אוברול למנוע רוטקס 582

אוברול למנוע רוטקס 582

אולי מישהו יכול להמליץ לי על מקום לעשות אוברול למנוע 582.
רצוי על סמך ניסיון.

מורן

ניר מיר

New member
אני יודע שאלי מהצפון עושה: 052-6456071

גם אומני עושים אוברול כזה.
במנחת ראשון גם.

ובטח יש עוד כמה על הדרך.

בהצלחה,

ניר

אולי עדיף לעבור ל 4 פעימות

נכתב כאן בעבר שאוברול עולה 14 k
כמה עולה 912 שיורד מאולטרלייט ונחטף מיד.?
ביום שילך אצלי המנוע, מעביר את הבקאיי למשחק בגן שקד :)

John Frum

New member
לא רוצה ללכלך

אבל כמה חבר'ה שאני מכיר שתיקנו שם מנועים בזמן האחרון לא היו מרוצים בכל מקרה. בתחום הזה אין בשורה - או שאתה אחד מבעלי הידע מקצועי המעטים בתחום, או שאתה נתון לחסדיו של אחד כזה. כמעט כל מי שאני מכיר שחי עם מנוע 912 מתפקד לאורך זמן הפך למוסכניק לנושא, או שהוא מחובר בווריד לאחד כזה.

זו עוד סיבה שאני הולך ומשתכנע שאם כבר ארבע פעימות אז רק מנוע רכב מוסב: לא כי הוא טוב יותר (הוא כנראה פחות מוצלח מהדבר האמיתי) אלא כי כל מוסך יודע לטפל בו והחלפים זולים וזמינים לכל דורש. אם יש לי בעיה אני לא צריך להיוועץ בארבעה רופאי רוטקס, רמי וניר. אני הולך לכל מוסך שאני סומך עליו וגומר עם העניין בלי לקוות שאולי בשבוע הבא יספיקו לתקן לי אותו בזמן לטיול סופ"ש. כמות שעות ההתעסקות שאני רואה לאחרונה סביב מנועי 912 יקרים עקב היעדר היצע זמין של נותני שירות (והכסף שכנראה משולם על ההפרש בין טיפול במנוע סובארו למנוע רוטאקס) מצדיקים לדעתי את ההתפשרות על המנוע. אני רואה מנועי רוטאקס 912 אמינים שמושבתים הרבה זמן פשוט כי הטיפול בהם לא מסתיים. וכמובן שאוברול הוא בדיחה במחיר לעומת רוטאקס. ההשקעה תשרוד הרבה יותר זמן. גם החלפת ראש מנוע שלם של סובארו מפירוק היא כסף קטן ליד אוברול של רוטאקס.

מה זה שווה שהסיכוי לקאט מנוע הרבה יותר קטן אם המנוע כל הזמן בתיקונים?

רמי בר1

New member
לא יודע על מה אתה מדבר.

ה912 צריך בעיקר שלא יגעו בו.שמן ופילטר כל שנה,פלגים כל 100שעותו דלק כל טיסה. וזהו.

John Frum

New member
ואת כל האנציקלופדיה

שיש לך בראש על רוטאקס למדת מתוך סקרנות?
כי בשבילי להחליף פלאגים במנוע זה כמו בשבילך להחליף בייסבנד באייפון...

ניר מיר

New member
בגדול גדול

כל מנוע צריך מכונאי צמוד.
אם למישהו נדמה שמנועי סובארו סוזוקי,ימאהה ,רוטקס וכיו"ב שונים זה מזה אז לא ממש..
כולם מנועי שריפה פנימית עם בלאי גבוה ונצילות נמוכה שדורשים התייחסות טכנית.

