אובד עצות

evanescent

New member
חבל שהשקעתי בכלל

הקדשתי זמן ומחשבה לתגובות, על חשבון דברים אחרים, וכלום לא נקלט. מילא שרק לא הית מסכים, אבל פשוט לא הבנת. אני באמת מצטערת שהשקעתי, חבל לי.

yotamix

New member
חבל לי יותר

כי ככל הנראה לא מדובר בדכאון ... אחרת היא לא הייתה יוצאת מהבית לדברים אחרים ... חבל על הלילות הלבנים שלי שבכלל ניסיתי לחשוב ולטכס עצה .

evanescent

New member
לאיזה דברים היא כן יוצאת?

לצרכים קיומיים זה לא נחשב. מה שמשנה כאן זה בילויים ואירועים חברתיים.

yotamix

New member
בדיוק .

המון המון המון תודה על הסבלנות שלך , אני אסתדר מכאן
שבת שלום ואחלה סופ"ש

evanescent

New member
הוא כן ידע

על דברים שמציקים לה קודם והיה שיתוף, כמו שהוא כתב למטה. האבחנה שהיא בדיכאון בטח היתה חדשה גם בשבילה בשלב מסוים. בקשר למשפט "זה בחירה שלו האם להיות עם מישהי שנופלת לדכאונות", הוא נשמע כפוסל אנשים כאלה. אתה יודע, לא כולם ניחנים באותו חוזק. יש גם נטיה גנטית כזאת, וזה לא אומר שלאנשים האלה אין מה להציע למישהו, וזה לא אומר שהם לא יכולים להיות יותר איכותיים באופן כללי מאחרים מסוימים שאינם נופלים לדכאונות. כל אחד והיתרונות והחסרונות שלו. בכל מקרה, אני מאחלת לך בהצלחה בבנית קשר עם מישהי שחייה סוגים בשושנים כל הזמן, אבל אני מאחלת לך עוד יותר להתבגר, כי זו אופציה קצת יותר ריאלית.

evanescent

New member
הבעיה היא

שאתם מסרבים להבין שחוסר התקשורת הוא מאפיין של הדיכאון ולא בהכרח של הקשר. זה נראה שחוסר התקשורת הוא מצב חדש, כי אחרת לא ברור איך הם החזיקו חצי שנה ביחד בלי תקשורת. ובכלל, לא ניתן להסיק מהתנהגותו של אדם מדוכא (שסובל מדיכאון) על התנהגותו תמיד, בזמנים בהם הוא לא יהיה מדוכא. אלו מצבים שונים בתכלית.

yotamix

New member
איך החזקנו?

בחודש שקדם לתחילת הריחוק , שנינו היינו במרחק פיזי גדול אחד מהשניה וגם בתקופת מבחנים . דיברנו המון בטלפון אבל החלו להיווצר מצבים בהם כבר לא היה לי על מה לדבר איתה. נכון , החיים שלה התחילו להיות קצת קשים יותר , מעבר דירה חזרה לצפון , ההורים שלה משגעים אותה, היא לא עבדה מהיום שהשתחררה מקבע (רק על זה לבד אני יכול לפתוח שרשור , איך לעזאזל בן אדם מגיע למצב שבו היא נמצאת בקטע הזה... פחות קריטי לנושא הנוכחי) ולכן עכשיו כל שקל שרוצים להוציא נראה פתאום בעייתי. הכל הכל הכל מובן . תראי לי סטודנט שלא אכל חרא אי פעם בחיים שלו . מבחינתי כסף מעולם לא היה הבעיה כי גם כשאין מוצאים איך לעזור ומתאימים את עצמנו למצב. אז בזוגיות להגדרתך צריך לדבר,לתמוך,לעזור,להקשיב,לדבר . הכל נכון. הכל נעשה. עדיין כבר אז החל הריחוק. נגיד שהמצב הנוכחי הוא תוצאה של "היא הבינה מה קורה פה , היא מרגישה עם זה חרא" אבל עדיין לא משתפת. אז מה אני אמור להבין מזה ?

