אוברסטיי בצרפת...

motonimrod

New member
אוברסטיי בצרפת...

אני מודע לכך ששאלו אין ספור שאלות בנושא, אבל לא מצאתי תשובה רלוונטית.
אני נמצא בצרפת כחודשיים וחצי. יש לי פה חברה, שאני גר אצלה, יש לי כסף, ואני לומד באוניברסיטה הפתוחה וחייב לחזור לארץ למבחנים ביוני.

הייתי מאוד רוצה להישאר עוד שבועיים, מעבר לשלושה חודשים המותרים. במשרד הפנים (פרפקטור...) אמרו לי שאי חייב סיבה משמעותית על מנת שבכלל יתעסקו איתי (מחלה קשה וכדומה)
אין לי עניין להתחיל ולהסתבך עם שקרים ובירוקרטיה.
אז חשבתי פשוט להישאר שבועיים יותר ויהיה מה שיהיה.
האם שבועיים חריגה הן עילה מספיקה לחותמת שחורה בדרכון? (אני יודע ששום תשובה לא תהיה חד משמעית...אבל באופן כללי..)
אם אלך לתחנת משטרה ביום שנגמרת הוויזה, ואומר שפיספסתי את הטיסה ויש לי כרטיס לעוד שבועיים- מה יקרה?

עצות וטיפים יתקבלו בברכה.
תודה רבה יום טוב

republik

New member
אין לך עניין להתחיל ולהסתבך בשקרים

והנה אתה מתייעץ בפורום איך "לעבוד" על מערכת ההגירה הצרפתית.

לא הייתי בצרפת מעולם אז אני לא יכול לומר לך מתוך נסיון, אבל האינטואיציה שלי היא שאם תגיד להם "שאחרת את הטיסה" הם פשוט יעלו אותך על הטיסה הבאה... העובדה שאתה יוצא בדיוק ביום שנגמרת הויזה ו"אופס, איחרתי את הטיסה ובדיוק יצא שיש לי כרטיס לעוד שבועיים למרות שיש כמה טיסות יומיות מפריז לת"א", לא נראית לי טוב ואני מניח שהם לא טיפשים ואתה לא הראשון שבא להם עם הרעיון הזה...

אם יש לך איזהשהו רצון להשתקע במדינה/ לחזור אליה שוב בעתיד, וזה לא משנה איזו מדינה זו, לא כדאי להסתבך עם חוקי ההגירה שלהם. שלושה חודשים הם שלושה חודשים, השבועיים האלה באמת שווים את זה?...

motonimrod

New member
אני לא מחפש לעבוד על אף אחד

אני לא עובד פה, לא מעוניין לעבוד פה, וחי עם בחורה מקומית, תחת חסותה.

מכיוון שיעבור זמן רב עד שאראה אותה בפעם הבאה- כן, השבועיים האלה שווים את זה.

אני לא מחפש הטפות מוסר, אלא תשובה קונקרטית...
וכמו שאמרתי, אני מעדיף שלא להסתבך בשקרים, העניין עם המשטרה היה כדי לדעת על עוד אופציה. כמובן שאעדיף שלא להשתמש בה.

אחדד את השאלה שלי- האם מקבלים חותמת שחורה באופן אוטומטי ביציאה מהמדינה, אפילו במקרה של חריגה של יום אחד, או שהדבר גמיש יותר?
שכן אוכל להוכיח שלא עבדתי, משפחתה של חברתי תוכל לאשר עניין זה, כמו כן היותי סטודנט רשום למבחנים ביוני בישראל...השאלה אם יש מקום להגיון והסברים, או שהמערכת באופן אוטומטי מסמנת אותך כאישיות לא רצויה?

republik

New member
אז על אותו משקל, אני לא מטיף....

רק אומר לך שכתוב לך שמותר לך להיות שם 90 יום. רשמית, בוודאי שהם יכולים לתת לך חותמת שחורה על זה....

Woking

New member
לא ממש יודע

אבל למי שיושב בעמדת הבדיקה בדרך כלל יש הרבה שיקול דעת. אם נשארת באופן בלתי חוקי אז גם אם זה יום אחד זה עדיין לא חוקי. בהחלט יכול להיות שמאחר שתעזוב מרצון ומדובר רק בשבועיים הוא יעביר את זה, אבל בדיוק באותה מידה הוא יכול למצות איתך את הדין. גם קח בחשבון שאפילו בלי חותמת בדרכון, החריגה שלך תרשם במחשב, ויכול להיות שבפעם הבאה שתרצה להכנס לצרפת תתקל בבעיות בכניסה.