לזכות ה 912 ייאמר שהוא דורש מינימום התעסקות ,הוא מפיק את יחס ההספק למשקל הטוב ביותר והוא מוכח כאמין מאוד.
זה לא אומר שרוטקסים לא מתקלקלים. אל תשכח שאתה מדבר על רוטאקסים משומשים לפעמים משומשים מאוד ועם אחזקה שלעיתים גובלת בשערוריה... ככה זה בממגים, הרבה אנשים חושבים שהכלי שלהם צריך רק שמן ודלק...

החיסרון של הרוטאקס הוא זמינותו הנמוכה ומחירו הגבוה יחסית ,עדיין המנוע הזה עובד 3000 שעות בלי בעיה מיוחדת ,שזה אומר מנוע לכל החיים.
ה 582 אמין פחות- זו עובדה מוגמרת. שכל אחד יעשה חשבון בראש כמה מנועי 582 שהוא מכיר אישית שבקו חיים וכמה 912 ,וכמה שעות היו על כל אחד מאלו...

המנוע של הסובארו מעולה, החיסרון שלו שכדי להביא אותו למצב של דחף משקל סביר הוא חייב לעבור סדרת שידרוגים לרבות מערכת הזרקה,הגדלת שסתומים וסעפות ועוד ועוד.
זה מרים את מחירו למחיר מנוע של רוטאקס ככה שהיתרון שלו מתבטל .
יתרון נוסף של סובארו הוא הזמינות הגבוהה שלו והחסרון הצמוד לו הוא היעדר מומחים שמוכנים (דגש על מוכנים) לשדרג אותו אפילו בתשלום, לצרכים שלנו -שגם כאן, היתרון שוב מתבטל..
אם למישהו נדמה שהוא הולך למגרש לרכבים ,מוריד מנוע ישן ,מחבר אותו עם ארבעה ברגים לממ"ג שלו וטס...אז שיחשוב שוב.
הלוואי שיהיה מי שיסכים להסב מנועי סובארו עבורינו ,גם אם בתשלום ,זה יפתור הרבה בעיות וישחרר אותנו מהתלות ברוטאקס. כרגע, מכיוון שאין ... חלום הסובארו שמור רק לאלו שמתמחים בהסבה שלו לעצמם וכל השאר ימשיכו לחפש כלים משומשים עם מנועי 912 כי לאולטראלייטים נגמרו המנועים לאספקה מזמן...
כנסו ותראו מחירי מנועי סובארו מוסבים בארה"ב - בסביבות 16K$ ,תודה רבה באמת...במחיר הזה כמעט אני קונה רוטאקס חדש ויש לי שקט מוחלט עד הפנסיה.

בקיצור, אין הפתעות ... מה שמשלמים זה מה שמקבלים ,העולם כולו הולך לכוון הארבע פעימות וגם בארץ המגמה הזו תופסת חזק מאוד. עולה יקר בקניה אבל משתלם מאוד בשוטף וכמובן באמינות.

יש היום בארץ שני כלים עם מנוע 912 למכירה ,הייתי מציע לכל מי שחושב על הכוון ,לתפוס לעצמו כלי לפני שגם זה ייגמר, כי רוב האנשים שקונים כלים עם מנוע 912 כבר לא מוכרים יותר ובטח שלא משדרגים..

טיסה נעימה,
ניר

OrionHobby

New member
יש אלטרנטיבות זולות יותר

לדוגמא www.vikingaircraftengines.com

יש עוד כאלה , לא ראיתי התקנה על ממג אבל גם זה יגיע

יש גם את d-motor שאמנם רק בהתחלה אבל עם הרבה פוטנציאל

בקיצור יהיה מעניין

זאן מרק

New member
מנוע ROTAX 912 או סובארו משודרג ?

