אוהבת... לא אוהבת...אוהבת...

2004נטע

New member
אוהבת... לא אוהבת...אוהבת...../images/Emo132.gif

כידוע לכם, יש בספריה תפקידים שונים ומגוונים. החל מהשאלת ספרים, יעץ, קיטלוג-מיון, רכש, חיפוש מידע במאגרים, ו....כן, סידור ספרים. איזה מהתפקידים בספריה אתם אוהבים? ואילו תפקידים אתם ממש שונאים לעשות
אם קיימים אצלכם תפקידים שלא ציינתי לעיל, אתם מוזמנים להוסיפם. **ואני אתחיל בדירוג שלי: התפקיד האהוב עליי ביותר הוא: מתן יעץ לאנשים (בחיפוש מידע במאגרים ובאינטרנט וגם בחיפוש ספרים בקטלוג הספריה). תפקיד זה, נותן לי הרגשה של סיפוק רב
! התפקיד השנוא עליי ביותר
(אבל, אין לי ברירה, ועליי לבצע גם אותו...) זה סידור ספרים!

אלינקה

New member
אני אוהבת להיות בעיון ילדים

זה כיף לא איכפת לי לסדר ספרים במדורי עיון ילדים ומבוגרים וגם ספרי ילדים

חייםלוי

Member
מנהל
אני אוהב את העבודה שלי - קיטלוג

ומיון. ביעץ אני יושב פעם בחודש בתורנות ונהנה מזה. 12 שנים הייתי אחראי על מחסן הספרים בספריה. (רובם המכריע של הספרים בספריה הלאומית נמצאים במחסן ומשם הקוראים מזמינים אותם.) גם את זה אהבתי תקופה מסוימת כי רואים את כל הספרים החדשים שמגיעים.

2004נטע

New member
חיים, לא נמאס לקטלג ולמיין כל היום?

כלומר, מנסיוני בקיטלוג, אני יודעת, שעבודת הקיטלוג נתנה לי תחושה, שעשיתי משהו מקצועי (להבדיל, למשל, מהשאלה). מצד שני...לקטלג 7-8 שעות ביום??? (ועוד יום-יום...) זה לא נמאס מתישהו? אני, בעיקרון, מעדיפה עבודה שתהיה כמה שיותר מגוונת, ורצוי מאוד עבודה עם אנשים (אם כי, לא חסרים קשיים בעבודה עם אנשים...אבל, זה כבר לשירשור אחר).

חייםלוי

Member
מנהל
גם אני חשבתי כך לפני שהתחלתי

לעבוד בקיטלוג, אבל טעיתי. העבודה היא מגוונת. יש ספרים שזו ממש עבודת בלשות למצוא מי המחבר, איפה הוא יצא וכד'. המיון בהחלט מגַוון. בנוסף אני עובד גם במחלקת מיחשוב בתמיכה טכנית פעם בשבוע כך שיש לי עוד גיוון. עבדתי שנים באולמות קריאה באוניברסיטת תל אביב וגם את זה אהבתי. היום אני נהנה מהעבודה בשקט.

חוטהשני

New member
קיטלוג מידי פעם זה באמת כיף.. אבל להפוך את זה למקצוע הראשי לא רציתי בכלל. עבודה בספרית בי"ס/מכללה מאד מגוונת כי היא משלבת את כל התחומים ולכן אני אוהבת אותה ../images/Emo23.gif (פלוס עיקרי זה גם נושא השעות.. אמנם אני עובדת שעות מינהליות, אבל כשצריך אני יכולה ל'ברוח' יותר מוקדם או לקחת חופש כשיש לבת שלי חופש ../images/Emo8.gif)

Sapientia

New member
הממ... אז ככה:

לא התנסיתי בהכל, וחלק אני מכירה רק מהלימודים
אז מכל מה שאני מכירה או מהלימודים או מניסיון- אני הכי אוהבת לתת יעץ, בעיקר במדעי הרוח ובפסיכולוגיה, כי בזה אני גם יותר בקיאה. אוהבת מאוד לעבוד עם ילדים ובאגף הילדים עצמו. כייף של מקום- נהדר להיות מוקפת בספרים ססגוניים
העבודה עם הילדים עצמם (במסגרת הפרקטיקום אני עובדת עם ילדי חינוך מיוחד) היא מאתגרת ולפעמים פשוט מרגשת. לא אכפת לי גם לסדר ספרים- כי אני אוהבת לגעת בספרים עצמם, אין להריח ריח של ספר חדש... ואז יש גם שקט זמני מהעבודה הרגילה שלי עם קהל. זה גיוון נחמד. נהניתי אפילו להדביק את מספרי המיון על הספרים...
אני לא רואה את עצמי עובדת רק בקיטלוג, במיון או ברכש
מצד שני- אלה בדיוק הנושאים שאני מכירה רק מהלימודים ולא מהשטח, אז אולי עוד אשנה את דעתי. אבל אני בספק אם זה משהו שהייתי רוצה לעשות כל יום כל היום

Sapientia

New member
אה- ואני גם אוהבת להעביר הדרכות../images/Emo9.gif

למדתי פעם תיאטרון- אז קהל זה עדיין כייף

אוהבת! אוהבת! אני עוסקת במיון,

קטלוג, מפתוח, מתן יעץ, השאלה במחלקת השאלה, תחזוקת מחשבים ותוכנה, בקיצור כלבויניק. אני מאוד אובת את העבודה, מאוד מגוונת. מתוך כל הדברים אני פחות אוהבת לעבוד במחלקת השאלה - נותן לי הרגשה של קופאית במרכול - קריאת ברקוד החזרת פריט, קריאת ברקוד השאלת פריט, ובימי עודה ארוכים אני מבקשת להשאיר לי את המידוף כדי להמריץ את מחזור הדם ולהבריח את העייפות.

abcd80

New member
אממ

אני הכי אוהבת זה לעזור לאנשים בחיפוש מידע/ספרים -יעץ. קטלוג גם מעניין. סידור ספרים - זה הכי פחות אהוב עליי אבל בעיקרון אני אוהבת את העבודה על כל התחומים שלה.

למעלה