בקיצור, אם אתה טיפוס שזורם, אז תשאר ותקווה לטוב, אבל אם אתה טיפוס שדואג, אז אם תשאר הדאגה למה יקרה תוציא לך את כל ההנאה, ואז עדיף שתצא בזמן.

motonimrod

New member
תודה רבה

זה בדיוק מה שרציתי לדעת.. אם יש מקום לשיקול הדעת של מי שיושב בבידוק.
אתה אומר את זה על סמך ידיעה? אם כן מבחינתי זה מספיק....זורם

בנוסף אני בתהליך הוצאת דרכון צ'כי, שאמור להסתיים כשאגיע לארץ. ככה שכנראה שבפעם הבאה שאגיע לאירופה, כבר אהיה אזרח....

Woking

New member
לפקיד יש שיקול דעת אבל למחשב לא

לדעתי העובדה שחרגת מהויזה תלווה את הדרכון שלך בין אם תקבל חותמת או לא. לעומת זאת אני מניח (האמת בלי שום בסיס מוצק) שאם תכנס על דרכון אחר ובפרט אירופאי לא תהיה לך בעיה.

Nobilis

New member
לא מבין

יש לך רצון לחזור אי פעם (ובוודאי בשנים הקרובות) לאזור השנגן, וספציפית לצרפת?

אם כן - איך אתה אפילו מעלה על דעתך להיכנס ל-overstay ולהסתכן בסירוב כניסה בפעם הבאה?

shemesh7079

New member

ההגיון שלך קצת מוזר בעיניי

אתה כותב שיעבור הרבה זמן עד שתראה את חברה שלך מצד שני אתה מוכן להסתכן בלא לראות אותה הרבה הרבה יותר זמן מהמצופה במידה ויפעילו נגדך סנקציות. אז האם ההנאה המיידית עדיפה על פני תוכניות לטווח הרחוק? לפי התשובות שלך, נשמע שכבר החלטת להישאר ואתה מחפש פה אישור לכך. ובכן, כמו שכתבו לך פה, אם אתה חושב על ההשלכות כנראה שלא תהנה באמת מהשבועיים האלה מה גם שאתה חושף את עצמך להשלכות רחוקות טווח.

stikitofi

New member
נסה לפברק אבעבועות רוח

אמנם לא מחלה קשה אבל אסור לטוס כשחולים בה.

shemesh7079

New member
אולי כדאי לבקש הארכת ויזת תייר?

באופן אישי לא הייתי מסתבכת עם עניינים כאלה.
נסה לשאול גם בפורום עוברים לאירופה, אולי מישהו שם יוכל לעזור.

motonimrod

New member
ניסיתי...אין עם מי לדבר

צריך סיבה- מבחינתם סיבה זו תאונת דרכים, או מחלה, או אירוע טראומטי כזה או אחר. אהבה- פחות.....

shemesh7079

New member
בצרפת? איזו אכזבה!

אם בארזים נפלה שלהבת... הצרפתים לא מתרגשים מלמור?? ממש התבאסתי עכשיו (סתם, לא באמת. אותי לימדו שצרפתי זה לא דוגמה)

שמע, זה כנראה לא מה שתרצה לשמוע, אבל אני הייתי מקדימה את הטיסה. מרובעת שכזו אנוכי

humeni

New member
אמנם יש לי נסיון עם העניין

אבל לא ניסיתי לצאת מפה עדיין

אבל לאחר טיפול המקרה אצל עוד והתיעצות איתו(סטודנטית,סיבוך במסמכים בשגרירות,אין ויזה,נאלצתי להשאר את השנה ללא אשרה
כשהעניינים מטופלים עי עוד)

ככה,על שבועיים סביר להניח שלא כזה יתחרפנו,גם מלא חגים עכשיו והם מבינים שאנשים מתעכבים
זה לגמרה לשיקול הדעת של הפקיד בשדה תעופה,יכול להיות שהוא אפילו לא יבדוק,יכול להיות שיעביר לך
ויכול להיות שלא
במקרה שלא,לא תוכל להכנס חזרה לצרפת עם הדרכון הזה,אבל לשנגן כן,אז זה בריסל ורכבת לצרפת
הפרופקטור לא מטפל באשרות שהיה ולא בהארכת ויזה זאת לא האחריות שלהם
ולכן,בעצת עורך דיני,אני יכולה להציע לך מה שהוא הציע לי
במידה ואין ברירה,אתה יכול לצאת,לקבל חותמת וכשתרצה לחזור "לאבד"את הדרכון שלך
להוציא בארץ חדש
אנחנו עדיין לא בביומטריה וזאת חתיכל נייר שלא מתבצע עליה רישום בשום מערכת
בדרכון החדש לא תהיה חותמת....לא ישר,לא למומלץ,אבל אם קרה ותצטרך להכנס שוב עם חותמת לא טובה בדרכון
זה סוג של פתרון

motonimrod

New member
תודה רבה

סגרת לי את הפינה...אדווח בעוד כחודש מה עלה בגורלי...

למעלה