אובד עצות

אובד עצות

אני בן 27 כיום,כבר כתבתי פה מספר פעמים אך עדיין אני מרגיש מבולבל מכל התהליך העצום של מציאת המקצוע שעברתי בשנים האחרונות.אספר את סיפורי בקצרה.

לאחר שיחרורי מהצבא לא ידעתי במה אני רוצה לעסוק או ללמוד אז לקחתי מספר קורסים באו"פ בתקשורת.בקושי עברתי את הראשון ונכשלתי בשאר ואז פרשתי.פשוט אז לא היה לי את הכוח והעניין לשבת וללמוד באמת את החומר הנלמד.הרגשתי גם לאחר כמה זמן שזה לא אני וניסיתי לחפש מקצועות חלופיים.

במכון מקצועי נאמר לי שאני טוב בלשים לב לפרטים הקטנים,שאני לא טוב במצבי עמימות,סקרן,מתאים למקצועות המחקר-בלשנות ומידענות.באבחון דרך הלשכה נאמר לי שמתאימים לי דברים ברמה של קורס יותר-הנה"ח וניהול מחסן ממוחשב,כמובן שלצערי לא עשיתי עם זה כלום.הפסיכולוג שלי אמר לי שלדעתו מתאים לי עבודה סוציאלית כי אני בעל תקשורת ביינאישית טובה עם אנשים ויש בי רגש גדול.

אני מרגיש כל כך מבולבל,אני לא יודע אם להשלים את הבגרות שלי או ללמוד ברמה של קורס מקצוע כלשהו.אני לא בטוח מרגיש שאני מתאים לרמה של תואר או שאולי אני טועה בגלל חוסר ביטחון משווע.בתור בנאדם אני אוהב לכתוב ולהביע את עצמי בכתיבה,לקנות ספרי היסטוריה ולקרוא אותם כי זה הסוג היחידי שאני מתחבר אליו יחד עם ספרות זרה ומקור.האמת שרציתי ללמוד היסטוריה או יחב"ל כי מבחינת הקורסים הרגשתי שזה נותן לי הכי עניין ועושה לי טוב על הלב.מה לעשות?

אוי אני מבינה את הלחץ..

תקשיב, מבחינת יכולת למידה בלימודים אקדמאיים יש לך ועוד איך. יכולת הכתיבה, ההתנסחות, ההתבטאות, ארגון הפסקאות, כתיב נכון, חשיבה בהירה במה שאינו נוגע למצבי לחץ (כתיבת הודעה זו לא לוותה בלחץ, אלא המצב בו אתה נמצא כן) - יש ל יכולות אקדמאיות גבוהות. באשר לקשיי קשב וריכוז, לא כתבת אבל אם לא ציינת אני מבינה שהקושי לא טמון פה אלא בקושי במצבי עמימות, ופה אתה מדבר על מצב עמימות מתמשך.

חייבת לרוץ ומבטיחה לכתוב כי יש לי עוד כמה דברים להגיד, אבל בינתיים דע - יש לך בהחלט יכולות אקדמאיות גבוהות. בתחום הזה אתה יכול להיות שקט, ואני אומרת את זה לאחר התנסות בתקופת לימודים אקדמאית ארוכה.

ממשיכה קצת

מקווה שתראה את זה כי כבר עברו יומיים מאז שכתבת,

לימודי הסטוריה מקנים מספר אפשרויות מקצועיות מאוד מצומצם - ממשיכים איתו רק למקצועות אקדמאים - או מרצה באוניברסיטה/מכללה (סיכויים קטנים כי רבים רוצים) או מדריך בתיירות למקומות שונים בארץ או בעולם (לאחר הלימודים תצטרך ללמוד שנתיים בערך לימודי תיירות ומדריכי טיולים) או הוראת הסטוריה בתיכונים.

מה שהכי חשוב מבחינתך, למרות שיש לך יכולות גבוהות, אתה צריך למצוא משהו שייתן לך את הדרייב להמשיך למרות קשיים רבים - כלכליים, ויתור על שעות פנאי ובילויים, השקעצ אנרגיה רבה בלימודים. הסדר הוא זה - למצוא מה מושך אותך, ורק אח"כ לבדוק אם אתה מתאים לזה מבחינת האופי. ורק אח"כ בדיקה של ממוצע הכנסות ממקצועות אלה. בד"כ מה שמושך אותך - זה התחום שבו אתה חזק.

