אוברול לג'וי רייד 200 אחרי חצי שנה - 4500 ק"מ

אוברול לג'וי רייד 200 אחרי חצי שנה - 4500 ק"מ

קניתי ג'וי רייד חדש מסוכנות סאן יאנג נסעתי להנאתי במשך כחצי שנה ללא בעיות מיוחדות. לאחר כחצי שנה אחרי שגמעתי 4500 ק"מ נאלצתי להגיע למוסך המרכזי בשל בעיה - מים באגן שמן או משהו כזה. הקטנוע יצא מהמוסך אחרי שעבר חריטת מנוע מחדש (הם רשמו ליטוש צילינדר - יש דבר כזה?). אני לא מבין גדול אבל אמרו לי חברים שעשו לי בעצם אוברול. ביקשתי קטנוע חדש מאחר וזה תיקון לא סביר לקטנוע חדש ונמצא באחריות. כמובן שסירבו לתת לי קטנוע חדש. מה אתם הייתם עושים? תודה.

aaronc76

New member
להתעקש

ואם זה לא עוזר להתחיל לאיים... בדרך כלל אלה כלים אמינים ומצויינים. נראה שנפלת על האחוזון הדפקטי. קורה. בהצלחה.

600RR

New member
התעקשות ואיומים?

להתעקש באיזו צורה? לאיים ש ... ? יש לך או למישהו ניסיון בזה? זה עוזר? ... מה לאיים?

aaronc76

New member
לאיים

לגבי ההתעקשות, לחזור למוסך ולדבר עם מנהל המוסך. לדבר עם מנהל הסוכנות/חנות. לדבר עם היבואן ולהגיע לדרגים הכי גבוהים שאפשר. פשוט לא לוותר בקלות ולא להרים ידיים. לגבי האיומים, תלוי בך וסוג האדם שאתה... הנה כמה אופציות - 1.כל החבר'ה שלי גרוזינים, יבואו יפוצצו לך ת'חנות וישרפו לך ת'תחת... 2.כל החבר'ה שלי מגבניקים, יבואו יפוצצו אותך מכות ויתחתנו עם הבת שלך... 3.אני פונה לכל גורמי התקשורת האפשריים ומפיץ את הסיפור בכל דרך אפשרית... 4.אני פונה לעורך דין, ניפגש בבית המשפט... כמובן שאפשר לשלב חלק או כל אחד מהאיומים מלמעלה. יש לי מעט ניסיון, בדרך כלל איום של משפט עוזר, במידה והצדק עימך כמובן. בהצלחה

קלוזו

New member
מנכ"ל מטרו לא רואה אותך ממטר אחרי שקנית

מנסיון. ומאיומים כמו שכתבת (1 ו- 2) אתה עלול למצוא עצמך עצור במשטרה עם תיק פילילי. לגבי אופציה 4 - אולי תשכיל אותנו באיזו עילה בדיוק תתבע אותו בבית משפט? הרי הוא תיקן לך את הקטנוע על חשבונו לא? במסגרת האחריות. לא מצויין באחריות שהוא צריך להחליף לך את הקטנוע. אילו היינו צרכנים חכמים היינו דורשים שהיבואנים יכתבו במסגרת האחריות שכל תקלה במנוע שמצריכה פתיחת המנוע תגרום להחלפת המנוע במנוע חדש. אבל אנחנו עדר של צרכנים לא חכמים....לצערי אני כולל את עצמי בעדר
.

shay6748

New member
אמנם תיקן את הקטנוע

אבל הבלאי הוא לא בלאי סביר לכלי חצי שנה על הכביש ולכן סביר להניח שהכלי פגום. בנוסף, יש לכלי ירידת ערך במחיר ובנזילות משום שאף אחד לא יסכים לקנות כלי שכבר אחרי חצי שנה עשו לא ראש מנוע (בגלל המשפט הראשון). אני אישית הייתי מעמיד את הקטנוע מול הסוכנות הראשית של מטרו עם שלט ענק "במטרו עושים ראש מנוע אחרי חצי שנה" - זה יותר חזק מכל עורך דין וכל בית משפט....