אותי לימדו שלמירוץ סוסים מתמודדים עם סוסים.
אם תיקח את הפרד הכי מהיר וחזק וגם תאלף אותו.
הוא עדיין יישאר פרד ובמירוץ הוא לא ינצח.
תעשייה ענפה של תעופה בחרה במנועי ה ROTAX על דגמיו השונים.
ואחד השיקולים מן הסתם הוא: אמינות.
במקרה של טיסה מעל אזורים דלי שדות חירום,
אזורים הרריים משהו, או טיסה מעל ים,
למשל מעל הכנרת או מישראל לקפריסין (כן, יש כאלו שעשו זאת),
תהיה מוכן לטוס במטוס עם מנוע סובארו ?
או שמא תעדיף במטוס עם מנוע ROTAX 912 למשל ? ? ?
יש מקומות שלא מתפשרים .
נניח שאמינות ה ROTAX עולה רק ב 2% על הסובארו. רק נניח.
זה אומר שפעם בשנה אתה בקאט מנוע לא מתוכנן ולא רצוי.
ושוב כמו תמיד, אעדיף להיות:
"החכם שלא נכנס לבעיה שהפיקח שובר את הראש איך לצאת ממנה"
ויפה שעה אחת קודם.

שבוע טוב
וטיסות בטוחות

ז'אן

רמי בר1

New member
רוב רובם של התקלות הם לא מהמנוע,אלא מסביב

למנוע.וזה אומר באחריות הטייס,ובודאי אצלכם שאין פיקוח .

John Frum

New member
התשובה היא שאנחנו לא במירוץ

והכלים שלנו סה"כ מאוד אמינים גם בפני עצמם. זה טס וגם זה טס.

לגבי אמינות סובארו מוסב מול אמינות רוטאקס.
בתיאוריה אתה צודק, אבל יש כמה בעיות בתיאוריה.

התיאוריה מתייחסת למנוע רוטאקס שמתוחזק בצורה נכונה. להבדיל ממנוע סובארו שאתה יכול לבדוק את רמת התחזוקה שלו ולטפל בו מאוד בזול בכל מוסך, מנוע רוטאקס דורש מישהו שמבין בו ואני לפחות לא יודע לבדוק שום דבר בו. זה אומר שאני יכול להביא אותו לאומני, יקחו ממני אלף שקל, לא יעשו כלום ויחזירו לי אותו כפי שנתקבל. לא רק שאני לא אדע מזה, גם לא יהיה לי אצל מי לבדוק אותם או אלטרנטיבה יותר טובה, בפעם הבאה אם אחליט שאני לא רוצה יותר. פשוט אין אנשים זמינים שיטפלו במנועים הללו. זה כמו תיקון פרופ: שיפוץ פרופ מקצועי עושה רק בועז טרודלר והוא לא מחכה שתבוא איתו. אם יש לך נזק בפרופ ואין לך פרופ אלטרנטיבי, פשוט תצטרך לחכות עד שהוא יתפנה לתקן לך אותו.
אני מכיר לא מעט מקרים של ממ"גים 912 מאוד אמינים ומאוד מקורקעים משלל סיבות אחרות (לא קאט מנוע) שהפסידו טיולים כי פשוט לא היה מי שיתקן אותם בזמן.

מה עוזר לי שהמנוע כל כך אמין אם אין לי מוסכניק שיתחזק אותו ואם בסוף הקאט מנוע שלו מתרחש בגלל סתימת דלק שנגרמה מתחזוקה רשלנית?
בגלל גומיה או ציפלינג או אנא עארף שמישהו לא החליף בזמן?
לטפל במנוע סובארו אנשים יודעים. יודעים בדיוק איזה פלאג ואיזו גומיה וכל כמה זמן להחליף מה. לבקש במוסך מורשה טיפול 10000 למנוע זה הכי בסיסי שיש. בסוף רוב מוחץ של התקלות שאני נתקלתי בהן ב-912 הן לא תקלות מנוע אלא מערכת אחרת שהוא תלוי בה - שלא תוחזקה כראוי. איזו דיזה או מדוזה או כפכף שהשתחרר ופגע בצריכת המים של הגמד שמסובב פדאלים בפנים. בחיי שאני לא מבין בזה כלום.
אני באמת מוכן להכנס עם הבקאי פעם בחודשיים שלושה למוסך לטיפול.
אבל אני רוצה להגיע, להשאיר אותו שם ולחזור אחרי שעתיים, לשלם בכרטיס אשראי 200 ש"ח ולגמור עם העניין - ולא לחפש אחרי המוסכניקים היחידים שגם יודעים לטפל בכלים וגם יש להם זמן לזה. באותה הזדמנות שאני משלם בכרטיס אשראי אני גם אקבל קבלה ואחריות ברורה על העבודה ואם שילמתי ולא החליפו לי רצועת טיימינג, רפידת ברקס וכן הלאה - המוסכניק יכול להיות בבעיה רצינית וגם לאבד את הרישיון שלו. יש לי כתובת אמיתית וברורה, ויש עוד אלפים כמוהו שיכולים לתת לי את אותו השירות.