כנראה שהקושי שלך במצבי עמימות גדול (לכן הקושי בבחירת מקצוע) , אתה צריך מערכת מסודרת , להיות שכיר ולא עצמאי. הדרכת תיירות אני חושבת פחות יתאים לך כי יש בזה הרבה מצבי עמימות - וכן ביטחון עצמי רב לעמוד מל אנשים. מניחה שזה יהיה לך פחות טוב, ירבה את הקושי. גם כמורה צריך ביטחון עצמי רב ויכולת מנהיגות ואסרטיביות.
לגבי מידענות - יכול להתאים כי זה התעסקות יומיומית עם פרטים קטנים ואתה גם לומד המון בדרך, אתה נשמע בחור סקרן אז זה יכול להתאים, יש שני סוגי מידענות עיקריים - מידענים אקדמאים עובדים בספריות של מוסדות לימוד אקדמאים ומסייעים לסטודנטים למצוא חומר לימודי למחקרים שלהם במאגרי מידע אקדמאים שונים. מידענות עסקים - תחום הרבה יותר תחרותי, יש פוטנציאל להכנסה יפה אבל שם אתה מעסק במידע עסקי שאולי פחות יעניין אותך. שווה לבדוק את התחומים האלה, לומדים אותם בלימודי ספרנות ומידענות. יכולה להמליץ לך על מוסדות טובים ולהזהיר מפחות טובים בתחום זה אם זה מעניין אותך.

מה ללמוד

התשובה היא בסופו של דבר אצלך, אתה רק צריך למצוא אותה.
לרוב שילוב של דברים שאתה אוהב שאתה גם טוב בהם ירמזו לך על הכיוון הנכון.
במה אנשים אחרים חושבים שאתה טוב? במה היו נעזרים בך?

הבלבול הוא לא מפתיע, הרבה אנשים במצבך שאני מכיר (חלקם מגיעים לאימון אישי בנושא) חווים אותו. היום יש הרבה אפשרויות ואופציות, מה שגורם ליותר בלבול ומשם קרובה הדרך לחוסר יכולת בחירה.

אבל זכור, לכל אחד יש תחום שהוא טוב בו ויכול לתרום לעולם, גם לך.

בהצלחה :)

נכון, אבל טוב גם לקבל רעיונות נוספים

שיכולים להתאים ליתרונות ולכוחות של השואל, כי לפעמים מרוב עצים לא רואים את היער ואם מקבלים רשימת מקצועות שהיא קצת יותר נרחבת ממה שהציעו לו, זה בהחלט יכול לעזור.

למשל כשאני עשיתי פעם אבחון מקצועי קיבלתי רשימה של חמישה מקצועות (זה הסטנדארט? אם כן עצוב מאוד) , ולבסוף מישהו אחר הציע את המקצוע שאני עוסקת בו היום. בכלל אני חושבת שאם נותנים למשל 15 מקצועות ומסבירים לפונה לגבי כל מקצוע לחוד מה התכונות החזקות בו שנדרשות במקצוע ולעומת זה מה התכונות בו שעלולות להקשות על השתלבותו במקצוע, לדעתי שביעות הרצון של הפונים ואחוזי ההצלחה יהיו הרבה יותר גבוהים.

אופיר, אחלה של קידום אישי אתה עושה פה,

אבל אתה מפספס דבר עיקרי - הוא אובד עצות כי לא קיבל רעיון לכיוון שמתאים לו, הוא מתחרבש עם זה כבר המון זמן ואתה אומר לו "שהתשובה נמצאת אצלו?? " יופי של אימון אישי, גורם להרגיש עוד יותר גרוע.

לגבי שאר הדברים שאמרת - מסכימה.

היי איילת

לגבי הנושא לכך שהתשובה נמצאת אצלו, זהו נושא חשוב,
כי חשוב לזכור את זה שהולכים לקבל עזרה חיצונית, העזרה יכולה לעזור לך לזהות את מה ש"הסתיר לך האף", היא לא יכולה למצוא מה שלא קיים :)

שמבינים את זה, יש יותר תקווה, זה בסה"כ תהליך של מציאת התשובה.

michallo1

New member
לקפוץ למים

אני מאוד מבינה את התסכול שלך והייתי במצב דומה בעבר. אני חושבת שהעצה הכי טובה היא פשוט לקפוץ למים.
אל תנסה לחשוב על זה יותר מידי או לשאול אנשים אחרים מה מתאים לך כי זה לא עובד ככה. כמו שאתה רואה עודף עצות הצליח לבלבל אותך יותר מאשר למקד אותך.
תואר ראשון הוא לא סוף העולם ותמיד אפשר התחיל ולעזוב אם לא מתאים ואני חושבת שבמצבך אתה פשוט צריך להתחיל.
תנסה לחשוב מה היית רוצה לעשות ב-30 שנה הבאים אולי תנסה לדבר עם אנשים שעובדים בכל התחומים שציינת ותנסה להבין מה הם עושים בתכלס, כי לימודים לא תמיד משקפים את המקצוע עצמו.
אני חושבת שכל אחד מסוגל לעשות תואר, אבל אם אתה ממש מרגיש שזה לא בשבילך תחפש אלטרנטיבות אחרות.
ובקשר להיסטוריה זה מקצוע שאין ממש מה לעשות איתו, אולי רק מחקר אבל שוב אם אתה אוהב את זה מאוד אז תנסה לבדוק אופציות לימוד ועבודה בהמשך.

למעלה