אודה לעזרתכם,,,,

אודה לעזרתכם,,,,

אני ובעלי נשואים 4 שנים התחלנו ללכת לייעוץ זוגי בגלל בעיה עם המשפחה , הבעיה היא לא בזוגיות שלנו אלא בעיה חיצונית (הוא לא "מסתדר" עם הוריי, אינו מקבל דעותיהם וכו') , התחלנו ללכת לייעוץ, בפגישה הראשונה הוא שמע אותנו ואת בעייתינו, בסיום הפגישה הוא ביקש לפגוש אותנו בנפרד, השאלה שלי אם זה בסדר שהוא שותק במשך כל הפגישה ומידי פעם שואל שאלות ואני זו שמדברת כל הזמן(זו פגישה שנייה) האם הוא לא צריך להנחות אותי או אותו בשלב זה? האם הוא בסך הכל מנסה לקבל תמונה כללית או שמא זהו סוג מיני רבים של טיפול,,,

גולש 11

New member
בטיפולים כאלה ואחרים, יש מטפלים

שרוב הזמן שותקים ונותנים למטופל או למתיעץ, לומר את אשר על ליבו, ובמשך הזמן המטפל או היועץ אומר את שלו - מי פחות ומי יותר, הכל בהתאם לשיטת היעוץ/טיפול הספציפית. כאשר מצב כזה נמשך זמן רב הוא יוצר סימני שאלה אצל רבים מהמטופלים עקב ההרגשה שהם רק מדברים אבל לא מקבלים שום פידבק מהמטפל. במקרה שלכם היות וזהו יעוץ על משהו ספציפי ולא טיפול, אם המצב שתארת ימשך מעל פרק זמן סביר, שאת תחליטי מהו, מותר לך לומר ליועץ משהו בנוסח " עד עכשיו דברנו, אבל לא קבלנו ממך שום פידבק, איך הדברים נראים בעיניך, או איך לדעתך עלינו לנהוג". לפי תגובתו תחליטו כיצד לנהוג הלאה.

גרא.

New member
פיסטוקית28,מן הסתם זהו הסגנון

הטיפולי הספציפי של המטפל,המבקש לפי שעה רק להקשיב,בעיקר לתת לך,לכם לדבר מבלי להתערב,וודאי לא לכוון או להנחות..זה מוקדם עדיין..בכל מקרה,אם לא בררתם לפני תחילת הטיפול מהו סגנון הטיפול, ואיך הוא מתנהל בקווים כלליים את בהחלט רשאית לשאול את המטפל,כל מה שברצונך לגבי התהליך הטיפולי.כך למשל,אתם התחלתם להפגש איתו בנפרד..האם את מבינה מדוע? האם בכלל ידעת שכך יהיה??

למעלה