אוגרים סיבירים

אוגרים סיבירים

היייי לכולם
אוגרים סיבירים הם הקטנים יותר, נכון? אז פעם היה לי זוג כזה, ולאחר כמה זמן האוגר אכל את האוגרת
אני לא יודעת למה זה קרה, היה להם מספיק אוכל בכלוב. אני רוצה עכשיו לקנות זוג אחר, אבל מפחדת שזה יקרה שוב. למה זה קרה ומה עושים כדי למנוע?

אולי...

ואם כן, איך אפשר לזהות את מין האוגר? חוצמזה גם שמעתי שהאוגר אוכל את הגורים שלו לאחר שהם נולדים, ושצריך להפריד אותו מהגורים. זה נכון או סתם שמועה מפגרת?

Sweet Fantasy

New member
תלוי בסוג האוגר ובטיפול

רצוי להפריד אוגר סורי מהאם והגורים עד לגמילה, אוגר סבירי בדר'כ לא צקיך להפריד, אבל במידה והוא מציק לאמא אפשר להוציא אותו גם, אמא תאכל את הגורים שלה רק אם היא תחשוב סכנה לחייהם - הפרעות ורעב בסביבת הכלוב, חוסר אוכל ומים וכו'..

Lovable Stray

New member
אצל סיביריים קצת יותר קשה להבדיל

מכיוון שלא רואים את האשכים, אבל אפשרי. תסתכלי באיבר המין של שני האוגרים, המרחק בין איברי המין אצל הנקבה קטן יותר - אצל הזכר יש בליטה קטנה קרוב יותר לבטן.

Lovable Stray

New member
ושחכתי לציין

אין צורך להפריד אלה אם כן הם מראים סימנים של תוקפנות.

Lovable Stray

New member
קורה הרבה פעמים

אני לא חושבת שיש מה לעשות, אוגרים יכולים להיות מאוד מרושעים אחד לשני. אולי איפה שקנית אותם הם לא גרו יחד.

fasterNY

New member
טוב...

אני כבר מומחה באוגרים סיבירים... אחרי שכבר היו לי עשרות... וכרגע יש לי שבעה... אוגר סיבירי לא יאכל אוגר אחר, בשום מצב שידוע לי. הם יכולים להלחם על הטרטוריה, ולפצוע אחד את השני... אבל לאכול אחד את השני, הם לא. בקשר להפרדה של הזכר מהנקבה, לא מומלץ לעשות את זה במידה וזה אוגר סיבירי. הזכר עוזר לנקבה בהמלטה, הוא מנקה את הגורים, ועוזר לה לטפל בהם. הוא גם ישמור על אלו שזזו מהאם, ויחמם אותם, עד שהיא תיקח אותם ממנו. אוגרים סורים הרבה יותר תוקפניים, הם יכולים ממש להרוג אחד את השני, והזכר בהחלט יאכל את הגורים שלו!

Lovable Stray

New member
טעות.

אני חושבת בלאכול היא התכוונה "להרוג". אוגרים סיביריים אכן יכולים להרוג אחד את השני, במיוחד נקבות שעומדות להמליט או נקבות בכלליות (הרבה פעמים הן תוקפניות יותר מהזכרים). אין כאן כ"כ חוקיות - אוגרים סיביריים בשונה מהסורים אכן חיה חברתית אבל קניבליזם והרג לא נדיר גם אצלם, לפעמים אפילו יותר מאצל הסוריים. לפעמים הגורם הוא כלוב קטן מדי ולפעמים אין סיבה ניראת לעין (עין אנושית בכל מקרה).

fasterNY

New member
לא נתקלתי במשהו שכזה עדיין...

רק באוגרים סורים. מה שכן, הנקבה שלי היתה מציקה לגורים הבוגרים שלה מהרגע שהתחיל השלב הסופי של ההריון. היא לא היתה פוצעת אותם או משהו כזה... פשוט הופכת אותם על הגב... למעיין עמדת התגוננות או כניעה... ואז עוזבת אותם. מומלץ לא לשים הרבה אוגרים ביחד, אלא מקסימום שניים.

מעייניT

New member
דווקא

הייתה לי התנסות לא טובה עם סיבירים היו לי 4 זוגות וכל פעם הזכר או הנקבה הרגו אחת את השני אבל הם מסתדרים רוב הפעמים אבל זה לא אומר שהם יהרגו אחת את השני סורים גם לפעמים רבים ופוצעים ואפילו הורגים היו לי 18 סורים שני המלטות אבל היו מקרים של ריב בקיצור לא כל הזמן יש ריב והרג ואם את מאוד רוצה תנסי עוד פעם

ורד 86

New member
זה הגיוני....