שוב, אני משוכנע שמנוע רוטאקס מתאים יותר למשימה. הוא מנוע תעופתי בסופו של דבר, גם חלק מהדגמים אינם כאלו באופן פורמלי. אבל לאורך זמן לדעתי הוא לא מספק ביטחון גדול יותר בטיסה או טיסה בכלל לעומת מנוע מוסב אם אתה לא מוסכניק בעצמך.

מי שמכיר הכי טוב את המנועים הללו הוא בסוף הטייסים שלהם והם מסרבים ובצדק לטפל במנועים של אחרים. רמי בר, ניר מירב, ז'אן מרק - מישהו מכם מוכן לבצע טיפול בתשלום למנוע שלי? (זה רטורי. ברור לי שלא).

אז כרגע אני מסתדר עם ה582 שלי עד שיום אחד הוא ימות, ואז נראה אם יש לי אלטרנטיבה טובה יותר. אני מעדיף לטוס כאילו כל רגע צפוי לי קאט מנוע, ולא לטוס על 912 בביטחון מוגזם.

karkur00

New member
אני לא מתיימר להיות מומחה, אבל נניח ...

נניח שאני מוכן לבצע טיפולים - בתשלום - למנועי הממ"ג למיניהם,
כדי לתת לך שרות שתהיה מרוצה ממנו - מעבר לפתרון תקלות - אתה תירצה גם שרות "מהיר" לא כך ?
כדי שזה יקרה אצטרך להחזיק מקום ומלאי חלפים שכידוע לך , לא זולים,
כדי שזה יהיה "כלכלי" - אשאל אותך : אתה מוכן לחייב (העמותה) בעלי ממ"ג לאיזו שהיא תחזוקה שוטפת ומפוקחת, (וולנטרית)
למשל, החלפת שמנים כל 100 שעות ופלגים ופילטרים כל 50 שעות - או אחת לשנה בכל מצב (סתם דוגמא !!!)
למשל, ביקורת שנתית של כל הכלי - כולל כיוונים.
ברור לי שלא !! ראה התגובות שהיו לינסיון להשאיר את ההיתחייבות לבדיקת המיצנח

ברמה החברית אני בטוח שמישהו מהחברה ישמח לעזור לך בטיפול ותיקון תקלות, אני אשמח כמיטב יכולתי,
קח בחשבון שבמיקרה של צורך בהחלפת חלקים - זה יקר וזה יקח הרבה זמן
אבי

John Frum

New member
אבי, אתה צודק בכל מה שכתבת

ובדיוק בגלל זה אני חושב שיש יתרון למנועים מוסבים. כי יש להם שוק ענק וחלפים זמינים ואלפי מוסכים.