קלוזו

New member
אמינים? אחוזון דפקטי? עשית סקר? יש לי חדשות

בשבילך ! הג'ויירייד הוא קטנוע לא אמין בכלל שסובל מבעיות חמורות וידועות במנוע
. נוצר לסאן יאנג איזה מיתוס לא מבוסס מהימים של הדיוק האגדי של קטנועים אמינים אבל שוכחים שהדיוק היה מקורר אויר ומאז שעברו לקירור מים, כמו שכתב כאן משהוא, האמינות שלהם בתחת וסובלים מבעיות חמורות במנוע. המקרה שלו ממש לא אחוזון - בקטנוע שלי אחרי 100 ק"מ !!! הלך אטם ראש מנוע, אחרי 10K ק"מ הלך האגזוז, אחרי 20K ק"מ הלכו מסבי גל הארכובה ועוד ועוד תקלות מעצבנות בלוח השעונים ועוד ועוד. בכל פעם שהגעתי למוסך של מטרו ראיתי את הבעת הגיחוך של המכונאים מהתקלות - "אלו תקלות ידועות בג'וירייד" היה תמיד אומר לי - ידועות למי ?!?!? אני מודה שגם אני
ולמרות האזהרות המפורשות של מכונאים על בעיות במנועים של הג'וירייד הולכתי שולל ע"י so called "אמינות" עלאק של ג'וירייד. העצוב בכל העניין שלמרות פקסים ששלחתי למנכ"ל מטרו אפילו תגובה לא קיבלתי ממנו, אפילו לא מכתב בנוסח הקבוע " מכתבך התקבל בלה בלה בלה בלה..." כלום ! ואתה יודע למה? כי הוא יודע שיש עוד פריירים שיקנו את "האמינות" של הג'וירייד ויפלו בפח. רק הודעות חוזרות ונישנות על הבעיות של הג'וירייד יניעו את היבואן לעשות מעשה.

aaronc76

New member
אז איך אתה מסביר את המכירות?

למה כל קטנוע שני בערך הוא JR? אם הוא כל כך לא אמין וכל כך לא מורכב טוב ויש לו אינספור בעיות... לא מובנת לי ההצלחה שלו. יש לך הסבר?

קלוזו

New member
כנס כנס....

אני לא יודע בן כמה אתה אבל פעם מזמן מזמן בערך בתחילת שנות ה- 90 היה יבואן בארץ שמכר מכוניות שנקראו דלתא מתוצרת רומניה. עוד לפני שנחתה כאן המכונית הראשונה על סמך כל מיני כתבות מפרגנות של עיתונאים מטעם ועל סמך מחיר אטרקטיבי נוצרה בהלה למכונית והיבואן יצר תור לרכישת המכונית, עד כדי כך היתה בהלה עד שאנשים היו מוכרים את התור בכסף, הרבה כסף. אנשים שילמו מראש עבור האוטו לפני שראו. כשהיגיע המכונית הסתבר שמדובר ברנו 12 העתיקה שחלקי הפח שלה היו מוברגים בברגי פח עם שייבות ולא בריתוכים. המכונית היתה בדיחה נוסעת. "רכב לכל החיים" הוא ניקרא.....מי שקנה לא יכול היה למכור. משלוח אחרי זה הגיע עם פיתוח - שני חורים בגג לאוזניים של החמורים שקנו אותם ומגב פנימי לנגב את הרוק אחרי כל פעם שהקונה אמר - סעמק איזה אוטו קניתי. זה אולי נשמע בדיחה אבל זה אמיתי. אנחנו שוק של עדרים ובדיוק מה שאתה אומר גם אני אמרתי - אם יש כל כך הרבה בכבישים לא יכול להיות שזה רע, אבל רק אחרי שהצרות הופיעו הרצתי חיפוש בגוגל והסתבר שיש הרבה צרות ! כי גם אני חלק מהעדר, מודה. וחלק מהריפוי הוא להודות בבעיה
. ועוד משהוא ברמה הפילוסופית של שיווק. אתה יודע מיהוא איש השיווק מספר אחת במדינה כבר שני עשורים? אחד שניקרא גיל אגמון והוא מנכ"ל דלק יבואנית מזדה.ולמה הוא גאון? כי הוא לקח מותג מכוניות יפאני די בינוני בתכונות שלו ביחס למתחרים שלו והפך אותו למותג על בישראל ואיך הוא עשה את זה? מכר מאזדות כמעט במחירי עלות לציי רכב גדולים (חברות, השכרות, ממשלה וכיוב') וגרם לכך שאת כבישי הארץ הציפו מאזדות. ומה אמרו האנשים? בדיוק כמוך - אם יש כל כך הרבה אז בטוח שזה טוב, לא יכול להיות שזה רע. ואז כשהפרטיים קנו את הרכב הם שילמו עבור ההנחות שנתן לציי הרכב. כך מאזדה הפכה למותג על בישראל למרות שבכל העולם מאזדה היא מכונית זניחה ויש מעליה שני מותגים הרבה יותר חזקים - ניסאן וטויוטה - שגם טכנית עולים על המרדה.וכך הוא עשה גם לפורד שהיה מותג מת קליני כאשר דלק קנתה אותו בישראל והיום יש לו נתח שוק לא רע כי כל ציי הרכב נוסעים על פוקוס ומה אתה הצרכן אומר - שוב, אם יש כל כך הרבה לא יתכן שזה רע
.

