בגדול גדול
כל מנוע צריך מכונאי צמוד.
אם למישהו נדמה שמנועי סובארו סוזוקי,ימאהה ,רוטקס וכיו"ב שונים זה מזה אז לא ממש..
כולם מנועי שריפה פנימית עם בלאי גבוה ונצילות נמוכה שדורשים התייחסות טכנית.
לזכות ה 912 ייאמר שהוא דורש מינימום התעסקות ,הוא מפיק את יחס ההספק למשקל הטוב ביותר והוא מוכח כאמין מאוד.
זה לא אומר שרוטקסים לא מתקלקלים. אל תשכח שאתה מדבר על רוטאקסים משומשים לפעמים משומשים מאוד ועם אחזקה שלעיתים גובלת בשערוריה... ככה זה בממגים, הרבה אנשים חושבים שהכלי שלהם צריך רק שמן ודלק...
החיסרון של הרוטאקס הוא זמינותו הנמוכה ומחירו הגבוה יחסית ,עדיין המנוע הזה עובד 3000 שעות בלי בעיה מיוחדת ,שזה אומר מנוע לכל החיים.
ה 582 אמין פחות- זו עובדה מוגמרת. שכל אחד יעשה חשבון בראש כמה מנועי 582 שהוא מכיר אישית שבקו חיים וכמה 912 ,וכמה שעות היו על כל אחד מאלו...
המנוע של הסובארו מעולה, החיסרון שלו שכדי להביא אותו למצב של דחף משקל סביר הוא חייב לעבור סדרת שידרוגים לרבות מערכת הזרקה,הגדלת שסתומים וסעפות ועוד ועוד.
זה מרים את מחירו למחיר מנוע של רוטאקס ככה שהיתרון שלו מתבטל .
יתרון נוסף של סובארו הוא הזמינות הגבוהה שלו והחסרון הצמוד לו הוא היעדר מומחים שמוכנים (דגש על מוכנים) לשדרג אותו אפילו בתשלום, לצרכים שלנו -שגם כאן, היתרון שוב מתבטל..
אם למישהו נדמה שהוא הולך למגרש לרכבים ,מוריד מנוע ישן ,מחבר אותו עם ארבעה ברגים לממ"ג שלו וטס...אז שיחשוב שוב.
הלוואי שיהיה מי שיסכים להסב מנועי סובארו עבורינו ,גם אם בתשלום ,זה יפתור הרבה בעיות וישחרר אותנו מהתלות ברוטאקס. כרגע, מכיוון שאין ... חלום הסובארו שמור רק לאלו שמתמחים בהסבה שלו לעצמם וכל השאר ימשיכו לחפש כלים משומשים עם מנועי 912 כי לאולטראלייטים נגמרו המנועים לאספקה מזמן...
כנסו ותראו מחירי מנועי סובארו מוסבים בארה"ב - בסביבות 16K$ ,תודה רבה באמת...במחיר הזה כמעט אני קונה רוטאקס חדש ויש לי שקט מוחלט עד הפנסיה.
בקיצור, אין הפתעות ... מה שמשלמים זה מה שמקבלים ,העולם כולו הולך לכוון הארבע פעימות וגם בארץ המגמה הזו תופסת חזק מאוד. עולה יקר בקניה אבל משתלם מאוד בשוטף וכמובן באמינות.
יש היום בארץ שני כלים עם מנוע 912 למכירה ,הייתי מציע לכל מי שחושב על הכוון ,לתפוס לעצמו כלי לפני שגם זה ייגמר, כי רוב האנשים שקונים כלים עם מנוע 912 כבר לא מוכרים יותר ובטח שלא משדרגים..
טיסה נעימה,
ניר