evanescent

New member
לפי מה שאתה אומר

הריחוק וחוסר השיתוף הוא עניין של כחודשיים, בכל זאת כנראה שניהלתם קשר מתוקשר ארבעה חודשים. בלי תקשורת אני לא היתי מחזיקה בקשר אפילו חודש וחודש זה אפילו הגזמה. אז או שיש כאן בעיה רצינית בבחירת קשרים מלכתחילה, או שזה מצב חדש יחסית, מה שמוביל למסקנה שזו תוצאה של הדיכאון. בהנתן מה שידוע על דיכאון זו גם מסקנה מאוד הגיונית ומתבקשת. בכלל, כל ההתנהגות שאתה מתאר לגביה בחודשיים האחרונים מאוד אופיינית לבן אדם בדיכאון. לא הבנתי כלל למה התכוונת במשפט "נגיד שהמצב הנוכחי הוא תוצאה של "היא הבינה מה קורה פה , היא מרגישה עם זה חרא"", אנא הבהר. אני אומר שוב את מה שכבר אמרתי, ואו שאתה לא מבין או שאתה בוחר להתעלם. דיכאון הוא סוג של מחלה, אתה חסר ידע בנושא ואתה מאשים אותה בזה שהיא מפגינה תסמינים של המחלה, כמו שניתן לצפות. אתה טופל את האשמה עליה ורואה בהתנהגותה יחס לקשר, בעוד שהתנהגותה היא רק סימן של מצב שאינו קשור לקשר. הדבר דומה לכך שתאמר: אני מקבל את זה שהיא חולה בשפעת, אבל זה מעצבן אותי שהיא משתעלת ומתעטשת כל הזמן, זה מפריע לי וזה חסר התחשבות. כלומר, אתה לא יכול לקבל את חולי השפעת ולא לקבל את תסמיניו, זה סותר אחד את השני וזה כשל לוגי. אם אתה לא מוכן לסבול את זה שמישהו יתעטש אז אתה בעצם לא מקבל את מחלתו. באותה מידה (והרי הנמשל) אתה לא יכול לומר שאתה מקבל את זה שהיא בדיכאון אבל מצד שני להאשים אותה בכך שהיא מסתגרת ולא משתפת, כי זה תסמין של הדיכאון. לכן, אם אתה לא מוכן לסבול את ההסתגרות אז זה אומר שזה שהיא בדיכאון לא מתאים לך, אתה לא מקבל אותו ואתה רואה בו סיבה לנטישה. לפחות תבין שזה המצב ואל תיפה אותו במחשבתך. אם זה מה שאתה מחליט לפחות תקרא לזה במילים הנכונות. [עוד דבר, זה נראה לי שאתה באופן כללי מאוד שיפוטי כלפיה. "רק על זה לבד אני יכול לפתוח שרשור , איך לעזאזל בן אדם מגיע למצב שבו היא נמצאת בקטע הזה...". אתה מכיר אותה, והיא כן שתפה אותך במה שהציק לה קודם, איך זה שאין לך שמץ של מושג מה הביא אותה למצב הזה? אתה בכלל יודע אם "המצב הזה" (שהזכרת, לא הדיכאון) גם חמור בעיניה באותה מידה כמו שהוא בעיניך? לא כולם תופסים עבודה באותה צורה]. אני אענה בנפרד על ההודעה האחרת.

yotamix

New member
אני לא מקבל את זה שלא מדברים איתי

ואני אתעקש על הנקודה הזו עד הקבר . למה? כי כשמדברים , אפשר לפתור כמעט הכל . לא הייתי משווה שפעת לדיכאון , אבל סבבה
בכל מקרה לגופו של עניין : מצבה לא קשור לקשר , לפי מה שהיא אומרת. חשבתי על זה אם יש טעם לנסות להמשיך לדובב אותה , להמשיך לחפור בשאלות . ניסיתי שוב היום עוד קצת לדובב ולהוציא אותה מהבית - לא הלך. אז מה , להמשיך בחיי ולקוות שהיא תצא מזה?

evanescent

New member
בקשר לאי דיבור

ראה תגובתי למעלה. באשר לשאלה מה לעשות, לדעתי אתה צריך להשאר חבר שלה גם אם אתם לא יוצאים לבלות בחוץ, וגם אם אתה לא מצליח לדובב אותה. פשוט תהיה שם ותזרום עם מה שנוח לה ועם מה שהיא מוכנה לתת לתקופה. זו דעתי והנימוקים לה נמצאים בהודעות הקודמות שכתבתי. אם תבין אותן ובכל זאת לא תקבל, אז גם אולי אין טעם שנמשיך לדון כי כבר הבעתי את מה שחשבתי לנכון להביע לאור הנתונים. בכל מקרה, אם אתה מחפש כאן אישור להיות מניאק אז ממני לא תקבל אותו, אבל קיבלת אותו כבר מכמה אחרים כאן, אז ככה שזה לא אמור להפריע לך.

yotamix

New member
לא מחפש אישור , מחפש מידע על סמך ניסיון

מטרה מקורית של השרשור

g u y 4 u

New member
Welcom to the club

מגע מיני נעדר והעדר יוזמה מצידה. אתה רוצה שיקרה מזהו? תיזום בעצמך. זה מה שאני למדתי בחיי. אם היא לא רוצה - גם זה לא יעזור. אם היא רוצה רק מסיבות השמורות איתה, לא יוזמת - הרי שהרווחת. לגבי הגעגוע.... צא מנקודת הנחה שהיא לא היתה איתך אם היא לא היתה רוצה להיות איתך (תהיינה הסיבות אשר תהיינה). לא כולם מגיבים כמו שאחנו רוצים שיגיבו ולא כולם מבטאים רגשותיהם בפני בני ובנות זוגם. להמאס לך זה סביר שיקרה. לא טוב לך? לך.

yotamix

New member
ניסיתי ליזום .

אפילו לא מגע מיני , עם זה עוד יש לנו את הפתרון העצמי
אבל לעודד , להוציא , לדובב.... על כך נאמר קדחת .

g u y 4 u

New member
תשמע...

