אודה ל

אודה ל../images/Emo53.gif

אינני חברה קבוע בפורום הזה, אם כי פעם אחת נעזרתי בו ובמומחים שלו. אני חובבת בונסאי, אבל עד כה לא הצלחתי לגדל בהצלחה אף צמח (היה לי ניסיון אחד, שבתחילה עלה יפה, אבל לאחר שנתיים הצמח התנוון ומת). קניתי לפני מספר ימים זית קטנטן, בעציץ זמני. פשוט כי עברתי ליד דוכן, בחנות של יבוא מהמזרח - לא משתלה מסודרת, והזית הקטן קרא לי... אני רוצה להעביר אותו לעציץ גדול יותר ואולי, אם אוכל ללמוד זאת לנסות להתחיל ולעצב אותו. כרגע הוא עומד על השולחן בחדר ומקבל די הרבה אור מהחלונות הפתוחים ומהמנורות. האם זה מקום סביר לבונסאי בכלל, ולזית בפרט? מה הסימנים שיראו לי מצוקה שלו, כדי שאדע להעבירו למקום מואר יותר? ובנוסף היכן באזור הדרום יש משתלה המתמצאת בבונסאי, כדי שאוכל לקנות עציץ מתאים יותר, ואולי לקבל הנחיות ורעיונות? תודה

elonliberman

New member
הזית

הזית לא יסתפק באור בילבד הוא צריך גם שמש לא חובה בחוץ אבל אולי צמוד לחלון דרומי שיקבל הרבה שמש. בנוסף היתי ממליץ לחכות עם העתקה (העברת לעציץ חדש) מומלץ שתיקראי את מאמרי הפורום (איך מתחילים א' ו ב' ועד מספר מאמרים שאולי יועילו לך)

סן תאי

New member
שלום יעל,

נסיוני עם עצי זית מלמד שסיכוייהם לשרוד בבית קלושים אפילו בתנאי אור טובים או בסמוך לחלון. כך שאם אין לך אפשרות להקצות לו פינה בגינה או במרפסת שטופת שמש - זה יהיה נסיון סרק. ככלל זהו אינו הזמן האידאלי להעתקה, אך אם בכוונתך להעתיקו לכלי גדול יותר מבלי להתעסק בפקעת השורשים - אין כל בעייה בכך, פשוט אתרי כלי מתאים,וודאי שיש בו חור ניקוז גדול דיו (אם זה לא כלי בונסאי), רפדי את קרקעית הכלי בשכבת מצע הניחי את העץ בכלי לאחר ששלפת אותו מהכלי הישן (כשהמצע יבש- לא לאחר השקייה) והוסיפי מצע מסביב לפי הצורך, הדקי היטב והשקי.

תודה רבה

אני פשוט רוצה לאפשר לו לגדול מעט. מקריאה במאמרים הבנתי שלגבי עיצוב עלי עוד לקרוא הרבה. אגב - האם יש ספר שניתן לקנות היום באתרים או בחנויות בארץ (עברית או אנגלית)? אעביר אותו לכלי מעט גדול יותר, מבלי לנסות להתעסק עם השורשים, רק כדי לאפשר לו לגדול מעט. בהתאם להסברים אעביר אותו לגור על החלון, בתקווה שזה יתאים לו, אם לא - יעבור לכניסה לבית שם יש יותר שמש ישירה, או לגינה. ושוב אני חוזרת על השאלה - האם ידוע לכם על משתלה יותר דרומית מאלה שהופיעו במאמרים? "עיר הבירה" שלי היא אשקלון - לענייני קניות וכו'

סן תאי

New member
ספרות בונסאי

לא קיימת בעיברית למעט חוברת ההדרכה של חוג הבונסאי (ניתן לרכוש במפגשי החוג), בשפה האנגלית נכתבו ספרים רבים, תתקשי לאתר אחד בארץ, הטוב ביותר זה להזמין באמצעות האינטרנט מחו"ל. צר לי לא מכיר משתלה העוסקת בבונסאי באזור הדרום.

בכל מקרה תודה

ועוד שאלה - אם למישהו יש סבלנות: קראתי באחד המאמרים שאומנות הבונסאי פותחה על ידי היפנים. ככל הידוע לי מדובר באומנות סינית עתיקה, שיש התייחסות אליה בכתובים עוד מתקופות קדומות (אוכל לנסות למצוא בספרים את התקופה המדוייקת). האם היפנים יצרו אמנות אחרת, משום שאצל הסינים מדובר ביצירת טבע מוקטן?

סן תאי

New member
מקורות

במאמר "ההיסטוריה של אמנות הבונסאי" שבמאמרי הפורום תוכלי לעקוב אחר שורשי האמנות מקדמת דנא. בקצרה, אמנות הבונסאי היא אמנות יפנית, אולם חלק ניכר מהאמנויות היפניות וביניהן הבונסאי הינן תולדה של ההשפעות שספגה יפן מסין שכנתה. יש שוני בין אמנות הפנטסאי הסיני לבין הבונסאי היפני.. וזה כבר מפורט במאמר, לא נאריך בדברים.

uribz

New member
משתלה בדרום

אשקלון זה לא סוף העולם מבחינת דרום. יש לך בצומת נחשון את מיניגן - צמוד לפרק של מיני-ישראל. זה הכי קרוב שיש לך בעינייני בונסאי.

למעלה