היו לי דורות שלמים של אוגרים סיביריים.... האחרונה מתה לפני פחות משבועיים, והיא הראשונה שנולדה אצלי.... אז ככה- אני חושבת שיש קצת הבדל בין אוגר לאוגר- זה תלוי באיך הם מחונכים ובאישיות (חח..) יש אוגרים שבכלל לא נושכים ויש שתמיד. יש אבות שבאמת עוזרים לאמא, אבל יש כאלה שאכן אוכלים את הגורים- צריך להכיר את האוגר הזכר.... אבל אם לא מפרידים- אז צריך להשאיר אותם כבר מההתחלה ולא פתאום אחרי איזה שבוע להכניס אותם לכלוב של האבא. ובקשר לאמא- אחרי בערך חודש או שניים- כשהגורים שלה כבר בוגרים- היא "מציקה" להם (מישהי כבר אמרה את זה..) לפעמים היא באטרף ופשוט רודפת אחריהם בכלוב..

sweetyheart

New member
משהו להוסיף לשיחה..

רציתי לפתוח נושא חדש אבל אני שמחה שאתם כבר עוסקים בנושא. אצלנו אכשהו עשינו את כל הטעויות האפשריות מרגע שנולדו הגורים. לפי בערך שבועיים נולדו לאוגרת שלי 7 גורים. מיד הרחקתי את הזכר מהכלוב, אבל בגלל יסורי מצפון ובגלל שקראתי שהוא לא מסוכן בכלל לאוגרים הקטנים החזרתי אותו לכלוב בערך אחרי יומיים. הנקבה התחילה לרדוף אחרי הזכר כמו משוגעת ונטשה את הגורים. כשחזרנו הביתה (יום עבודה/לימודים וזה..) נחרדנו לגלות שהבעל מעלה את שבעת הגוויות לבית למעלה
ממש סידר אותם שם בשורה וזה. היום בבוקר (לאחר שבועיים מהמקרה הקודם) האוגרת המליטה עוד 4 גורים-- או יותר . לא הספקנו לראות כמה. הזכר התחיל לאכול את האוגרים.. והצלחנו להציל שניים אחרי שהפרדנו אותו, שוב, מהגורים.
הפעם בלי יסורי מצפון... האוגרים שלנו סיבירים אם שכחתי לציין. בסוף הם נהיו יותר נזק מהנאה.. אהה...ובקשר להמלטה.. איך יכול להיות שהיא המליטה שוב אחרי רק שבועיים?

SShirly

New member
אממ

זו עובדה שקיימים מקרים בהם האוגרים רבים ואחד הורג את השני. אבל זה לא הכרחי. וכמו שאמרו לפני, זה תלוי בהתנהגות שלנו בעיקר בכל שלב ושלב. חשוב לתת לאוגרים להרגיש בטוחים. זה משפט המפתח. אם הם מרגישים בסדר, אין סיבה שיריבו. האוגרת המבוגרת ביותר שלנו (היא אמא של כל שאר האוגרים) המליטה בפעם הראשונה 3 גורים וגם אנחנו לא ידענו כיצד לנהוג. בתחילה הפרדתי את האבא אבל החזרתי אותו אחרי כמה שעות ולאחר שקראתי שאין בעיה שישאר עם המשפחה. ובאמת הוא לא ממש התקרב אליהם. הוספנו בית קטן לכלוב כדי שהוא לא ישאר בחוץ בקור והאמא תפסה יחד עם הגורים את הבית היותר גדול. אחד הגורים מת לאחר מספר ימים. אני חושבת שהוא היה חולה מאוד כי הוא בכלל לא גדל בקצב של השניים האחרים. אני בטוחה שלהורים אין קשר לכך שהוא מת. האבא היה נכנס מדי פעם או מציץ לתוך הבית והאמאלא ממש עשתה מזה ביג דיל. היא היתה יוצאת מדי פעם לשחק איתו והיתה משאירה את הגורים בפנים. כשהם גדלו קצת האבא החליט להתעלם מהם לחלוטין והאמא עוד נאבקה להחזיר אותם לתוך הבית כשהם היו בורחים החוצה בסקרנות. אחרי שלושה שבועות הם הפכו לחלק מהמשפחה לכל דבר. אכלו יחד עם כולם והסתדרו בסדר גמור. אחרי חודשיים האמא המליטה עוד 4 גורים והאחים הגדולים טיפחו אותם. ממש סיפור אהבה
גם אנחנו נורא דאגנו שיקרה משהו לאוגרים ושמענו המון סיפורים על אוגרים שאוכלים אחד את השני. אבל אצלנו זה לא קרה. כיום האוגרים מופרדים בשני כלובים (כלוב לזכרים וכלוב לנקבות). לכל כלוב יש את הציוד שלו ואוכל. יש להם גרבים להתחמם ומקומות מסתור. הם לא צפופים ונעים להם. אני מניחה שזה התנאי לכך שהאוגרים יהיו בסדר ולא יריבו. שירגישו בטוחים

SShirly

New member
והנה הילדודס

זו השלישיה הראשונה של האמא כשהם היו בני שבוע וחצי.

למעלה