אודה לעזרתכם

פושקית1

New member
אודה לעזרתכם

קצת רקע :הבן שלי (בן 10 ) עולה לכיתה ה' מאובחן בבעיות קשב וריכוז התחיל לנטול קונצרטה מכיתה א , תמיד היה בין המצטינים בכיתה אך תמיד עם בעיות ביטחון עצמי שהשפיעו גם על הפן החברתי ב מחצית השנה שעברה המצב פשוט יצא משליטה , הציונים צנחו הוא נהיה אלים גם בכיתה וגם לאחיו המורה שלו יצאה לחופשת לידה הוא לא הסתדר עם המורה המחליפה וביום חלוקת התעודות (יש לציין שבאותו יום הוא התעקש שהוא לא רוצה ליטול כדור כי זה היום האחרון וגם ככה לא לומדים ויום קצר אז ויתרתי )היה לו ריב איום עם אחד התלמידים בהפסקה ,המורה לא נתנה לו להיכנס לשיעור האחרון שבו כיבכול היתה מסיבת הסיום וחלוקת התעודות ובגלל ש הוא מאוד רצה להיכנס הוא התחיל להתפרע הסגנית התערבה והכריחה אותו להתנצל בפני הילד על מנת שיוכל להיכנס לכיתה והוא בדרך כלל לא מתחצפף ודי פחדן אבל הוא היה כלכך עצבני כי לטענתו הילד שרב איתו הציק לו במשך כל היום עד שכבר לא יכל (יש לו היסטוריה ארוכה עם הילד הם כל הזמן רבים )ולכן הכה אותו ולא היה מוכן לבקש סליחה ואף אמר לה אני יהרוג אותו - אז התקשרו אלי בעלי לקח אותו והסגנית אמרה לו שאם יגיע לקייטנה של בית הספר הוא יהיה על התנאי , ושהבעיה הראשונה שתצוץ הוא עף מהקיטנה - הבן שלי שמע והחליט שהוא לא מוכן בשום פנים ואופן ללכת לקיטנה , נוסף על הכל אנכנו מהדרום וכל המצב לא תרם הינו סגורים בבית והוא לא נפגש עם חברים מהכיתה , הוא ראה השבוע עם אבא שלו תוכנית בטלויזיה על הרטלין שהבנתי שהודגשו בה החסרונות והדעות השלילות על הרטלין וכשהסתימה הוא קם ולקח את הקופסא של הרטלין וזרק לפח ששאלתי אותה למה עשית את זה והתחיל לצעוק עלי את לא אוהבת אותי לא אכפת לך ממני זה מסוכן ואת מכריחה אותי לשתות את הכדור הזה - אני לא מוכן !!! השנה עומדת להתחיל ואני רועדת אני רוצה לעזור לו ולא יודעת איך , אשמח להמלצות ממי שמבין - גם אשמח לקבל המלצה על איזה פסיכולוג טוב מאיזור הדרום או המרכז
 
התחלה חדשה

מדבריך מסתמן שאת זקוקה להדרכת הורם כי הילד שלך זקוק לאמא חזקה ובוטחת בעצמהאמנם, משתמע מדברייך שהוא זקוק לריטלין אבל צריך לרתום אותו ולא להילחם בו.אין ספק שהוא עובר תקופה לא קלה שהשפיעה על התנהגותו אבל תגובות הסביבה ( הצוות החינוכי ואתם ההורים) יכולים להפחית אותה או להעצים אותה.הפוקוס צריך להיות לא בלמה הוא מתנהג כך, כי הוא עצמו לא יודע ולא שולט בזה אלא בתחושת המסוגלות שלו להאמין שהוא יכול לשלוט בזה.ואת זה הוא ילמד מכם ההורים, אם תשדרו שאתם מאמינים שזה אכן יקרה.
 

FOR THE LD

New member
מציעה לך להתקשר ליועצת בית הספר ולשתף אותה.

את לא צריכה להתמודד לבד עם הקושי, ואם היועצת לא תדע, היא לא תוכל לטפל בדבר. אם יש לך אפשרות ליצור איתה קשר טלפוני עוד היום או אפילו ביום ההיערכות מחר - פנים אל פנים (אם היא נמצאת) מומלץ לעשות זאת. אם הם ידעו מראש, שהוא נסער, הם יוכלו להגיב בהתאם - לתת לו יחס יותר אישי, יותר מקבל, וגם לתת מקום לתחושות שלו שהן בהחלט לגיטימיות ומובנות, לנוכח החוויות הלא נעימות שחווה..... אם הוא יגיע ליום הלימודים הראשון, מבלי שאיש מודע למצוקתו, זהו מתכון לצרות צרורות, ובסופו של דבר זה עלול להסתיים בעוד מפח נפש.
למה לא לפתוח דף חדש, שנה חדשה, ברוח טובה? ....
חשוב שידעו כדי שהם בעצמם לא יגיבו על כל צעד ושעל, שיבליגו מעט במקום שבו אפשר להבליג, ויעצימו דווקא את הדברים החיוביים, אפילו ירתמו אותו לטובת דבר מה בתוך הכתה (שום שליחויות למזכירות!). לכתוב משהו על הלוח, לעזור לאיזה ילד אחר שמתקשה ותמיד יש ילד שכזה.
השיתוף עם היועצת, יכול לעשות את ההבדל, ביחס לאופן שבו בנך יחווה את היום הראשון, ואת אלה שאחריו. רק לאחר מכן, ניתן יהיה לטפל בנושא ההתנגדויות האחרות שציינת. קודם הוא צריך לראות שמקבלים אותו, שמחבקים אותו, שנענים לצרכיו, ולא רק דורשים להיענות לצרכים של המערכת. לא שמעתי ולו מילה אחת של משהו חיובי שהוא חווה, ממה שתיארת קודם, ובדומה לקודמתי שהתייחסה לנושא - זהו הדבר החסר כרגע ובכלל!
שתהיה לכם שנת לימודים מוצלחת!
 

FOR THE LD

New member


 
למעלה