אוהל באירלנד

omer66721

New member
אוהל באירלנד

אני טס לאירלנד בסוף החודש, ומתלבט עם לקחת בכלל את האוהל שלי, לפי המידע שקראתי באינטרנט וגם לפי lonely planet = walking in ireland גם אין הרבה camp sites מסודרים וגם לא ממש מצויין איפה מותר ואיפה אסור להקים אוהל. מצד אחד אני רוצה לקחת את האוהל כדי לצמצם קצת הוצאות במהלך הטרקים (במקום לישון ב-B&B) ןמצד שני אני לא רוצה סתם להיסחב עם האוהל ובכלל לא להתשמש בו בסוף... יש מישהו שהיה באירלנד שיוכל לתת לי כמה עצות אולי? תודה עומר

froggirl

New member
מה מסלול הטיול שלך?

כמעט בכל מקום אפילו במקומות הנידחים ביותר יש הוסטלים.. וזה מוזיל עלויות בד"כ בחצי. אנחנו לקחנו אוהל אבל לא השתמשנו בו אפילו פעם אחת. לא חובה בכלל לישון ב b&b - רוב ההוסטלים באירלנד מאוד מאורגנים ומחוץ לערים הגדולות גם די זולים יחסית לאירלנד. האם אתה מתכנן לטייל בטרמפים או ברכב? מומלץ מאוד לישון בטירה ליד קילקני foulskourt hostel אם זכור לי נכון השם ובבלפסט בארני'ס ובצפון אירלנד המחירים יורדים (למרות שמשלמים בפאונד זה יוצא משהו כמו בין 60 ל- 80 ש"ח ללילה. זה עומד בתקציב שלך?

omer66721

New member
אין לי עדיין מסלול מדוייק

יש לי 3 וחצי שבועות. מתחיל ומסיים בדבלין, אולי גם אעלה לצפון אירלנד. מתכנן בעיקר מסלולים של יום אחד וגם כמה של 2-3 ימים. לפי מה שקראתי לילה באכסניה זה בערך 10-15 יורו, ולילה באתר קמפינג מסודר זה בערך 5 יורו. השאלה אם יש מקומות שאפשר סתם להיזרק עם האוהל באמצע מסלול או שזה לא ממש נהוג אני פשוט מתלבט אם לקחת בכלל שק"ש ואוהל ותיק גדול (70 ליטר) או להשאיר את השק"ש והאוהל בבית ולטייל יותר "קל" אם תיק של 40 ליטר. השק"ש והאוהל די קלים (3 קילו בערך ביחד)

גילקי

New member
אפשר בהחלט לבקש רשות

מבעל השדה. לא מאוד מקובל, אבל אפשר. ואם לא - 12 יורו ללילה קונה לך מיטה סבבה בחדר של כמה מיטות. שווה להוציא על זה כסף מאשר להירטב בגשם

froggirl

New member
לא ראיתי הרבה אנשים

שעשו קמפינג באירלנד וזה כנראה באמת כי מזג האוויר לא צפוי. בדרום אירלנד (הרפובליקה) אכסניה תעלה בין 12 ל25 יורו (בד"כ סביב 17-18 ובדבלין המחירים נעים בין 18 ל- 30 יורו) ובצפון משתמשים בליש"ט ושם אכסניה עולה בין 7 ליש"ט ל-10 ליש"ט. אני לא יודעת לגבי אוהלים. אני עשיתי חישוב של דלק, אוכל, אטרקציות ולינה ויצא לי בערך 50 יורו ליום בדרום ובערך 35 יורו בצפון כי זה הרבה פחות מתויר והרבה יותר זול. מה התקציב שלך? אני שמחתי הרבה פעמיםשישינתי באכסניה כי פתאום מיום שטוף שמש פתאום ירד גשם זלעפות בלילה אויותר גרוע, התחיל ה- mist הטפטוף המטריד הבלתי פוסק שיכול להימשך כמה ימים... ובמקרה כזה אתה שמח שיש לך מקום להניח את הראש תחתיו... שק"ש חובה לקחת כי חלק מהאכסניות עוד מחייבות על כלי מיטה ואז זה מוזיל עלויות ואם האוהל לא מפריע אפשר לקחת ולראות איך אתה מסתדר שם. המלצה שלי: בדבלין לישון ב- Jacob's Inn אכסניה גדולה מאוד (כמו כל האכסניות בדבלין) אבל אבל אבל - אחלה צוות, מאוד ידידותי, שירותים בחדרים (זה נורא נחמד שלא צריך לדדות עם המגבת במסדרון) ותבקש חדר עם 8 מיטות או 10 הם גדולים ומרווחים והפלוס הגדול שהם יושבים על מרכז העיר משם ברגל כמעט לכל מקום שתחפוץ לבקר בו. ויש ברחוב טלבוט פאב מקסים שנקרא the celt וכל ערב מנגנים שם מוזיקה אירית בלייב ממש מקום עם אווריה נחמדה וכיפית וזה 200-300 מטר מהאכסניה כך שאפשר להשתכר קצת אם רוצים ולחזור ברגל. 3 שבועות וחצי נשמע לי זמן מעולה לטיול ממצה באירלנד. אתה מתכנן על תחבורה ציבורית/רכב/טרמפים?