daditami

New member
קלוזו, דוגמאותיך לא נוגעות בעניין הרלוונטי

אכן הדלתא הייתה עגלה רצינית, זוכר את הפרסומת? "גם אתה יכול רכב מודל 88 " ולכן לא שרדה בשוק יותר משנתיים. לעומתה, יבוא הסאן יאנג נמשך שנים רבות ולא נראה שהוא הולך להפסק. במקרה של מאזדה ופורד. מדובר במכוניות טובות לצרכים הרגילים של משפחות וכן הכל זה שיווק. בא אדם חכם והצליח לפצח את השוק ולעשות עבודתו נאמנה. מה עוד שהמוצר שלו עונה על דרישות הצרכנים מרכב במחיר המוצע. ואתה לא שומע טענות על מזדה. מי שקונה מזדה (גם לי יש אחת שנת 97 )יודע למה לצפות. רכב אמין שיקח את המשפחה בלי תקלות ובלי בעיות. ואת זה המזדות עושות בגדול. רק שבמקרה הזה אתה משייך את מכירת הסאן יאנג למכירות מאזדה מחד, ואומר שהסאן יאנג גרוע מאידך. לי אין סאן יאנג, אבל מבטיח לך שאם היה גרוע לא היה שורד את השוק לאורך שנים רבות ובהשוואה לרכבים כך דוגמא מ: לאדה, דלתה ועוד. וחזרה לעולם הדו"גים אנו בתקופה שניתן לבחון זאת לעומק. הגיעו קטנועים חדשים מסין. אם הם יצדיקו את השם הרע שיצא למוצרים סינים נראה אם ישרדו את השוק. אם יצליחו להתעלות לא נוכל לבדוק זאת. סליחה על המגילה הארוכה.

קלוזו

New member
נוגעות גם נוגעות מהטעם הפשוט....

שכשאנשים באים לקנות מכונית/קטנוע אחד הפרמטרים העיקריים הוא "במה נוסעים כולם" כך גם הכותב למעלה שאמר - אם יש כל כך הרבה כלים בכביש אז לא יכול להיות שזה רע. אז זהוא, שכן, זה יכול להיות רע. אני למשל ניתקעתי עם הקטנוע, לא יכול להחליף עקב בעיות תזרים מזומנים
ואז תראה גם אותי רוכב על JR כחלק מאותם המונים, אז אני מרוצה מהכלי? ממש לא! ההיפך, אבל איך אתה תדע? אתה לא תדע ותחשוב בטעות שכל אלו שרוכבים על הכלי מרוצים ממנו. כנ"ל לגבי הבחור שנאלץ לעשות אובראול למנוע אחרי 4500 ק"מ.....בטוח שהוא לא מרוצה אבל הוא כבר "שקוע" בקטנוע ולא יכול למכור. הסאניאנג נח על זרי הדפנה של קטנועי העבר שלו שצרוב לנו במח - בהווה ה- JR לא כל כך אמין. הבעיה שאין לו מתחרים מבחינת מחיר ולכן ימשיך לשלוט והקונים ימשיכו לשלשל כספים ליבואן על תיקונים. לגבי הבעיה שלי (מסבי גל ארכובה) - אייך אתה יודע שזו בעיה חוזרת ורצינית ב JR? קמים מוסכים שמומחים לטיפול בבעיה
אתה מביא להם את המנוע מפורק (או המוסכניק שלך) בבוקר ומקבל אותו אחרי הצהריים עם מסבים גרמניים חדשים ( 150 ש"ח)....אחד שכל המוסכניקים שולחים אליו את המנועים לתיקון הזה. 1/5 מהעלות אצל מטרו. לגבי המזדה לא טענתי שהאוטו לא טוב להיפך אבל טענתי שיש טובים ממנו שלא הצליחו כמוהו כי נעשה שיווק "עדרי" חכם. כך גם סאניאנג משווק היום וההבדל שהוא לא אמין כבעבר.

