אודה לתשובתך...

mbmb1

New member
אודה לתשובתך...

האם לאשה מותר ללכת ליעוץ / פתיחת גורל עפ"י הזוהר כשהיא בנידה?

אני מסופק גם מתי כשהיא טהורה

הכל תלוי ב"פותח בזוהר" אם הוא לא ירא שמיים שומר נפשו ירחק הרחק.

mbmb1

New member
זאת אומרת שהאדם חייב להיות

מקובל? כי הוא ממש לא , אבל הוא מבין בזה והוא כן אדם מאמין ולפי מה שהבנתי הוא בא ממשפחה של צדיק מפורסם וזה אצלם עובר מדור לדור . שמעתי עליו דברים מאד מרשימים אך בתור בחורה שבאה מבית דתי ברור שאני חוששת .

asaf2000

New member
אסור ללכת לכאלה אנשים

התיאורים שנתת פה על אותו אדם רחוקים מלהיות מספיקים בשביל לסמוך וללכת ליעוץ אצלו.

אלי ו.

New member
את מדברת על דברים

שעושים אותם רק במקרים סופר קיצוניים וגם אז רק באישור של רבנים גדולים. הפעם האחרונה שאני שמעתי שרב אמיתי השתמש בגורל הגר"א היתה אצל ר' אריה לוין לקביעת זהותם של חללי שיירת הל"ה. גם במקרה שלו היה צורך ברב פרנק שיאשר שמותר לעשות גורל הגר"א. כעקרון נמנעים מפעולות כאלה ומי שמציע אותם לכל דורש אינו אדם שראוי ללכת אליו.

mbmb1

New member
אין לי מושג בדיוק

מה הוא עושה אבל הוא משתמש בספר הזוהר , אני יכולה לתת את שם האתר שלו באינטרנט (בית הרוחות) והוא היה בטלויזיה כמה פעמים . אני מקווה שזו לא לשון הרע אבל זה כן חשוב לי מסיבות אישיות ובסה"כ אחרי שראיתי אותו בטלויזיה וגם באתר הוא נראה ונשמע אמין ושהוא יודע על מה הוא מדבר .

אופירA

New member
מנהל
מי ש"עושה שימוש" בספר הזוהר

"פותח גורל" עפ"י הזוהר (מה זה לפתוח גורל??? מאיפה הוא מביא את זה?), מופיע בטלוויזיה ומפרסם עצמו באתר אינטרנט (כולל סל קניות!!!), מתקשר עם יישות עלומה, אינו שומר מצוות, מוכר קמעות, עורך סיאנסים ומפרסם סדנאות לסיאנס ולתקשור עם העוה"ב (ועל הדרך עובר על כמה שיותר עבירות שאפשר מהתורה...) - אינו אדם אמין ואינו יודע על מה שהוא מדבר. הוא יודע לעשות כסף, לשקר ולרמות. בכל מה שנוגע לסודותיה הכמוסים של התורה: מי שיודע לא מדבר, ומי שמדבר ו"עושה שימוש" - לא יודע. אבל מאוד משכנע ומשפיע על אנשים, בעיקר על אלו שסובלים ממצוקות, ל"ע.

asaf2000

New member
"בית הרוחות"

באתר בית הרוחות יש דברים שכתוב בתורה בפירוש שאסור להשתמש בהם מה גם שמדובר באתר שמפעיל יצחק מזרחי מהוד השרון שהוא חילוני והודה בפה מלא בתכנית טלויזיה ש"הטיפול" שהוא מעניק אינו קשור כלל לדת כלשהי.

סליחה על ההתפרצות אבל..../images/Emo2.gif

בס"ד רק מהשער הארוך שלו הייתי בורחת. הוא לא יודע שהרמב"ם כתב בהלכות עבודה זרה ,פרק 11 שאסור לגדל שער כי זה מעשה של עבודה זרה? "תמים תהיה עם ה' אלוקיך".

mbmb1

New member
באמת הלחצתם אותי...

שאלתי אותו הגב לגבי הסתירה של שימוש בסממני דת מובהקים לשימושו כשהוא אינו אדם דתי . הוא ענה משהו בסגנון של הקבלה ניתנה לכולם ולא רק לאנשים דתיים . ושהוא יודע לעשות בזה שימוש נכון .

אופירA

New member
מנהל
ב-ט-ח -

הוא עושה בזה שימוש נכון מאוד - עבור עצמו. שימוש מצוין. השאלה אם ה"נכון" הזה נכון עבורך. יש לך כסף מיותר? עדיף לתת לצדקה מאשר לממן עבירות. העיקרון של "הקבלה ניתנה לכולם, לא רק לדתיים" הוא עיקרון עקרוני במיוחד, לכל מה שנוגע לעשיית כסף גדול. ראי ערך "מכוני הקבלה", שעושים את הכסף הכי גדול מ"קבלה" עבור חילוניים. מה שמקובל בקבלה שלהם זה השקר הזה, שהוא מקובל על כל מי שעוסק בקבלה לחילוניים. מקובל מאוד על כל עושי הכסף הללו, לטעון את הטענה המקובלת עליהם: הקבלה ניתנה לכולם ולא רק לאנשים דתיים. מעניין שכל עוסק אמיתי בקבלה, שהציבור התורני מכיר בו - לעולם לא יטען את הרעיון הזה, אלא דווקא את הפכו הגמור... מעניין אצל מי האמת - אצל מי ששקוע בתורת הסוד והנסתר, לאחר שגמע לפני ולפנים את כל התורה על חלקיה הגלויים - פשט, דרש ורמז - והוא בקי בכל חדריהם כבביתו הפרטי, או אצל מי ששקוע בכסף גדול שהוא עושה על חשבון תמימותם של אנשים שאינם יודעים דבר וחצי דבר על האמת האלוקית...

למעלה