אוהלינס

Old School2

New member
אם אתה מחסל יותר מידי מהמהלך בגלל קפיץ רך או סאג

זה צריך לגרום לסגירת מהלך.
דבר ראשון תאט בכמה קליקים את ההחזרה- זה כבר ברכיבה אפשר לעשות.
אם אתה מגיע לכיוון סאג נכון עם הקפיץ המקורי רוב הסיכויים שאפשר לוותר על ההחלפה שלו כיוון שזה גם תלוי באופי ובתוואי הרכיבה. נסה קודם לרכב על המקורי ולהחליט אם לפי ההרגשה אם אתה באמת צריך מתלה יותר קשה.

DAN TAL

New member
באופן עקרוני,להאיט קצת את החזרה (ביחס למקובל),זה כיוון נכון-

בכלל.
אבל איך האטת החזרה עוזרת כנגד סגירת מהלך?
התכוונת אולי להאטת הכיווץ?

Old School2

New member
לא הסברתי את עצמי טוב, התחילו לכוון אותו כאן לכך שהקפיץ

רך למשקל. כיוון שהוא מתלונן על גלגל מתבדר ולא על סגירת מהלך אני מניח שאפילו אם נגרמת שקיעה גדולה יתר על המידה הבעיה שלו היא לא הקפיץ הרך אלא מהירות ההחזרה.

DAN TAL

New member
אהבתי את ה'גלגל המתבדר'. הגדרה קולעת.יפה גם שהוא מצליח

להבחין בהתבדרות הזו. ברצינות.

בעקרון,אם הקפיץ חלש יחסית למשקלו של הרוכב,אז יש פחות סיכוי להתבדרות,אלא יותר למין נדנודים מתמשכים אחרי אימפקט.

כלומר,כיוון שיכוך ההחזר,צריך לקחת בחשבון גם את קבוע הקפיץ ומשקל הרוכב.
בכל מקרה,לדעתי,רוב ההמלצות שתקרא על כווני מהירות החזרה,יהיו מהירים מדי.בעיקר עם הקפיצים החזקים שאופנועי האינדורו מגיעים כיום,שהם חזקים הרבה יותר,מהקפיצים של אופנועי ה MX של שנות ה-90.

יש איזה פחד מושרש מ'איסוף מתלה' (או איך שיגדירו את התופעה).
מה שקורה כאשר מהירות ההחזרה איטית מדי,הבולם נסגר ונסגר ולא מספיק להפתח לקטע הבא בשטח.

בתיאוריה וגם במעשה זה נכון,במידה מסוימת,אבל פחות ממה שחושבים וההשפעה המעשית של זה,גם היא קטנה ממה שחושבים.(חוץ מבמקרים קיצוניים).

הפחד המושרש הזה,גורם לכיוון שיכוך חזרה מהיר מדי,מה שגורם להגדלת אפקט 'הכדרור' של המתלה,מה שגורם להעצמת האימפקט של המתלים על האופנוע,מה גורם לתחושה של קפיצים קשים מדי ותופעות נוספות.

המחשמל 64

New member
מנהל
דן הגדרת זאת נכון זה סוג של נדנוד קל

שאני חש בפניות כאשר מדובר בקרקע בינונית בפניות שביל/ספיישל .
כל זה במידה ואני מהיר קרי מגיע במהירות לפניה. באיטי מרגיש פחות לדעתי אני עדיין לא סגור על הכל בהיבט תחושות "האחוריים" שלו במאה אחוז.
אני עוד לומד את האופנוע וסה"כ הפרונט מתנהג הפוך כלומר יציבות ובטחון גבוהה בטח ביחס לכלי הקודם.
אם אני אסכם לעצמי את הדברים אזי אני צריך קצת למתן שיכוך ההחזרה אם וכאשר ?
כמובן שאני עוד אצא ואחוש ובהחלט אראה מה הלאה .
תודה!

amitexc

New member
מה זה להאיט ביחס למקובל?! יש חזרה מכוון ויש לא מכוון

אם אתה מכוון את השיכוך החזרה לפי קליקים של ספר אתה צודק, אם לפי תחושה אז אין כזה דבר ביחס למקובל.
בולם שנפתח מהר מידי יתנתק מהקרקע, בולם שנפתח לאט מידיי יסגר ברצף במבפים.
&nbsp

enigo

New member
אני חושב שהכוונה ב"מקובל" זה ההמלצות המקובלות בספרים

ו/או במדריכים שונים.

amitexc

New member
אני לא רואה מלבד הגדרה של קליקים מה מקובל

בכל הספרים של היפנים מלבד הכיוון הסטנדרטי קיים בפרק המתלים בעיות נפוצות והפתרונות, אין שם שום מקובל, ממשיכים בכיוון עד שהתופעה נעלמת\נפתרת.

enigo

New member
אז תחליף "מקובל" ב"סטנדרטי" (שאלו מילים די דומות, בעצם)

ותפסיק לחפש על מה לריב סתם...

amitexc

New member
טוב, גם אתה מוזמן להפסיק להגיב ולייצר ריבים\דיונים

שאלו דברים די דומים למעשה.
מה גם שאתה עושה זאת אפילו יותר ממני ועל דברים פחות חשובים, אז אולי באמת תפסיק לחפש לחפש על מה לריב תמחוק את שם המשתמש שלך ועזוב אותנו בשקט, סבבה?
תגובה מיותרת לחלוטין.

enigo

New member
וואלה, תגיד - איפה מצאת קפיץ קשיח מספיק בשביל הכבדות שלך?

amitexc

New member
חביב אפס סבלנות לטעויות בסגנון בוגי, זרק חרא שכל העולם ניצל

והנה זרקת חרא בדיוק מה שהבחור הנ"ל מחפש, לא אתפלא עכשיו לקבל ממנו בתגובות ציטוטים, ועל מה?! על זה שכותב על טעות אופיינית על מקובל.. מקובל אצל מי? על ידי מה?!
מאז ומתמיד כיוון מתבצע על ידי ניסוי וטעיה והגדרת היצרן היא כרפרנס בלבד.. אז מה מקובל, מה?!

enigo

New member
אחינו, דבר עם הספק שלך - הגראס הפסיק להשפיע...

חסרות שטויות אמיתיות שנאמרות כאן ואפשר להתווכח עליהן? אז הוא כתב "מקובל" על משהו שאתה מתייחס אליו כ"סטנדרטי". בקטנה, הכוונה הובנה.
ואחרי שזה נאמר, אם נפגעת מהתגובה הראשונה (3 למעלה), אני מתנצל. היא נאמרה בהומור - שכנראה לא עבר את החוטים של האינטרנט.

המחשמל 64

New member
מנהל
שניכם ,אניגו ועמית- מזכירים לי את השיר

של צביקה פיק "שני תפוחים" רק במקום תפוחים הייתי שר "שני אדומים".
העיקר שאני אוהב את השיר באמת אוהב והתפוחים הם הטובים ביותר!!

amitexc

New member
כנראה אתה נהיה סנילי אבל נו שיין...לא שזה קריטי אבל אתה צריך

לזכור מה המשעמות של זה

DAN TAL

New member
מתי אפשר לדעתך להשתמש במילה 'מקובל'? סתם כדי שאדע לפעם

הבאה איך לא להסתבך...

למעלה