אובד עצות

pakpak1

New member
אובד עצות

שלום,
אני ואשתי בני 30, 8 שנים ביחד, התחתנו לפני 3 שנים. יש לנו ילד בן 3 שאנחנו אוהבים המון, אבל אני חושב שמאז שהוא נולד התחילו כל הצרות ומאז הקשר שלנו הולך ומתמוטט לאט לאט.
בתקופה האחרונה אני מרגיש שהיא ממש חסרה לי, אנחנו כמעט ולא מבלים ביחד, וכשאני אומר מבלים אני לא מתכוון ליציאות כי על זה בכלל אין על מה לדבר (הפעם האחרונה שיצאנו הייתה לפני חצי שנה), אלא על זמן להיות ביחד רק אני והיא. אני כבר לא מקבל ממנה יחס, חום, אהבה וכל מה שנהגנו להעניק אחד לשני. הזמן היחידי שיש לנו ביחד זה בשעה 8 בערב כשהילד הולך לישון, וגם אז היא גמורה מעייפות, רואה טלויזיה ונרדמת. אני מנסה לדבר איתה על זה והיא תמיד מתעצבנת ואומרת שכשאנחנו מדברים על זה זה ועושים מזה אישו זה רק עושה לה אנטי ומרחיק אותה ממני עוד יותר. אני כבר לא יודע מה לעשות. אני אוהב אותה ואת הילד מאוד ואני לא רוצה לעזוב אותם. היא אומרת שהאהבה דעכה והיא כבר לא אוהבת אותי כמו בעבר, ואצלי זה דווקא הפוך, אני אוהב אותה הרבה יותר.
בשנים הראשונות של הקשר אני הייתי מאוד עסוק בעבודה והרבה מאוד פעמים לא היה לה אותי, והיא תמיד התלוננה שאנחנו לא עושים כלום ביחד ורצתה שאני אהיה איתה יותר, אבל הייתי כל כך שקוע בעבודה ובאמת לא הקדשתי לה הרבה זמן. פתאום המצב התהפך, לי יש יותר זמן פנוי מהעבודה ואני מוכן להיות איתה המון, אבל היא כל היום עובדת, ובערב עם הילד עד שהולכת לישון. והקטע שהכי מפריע לי הוא שזה בכלל לא מפריע לה.
מה אני אמור לעשות? אני לא רוצה לעזוב אותם, הם כל החיים שלי, אבל מצד שני אני מרגיש שהקשר שלנו רק דועך עם הזמן.. אשמח לעצות

ד ר ל י

New member
לדעתי הבלתי מקצועית

שני דברים עולים לי בראש:
1- אם יש לך יותר זמן פנוי, איך אתה מנצל אותו? אולי אם תשתתף יותר במטלות של הבית תשחרר אותה ואז יהיה לה יותר כוח בערב.
2- אולי זה שאתה נהיית בצד השני של המתרס, זה שיותר "נזקק" ו"צריך", זה קצת דוחה אותה. אולי כדאי שתהיה יותר עצמאי ותתן לה מרחב.
נראה לי שאצל הרבה זה ככה, הגלגל פשוט מסתובב.
בהצלחה

pakpak1

New member
תודה על התגובה

בשנה האחרונה אני עושה הרבה מטלות בבית. מנסה להספיק הכל כדי שהיא תחזור מהעבודה ולא יישאר לה לעשות כלום. אם כי את הרוב המוחלט של המטלות אחה"צ-ערב שקשורות לילד היא עושה ואני מניח שזה באמת מעייף אותה.
לגבי 2, את צודקת, זה באמת משהו שעשיתי כמה פעמים בזמן האחרון. לוקח לי כמה ימים שבהם אני מתרכז במשהו שלא קשור אליה (עבודה, תחביבים, חברים) ודי מתעלם ממנה, ובאמת תוך כמה ימים היא באה אליי על דעת עצמה ורוצה קצת יחס וזמן ביחד.. נכון, זה עובד, אבל באמת זאת הדרך? ככה צריך להתנהג כל הזמן לבת זוגתי? להתעלם כדי לקבל יחס? ודווקא כשאני נותן יחס היא מתעלמת? זה לא יכול להיות הדדי?

ד ר ל י

New member
תשובה

לגבי החלק הראשון, אם בשמונה בערב היא אחרי מטלות שקשורות בילד, בטח שהיא תהיה עייפה. לטפל בילד בן 3 זה מתיש.
לגבי החלק השני, אני לא מומחית ביחסים אבל נראה לי שזה די עובד ככה אבל צריך למצוא איזון. כלומר לא להתעלם לגמרי, אלא לתת מרחב ואז ההסבר שלי לזה הוא שהיא פשוט מעריכה את זה שאתה נותן לה להיות היא עצמה והיא גם נמשכת אליך כי זה שאתה נותן לה את המרחב זה משדר חוזק וביטחון מצידך. ככה נראה לי אבל כמובן שצריך למצוא איזון ולא להיות רשע אליה כדי למשוך אותה (לא שהתכוונת לזה, אני פשוט הלכתי לצד הקיצוני).