sela v

New member
אוהלים ושק"ש

אני חושב שהבעיה באוהלים שבאמת אין הרבה איפה לעשות קמפינג. שהייתי בסקוטלנד ראיתי אנשים לוקחים את האוהל, ומתחילים בשעות אחרי הצהריים המאוחרות לטייל לאזור שיקח יותר מכמה שעות לסיים את המסלול, אז הם אמרו לי שהם מתכננים לישון בשטח. אותו דבר גם לפני כחודש בלייק דיסטריקט. רוב האנשים מעדיפים לשלם כמה גרושים ולישון באכסניה. יש גם בעיה שרוב האדמות פה פרטיות, ונראה לי גם באירלנד, וזה מונע אלא אם בעל האדמה מורשה לישון, אבל מי יבדוק מה עשיתם בגובה של 1000 מטר. אם ישנים באכסניה מספיק כיסוי/סדין, ולא צריך לסחוב שק"ש. כיסוי כזה שוקל כמה גרמים לעומת כמה מאות.

froggirl

New member
אבל קרררר...

רק עם הכיסוי למרות שרוב האכסניות מספקות גם duve (פוך) ובעצם יש משהו במה שסלע אומר. לי היה שק"ש (ששקל כמעט כלום) שקשרתי לתיק הגדול ובשק דחיסה שלו גם שמתי כל מיני גרביים ותחתונים לחסוף במקום והסתדרתי איתו מצוין. אבל שוב אם זה חוסך לך במשקל אולי כדאי סדין וציפה.

omer66721

New member
תודה על התשובות

נראה לי שאני אוותר על האוהל בכל מקרה אני מתכנן לנסוע בעיקר באוטובוסים ואולי לנסות גם קצת טרמפים. אם יש לכם המלצות למסלולי הליכה ספציפיים אני מאוד אשמח אני מניח שברוב האכסניות יש מטבח לשימוש עצמי נכון? אשמח גם להמלצות על אוכל באירלנד תודה עומר.

froggirl

New member
טוב נו זה נדחה כבר יותר מדי זמן

כל ההפנינג שהיה לי מאז שחזרתי מאירלנד היה קצת יותר מדי. מבטיחה סופ"ש הזה להתארגן על יומן המסע שלי ולכתוב את כל מה שעניין אותי שם גם בצפון גם בדרום. אני טיילתי ברכב אבל שמעתי שצריך לשים טוב לב לתחבורה הציבורית כי מה שהם כותבים לא באמת קורה, והזמנים הם לא זמנים... אבל הי אתה בטיול והזמן הוא שלך... סופ"ש - מבטיחה אלא אם כן יפתיעו אותי שוב כמו שקרה בשבועיים האחרונים... ומקווה שההמלצות יעזרו. סלע - איך אני שולחת קובץ וורד?

sela v

New member
קובץ וורד זה מצויין

ולא לשכוח לשלוח תמונה יפה שתצורף למאמר.

למעלה