רמי בר1

New member
זו לא הבעיה. מנועים מתחום הרכב הסידרתי לא

מתוכננים לעבוד לאורך זמן בסל'ד גבוה.הם עובדים בשוטף רחוק מאד מההספק המכס' שלהם.אני לא יודע בכמה סל'ד טס מנוע סובארו,אבל ברכב,במהירות של 120 ק'מש שהוא לא נמצא שם כל הזמן,הוא עובד על כ-2200 סל'ד. זה לא עושה לו טוב לעבוד הרבה זמן בסל'ד גבוה. מעבר לזה,צריך לבדוק הספק מול משקל רטוב(כולל שמן ומים).
הבעיה העיקרית של 912 לסוגיו היא מחירו.
כל מפעל מנועים שירים את הכפפה ויפתח מנוע לתעופה ספורטיבית יעשה טוב לתחרות,ויאפשר לקנות 912 בפחות כסף.
מנוע ה912 טס כבר משנת 92.הוא התחיל עם 600 שעות לשיפוץ,ומשנת 2010 כבר 2000 שעות לשיפוץ.ובאירופה עוברים את המספר הזה בזילזול.

John Frum

New member
אבל מי יטפל בו

אפילו לטיפול 100 שעות? מי יתחזק?
הבעיה בעיני היא שאין מספיק תמיכה טכנית למנועים האלו.
אין שום סיבה לשפץ מנוע סובארו מוסב כל כמה מאות שעות. בכמה שעולה מנוע סובארו מפירוק פשוט אפשר להחליף חלקים. הכסף הגדול בהסבה הוא לא המנוע אלא ההתאמות שלו ואלו נשארות בכלי גם אם מחליפים מנוע.

אין לי שום ויכוח שרוטאקס עדיף, אם יש לך רוטאקס ואם יש לך המון ידע טכני. לי אין המון ידע טכני ואני שונא שמן. גם את האופניים אני לא מתקן לבד. כל מה שאני טוען יתבטל בשנייה אם תמצא שלושה מוסכים טובים ונגישים שנותנים שירות לרוטאקס.

רמי בר1

New member
אני חושב שטסים בארץ מעל מאה וחמישים מנועי 912

כולל כמה אירקאמים דו מנועיים. אתה רואה שכולם מסתדרים.
לי אין שום בעיה עם סובארו. אתה יכול לרכוש ולהתקין.

ניר מיר

New member
אתה מפספס את הנקודה

או שלא קראת בעיון את מה שכתבתי לכן אני אעשה הדגשות:

מנוע סובארו מוסב לתעופה- הוא לא מנוע סובארו סטנדרטי ! הוא מנוע עם גל זיזים מיוחד, עם שסתומים מוגדלים, פתחי יניקה גדולים,תמסורת מיוחדת ומערכת הזרקה מתוזמנת באופן מיוחד להספקים גבוהים,אלטרנטור קטן,גלגלי תמסורת מופחתי משקל,מערכות לייצוב מתח ועוד ועוד ועוד.

לכן, אין שום מוסך (מצוי) שיידע לתת לך שירות למנוע הסובארו הזה ,זה שיש לו בוכנות שעולות ויורדות וזה שכתוב עליו סובארו בצד לא משאיר אותו הסובארו שכל מוסכניק מצוי ידע לתחזק כשהוא היה בתצורה המקורית שלו.

במילים אחרות להכניס מנוע כזה למוסך סתמי יהיה בדיוק כמו להכניס מנוע רוטאקס למוסך כזה, ואגב,
מנוע רוטאקס הוא מנוע כל כך פשוט, שני קרבורטורים פרימטיביים שכל מכון לניקוי קרבורטורים יוכל להסתדר איתם, מערכת הצתה אלקטרונית פשוטה ,מערכת קירור מפגרת כמעט משולבת אוויר ומים ומערכת שמן פשוטה.

אני מכיר בארץ שני מוסכים שעושים הסבות למנועי סובארו ואחד גם נותן להם שירות,שניהם בצק פוסט ,במה זה שונה מהשירות של רוטאקס בארץ שנמצא בזמינות גבוהה יותר?

