אוג חרוג

uribz

New member
אוג חרוג

לקראת המפגש של החוג חיפשתי שתיל שיישמש לי כחומר גלם לסדנא. מצאתי בשולי משתלת דורון את האוג החרוג, שלצערי לא צילמתי אותו "לפני". היה ממש שרוע, זרוק ועל הפנים - והמחיר בהתאם. מצ"ב התמונה של אחרי, חלקה בוצע במפגש, וסיום בבית. לפני המפגש ישבתי בבית ופנטזתי מה אני רוצה לעשות - קראתי לזה: "להבה" או "מערבולת" (יעני "סחוף רוחות טורנדו"). כבר במהלך המפגש קיבלתי תגובות שזה לא סגנון בונסאי "קלסי", נכון. ברצוני להודות לכל החברים היקרים שלמרות ההסתייגות הראשונית, עזרו לי בעצה וכיוון לממש את הפנטזיה, במיוחד למר חיים שיר, שאחרי ההרצאה על גישתו השמרנית, התגייס לעזרה נלהבת בביצוע - חבל שהוא לא גולש בחוג. עכשיו נשאר להתפלל ולטפל שהעץ ישרוד את "ההתעללות" ויצמח לתפארת.

אוג חרוק

ראשית ברצוני לציין כי לצערי לא ראיתי במפגש את העץ. שנית ישר כח על האומץ והרצון של משתתף נוסף על ה"קבועים" (למעט מיני הבישן) להעלות תמונה של יצירתו - ברוך הבא. ללא כל קשר לסגנון בונסאי קלאסי או סגנון בונסאי בכלל יש לעץ זה הרבה נקודות לשיפור. חלקן אסתטיות (פרופורציה) וחלקן מכניות (צורת הליפוף). עם כל הרצון הכנה אני לא מצליח לראות בו עץ ובטח לא את הבונסאי שבו, כנראה שאני בעל דמיון מאוד מוגבל - אבל כפי שאני עצמי אמרתי - לא שופטים עץ העל פי עיצוב ראשוני. כל הכבוד, תמשיך, משה.

ראיתי את העץ.

אני בטוח שיצא ממנו בונסאי נאה. אוג חרוק עלה קטן ושאר משפחת האוג קל מאד לעצב לבונסאי.גזע גמיש,גזע מעניין,עלים קטנים ,המון ענפים כך שאפשר להסיר את המיותרים ולהגיע לתוצאות טובות.

erezbt

New member
התמונה לא מחמיאה לעץ......

ראיתי את העץ שאת התמונה שלו צירפת (קליפורניה) במפגש ואני חייב לומר שהתמונה לא מחמיאה לעץ. במציאות העץ נראה (בעיני) יפיפה (נראה לי שצריך לצלם אותו מזויות קצת שונות).

הספקתי לעבוד על העץ

גזמתי אותו חזק +הורדתי ענף תחתון מיותר,עוד שלושה חודשים אני יעלה תמונה שוב.

אוג חרוק - עיצוב ראשוני

אכן ראיתי גם אני והערתי. הבאתי לסדנא עץ באותו גיל שאני "עובד" עליו כבר כמעט שנה. אני סבור שמוקדם מדי לשפוט, מאחר ויש בהחלט פונטציאל ומרחב תמרון רב לעיצוב עתידי משופר לעץ זה אם כי הוא צעיר מאוד. להמשך בהחלט ממליץ "לא לרחם" על ענפים מיותרים ולסלקם ולבחור בקפידה את אותם ענפים שיישארו + כוון הגזע "עם תנועה". מוצע גם ולהעביר לעציץ עמוק בזמן המתאים הקרוב,כדי לאפשר גידול נמרץ ומהיר כפי שצמח זה מסוגל לבטא,לפחות בשלב זה. לא להתייאש, תביא אותו למעקבים בחוג אחת לתקופה...

tk96

New member
סחוף רוח-טורנדו !

עוד לפני שהתחלתי להתעניין בבונסאי, התעניינתי בעיצוב הצומח ותמיד רציתי ליצור עץ סחוף טורונדו ! שכחתי שרציתי לעשות זאת וזה מעולם לא בא לידי ביצוע, ואולי גם לא יבוא לידי ביצוע בגלל שנסחפתי לכיוונים שונים. כל נושא הדייקנות היפנית ולהצמד ל"קלאסי" מכביד מדי פעם, אני בגישה יותר דאואיסטית ועץ סחוף טורנדו הנו רעיון ממש יפה, בין אם הוא יהיה בונסאי או עץ מעוצב איך שלא יקראו לו. כשהתחלתי לעצב עצים לא ידעתי הרבה על הסגנונות ולכן, כמו הסינים (גישה פתוחה יותר), ניסיתי לעצב יותר בכיוון של "עץ בצורת דרקון" ועצים שנראים כמו העצים המפחידים מהאגדות (רק בלי הפרצוף). כל הכבוד, אשמח לראות את האוג בבוא היום ולראות את קו הדמיון שהיה גם בראשי בא לידי מימוש. -אילון

minigan

New member
טורנדו עם פוטנציאל ל......../images/Emo188.gif

למעלה