אודה לעזרה

ayelet102

New member
אודה לעזרה

אני 4 חודשים לאחר לידה
כל פעם באה לי צריבה חזקה בשתן עם הפרשות לבנות מהשתן
בדיקות לא מראות על דבר ובכל אופן הוחלט שוב ושוב על מתן אנטיביוטיקה
כעת משום מה אני ביום הרביעי והאנטיביוטקיה לא עוזרת
גם שתיית פטרוזליה לא ממש מקלה עליי
האם יש עוד טיפים להורדה מעט של הצריבה פשוט הכאבים עזים והצריבה לא קלה
אולי צריך עוד כמה ימים של אנטיביוטיקה אבל אני מרותקת למיטה ולא זזה מחולשה וכאב
אודה לכל עזרה

michaelgor

New member
לדרוש בדיקה

סתם לתת אנטיביוטיקה זה חוסר אחראיות מצ הרופאים. חייבים למצוא גורם. בדרך כלל זה זיהום, חוסר שתייה או עודף ההיגיינה (שימוש מופרז בתכשירים היגייניים מביא לייבוש מקום ופגיעה בפלורה טבעית).

ישנם הרבה פתרונות טבעיים, אבל קודם חייבים לדעת מההגורם

ayelet102

New member
היי

עשו לי בדיקה אפילו חודרנית בשתן ולא מצאו גורם לצריבה הלא שפויה הזו רק ראו פצע וכנראה היתה פליטת אבן
חזרתי כעת מהמוקד ועשו לי בדיקה וגינלית שיצאה תקינה
פשוט מעונה :( תודה על הרצון הטוב

0 אור 0

New member
קודם כל תפסיקי מיד עם הפטרוזיליה

ממש מרגיז אותי שאנשים רציניים ממשיכים להמליץ על פטרוזיליה למי שסובלת מדלקות / פטריות בדרכי השתן.
הפטרוזיליה היא משתנת - לכן למי שכבר סובל מתכיפות במתן שתן, הצריכה שלה גורמת רק להגברת הסבל ולא להקלתו. יש אנשים פחות רגישים שזה לא משפיע עליהם, אז הם נוטים לזלזל במי שכן סובל (סליחה על הבוטות אבל זה מרגיז)
עכשיו מה כן:
א. דחוף דחוף דחוף לעשות בדיקה לפטריות - יש מצב שיש לך פטריה בדרכי השתן. הסימפטומים שמהם סובלים דומים מאד לסימפטומים של דלקת בדרכי השתן, אבל הטיפול כמובן בדיוק הפוך - האנטיביוטיקה הורגת את החידקים הטובים שמגינים מפני הפטריות וכך המצב מחמיר.
במקביל לעשות שוב בדיקת תרבית - אם זה בכל זאת חידק אז יכול להיות שהאנטיביוטיקה לא מדוייקת.
בכל מקרה הפרשות לבנות מהשתן וצריבה שלא מפסיקה הם דברים שהרופא צריך להתייחס לאיהם ברצינות.
ב. לקחת פרוביוטיקה טובה ועוצמתית - צריך לקחת אותה בהפרש של לפחות שעתיים מהאנטיביוטיקה, אחרת אין שום תועלת.
יש מוצרים שמשלבים פרוביוטיקה עם חמוציות - אפשר אולי לחשוב על מוצר מהסוג הזה.
ג. אני לא בטוחה שחמוציות יעזרו פה אם אין אינדיקציה לחידקים - אבל אפשר לשתות, אם זה לא יעזור , אז זה לא יזיק.
ד. להקלה מקומית - לעשות אמבטיה עם קמומיל או לשטוף את האיזור עם חליטת קמומיל
ה. אם חלק מהצריבה הוא בגלל רגישות של העור/צלקות לאחר הלידה - כדאי למרוח גם משהו מרגיע (למשל אלוורה עם לבנדר) - כשהרגישות מאד גדולה לפעמים גם המוצר הכי תמים עלול לשרוף, אז אם אין לך טוש מחובר לשירותים, תכיני לך קנקן של מים קרים ובמקרה שמשהו שאת שמה על העור שורף לך ישר לשטוף עם המון מים קרים.
אם כל דבר חאר שורף לך - אז אפשר להיעזר בשמן חוחובה טהור בלי שום תוספות - הוא מרגיע ומגן על העור, אני משתמשת בו גם לאף של תינוק מצונן בחורף.