daled

New member
אני לא חושב ש JR כזה כלי גרוע

היה לי JR200 שנתיים. נסע ללא בעיות. (והוא עדיין נוסע בשנתיים האחרונות אצל מכר שלי). כלי טוב לדעתי. יש הרבה כלים כאלה על הכביש על זה כולנו מסכימים.. ובפורומים השונים אנחנו שומעים על התקלות. במוסך שלי ידעו להגיד לי שהיו כמה שנים (נדמה לי 2003-2004) שהיו בעיות עם JR200. ושה JR150 הוא כלי מאוד מוצלח, כמעט ללא תקלות אני משאר שאחוז הכלים הפגומים הוא לא גדול יותר מכלים אחרים. פשוט מכרו הרבה כלים ולכן מספרית, יש יותר כלים עם בעיות שקוראים עליהם מאשר קטנועים אחרים.

aaronc76

New member
דרך אגב, לי יש SYM

אני מרוצה מאוד. בינתיים, טפו טפו טפו, 0 תקלות למשך 9K קילומטרים.

אהוד א1

New member
קלוזו,תנסה בבקשה לענות על שאלתי:

איך,למרות שנמכרו הרבה יותר ג'וייריידים מאשר קימקו 250, כמעט ולא תשמע כאן בפורום על תקלות בגויי לעומת הרבה מאוד שירשורים בענייני קימקו?

קלוזו

New member
טעות אופטית , חוסר מודעות,השלמת גורל....

