אובססיביות

shannon8

New member
אובססיביות

שלום, מה עושים עם ילד ADHD שפיתח לעצמו אובססיה לנקיון וסדר ? הגננת מספרת לי שפתאום באמצע הציור הבן שלי מחליט על דעת עצמו שעליו לסדר את פינת הקוביות, אח"כ את פינת היצירה, לקפל מפות וכו... הוא עושה את עבודתה של הסייעת בגן... הגננת מנסה להניא אותו מזה ולהחזיר אותו לשולחן אך ללא הועיל...הוא כאילו זקוק לזה נואשות , זה כאילו מן תרפיה או פורקן. לא ברור הנושא בכלל... האם זה אובססיביות נפוצה ומוכרת ל ADHD ?

אני חושבת שקוראים לזה "טקסים"../images/Emo39.gif

אבל לא לסמוך על התשובה שלי לי יש אובססיה לסדר וניקיון בגלל שיש לי סינדרום טוראט וגם כן באו סי די מופיעים אותם טקסים את יכולה להיכנס לתפוז כאן לפורום OCD תשאלי את המנהלת אחת - היא בוודאי תוכל לענות לך. תודה ויום נעים <<<<< ילדה שהים אוהב <<<<< אלין

זהבה נ

New member
לדעתי החלטה אם זה כן או לא ../images/Emo140.gif

אובססיביות לנקיון צריכה להיות של מומחה בתחום הזה, אני לא חושבת שיש לנו הכשרה ואחריות להחליט אם זה כן או לא אובססיביות לנקיון. עצתי לך לפנות למומחה בתחום הפרעות אובססיביות(OCD ) ויחד אתו להגיע להחלטה ולדרכי טיפול ויש לזה טיפול כך שבקלות אפשר גם לטפל בזה. לעתים לילדים עם בעיות של תחושתיות יתר יש סימנים של אובססיביות לנקיון אבל לא תמיד זה מוגדר גם כהפרעת אובססיביות(כפיתיות) צריך לבדוק מאוד לעומק כל מקרה. בהצלחה לך, זהבה נ

דליה.ד

New member
אובססיביות

שלום שנון. לקביעת הפרעות התנהגות אובססיביות צריך לפנות לפסיכיאטר/ית ילדים. ההתנהגות של ילדך, שבזמן סיפור או מפגש קם פתאום לסדר את פינת הבובות, מזכירה לי התנהגות אימפולסיבית. כי הוא לא מבדיל מתי יש זמן לכל פעולה וכש"בא לו" לסדר הוא הולך לסדר... נכון שזו לא התנהגות נורמטיבית לגיל שלו, אבל בהחלט צריך להתיעץ עם פסיכיאטר/ית. עד כמה שידוע לי: התנהגות טקסית נבנית בעקבות חרדה כל שהיא. ילד שחי בכאוס, שסדר יומו לא מאורגן ולא מובנה עלול ליצור לו "טכסים" שיארגנו עבורו את העולם. כמו גם הפרעה מילולית פרסברטיבית (פרסברציה = חזרה שוב ושוב) בה חוזרים שוב ושוב על אותה מילה או אותו משפט שוב ושוב. התנהגות כזאת יכולה להתאים למספר מצבים על רקע רגשי ו/או נוירולוגי, לצורך אבחנה מבדלת, טיפול והתמודדות אל תהססי לפנות כבר היום! בהצלחה.

למעלה