אודות הרופאים....

goblinnn

New member
אודות הרופאים....

את האמת, אני אף פעם לא התענינתי כ''כ בעניין הזה של הרופא המטפל. כשאמרו לי שאני נשא בבית החולים איכילוב, היתה איזה רופאה רוסיה שאמרה לי שהיא הרופאה המטפלת שלי. כשבאתי למעקב כבר בפעם שניה, הסתבר שהרופאה ההיא עזבה ויש לי רופא מתפל חדש. מהר מאוד גם הרופא הזה עזב, הרגשתי מאוד מאוחזב מהמערכת הזאת. לא יכולתי לסמוך על הרופאים ולשאול שאילות שעניינו אותי. הפסקתי בכלל להגיע למעקב. עכשיו יש לי רופא מטפל יחסית קבוע
- יש לי אותו כבר איזה שנתיים והוא עוד לא עוזב - נוצרת איזה מערכת יחסים מסויימת ואני מרגיש יותר נוח לשאול. נשאילה היא האם התשובות מספקות אותי. כל מני שאילו כמו למה אני לא צריך תרופות, האם זה הזמן או שעוד לא? ואיך הוא יודע שזה הזמן? מסתבר שזה משהו לא הוגדר ורופאים שונים קובעים דברים שונים. איך לדעת שהרופא הזה טוב? ברור לי גם שהרופא לא יכול להסביר לי את כל הפרטים כי אין לי את ידע הרפואי הנדרש. אז אני צריך לסמוך עליו בעיניים עצומות? החים שלי בעצם בידי מישהו אחר? בברכה, goblinnn

GayBiker

New member
במידה מסויימת כן...

החיים שלך בידיו של אדם אחר. נתחיל מזה שהרופא לא קובע כלום. אתה קובע. זה הגוף שלך. הרופא רק ממליץ. יחד עם זאת, לא מדוייק שרופאים שונים ממליצים דברים שונים. בכל תחום ברפואה יש קווים מנחים שהרופאים, גם אם הם לא מחוייבים להם, פועלים על פיהם (לרוב) כי אותם קווים מנחים נקבעו על סמך מחקרים. אולי זה המקום לציין שכל כמה שנים מתעדכנים הקווים המנחים האלה ושכמו בכל תחום, גם ברפואה, יש "בית שמאי" - המחמירים יותר, אלה שבנוסף להנחיות לוקחים איזה טווח ביטחון - ואת "בית הלל" - המחמירים פחות. אין לך את הידע הרפואי? הגעת למקום הנכון. כאן יש לך את מי לשאול. במי להיוועץ. אף על פי שרובינו איננו רופאים, רובינו כבר קראנו מספיק, שמענו מספיק ויודעים מספיק על מנת להשיב על רוב השאלות. לגבי הרופא שלך, יש רופאים ש"נחשבים" יותר ויש כאלה ש"נחשבים" פחות. אנחנו מכירים אותם (הם המעטים ואנחנו הרבים) ואפשר להמליץ לך לגבי הרופא המטפל, אם הוא טוב או לא (או יותר נכון - אם הוא מה"נחשבים" יותר או לא).

cuson2

New member
ממש ככה

היי ממש ככה עדיף לקבל חוו"ד מעוד רופא אם אתה לא ממש בטוח שמה שרופא אחד אומר לך או לחליפין לשאול שאלות ולחקור לפני , ממש לנסות מחקר קטן על העיניין שלשמו אתה מתעניין . ובמידה ואתה צריך עזרה כלשהיא אז אתה בהחלט מוזמן לפנות פה לפורום אני מאמין שיש פה מספיק אנשים שישמחו לעזור ולתת יעוץ ( למרות שאת ההחלטה אתה תצטרך לעשות בסוף )

goblinnn

New member
חברים, תודה על התשובות...

מאוד שמחתי לקבל תגובות ועצות
לפי מה ששמעתי הרופאה שלי, ד''ר טורנר דיי נחשב, לא? האמת שהוא ממש נחמד ותמיד מנסה לענות לשאילות. אני דיי סומך עליו. מקווה שהוא לא יעזוב שם בקרוב
בברכה, goblinnn

pozpaz

New member
ןנחזור להתחלה והשאלות שמעניינות אותך..

