אובד עצות

אובד עצות

בטח כבר טחנו שאלות מהסוג הזה כבר אלפי פעמים, אבל בכל זאת... לפני יומיים מלאו לי 21 (מזל טוב לי), ואני עם מישהי כבר מעל שנתיים. אני אוהב אותה והיא אוהבת אותי ואנחנו מסתדרים וטוב לנו ביחד. אבל בזמן האחרון הקשר שלנו די סטטי ומרגיש כאילו הוא כבר לא מחדש וכבר לא מרגש כמו פעם (למרות שיש אהבה גדולה). לאחרונה פגשתי באוניברסיטה מישהי אחרת... אני רוצה אותה מאוד, ואני יודע שהיא רוצה אותי (היא לא יודעת שאני רוצה אותה). אני נמצא בפרשת דרכים: מצד אחד, יש לי את החברה שלי שטוב לי איתה ואני אוהב אותה, אבל הקשר שלנו כבר די הגיע למיצוי ולישורת שאני לא רואה איך היא משתנה. מצד שני יש את הבחורה השניה, שאני מאוד רוצה, אבל לך תדע מה יקרה ואיך זה ילך. אני מוצא את עצמי מתחבט בכמה שאלות: 1. האם זה יהיה נכון לסיים קשר ארוך רק בגלל מישהי שקפצה בדרך? כלומר, הקשר הארוך יסתיים מתישהו (בהנחה שלא נתחתן), אם כי זה כבר ישעמם, אם כי נריב, אם כי יהיה למישהו מאיתנו מישהו אחר, או אם סתם נרגיש שמיצינו. אבל האם זה נכון לסיים אתזה עכשיו בגלל זה? אולי זו סתם קפריזה חולפת? זה נמשך כבר מספר חודשים הקפריזה הזו, אגב. 2. יכול להיות שאני מנסה "לכפות" על עצמי הרגשה שמיציתי את הקשר הארוך רק כדי לתרץ את העזיבה שלי לטובת מישהי אחרת? 3. האם אני בכלל אוכל להתחיל קשר טוב חדש זמן כל כך קצר אחרי שיצאתי מקשר ארוך? 4. האם אני צריך לנטות לכיוון סיום הקשר, מאחר ואני עדיין צעיר, עוד יהיו לי אהבות וכאבים, עוד לא התנסיתי מספיק בעולם? אם זה לא יקרה עכשיו, זה יקרה מתישהו... אני רק דוחה את הקץ... נ.ב. לא עשיתי עם הבחורה ההיא שום דבר ואני לא מתכוון לעשות שום דבר תוך כדי הקשר שלי עם החברה הנוכחית שלי. תודה לכל מי שעונה...

דיקלה21

New member
יש ספק אין ספק?

האם מבחינתך אתה מרגיש שזה מוצה?הכל נהיה שגרה, הרגל...? לדעתי אותה בחורה חדשה רק פתחה לך את העיניים לגבי טיב הקשר הנוכחי שלך.. קשרים דועכים מטבעם, ולפעמים מסיימים קשר לא בגלל שקרה משהו רע בין בני הזוג אלא בגלל שהקשר מוצה. אני מתארת שיהיה קשה לך לסיים את הקשר הזה, אבל באמת, קשה לענות על זה,זה משהו שדורש מחשבה רבה שלך, אני מכירה את ההרגשה של קשר שמוצה ועדיין קשה לסיימו...

זה חלק מהעניין

אני לא בטוח אם הקשר הזה באמת מוצה או שאני מנסה להכריח את עצמי לחשוב ככה בגלל הבחורה אחרת... אני לא רוצה לסיים את הקשר מהסיבות הלא נכונות. אני יודע שאני אאלץ לעשות פה הקרבה קשה, לכאן או לכאן. ההתלבטות היא כל כך קשה בגלל שאני לא באמת משוכנע לגבי העניין של "הקשר מוצה". אני לא בטוח באמת שאין לנו עוד מה להפיק מהקשר. אני מפחד שעוד חצי שנה, שנה, לא יודע, אני אחשוב אחורה ולא אוכל לחיות עם ההחלטות שקיבלתי.