של מרבית האנשים שזה קורה ו......אין מה לעשות כניראה שקימקו אכן יותר גרוע
זה עדיין לא מכשיר את ה- JR. טעות אופטית - אחרי שהתחרבנתי עם הקטנוע שלי (סליחה על הביטוי אבל אין לי דרך אחרת לתאר את המצב) ואחרי שהמכונאי האחראי במוסך מטרו בת"א אמר לי " טוב, מה לעשות, זה בעיה ידועה של ה JR ואין מה לעשות רק לפתוח מנוע, קודם נפתח ואחרי זה ניראה מה צריך לעשות רק מסבים או שגם הטלטל הלך" הרגשתי חולשה בבירכיים
ובקול רועד שאלתי "כמה יעלה ?" "מתחיל ב- 3,000 ש"ח ועולה לפי החלקים והעבודה" כלומר - יסגר סביב 5,000 ש"ח . 1/3 מערך הקטנוע שפחות משנתיים על הכביש !!! זה לא נורמאלי . חשבתי שזה רק המזל הרע שלי ואז אצתי רצתי לגוגל והתברר שיש הרבה הודעות על בעיות דומות גם בפורומים אחרים, במחילה
. הלכתי למכונאים שלא קשורים למטרו (מוסכים מורשים וכיוב' ) והם ידעו על הבעיה ושהיא די נפוצה. יותר מזה אהוד, כמו שכתבתי כאן מקודם ברגע שקם מומחה לתיקון הבעיה כמו החברה שעשת סלילים תחליפיים לקימקו סימן שזו בעיה אקוטית במנוע ולא משהוא זניח. חוסר מודעות - לקיום הפורום הזה ורבים אחרים ברשת. רק אחרי שהתחלתי לחפש "אחים לצרה" מצאתי את הפורום הזה ופולגז ועוד פורומים לפני כן לא הייתי מודע ויש עוד כמוני הרבה שלא יודעים על קיום הפורום ולכן לא באים "לשפוך" את הלב. השלמת גורל - כמו שאתה יודע אהוד, הישראלי כאשר הוא קונה קטנוע/רכב עוד לפני שהוא עושה העברת בעלות על שמו הוא כבר חושב איך הוא ימכור אותו וכמה הוא יפסיד במכירה
ולקטנוע שיש לו שם רע אין שוק ואז אתה אומר לעצמך "אני אכלתי אותה לפחות שאצליח להיפטר מהגרוטאה במחיר טוב אז למה ליצור לסחורה שאני רוצה למכור שם רע? כדי שאוכל אותה שוב? " ואז אתה בולע את "הצפרדע" העיקר לא להיתקע עם הקטנוע במכירה. אני אומר לך אהוד יותר מזה - כמה מכונאים שפניתי אליהם (גם מכובדים ומוכרים) "ייעצו" לי לפרסם את הכלי באינטרנט "לכלי יש ביקוש תוריד קצת במחיר שים שמן חדש ותתקע אותו למשהוא" אתה מוכר אותו תיק-תק אין בעיה. אתה מבין? יש ביקוש אז למה להרוס אותו. אני אישית לא מסוגל לעשות את זה ולכן אני תקוע עם הגרוטאה ו אני גם מספר. אתמול הופיע פה בחור שהלך לו מנוע אחרי 4,500 ק"מ !!! לי הלך אטם ראש מנוע אחרי 100 ק"מ !! אם היית שומע על מקרים כאלו היית קונה? בטוח לא, אז למה להרוס ביקוש
. אני חושב שהבעיה היא שלנו הצרכנים גם עם מטרו וגם עם אבניר ועם כל היבואנים כי חייב להיות באחריות סעיף שאם יש צורך לפתוח מנוע בשנת האחריות (או מגבלת ק"מ) בגלל בעיה כל שהיא יוחלף המנוע קומפלט לחדש דנדש ולא שהיבואן יעשה אובראול. אני מבטיח לך שתיראה רמת שיפור דרמטית במנועים על כלים שמיובאים לארץ. אני אתן לך דוגמא מתחום אחר שאני מתעסק בו - אופני הרים - יצרן שמכבד את עצמו נותן לך אחריות לכל החיים על השילדה. נשברה לך השילדה לא משנה למה אתה מקבל על המקום שילדה חדשה! בלי שאלות ובלי בטיח כי זה יצרן שמאמין במוצר שלו. לעשות חריטת צילינד למנוע חדש זה מראה על אמינות המוצר, אמינות היבואן ועל הזילזול שהיבואנים בנו הצרכנים. אני חושב לכתוב למשרד התחבורה על כך כי אולי צריך לעשות בדיקת תקינה לגבי טיב החומרים במנועים האלו.

ברשותך

אני מניח בצד את כל עניין התיאוריות שלך לבי שמו הטוב של הסאניאנג ואיני רוצה להתעסק בזה וברשותך רוצה להתרכז במה שהצעת בפיסקה האחרונה שלך. למה רק מטרו באמת? כל היבואנים
גם של הונדה למשל, שלדעת רבים אין בעית אמינות בכליהם. אבל למה רק יבואנים ישראלים? האם לא כדאי ליישם את הצעתך על כלל היבואנים? שכולם יכסו נזקי מנוע שדורש פתיחתו ברמה של החלפת הכלי. גם לאלו שרכבו בלי שמן או לא החליפו פילטר, או לא דאגו לגובה נוזל הקירור. הכיטוב ככה. אני גם מציע להרחיב את אחריות השילדה שעליה אתה משלם ללא שום פרופורציה לעלות שלה בפועל, לכלל המכלולים של האופניים. למה יצרני מנגנוני ההילוכים, הגלגלים, הקראנקים ומנופי התפעול של האופניים לא נותנים אחריות לכל החיים? אני משער שבתוך הסרקזם אתה מזהה את הבעיתיות במה שאתה מציע...