יתכן שהיא שקועה בעצמה. שהיא עסוקה עם עצמה. שאתה איפשהו בתחתית סדר העדיפויות. שיש לה דברים יותר חשובים בראש. שיש דהרים אחרים שצורכים לה את משאבי תשומת הלב. היא אולי אוהבת... אבל פשוט לא כפי שהיית רוצה. מה שאני יכול להציע לך הוא שאם אתה אוהב אותה - תשאל. אם מתאים לך, תמתין פרק זמן לראות אם זה ישתנה. כשיפסיק להתאים לך הנתק, השתיקות, חוסר העניין שלה, הריחוק - פשוט חפש לך משהו אחר להתעסק איתו. אל תטריד את עצמך המחשבות. אם סך הדברים נמאס עליך? אין לך כח "להבין" או לחכות - הפתרון בידך. הוא משתמע מעצמו.

yotamix

New member
זה כנראה מה שיקרה

אני פשוט אחכה עוד . עד שיימאס לי . נתעסק בדברים אחרים . לא נוכל להפוך אבן לנוצה. קשה , אבל זה מה יש . היא תרצה , היא תבוא .

g u y 4 u

New member
אני רק חייב להזהיר אותך... מנסיון ../images/Emo6.gif

תזהר שלא תכנס למעבולת שלא תצליח לצאת ממנה. למצב בו "תתרגל" לתסכול וליאוש... ואז יסתיימו חייך במקום האחרון שייחלת להיות בו. לפעמים צריך פשוט לקום וללכת. אז, או שזה יתן מקלחת קרה לה ולקשר או יביא לסיומו... מה שבטוח הוא שאם זה כך עכשיו - אין סיבה שזה לא יחזור על עצמו בעתיד. וזה, יותם יקר - יגמור לך את החיים. יבזבז לך את המשאבים. ישחק לך את יכולת השמחה ותאבד את התקווה להיות מאושר.... אז מה אתה אומר? זה שווה? זה כדאי? או שאולי (מן תחושה שכזו) - לא כל המידע על השולחן? יש משהו נוסף שבגללו אתה שם, איתה? יש משהו אחר שמעיב על הקשר? יש משהו אחר שמשאיר אותך? שתוקע אותך במצב שאתה מתאר? שמונע ממך לקום וללכת? משהו אתה לא מספר? משהו שהיא לא מספרת לך? אולי יש משהו שאתה לא יודע? ושזה רק עניין של זמן עד שיתגלה? או שלא יתגלה לעולם?

yotamix

New member
אם אין תקשורת אין בשביל מה להישאר

עם כל האהבה שבעולם.

g u y 4 u

New member
אמת דיברת.

השאלה אם אתה מסוגל להעביר אמירה למציאות.... אני חושב שגם פרידה זמנית עשויה להבהיר את המצב. לכאן או לכאן.

אה.. היי יותמי ../images/Emo9.gif

קראתי קצת באיחור אז הסוף ידוע לי, דכאון וזה. מההיכרות השטחית והקצרה איתך אני יודעת כמה חשוב לך לבלות ולחייך, לראות עולם ולהיות "שם" - בגדול ובכיף! לא צריך להיות בת זוג\ידידה\חבר שלך ולא צריך להכיר אותך הרבה זמן כדי לשים לב שזה חלק מהותי מחייך וממי שאתה ולעניות דעתי זה דבר חיובי לחתולין. הבחורה המדוברת לא סתם "פרינססה" ולא סתם "פריג'ידית", היא כנראה באמת במצב קליני דכאוני וזו יקירי חומה היסטרית. לא רק טריז לקשר בינכם, אלא לה בחייה, זה מכרסם בכל תחום. אני אישית נשארתי לצד בן זוג מזה שנתיים כשנכנס למצב דכאוני עקב תאונת עבודה וניתוחים, אבל גם שנה וחצי של עידודים וניסיונות לא הועילו. אני לא יודעת להגיד מה היה אילו הייתי חותכת שנה וחצי קודם, כנראה שלא יכולתי להשאיר אדם אהוב במצוקה או למצוא את המקום בעצמי לוותר עליו.. אבל המחיר שהמאמץ גובה הוא יקר, ומצבך מעט שונה משלי. יש דברים גדולים מאיתנו שעם כל הרצון הטוב לא יפתרו במילים חמות או סבלנות, דכאון הוא תהליך ומצב שלרוב רק הדכאוני עצמו יכול למשות עצמו החוצה, לעיתים רק תרופות מסוגלות לתגבר אותו לעשות זאת. יכול להיות שהיא נורא רוצה להכניס אותך פנימה, ויכול להיות שהיא באמת במצב שהיא פשוט לא מצליחה להחליט בין "כן" ו"לא" בלי קשר אלייך, אבל זו מהות הדכאון.. הוא משתק אותך. במקרה שלך בגלל שמדובר בחצי שנה ונשמע שהלב שלך גם ככה לא 200% איתה - הייתי מייעצת לך להניח לזה ולהניח לה, עדיף על להיגרר פנימה בלי תוצאות ממשיות להקרבה. בהצלחה ושנה טובה

למעלה