ayelet102

New member
שלום

ראשית תודה ענקית ענקית על הפירוט והרצון הטוב שלך שמחמם את הלב
לגבי דרכי השתן כנראה והיתה פליטת אבן לאחר הלידה לא בטוח נעשה לי בדיקה חודרנית בדרכי השתן והיתה נקודה שהיא ממש בקצה השלפוחית שמורגשת כמו פצע שלא היה ניתן לראות אבל בנגיעה שלו צרחתי ואמרתי לו שזה הכאב
עשו לי תרבית ולא ראו כלום אבל בשתן יש הפרשות לבנות בלי סוף סליחה על התיאור
לגבי פטרוזיליה הרגשתי הקלה אחרי ששתיתי אבל פתאום אין השפעה כל כך
לא הבנתי מה זו בדיקה של פטרת בשתן אבל אחפש מידע מאמינה כי האורולוג מכיר והיה נותן לי אם היה חושב שזה הכיוון
תודה ענקית לגבי פרויביוטיקה לקחתי עם האנטיביוטיקה תודה על המידע לא ידעתי שצריך מרווח

ayelet102

New member
שוב שאלה

לא מובן לי מה זו פטריה בדרכי השתן האם הכוונה וגינלי כי אני לא רואה מידע על כך בשום מקום ההתיחסות היא וגינלית תמיד
כמו כן האם בתרבית לא היו רואים שיש פטריה במידה ויש? כי עשיתי ולא ראו וגיניקולוד בדק ולא ראה גם

0 אור 0

New member
הכוונה לדרכי השתן

זה לא כל כך ידוע ולא כל נפוץ,
קורה בעיקר כתוצאה מעודף אנטיביוטיקה או מחלה שמחלישה את המערכת החיסונית (לידה למשל זה די קלאסי)
בתרבית לא רואים כי מנסים לראות חידקים,
אני לא יודעת להגיד לך מה הבדיקה כי נתקלתי בתופעה הזאת לפני שנים.בכל אופן הרופא ידע.
בינתיים קראתי בהודעה השניה שלך שיכול להיות שבכלל מדובר בפציעה פיזית מאבן שיצאה, ואז אין מה לעשות חוץ משטיפות ואמבטיות מרגיעות (קמומיל ואלוורה) שבעקרון לא ממש חודרות לדרכי השתן (וטוב שכך)אבל טיפה ירגיעו את האיזור החיצוני יותר.

ayelet102

New member
היי

תודה על הרצון הטוב
זה כנראה אבן אבל לא יודעים כלום
אני אנסה לברר על הפטריה אני מחפשת בגוגל ולא מוצאת מידע אפילו על אופציה כזו של פטריה בשלפוחית
בבדיקה חודרנית הוא לא הצליח לראות כי זה ממש היה בקצה אבל בנגיעה שלו התפוצצתי מכאבים
תודה שוב

hal767

New member
ההתנהלות מוזרה לי.

מתן תרופה ללא איבחון?
נראה לי לא תקין גם מזווית ראיה של הרפואה המערבית.
מה זה, אנטיביוטיקה זה סוכריות?

יכולים להיות כמה הסברים לבעיה ואינני יכול לדעת דבר מבלי להכיר אותך. מוכן ליעץ לך טלפונית ללא תשלום אם תיצרי קשר.

פטרוזיליה - אינה תרופת פלא. אני מניח שאת משתמשת בה כי היא מעט משתנת. אם אינה מגידול אורגני אז היא מכילה הרבה רעלים תוצרי חומרי ההדברה והדישון הכימי. מכאן שעדיף לא לצרוך אותה במקרה כזה.

אם הבעיה היא זיהום בדרכי השתן, הרי כדאי להשתמש בתזונה טבעונית המותאמת לך כדרך לפתרון הבעיה. אנטיביוטיקה הורגת חיידקים, אבל אינה פותרת את הגורם האמיתי לבעיה - הזיהום.

השערה נוספת - אולי הבעיה קשורה לתרופות או תוספים שצרכת לאחרונה.

בכל מקרה, נדרש איבחון רציני.

רפואה שלמה.

ayelet102

New member
היי

תודה רבה האורולוג נראה רציני ועשה לי בדיקה גם חודרנית רק שלא ראה מהומה ולכן נתן לי אנטיביוטיקה לצערי יש לי פיברומיאלגיה ברקע והמצב רק החמיר לי
המון תודה על הרצון הטוב בדיוק חזרתי מהמוקד לשלול בעיה גיניקולוגית של אחרי לידה ואכן שללו
ממש אובדת עצות

hal767

New member
כאמור, לא יודע מה ליעץ

לכן הצעתי לשוחח בטלפון.

יעל ND

New member
שלום איילת

ומזל טוב להולדת התינוק!
לשאלתך, קשה להגיד: זה נשמע כפטריה, אך מדבריך הבנתי, שעשו לך תרבית שתן. בתרבית היו אמורים לראות את הפטריה.
לא ברור לי איך נותנים אנטיביוטיקה כשתרבית נקיה מחיידקים?
הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון מסודר, ובינתיים קחי פרוביוטיק, קחי ויטמין C500 ותשתי מיץ חמוציות. וקחי אופטלגין. אבל רק עד שאת מגיע לאבחון.
רפואה שלמה.

hal767

New member
נראה לי לא תקין לתת יעוץ כזה באינטרנט

לאדם שאין מכירים מקרוב ולפרטים מבחינה רפואית.