דיקלה21

New member
כמו שרשמתי

גם אני נמצאת בקשר X זמן, ולא פזלתי לצדדים אפילו פעם אחת ולא חשבתי על עצמי עם מישהו אחר... לדעתי לפחות אם דבר כזה קורה ומתחילים להסתכל הצדה זה אומר שמשהו קצת לא בסדר. אתה גם תמיד יכול לקחת הפסקה כדי לבחון את הרגשות שלך...אני לא כ"כ בעד הדברים האלה, אבל זה עוזר, לצד השני זה יכאב, אבל לימים זה משתלם.

תגובה

נסה לשמור חברות עם החברה וידידות טובה עם החדשה. אחר-כך תוכל להחליט יותר בברור, את מי תרצה לקשר קרוב. אם אתה אוהב את חברתך, כדאי שתשקיע בקשר אתה. רגושים פחות חשובים. אולי יצא בסוף, שאת החברה תהפוך לידידה ואת החדשה לחברה. פעל לפי רגשותיך.

כמה דברים

אני לא לגמרי מסכים עם הקביעה שלך ש"ריגושים פחות חשובים". אהבה גדולה שתוביל לקשר ארוך טווח ומחייב זה משהו שאני ארצה מאוד להגיע אליו, אבל לא בהכרח כרגע. אני חושב שבגיל הזה כדאי דווקא "לטעום" עולמות. בקשר להצעה הראשונה שלך... זה די בעיה.. אני לא מאמין שאפשר לרקוד על שתי חתונות. אסור לשכוח שיש פה עוד נפשות מעורבות שיכולות להפגע מכל העניין. זה לא יהיה פייר כלפי אף אחד משתיהן למשוך את הסיפור הזה. מבחינת החדשה, זה לשחק בה, ויכול להיות שזה יגרום לה מפח נפש במידה ושום דבר לא יצא מזה. לגבי חברה שלי, אני לא הייתי רוצה להיות במקומה, במצב שחבר שלה מכין לעצמו רשת ביטחון בצורת ידידה שהיא בעצם מישהי שהוא רוצה. אוי כמה שהחיים היו יותר קלים אם לא היה לנו מצפון

תגובה

עליך לפעול לפי מה שאתה מרגיש ורוצה. אם אתה חושב שתוכל להנות מידידות עם החדשה, צור אותה, ואולי יתפתח משהו קרוב יותר בעתיד. גם אם לא, לא נורא. יהיה לך קשר טוב מסוג אחר עם אדם שאהבת. אם אתה רק רוצה חברות אתה ולא מתאים לך קשר אחר, עליך לבדוק במי אתה יותר מאוהב. כדאי להשתדל לשמור על מערכת היחסים. רגושים נחמדים ותורמים, אבל האהבה יותר חשובה והיא שתקבע. לדעתי, אם אתה רוצה חברות עם מישהי ולא מוכן להתפשר על ידידות אתה, רגשותיך לא אמתיים כלפיה ולכן לא שוה ליצור אתה קשר.

מה?

"אם אתה רוצה חברות עם מישהי ולא מוכן להתפשר על ידידות אתה, רגשותיך לא אמתיים כלפיה ולכן לא שוה ליצור אתה קשר" מה זאת אומרת? אני לא מבין... לפי מה שאתה אומר פה, ברגע שאני מתאהב במישהי לא אמורה להיות לי בעיה להתפשר איתה על קשר ידידותי בלבד..? כי אם אני לא מוכן להתפשר על קשר כזה אז אין לי מה ליצור איתה קשר?

ChilD SouL

New member
ממממ...

זה תמיד ככה שפוגשים מישהו ואז יש את כל האווירת 'וואו' שיש כמו בתחילת קשר ואז מתחילים לחשוב על זה שהקשר הנוכחי לא טוב, יבש, מיצה את עצמו וכו'. השאלה שאתה צריך לשאול היא האם זה קרה לפני שפגשת את הבחורה החדשה או שזה משהו שמציק לך תקופה רבה לפני הופעתה [
]. אם זה משהו שהפריע לך קודם ואתה לא רואה עתיד לקשר הנוכחי, עם כל הצער שבדבר אני לא חושבת שיש טעם להמשיך אותו, למרות שיש אהבה... כי עם האהבה בלבד אי אפשר לשרוד הרבה ואין טעם להשאר בקשר שבו לא רואים עתיד. וזה לאו-דווקא חתונה, ילדים, כלב וגינה עם גדר לבנה אלא בכללי, כיוון משותף כלשהו.

