אוזן הפיל קמל!

יפמעהש

New member
אוזן הפיל קמל!

למען שמו באהבה כבר מספר שבועות הצמחים שלי מושקים במים מזוקקים שנאספו מאחד המזגנים בבני'יני. מטרת השימוש במי המזגנים היא למנוע מלחים בשורשי הצמחים. למרות השימוש במים המזוקקים, נאלצתי בימים האחרונים להוריד כמות ניכרת של עליך לאוזן הפיל. המרפסת בה ממוקם העציץ פונה לרוח דרומית מערבית. מה אפשר לעשות על מנת להחזיר לאוזן הפיל את ה"ברק" הראשוני? או שמא הצמח מאותת כי בשבילו החורף בא, ואין דבר לעשות?

יפמעהש

New member
../images/Emo208.gif מספר שאלות נוספות בהקשר.

היתכן שלא מדובר בבעי'ית המלחה? הרי זה זמן רב שהעציץ מושקה במים מזוקקים. הצמח מקבל עלים יבשים רבים (יחסית) משאר הצמחים. יתכן ויש קשר לזה? מעבר לכך, לא שונה דבר מה משמעותי בין תקופת גדילתו המאסיבית לבין התקופה הזו, בה עלים רבים שלו נמצאים יבשים.

טסונמי1

New member
אוזן פיל- בדכ [תלוי בסוג]

לא אוהב קרינת שמש ישירה-השקיה טובה ודישון -והכי חשוב עציץ מרווח יש תמותת עלים טיבעית אבל בו בזמן יש גם צימוח חדש

יפמעהש

New member
הצרפסת בו הוא נמצא חשופה לרוח...

דרומית-מזרחית. לא נראה לי שיש בעי'ה רצינית של שמש ישירה. לא בדקתי את שעות השמש, אבל ההיגיון אומר שמרפסת שכזו חשופה לשמש בשעות האור הראשונות. הצמח הועבר לעציץ מרווח לפני זמן לא רב, ועם זאת הורחב מצע הגידול למצע גידול עם תוספת דשן. היחס בין תמותת העלים לצימוח החדש אינו הגיוני. לפני שהורדתי את העלים המתים הצמיחה הי'יתה ניכרת בהרבה.

shlumbergera

New member
ההיגיון אומר שכיוון דרום-מזרח מקבל

שמש מהזריחה ועד הצהריים. דרום-מזרח אמרנו, נכון?

יפמעהש

New member
כן. כפי שאמרת, זו שמש דרום-מזרחית.

ההיגיון אומר שאת צודקת+-. זה לא יותר מדי שמש, נכון?

shlumbergera

New member
ההיגיון אומר שאני צודקת 100%

אלא אם כן יש בצמוד אליך בנין / עץ / תל עתיקות / הר. או מיני חפצים כאלה שמטילים צל. שמש דרום מזרחית היא 'שמש מלאה'. טובה לצמחים שזקוקים לשמש מלאה. גרועה לצמחים שזקוקים לחציצל.

יפמעהש

New member
אבל עד לתקופה האחרונה...

אוזן הפיל דווקא נהנה ממיקומו. איך יתכן שלפתע הוא לא נהנה?

bel011

New member
צמח סובל לא בהכרח מראה זאת מיידית,

בהתחלה הכל נראה בסדר....ואחר כך בפנים הוא כבר מרגיש רע אבל המגדל הלא מיומן עדיין..אולי..לא רואה ואז פתאם רואים בבירור....דרום-מזרח לצמח צל לא מתאים.

טסונמי1

New member
אוזן פיל סגול מיועד לצל מלא-

מקסימום קרני שמש של בוקר מוקדם הבעיה העיקרית בשמש היא בישול קנה השורש- הסוג הזה דורש מקום קריר ומוצל- יש סוגי אוזן פיל שבהחלט ניתן לישתול בשמש מלאה

יפמעהש

New member
לי יש את הירוק.

צורת העלה זהה לשל אוזן הפיל הסגול. והמרפסת שלי פונה לרוח הצפון-מזרחית, ולא כפי שנאמר מקודם.

shlumbergera

New member
צפון=מזרח:כיוון יובשני וחם בקיץ

או יובשני וקר בחורף. אם הצמח חשוף לרוח - יכול להגיב רע. זהו צמח טרופי , אאל"ט, וזקוק לחמימות ולחות. בחודשיים האחרונים הגיעה אליו השמש הקייצית שנטתה מעט צפונה. אולי זה פגע בו. אולי אפשר להעביר אותו? או ליצור עבורו מיסוך כלשהו? בל צודקת כשמסבירה שפגיעה בצמח לא מתגלה מיד. עובר זמן עד שאנחנו רואים חיצונית את הבעיה.

יפמעהש

New member
אבל המרפסת חסומה בקירות.

והצמח הוא מתחת לגובה הקירות. יכול להיות שזה לא מונע מהרוח לפגוע בו בכל זאת?

למעלה