בקיצור, אתה שבוי בכותרת "סובארו" במקום להבין שהבעיה לא נפתרת בשם הזה. נכון שהחלקים הרגילים כמו בוכנות ורינגים הם ממש זולים אבל כל מה שעבר שינוי...לך תשיג חלפים...

מי שלא מבין בפלאגים של רוטאקס לא יבין גם בפלאגים של סובארו, כי זה אותו העיקרון..

ולגבי עזרה למנוע, אני לא עוזר בתשלום ,בעיקר כי זו לא העבודה שלי ואני לא רוצה לפגוע בפרנסה של אלו שעבורם זה כן, אבל לא תמצא חבר אחד שביקש ממני עזרה ולא קיבל אותה מכל הלב! והעזרה הזו לא מוגבלת רק לאיזור המגורים שלי.
אני חושב שרשת הסיוע הזו היא לא רק שלי ,היא גם מצד חברים אחרים כמו אבי לוי, ואפילו רמי בר שנותן לי הרצאות תחזוקה מפה ועד הירח בטלפון.
ואם נהיה אחד בשביל כולם וכולם בשביל אחד, אז גם יהיו פה יותר מנועי סובארו מוסבים וגם יותר שירות ועזרה למנועי הרוטאקס הותיקים.

טיסה נעימה
ניר

John Frum

New member
אז מה שאתה כותב עכשיו ממש לא הוסבר לי ככה

בצורה מאוד ברורה הוסבר לי שיש מנועי סובארו סטנדרטיים לחלוטין שאין להם התאמות בתוך המנוע, אלא התאמה של כל העסק למנוע כפי שהוא. הוא יותר חלש ככה אבל כמו שהיצרן התכוון. זה יוצא 80 כ"ס אבל הרבה יותר כבד.
אני לא מותח רבע גרם ביקורת עליך ועל כל מי שעוזר לחברים - נהפוך הוא, אני מאוד מעריך את זה, אבל חושב שיש לכל אחד מכם הרבה יותר סיבות לסרב לתחזוקת מנועים בתשלום לאחרים גם בלי נושא גזל הפרנסה. אף אחד לא רוצה לקחת אחריות על מנוע של כלי כזה. אין שום ביטוח והחשיפה שלך היא בשמיים להרבה סיכונים. אני מאוד מעריך נכונות חברית אבל אני תמיד אעדיף לשלם עבור עבודה ולא להתקרצץ על חברים שלי שיעשו אותה בחינם או לחפש את בעל המקצוע היחיד שיעשה לי את העבודה בתשלום, לכשיתפנה בחודש הבא.

אני מאוד בעד שנעזור אחד לשני אבל יש הבדל בין לקבל עזרה כשצריך ובין להתקרצץ. אפילו שאנשים יעזרו מכל הלב (ויש הרבה כאלו!) אני לא ממש רוצה לקבל עזרה כטובה חברית. אני רוצה לקבל עבודה ולשלם עליה כמו כל עבודה. השירות של רוטאקס הוא ממש ממש לא זמין ונגיש בהשוואה למוסך רכב.

ושוב, כל הטיעון הזה יקרוס לשמחתי הרבה ברגע שתמצא לי שלושה מוסכים - לא צריך יותר - שיסכימו לטפל במנוע, או לחילופין אם אגלה שהבנתי לא נכון וגם המוסבים ה"רגילים" הם בעצם ממש לא ניתנים לטיפול בכל מוסך כפי שזה מצטייר.

כי כרגע אני רואה יותר מהכל שבסוף, למי שלא מבין בזה יותר מדי או שלא אוהב להתלכלך - אין שום אלטרנטיבה. מי שמטפל עושה את זה על בסיס חברי ולא כעסק כמעט אף פעם. אני רוצה קבלה, אני רוצה אחריות ואני רוצה עבודה באותו האופן שאני מקבל כשאני בא עם הרכב לטיפול 10000. תן לי אפשרות כזו ואני מודה בשמחה בחוסר הרלוונטיות של מנועי הרכב המוסבים.

למעלה