אוזניות

JohnPaul

New member
אוזניות

אני מעוניין לקנות זוג אוזניות בקרוב, ומאחר וכאן יש כאלה שיכולים לעזור לי, אשתף אתכם. אני מבקש הצעות לזוג איכותי - לא יקר מדי, לא מאוד מקצועי, ולא כזה שכתוב עליו "לאודיופילים בלבד". תודה.

zamibc

New member
קודם כל..

אתה צריך להגיד מה התקציב שלך ואיז סוג אוזניות אתה רוצה (פתוחות/סגורות/בתוך האוזן/כפתור). רק אחרי זה יהיה אפשר לתת המלצה. ואגב סתם שאלה אתה באמת בן 13?

JohnPaul

New member
אני לא בטוח מה התקציב

פשוט יש לי יום הולדת בקרוב ואני חושש שאבקש אוזניות כמתנה. לא הבנתי מה ההבדל בין אוזניות בתוך האוזן לכפתור, אבל אני יודע שאני לא רוצה קטנות כאלה שבאות עם נגני mp3 היום, שמאוד מעצבנות באוזן ולפי מה שהבנתי גם הורסות את השמיעה. אני פתוח בקשר לסוג, אז אפשר להיות חופשי בהצעות. וכן, אני בן 13, ואם קראת עד עכשיו אז אתה בטח מסיק שזה גם הולך להשתנות בקרוב. איזו סיבה יש לי לשקר? אתה באמת בן 54?

zamibc

New member
../images/Emo8.gifלא אני לא..../images/Emo8.gif

לשאלתך אני לא בן 54 אלא בן 15 ולא אני לא משקר... אני משתמש בפרטים האישיים של אבא שלי (אגב לי קוראים גל, נעים להכיר). שאלתי אם אתה באמת בן 13 בהתפעלות שכן זה גיל צעיר מאוד להתחיל לאהוב פרוג ולפי ההודעות שלך אני יכול להבין שיש לך גם ידע די נרחב (יותר משלי זה בטוח). עכשיו חזרה לנושא האוזניות. קודם כל אני רוצה לברך אותך מבעוד מועד על האוזניות החדשות. אך אני חושב שעלייך לשקול את את בחירתך בכובד ראש שכן אוזניות הן דבר יקר (ויקר ערך) אשר לבטח ישארו אצלך מספר שנים. קודם כל עלייך להיות בטוח בקשר לסוג האוזניות אשר אתה אוהב ורוצה לקנות. ידע כזה של העדפה אישית תוכל להשיג רק על ידי בדיקה של אוזניות שונות. אני באופן אישי אוהב אוזניות פתוחות בגלל הצליל המאורר והקל יותר שלהן ובגלל הבאס שהוא מדוייק וחלש יותר. אך יחד עם הייתרונות האלה יש לאוזניות פתוחות גם חסרונות בולטים הקשורים (בניגוד לסוגי האוזניות האחרים) לא לצליל אלא לסביבה. עם אוזניות פתוחות תהיה מטרד לסביבתך שלרוב לא תהנה מהמוזיקה שלך וכמו כן גם אתה תהיה חשוך לרעשים חיצוניים שיפגמו בחווית ההזנה שלך. אוזניות סגורות לעומת זאת ימנעו את שתי הבעיות שציינתי עכשיו אך יקלקלו (שוב לפי טעמי האישי) בבאס רב מדי ומעט לא מדוייק ובצליל כבד. המלצתי לך היא שתלך לחנות שמתמחה בנושא (שאיני מכיר באופן אישי אחת כזאת אך קיבלתי המלצה). חנות כזאת יש ברחוב התובל, 5 בת"א וכדאי ליצור קשר עם המוכר שם כדי שיוכל לעזור לך בשקט. מספר הטלפון של האדם, העונה לשם אייל פור הוא: 03-6869714.