מה עשית כדי לנסות לתחזק ולשפר את הקשר הנוכחי

שלך? בוא נתחיל מזה. אתה מדבר על פרידה ועל בחורה חדשה וחושב שתצליח לעבור מקשר לקשר כאילו כלום לא קרה. זאת פנטזיה יפה. לא נראה לי שזה מה שיקרה.

נונוש5

New member
תגובה

זה יקרה חומד זה כוחו של הפין אצלהם זה עף בף היה כלא היה,

מה מבטיח שזה לא יקרה גם עם הבחורה החדשה?

שאחרי זמן מה כבר לא יהיה "וואו", ותהיה שיגרה... הקשר יהיה די סטטי וכבר לא מרגש כמו פעם... אולי אתה צריך לחשוב בכיוון הזה בכדי להגיע לרמה חדשה של הסתכלות על מערכות יחסים ארוכות טווח.

יכול להיות

אין לי שום דרך לדעת מה צופן העתיד. סביר להניח שבשלב מסוים גם ה"וואו" החדש יעלם. אבל זה טבעי, וקורה כמעט בכל מערכת יחסים. אני לא חושב שהיעלמות ה"וואו" בשלב מסוים צריכה להוות שיקול פה...

בטח שזה שיקול, לפחות עפ"י נקודת המבט שלי.

הרי העלמותו היא הסיבה שאתה מעוניין להמשיך לקשר הבא. האם כך זה יהי לנצח או שתחליט להתמודד עם התהליך הטבעי הזה של מערכות יחסים?

מן הסתם בשלב מסוים

אני אצטרך להתמודד עם זה. השאלה היא אם גיל 21 זה הזמן הנכון לשים את הכל בצד.

אני לא רואה את זה כ"לשים הכל בצד".

ההפך, אני רואה את זה כחלק חשוב של ההתבגרות וההבנה של איך החיים פועלים.

נ ט ע 9 1

New member
אני חושבת ש..

אם מלכתחילה לא ראית עם הנוכחית עתיד, כלומר, נחמד לך, והכל, אבל לא ראית איתה עתיד משותף מעבר לזה,כל בחורה שתעפעף קצת עם הריסים, תיראה לך כבחורה פוטנציאלית ואין טעם להישאר עם בחורה שאתה לא חושב שהיא האחת.. אבל, אם בעבר כן ראית איתה עתיד משותף אתה יודע שהיא האחת, אבל אולי כמו שאמרת 'אתה מכריח את עצמך' להבין שהיא לא בשבילך כדי 'לנסות דברים חדשים'..(אגב, לרוב מסתבר, שהדשא של השכן לא בהכרח ירוק יותר..פשוט כשלא טוב לנו, הכל נראה מהצד ירוק יותר..), ופשוט נכנסתם לשיגרה מעצבנת, שכל דבר טוב מבחוץ נראה פשוט מושלם.. אז או שתיתנתקו לזמן מה, תגיעה איזה זאפתה קלה שתסביר לך אם היא האחת או לא, או שתענה לעצמך כמה תשובות, ותחליט אחת ולתמיד אם אתה נשאר/ לא.. בכל מקרה תיקח בחשבון,שתפסת מרובה לא תפסת ויכול להיות שאם לא תעשה את הבחירה הנכונה היום,מי שנמצאת לידך היום, לא בטוח שתישאר לידך מחר

מזל טוב ../images/Emo213.gif../images/Emo65.gif

לדעתי, תנסה לצאת מהשגרה קצת עם הקשר, לפעמים כשאנחנו בשגרה אנחנו מתחילים לחשוב שאולי במקום אחר או עם מישהו אחר יהיה יותר קל ולכן מרגישים כביכול משיכה אל מישהו או משהו אחר. תנסה לצאת מהשגרה- אולי לצאת למקומות שלא הייתם, לנסוע לנופש ביחד, לעשות חוג משותף.

למעלה