יעל ND

New member
ייעוץ באינטרנט

בשביל זה היא הגיע וזה גם מה שעושים כל הזמן.
ברור לכל שאין אפשרות לא לאבחן ולא לטפל דרך הפורום. אבל אני חושבת שניתן להמליץ כמה דברים עד שתגיע לטיפול שלא יזיקו, שיתכן וגם יעזרו במידה זו או אחרת ושקרוב לוודאי היא גם תצטרך לקחת.
מסכנה סובלת וגם יש לה תינוק. וגם אם היא מיידית מתחילה לחפש לאו דוקא מייד תתקבל לאבחון ולאו דוקא מייד תתחיל בטיפול. שיהיה לה לפחות משהו מינימאלי ושלא תתחיל לקחת איזה נורופן...

hal767

New member
חולק עלייך.

היא לא פנתה כדי לקבל יעוץ רפואי. פורום אינו קופת חולים ואינו חדר מיון, ואיש כאן אינו מכיר אותה ואינו הרופא האישי שלה.

אופטלגין אינו סוכרית דבש, הוא רעיל מאד ואין לך כל סמכות רישמית ומוסרית להמליץ לה לצרוך אותו. תרופות כאלה ניתנות בהמלצת רופא קונבנציונאלי.

ויטמין סי 500 מ"ג, מעבר לזאת שאני חולק על הצורך בשימוש בו, גם הוא אינו סוכרית דבש. ואם השואלת סובלת מדלקת בקיבה או בעיה בכליות או בדרכי השתן, יש לך מושג מה זה יעשה לה? ומה יעשה לה מיץ החמוציות במקרה כזה?

זה בסדר להעלות השערות לגבי מהות בעיתה, אך איבחון לא ניתן לבצע במסגרת הפורום. זה בניגוד לכל הכללים של רפואה נכונה ואחראית.

נכון שהיא סובלת, אבל פתרונות והקלות חייב שתעשינה מול מטפל/רופא לפי שיקול דעתה, ואם תבחר לצרוך תרופה קונבנציונאלית לצורך הקלה על הסבל, חייב שרופא מערבי ירשום לה אותה לאחר שלמד לעומק את המקרה. רופא כזה יכול גם לעקוב אחרי המטופלת, לערוך לה בדיקות (דם, שתן ואחרות) לפי הצורך. לך אין את הכלים לעשות זאת. לכן תגובתך היא בניגוד לכללי הפורום ובניגוד לכללים של רפואה נכונה.

0 אור 0

New member
את רושמת לה אופטלגין??

גם הויטמין במינון מדויק כזה, הוא קצת תמוה - אבל ניחא, הוא עוזר קצת להחלמה של פצעים, ועודף שלו נשטף בשתן,
אבל לרשום תרופה???
ועוד אופטלגין?

יעל ND

New member
אכן.

אני בהחלט ממליצה על אופטלגין כגי שגברת לא תסבול בדרך לאבחון וכדי שלא תיקח משכחי כאבים ללא מרשם אחרים גרועים בהרבה.

hal767

New member
האופטלגין מספיק גרוע

מכדי שמטפלים אלטרנטיביים יקחו אחריות על הנזקים שיגרום.
המלצות כאלה הינן דרכה של הרפואה המערבית, ורק לרופא M.D. יש סמכות להמליץ על תרופות כאלה.
רופא אחראי לא ימליץ על שימוש בתרופה כזאת מבלי שמכיר את המטופל שלו.

0 אור 0

New member
שתי אמירות - בשמי ובשם ההנהלה

בשמי:
כמי שהגיעה בגיל צעיר למצב של התמכרות לכדורים נגב כאבים, ולמזלי היה לי השכל לגמול את עצמי הרבה שנים לפני שלמדתי והבנתי את הנזקים המלאים של התרופות האלו, אני מקבלת חררה מלקרוא תגובה כמו שלך שבקלות דעת "מחלקת" תרופה לא תמימה בכלל כמו אופטלגין לאדם שלא עשה לך כל רע.
בשם ההנהלה:
בפורום הזה חל איסור לחלק מרשמים, אפילו לתוספים ומוצרים טבעיים, ועל אחת כמה וכמה לתרופות מזיקות.
איננו מוכנים לקחת אחריות על גרימת נזק למי שבא לקבל עצה ויעוץ מתחום הרפואה המשלימה.
אבקשך להמנע בעתיד מתגובות כגון זו, וממרשמים מפורטים - בין אם למוצרים "טבעיים" וודאי לרעלים מסוגים שונים.

למעלה