קלוזו

New member
ומה עם אלו שכל בוקר באדיקות בדקו שמן עשו

טיפולים אך ורק במוסך מורשה ובכל זאת הלך להם המנוע אחרי 4500ק"מ? לא מגיע להם מנוע חדש? מגיע להם שבספר הטיפולים של הקטנוע כאשר ירצו למכור יהיה רשום שעברו אוברול? האם אתה תקנה קטנוע כזה? כן, ההצעה צריכה להיות לגבי כל היבואנים כולל הונדה וימאהה - כולם! הסארקזם שלך הוא הסיבה שמטרו ושאר היבואנים מרשים לעצמם שלים ז** עלינו ובגדול. אם שמת לב אני אמרתי שכל בעל קטנוע שמטפל בזמן במוסך מורשה של היבואן (והדגש על טיפולים בזמן) והלך לו מנוע בתקופת האחריות מגיע לו חדש. לא מצליח להבין איזה בעיה אתה רואה כאן. יבואן שדורש מקונה של הכלי שלו שכל בוקר - כן, כל בוקר - יבדוק שמן מחפש קסת"ח למנוע דפוק ! אני לא עבד של הקטנוע ולכן אני לא קונה ולא אקנה קימקו כל עוד יש מדבקה על הקטנוע לבדוק שמן כל בוקר !!

בטח שמגיע...

אם הם התנהגו בהתאם למקובל עם הכלי, בדקו כל יום שמן ועשו טיפולים בזמן... בוודאי שמגיע להם... עכשיו כיבואן איך אתה יכול להבדיל בין אלו לאלו? לעקוב אחרי כל לקוח כל יום? כשאתה קונה אופניים, אתה מצפה שמנגנון ההילוכים והקראנק שלהם יחזיק מעמד כל החיים? זה הרי מוצר מתכלה! כמו מנוע! יש גבול לאחריות, ויש אחריות של המשתמש לשימוש נכון. לטפל בזמן זה לא מספיק. זה רק החלק שעליו יכול היבואן לפקח...

קלוזו

New member
אני מדבר על שנה בלבד לא על כל החיים. אם אתה

כיבואן לא מוכן לתת אחריות טוטלית על המנוע שלך לשנה אז באמת יש מקום לחשוש. הדוגמא עם האופניים היא לתת מושג ליצרן שמאמין במוצר שלו ואין לו בעיה לתת לך אחריות לכל החיים בלי לבדוק אם קפצת ממטר או מסנטימטר, אם רכבת בסינגל או בדאבל, אם אתה שוקל 60 ק"ג או פתאום השמנת ל 85 ק"ג......בקיצור - אם אתה בונה מוצר נכון ומאמין בו אתה לא צריך לחשוש מאחריות. לפני ה- JR היה לי CH רכבתי עליו 76 אלף ק"מ (קניתי חדש) ולא נגעתי במנוע, לא בדקתי שמן כל בוקר, גם לא כל שבוע ולפעמים חרגתי מהטיפול בכמה ק"מ והקטנוע - פצצה !! סוס עבודה, אמינות מדהימה אז כניראה שאין גבול לאחריות אם אתה בונה את המנוע כמו שצריך ומשתמש בחומרים נכונים. ואני בטוח שהוא יסע עוד 70 אלף ק"מ לפני שיצטרכו לגעת במנוע וזה בדיוק ההבדל בין המנועים. יבואן חייב להביא מוצר שלפחות בשנה הראשונה שלו על הכביש יהיה אמין לא חשוב כמה פעמים ביום תבדוק את השמן. ואני שוב חוזר על מה שאמרתי - יבואן שדורש מהלקוח שלו לבדוק שמן כל בוקר - כל בבוקר על פי המדבקה בקימקו - דורש כסת"ח למנוע דפוק ובעיני הוא עבריין כי הוא מייבא מוצר שהוא יודע שהוא דפוק והוא יודע שהוא דפוק ומטיל עלייך הקונה את האחריות למוצר הדפוק שהוא מביא. כי אם לא תבדוק שמן כל בוקר אז אין אחריות, נכון? וזה ניראה לך נורמאלי? אני בטוח שלא. הוא לא צריך לעקוב אחר הלקוחות וכאן הטעות שלך הוא צריך לתת אמון במוצר שלו ואם הוא לא מאמין למה שאני אאמין בו? הגישה צריכה להיות חיובית ולא שלילית - הלקוח לא אשם עד אשר יוכח אחרת אלא היבואן צריך לשאת באחריות אלא אם כן יוכח אחרת כך נהוג בכל העולם ורק כאן הלקוח מוחזק כפושע מראש. תחשוב על זה.

למעלה