FunkyMonk

New member
תקציב - הכי חשוב

לי יש Grado SR80 ואני נהנה מכל רגע איתן. האוזניות עצמן מורכבות משני חלקים - הרמקול שאחראי על הmid-Tones וה-Treble. וחלק אחר שאחראי בנפרד על הבאסים. מאד איכותי, שומעים כל דבר בדיוק כמו שהוא אמור להיות. פשוט איכות לא מעולם הזה, אם אתה באמת מחפש אוזניות טובות - הן בשבילך. "בעיה" אחת, יכולה להיות המחיק שלהן, שעומד על 550 בישראל.

FunkyMonk

New member
אה,

כחתי לצייןשהן אוזניות פתוחות, ככה שבהתחלה הן ישמעו לך מאד מוזר. אבל אני אישית פשוט לא יכול לשמוע עכשיו באוזניות רגילות - זה גרם לי להפסיק לשמוע בדיסקמן. (ותשכח מלחבר אותן לדיסקמן - הן גדולות, והן זוללות בטריה. וכל מי שמסביבך שומע הכל [ככה שתשכח גם מלשמוע סרטים פורנו איתן].)

JohnPaul

New member
הן מופעלות ע"י סוללה?

כלומר, יש בהן מגבר מובנה? יש לינק? תודה.

JohnPaul

New member
תודה

לא הבנתי, איך האוזניות גוזלות יותר סוללה מהסוג הכי פשוט של האוזניות הכי פשוטות?

gadirussak

New member
גם לי יש SR80

ואני משתמש בהן בד"כ בדיסקמן, ואין לי בעיות שקשורות לזמן סוללה וכאלה.. החיסרון העיקרי שלהן הוא חוסר בידוד מהסביבה, אבל מעולם לא התלוננו בפני, גם כששמעתי בווליום מוגזם באוטובוסים. אגב, עם אוזניות אחרות, שהן לא פתוחות, כן התלוננו. בכל אופן, יש שני דגמים עיקריים של אוזניות שאני נוהג להמליץ עליהם. אם אתה מחפש איכות ללא פשרות במחיר סביר והוגן (לי הן עלו כ-500 ש"ח אצל אבי יפה), מהסוג הפתוח ואתה לא מתכוון לעשות איתן ספורט, לך על הSR80. לעומת זאת, אם אתה מחפש אוזניות ניידות יותר וזולות יותר אך איכותיות מאוד גם כן, לך על Koss Portapro - הן מאוד נוחות, יש להן עיצוב מדליק ואיכות הצליל שלהן מפתיעה אותי כל פעם מחדש, נוסף למחירן האטרקטיבי (אך המעט מופקע בארצינו). כמו כן יש מגוון רחב של דגמי סנהייזר ויצרנים אחרים יקרים יותר ויקרים פחות, אך אני לא מתמצא בהם במיוחד והשניים שהזכרתי הם המרכזיים בטווח של עד 500 ש"ח. הערה: המחיר של SR80 בישראל די דומה למחיר בארה"ב, באופן מפתיע. בנוגע לPortapro המצב כלל וכלל לא דומה. מחירן בארה"ב נע בין 30 ל50 דולר ובארץ לא ראיתי אותן בפחות מ350 ש"ח.

FunkyMonk

New member
לי הן כן צורכות יותר חשמל, מוזר

ד"א, כשאתה שומע באוזניות סגורות הצליל ששומעים בחוץ הוא פשוט... רעש. באוזניות פתוחות ממש שומעים הכל, ובאיכות מעולה. (אני, ד"א, משתמש באוזניות הללו כרמקולים כשיש אצלי חברים ואסור להדליק רמקולים. ^^)

MajorWinters

New member
Maxell

בדיוק קניתי לי זוג, ב25 שקלים... הם מספיקות לי מאוד לצרכי הליכה. אם אתה מתכוון להקשיב בבית אני לא בטוח... גיליתי בהם הרבה יותר ערוצים שלא ידעתי עליהם כששמעתי באוזניות הפנסוניק שלי...

למעלה