיף שיישב מאשר אמצא מחר גופה של אשה דקורה ... החוק במדינה עדיין [על פי קצב ורמון..] שאדם זכאי כל עוד לא הוכחה אשמתו. בא חוק אלמ"ב לנסות ולהוציא עוקץ ממצב בו חיים שני אנשים ביחד ופתאום עולמו של אחד חשך. והמערכת לא יכולה לתחזק את כולם. והעם - העם הוא עם קשה. וצריך לחנך.

Rinattt

New member
כואב ועצוב

אבל חושבת שרוב האשמה הן על נשים כאלו שמתלוננות לשווא כדי "לדפוק" ת'בעל. את מבינה ענתי? כבר לא ממש יודעים למי להאמין וטעויות לצערנו קורות. טעות אנוש ומדובר בחיי אדם. חושבת שצריך להחמיר וכמה שיותר שאם וכאשר אישה או גבר התלוננו לשווא הם יקבלו עונש חמור ביותר. כך יופחתו התלונות ואלו הדוברות אמת יטופלו כראוי, הרבה פחות טעויות יקרו אם זה מה שיקרה.

צודקת

אם פעם אחת היו לוקחים אחת כזו ומזמברים לה את הצורה אז נשים היו חושבות פעמיים לפני שמתלוננות סתם אבל...עורכי דין של נשים מציעים את הדרך הזו אז אולי גם אחד כזה והמשטרה...נו מה כבר אפשר לצפות מהגוף המושחת הזה? ובתי המשפט מושחתים אף יותר אז מהם גם אין מה לצפות.... חברי כנסת וממשלה כל כך עסוקים בחקירות ובכיסוי תחת שאין להם זמן בשבילנו מה שנשאר זה כל אחד לעצמו.....

מיקי 43

New member
עו'ד מציעים זאת כי

כשייש בלאגן הם מרוויחים יותר אבל אסור להכליל יש גם עו'ד שלא נוהגים כך ובכל זאת אסור לשכוח עו'ד ,פוליטיקאי, ונערה עובדת זהים הם כל המרבה במחיר הרי זה משובח

שלי 9

New member
לא יכולה להעלות על הדעת שמישהו/יא

יתלונן תלונת שווא , תלונה שמקורה בשקר..המחשבה מחליאה אותי, מנגד זה פוצע ת'נשמה לשמוע שוב ושוב איך ובאיזו קלות נלקחים חייהם של נשים.

שלי 9

New member
אני מבינה שזה קורה כמובן (תלונות

השווא) ,אני רק אומרת שזה ממש בלתי נתפס בעיני איך אפשר לעשות זאת..

מיקי 43

New member
תתפלאי אבל יש

הרבה מאד נשים שאין להן אלוהים הן צובטות את עצמן בידדים ובמקומות אחרים והרי ידוע מין המפורסמות הוא שכשנוגעים באישה מעט מעל לליטוף היא נעשת כחולה צהובה ואז היא הולכת מתלוננת ויש סימנים שנחבלה הנבלה ומישהו משלם על לא אוול בכפו

שלי 9

New member
אז זהו שזה מאוד עצוב לי שיש נשים

שעושות מעשים כאלו ובכך מחלישות מהעוצמה של תלונות אמיתיות, אבל עם כל הכבוד כמות תלונות השווא לא נראית לי עצומה ומטרידה כמו רציחתן של נשים בידי בעליהן/ גרושיהן.

למעלה