איזה שאלות לדוגמא... אני לא בטוח שאני יכול לענות על כולן - אבל אני בטוח שגם אני אחכים מהתשובות שנקבל פה. אני נמצא בסיטואציה של אני לא ממש יודע כל מה שאני מריך לדעת כי אני גם לא יודע מה לשאול. שאתה לא מודע לדברים מסויימים - אתה לא יודע לחקור את הנושא ולאיזה כיוון לקחת את זה. אני רבות הפעמים מצאתי את עצמי באתרים העוסקים בנושא - ולמרות שהוא חשוב לי, לא היה לי כוח לקרוא את הכל או להתעמק. אני אוהב לפעמים להתנהג כיען ולקבור את הראש באדמה. אז אחרי שקשקשתי כאן מספיק... איזה שאלות גובלין? :))

goblinnn

New member
יש שאילות...

לגבי הטיפול.... אני בטח שלא ממהר להתחיל את הטיפול הזה ובשימחה משתף איתו פעולה כשהו אומר שעוד מוקדם. ההחלתה שלו שלא נקח עד שנרד לCD4 200 . בכיף, בקצף כזה יש לי עוד זמן. עם זאת, אני מכיר נשאים המטופלים אצך רופאים אחרים שהתחילו את הטיפול הרבה לפני 200 . מעניין למה. לא שבא לי להתחיל מהר, אבל אם זה לא הכרחי, למה אחרים מתחילים מוקדם יותר? למרות ש pozpaz צודק וקשה גם למצוא שאילות נכונות. מחפשים באינטרנט את כל השאילות יחד עם התשובות ועדיין חסרי מידע. שמעתי שטורנר טוב, אז אני אמשיך לשמוך עליו כי אין פה הרבה ברירה...

pozpaz

New member
זה מה שידוע לי..

הרופא שלי הסביר לי ש אדם נמצא ב-CD200 זה אומר שהוא כבר לא נשא אלא חולה איידס. הרופא שלי דוגל להתחיל את הטיפול כאשר ה-CD מגיע ל-350. אבל גם זה לא מדוייק. ה-CD יכול להיות ב-300 והוא עדיין לא ירצה לתת את הכדורים בגלל שהעומס הנגיפי הוא מאוד נמוך. לעומת זאת - ה-CD יכול להיות יחסית גבוה או סביר והרוםא עדיין יחליט שצריך להתחיל בכדורים מכיוון שהעומס הנגיפי נמצא בשמיים. הקיצר שום דבר הוא לא שחור או לבן ויש כל מיני פרמטרים שצריכים להילקח בחשבון על מנת לקבוע טיפול או לא. זה לא מתחיל ונגמר ברמות ה- CD. אני מכיר מישהו שבכלל התחיל לקבל את הטיפול ישר על ההתחלה - שהוא רק נדבק/התגלה שהוא נשא.. הוא קיבל את ההסבר של לשמור על רמות CD גבוהות והוא אכן היה בפעם האחרונה שדיברתי איתו ברמות של CD-900.. והוא היה באותו זמן נשא כשבעה חודשים. הקיצר כפע שכבר ציינו פה.. זה נכון לקבל את כל המידע ולדעת מה עומד מולך ולפניך.. אבל בסופו של דבר.. הרופא הוא זה ש"מכתיב" לך את ההמשך. ואני אישית לא מכיר את דר' טורנר. אני נשלחתי בהתחלה לאיכילוב לבדיקות הראשוניות ושם קיבלתי את הבשורה שאני נשא - ולא אהבתי את אופן הטיפול שלהם או החום והאנושיות (יש לקרוא משפט אחרון בנימה חזקה מאוד של ציניות). אני מטופל בתל-השומר. גם לא ממש מטופל.. שם אני נמצא במעקב כרגע..

GayBiker

New member
ל-POZPAZ, אתה כל כך צודק!!!