אובד עצות

pakpak1 היי,
מאוד מתחבר למשפט הסיום שלך "אני לא רוצה לעזוב אותם, הם כל החיים שלי" אני חושב שמכאן יגע הפתרון, וודאי שלעזוב הוא אינו הפתרון ובהחלט מתוך דבריך ניתן להבין שהיו הרבה רגעים טובים לפני, יחד עם זאת אף ציינתה כי בשנים הראשונות של הקשר היית מאוד עסוק בעבודה...ובראות עיני כאן גם הקשר החל בנסיגה, שלב ראשון לדעתי עליך לנהל שיחה עם השותפה העיקרית שלך בחיים אך מתוך מקום של לקיחת אחריות ולהודות שאתה פעלת בדרך שאינה מקדמת את חיי הנשואים ואתה מגיע לשיחה מתוך מקום של הבנה כי אתה רוצה שמעכשיו הדברים יראו ויעשו אחרת כי לך זה חשוב וכאן מגיע גם לקיחת האחריות ומה בעצם אתה מוכן לעשות בשביל לשפר את המצב? כגון לעזור בשעות העומס או לקבוע ביבי סיטר ולצאת שניכם יחד.
גם אם מנקודת המבט שלה וכפי שציינת שהמצב לא מפריע, ניתן מכאן להתחיל את השיחה שאתה יודע שלךְ זה לא מפריע אך לי זה חשוב....
בהצלחה,
יוסי שטרית
בנתיב אחר

איך לא ללכת לאיבוד

הבאת ילד למשפחה מחייבת התארגנות מחדש ושינוי שיווי המשקל שהיה קיים בין בני הזוג.
נוסף על כך אתה מציין כי בעבר, לאאשתך היה זמן פנוי שרצתה לבלות אותו עמך, אך אתה לא היית פנוי.
לכאורה נראה כי התהפכו היוצרות. אולי יש כעס בלבה של אשתך על כך. ואולי היא פשוט מותשת לאחר יום עבודה וטיפול בילד.
לא ציינת- האם אתם משוחחים בניכם על התיסכולים שלכם? מה היא רוצה? איך נתן לסייע לה?
אהבה נתן להבעיר על ידי הוספת גחלים, רק צריך לזהות את טיבן.
בהצלחה

קרוסלע

New member
הכי מפריע לי שכתבת שאני לא רוצה לעזוב אותם

בגלל דעיכה זמנית בקשר עוזבים?

סיגלית 2014

New member
מנהל
הי, ברוך הבא לפורום

אני לא חושבת שהקשר שלכם הולך ומתמוטט מאז שהילד הנולד.
אומנם הבאת ילד לעולם גורמת לכל מיני שינויים במערכת זוגית ויש השפעות הורמונליות אצל האישה שמשפיעות עליה והן משליכות על הקשר ביניכם אבל עברו כבר 3 שנים מאז. אז היא לא בדיכאון לאחר לידה.
לדעתי הסיבה נעוצה בעובדה שאתה הייתי עסוק בשנים הראשונות של הקשר ולא התייחסת אליה. אז, היא התלוננה לדבריך, ורצתה להיות איתך יותר. מה עשית בעקבות כך? היום, כשחייה מלאים בעבודה ובטיפול בילד, אתה מרגיש מה שהיא הרגישה אז. אולי היא השלימה עם המצב אז, אולי האמינה שיהיה שינוי. אתה לעומת זאת "אובד עיצות".
העובדה שאתה לוקח אחריות ומודה שלא השקעת אז ושאתה אוהב אותה ולא מעוניין לוותר על הקשר, מעודדת.
אולי אתה צריך לקחת עוד כמה צעדים קדימה: ואני מתכוות בלקחת יוזמה! וזה יכול להיות כל דבר: להזמין לכם מקומות לבילוי ולחשוב על סידור לילד, לשלוח אותה לנוח ולטפל בילד, לקבוע איתה ערב רומנטי ביחד לאחר שהשכיבה את הילד, לחשוב על דברים שהיא אוהבת לעשות וליזום משהו.
אבל במקביל חייבת להיות שיחה ביניכם של תיאום ציפיות . ואם צריך צד שלישי לגשר ביניכם, אז כדאי. והכל בסבלנות.
אני לא בעד להתעלם או לשחק משחקים. אבל כמובן שצריך לדעת את המינון הנכון בין לתת ספייס לבן אדם לבין להתייחס אליו.
בהצלחה.

למעלה