אובססיה

onlyme10

New member
אובססיה

כיצד ניתן להתמודד עם אובססיה לאדם אחר?

לא יודעת אם זה הפורום המתאים אבל אשמח לעצה...

אני בקשר שנמשך כמעט 3 שנים, יחסים סימביוטים... קשר תלותי, מסובך ואובססבי.
בחצי שנה האחרונה אף פניתי לטיפול על מנת לנסות לצאת מזה כי לבד אני ממש לא מצליחה..

לצערי לא חל שיפור ויש תחושה שזה רק נעשה יותר גרוע עם הזמן,

מה ניתן לעשות כדי "להשתחרר"?

onlyme10

קיימת יותר מסיבה אחת מדוע אנשים מפתחים תלותיות אובססיבית כלפי אדם אחר, ולכן גם התייחסות ל׳פתרון׳ יש יותר מאחת. פחד נוראי מהלבד שאחרי הפרידה? ניסיון לתקן חוויה קודמת של קשר שנגמר באופן צורם? אלה רק שתי אפשרויות שעלו במוחי לאחר דקה של מחשבה על הנושא. ניתן לחשוב על תריסר כיוונים נוספים.

מה היה בטיפול האישי שלך בחצי שנה האחרונה? מדוע את מסיקה שהוא אינו מסייע?

onlyme10

New member
תגובה

אין לי ספק שיש יותר מסיבה אחת לפתח תלות ואובססיה אבל כרגע ההתמקדות שלי היא באיך לצאת מזה.
אני מסיקה שהטיפול אינו מסייע כייון שאני לא מרגישה שיפור במצב, אלא החמרה
התלות והאובססיה רק התעצמו ולא להיפך.
ברור לי שטיפול עלול לקחת זמן ולא תמיד רואים תוצאות מיידיות אבל בטח לא החמרה

yonadavg

New member
תלות אובססיבית

למעשה, לפעמים במהלך טיפול, כן ניתן לראות החמרה, כחלק מהדינאמיקה של הטיפול. אך חשוב שמהטפל יהיה מודע לכך ושהנושא יהיה מדובר.
בכל אופן, אחד הדברים שניתן להתייחס אליהם בקשר לתלות אובססיבית הוא לבדוק מה את יותר? תלותית? אובססיבית?
כלומר, האם גם ביחסים אחרים (למשל עם משפחה, חברים) ישנה תלותיות?
האם גם בנושאים שלא קשורים לקשרים בינאישיים ישנה אובססיביות?

יונדב

לדעתי

ואני לא מטפלת ולא פסיכולוגית אבל יודעת כמה זה יכול להיות קשה, הפיתרון היחיד הוא לחתוך. למשוך את זה כמו פלסטר. במקביל לפרידה כמובן תהיי בטיפול כדי שיעזור לך לעבור את התקופה הקשה ויחזק אותך. אבל אם את באמת רוצה לצאת משם אז רק לחתוך עם כל הכאב.

onlyme10

New member
תגובה

האם יש "דרך" כלשהי לצאת מזה? או שהפתרון היחדי הוא רק לחתוך?
כאמור, קשה להרד מאדם שמרגישים כלפיו תלות ואובססיה

אני מבינה את זה

אני לא יודעת מה הדינמיקה של היחסים אבל אם הצד השני מאוד דומיננטי ונוטה "לתפוס" אותך להישאר בקשר אז יכול להיות שגם אם תשדרי שאת פחות מעוניינת זה לא יהיה מספיק. את יכולה בהדרגה להתרחק, להיפגש איתו פחות, לשדר קרירות ולקוות שהוא יבין את המסר, אבל זה לא תמיד קורה.
אני מדברת רק מניסיון שלי ושל אחרות, במצבים כאלו שהתלות היא כל כך חזקה לפעמים דווקא לחתוך את זה בבת אחת זה הפתרון הכי אפקטיבי (אם את באמת מעוניינת שהקשר יסתיים). זו החלטה קשה וכואבת אבל אם באמת לא טוב לך שם אז לטווח הארוך היא לטובתך. וכמובן שתדאגי שתהיה לך תמיכה שלא "תיפלי" ותתקשרי אליו. זה ממש כמו גמילה.

להגיד לה את האמת

כי יכול להיות שבאותו מידה שאת אובססיבית כלפיה, גם היא אובססיבית כלפייך.

אם את רוצה "להשתחרר" ממנה לגמרי - פשוט להגיד לה את זה, שהקשר הזה לא מתאים לך ולהסביר גם למה כדי לא לפגוע.
אם את לא בטוחה, שאת רוצה לנתק את הקשר - פשוט להגיד לה מה את מרגישה ושאת מעדיפה בינתיים להפסיק לדבר.
אם תגידי לה שאת מעדיפה לבינתיים להפסיק לדבר, כשבעצם את בעצם מעוניינת בניתוק, היא תמשיך ליצור איתך קשר.

אני חושבת שבמצבים כאלה רק הכנות עוזרת....

למעלה