ישנם די הרבה פרמטרים שיכולים להביא רופא למסקנה זו או אחרת לגבי התחלת טיפול. לגובלין, נתחיל בזה שטרונר באמת נחשב לאחד הרופאים הטובים בארץ בתחום ואפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות (לפי מה ששמעתי. אני לא מטופל אצלו) והכוונה כאן היא גם לפן המקצועי וגם לפן האישי והבין-אישי. אבל גם הוא בן-אדם וגם הוא יכול לטעות. על כן, לא מומלץ לסמוך על אף אחד, רופא או לא, בעיניים עצומות. ההחלטות הן שלנו ושלנו בלבד. הרופא שלי המליץ לי, לאחרונה, על החלפת טיפול, לא כי התרופות שלקחתי כבר לא משפיעות אלא כי הטיפול שהוא המליץ לי עליו הוא טיפול טוב יותר. ביקשתי כמה ימים לחשוב על זה. ההחלטה היא שלי ואני מקבל רק המלצות. באותה מידה, כשטורנר ממליץ לך לא להתחיל טיפול או אם, בבוא העת, הוא ימליץ לך על טיפול מסויים, תמיד אתה יכול לבקש ממנו כמה ימים לחשוב על זה ולהתייעץ איתנו. לשאלתך לגבי CD4 - כפי שכולנו יודעים, מדד ה-CD4 עולה ויורד בערך כמו מניה בבורסה ועל כן, גם אם ה-bottom line עובר ב-200, רוב הרופאים מעדיפים לקחת טווח ביטחון ולהתחיל תרופות סביב 300 או 350 אבל לא לפני, כמובן, שמשקללים ולוקחים בחשבון פרמטרים אחרים כמו למשל עומס נגיפי (ידוע לי שיש פרמטרים נוספים אבל אני לא מכיר אותם). אגב, ערך CD4 הוא נגזרת באחוזים של כלל הלימפוציטים, מה שאומר שיכול להיות מצב שהערך (המספרי) של CD4 יהיה נמוך אבל באחוזים הוא יהיה יחסית גבוה. מצב כזה, שיכול לקרות למשל אצל אנשים שיש להם בין כה וכה מעט לימפוציטים, יכול להניע רופא להמליץ לא להתחיל טיפול באותו שלב. באותה מידה יכול להיות המצב ההפוך - ערך CD4 שכביכול לא נהוג להתחיל בו טיפול אבל מבחינת אחוזים הערך הוא די נמוך ולכן מומלץ להתחיל טיפול. אני, למשל, התחלתי טיפול כשהיה לי CD4 בערך 300 (אצלי, מבחינת אחוזים מתוך כלל הלימפוציטים, זה אחוז שנחשב נמוך) ובנוסף היה לי VL מעל 150,000. היום יש לי CD4>1000 ו-VL<50. אני נהנה להשוויץ... סתם...

play boy5

New member
אני מסכים איתך GayBiker אבל !!

אני כן מסכים איתך על רוב משכתבת נכון ההחלטות הן שלנו ! למה אני חושב ככה אני חושב שרוב הרופאים לא מתעמצים או לא מחפשים את החדש בעולם כן רוב הרופאים לא מוכנים לשבת מול המחשב ולפש פטרון לבעיה מסוימת אני למשל נתקלתי בבעיה ומשהבנתי מהרופא המטפל אין תרופה או אין טיפול רק 1 2 מתברר אחרה שהתיעצי וחיפשתי כן יש הרבה פטרונות לבעיה שהיתה לי !! אבל הבעיה איך לקבל את הטיפול החדש הזה !!!

play boy5

New member
goblinnn ד"ר טונר מהרופאים הכי טובים בארץ

אני כבר אצלו 13 שנים הוא קודם כל בן אדם טוב נשמה מתנהג כחביר יש לו גישה טובה .. יש תקשורת טובה בני לבינו אחלה טורניר

play boy5

New member
יש בעיה כאן בקשר לחוו"ד cuson2

עם הנסיון של כלולם מכירים את כולם יענו הרופא ברמ"ם מכיר את זה שבאיכילוב וזה שבאיכילוב מכיר את זה בתל השומר אז תבינו מה הכוונה שלי

למעלה