אובדת עצות

goldi14

New member
אובדת עצות

בסביבת מגורי ישנו בחור בין 24, המתגורר ברחובות ובנוסף מנפץ שמשות של רכבים באופן קבוע. הוא אכן סובל מטיקים, קללות ויריקות. לאחר שהוא שבר את השמשה שלי והגעתי למשטרה להגיש תלונה הסבירו לי שהבחור סובל מתסמונת טורט. למשטרה אין מה לעשות איתו, הוא נעצר ומשוחרר כל פעם מחדש. השאלות שלי הן: האם הוא מודע למעשיו בזמן ההתפרעות? האם ישנו גורם ממשלתי או אחר שיכול לעזור לבחור? ניסנו לפנות לאביו אך אין עם מי לדבר, לא אכפת להוריו ממנו.הם אפילו לא הסכימו לשחררו בערבות. לפני כחודש כאשר הובל לידי שופט, הוא פשוט נמצא תקין ושוחרר ללא כל טיפול או המלצה למסגרת כלשהי.הסיפור אף הגיע לעיתונות.

שלום לך אובדת עצות יקרה,

אני בהחלט מבינה את חוסר האונים שלך. האם יש מי שמבין את חוסר האונים הנורא של מי שננטש ונזרק לרחובות? ברור כי מצבו של הבחור היה טוב לעין שיעור לו לא ננטש ולו היה זוכה ליחס של כבוד ואהבה מיום הולדתו ועד הלום. כרגע, לא רק שהינו לוקה, אלא שאין לו בית ומשפחה. וזכרונות טובים. וכבוד עצמי. כך שנראה לי שזריקת האבנים איננה רק טיק אלא גם זעם וזעקה לעזרה. הוריו אינם ראויים להיות הורים. כנראה שבעבר, גם הגננת שלו, כנראה שגם מוריו. אז אולי שכנתו (כלומר, לספסל עליו גר) תעשה מעשה, ותתקרב אליו? אפשר בקול נעים, בחיוך, באמפטיה. בלי להלחיץ. בטוח שיש לו כשרון במשהו. נקודת חוזק. לגבי למי לפנות - הכתובת היא מן הסתם מחלקת הרווחה - אבל גם שם, חייבת להיות דמות חיובית, טובה. יש לך אפשרות לעשות מצווה גדולה, שבצידה סיפוק גדול.

הלנה

New member
גולדי שלום

קראתי את הכתבה במעריב ואף העתקתי אותה לפורום... אני מאד מבינה לליבך... עם כל האמפטיה שלי לבחור עם הטוראט ולסבל שהוא בודאי עובר.. אין ספק שאי אפשר להתעלם מניפוץ השמשות, שפוגע בחיים שלכם. כמובן שהבחור זקוק לטיפול דחוף וכל כך כואב שהמשפחה לא עומדת לצידו... אני לא מבינה גדולה אבל כמו שכתבה ניקרקר גם לי נראה שהטיפול הוא דרך גורמי רווחה בעיר. האם הוא מודע למעשיו? אי אפשר לדעת...כל מקרה לגופו.

שביק

New member
אם הכוונה לבחור שאני מכירה ויודעת

מיהם הריו, הרי מדובר בבחור שאינו מעוניין בשום טיפול. הוא אינו מודע במידה מספקת למעשיו, הוא אכן מהווה בעיה קשה למשפחתו. משפחתו מטפלת בעניינו עד כמה שאפשר מאחר ואי אפשר לטפל בכח במי שאינו מעוניין לקבל עזרה וטיפול. הבחור אינו מוזנח ולא נינטש. אין ספק שיש בעייה,ואינני מקילה ראש בעניין.

שביק

New member
לגבי הבחור שנכתב עליו במעריב:

יש לי רשות מאמו של הבחור לומר את הדברים: הבחור הנ"ל, מהווה בעיה קשה לעצמו ולמשפחתו. המשפחה סובלת. הם היו בבית המשפט בימים אלו וההורים לא חתמו עבורו דווקא כדי שייקח אחריות על מעשיו. ההורים אינם מוכנים לתת לו גיבוי על מעשיו. הבחור טופל לאורך שנים. כיום, בגילו, אי אפשר לטפל בכח וגם למערכת אין את הכלים הנכונים לטפל בו. כך נאמר ע"י הפסיכיאטר המחוזי. והשופט אמר הוא בחור טוב לב שאינו שולט במעשיו ולכן הוא נופל בין הכסאות. לא מדובר בבחור חולה נפש. אלא לוקה בתסמונת טוראט. וכאן המוקש הגדול. בכל יום ויום נעשות פעולות ע"י הוריו. כיום ללא כל הצלחה. אני מבקשת, וגם האם, אל תשפטו אותו או את משפחתו. מצבם לא קל כלל וכלל. זהו סבל אינסופי למשפחתו. ברור לכולנו, שאם הוא לא ייקח אחריות על מעשיו ויקבל טיפול מרצון, הוא עלול בהחלט להגיע למקום שלא היינו רוצים לראות את ילדינו שם. בברכת שבוע טוב לכולם.

שביק יקרה

סליחה שאני מתערב אב לא לא יתכן שהציבור יסבול מבחור אשר יש לו תסמונת טוראט ואינו רוצה לטפל בעצמו. ההורים אחראים על בנם לטוב ולרע. מה שאת מנסה לרמוז שהיות וההורים שלו אינם מסוגלים להשתלט עליו אז החברה צריכה לסבול. לזה אני מתנגד בכל תוקף. לכל בעיה יש פתרון ואם כל הצער שבדבר עם ההורים לא מסוגלים להשתלט עליו אז לדאבוני רשויות אחרות יצטרכו לעשות זאת עם כל הכאב. אי אפשר לנהוג איפא ואיפא מצד אחד אנו מבקשים מהחברה להיות סובלנים כלפי הטוראטניקים אבל מצד שני אני צריכים לדאוג במידת האפשר שיתנהגו במסגרת האפשרויות הקיימות והנהוגות בכל חברה בה אנו חיים. משה

קליק 4

New member
למילמן

נכון שהציבור אינו חייב לסבול אך לרשויות אפילו אין פתרון. אני מכירה את הוריו הוריו אנשים מקסימים שעשו מעל ומעבר ועדיין מוכנים לעשות אך כשהאדם לא רוצה ובוחר את חייו בצורה כזו אין מה לעשות. יש לו משפחה טובה חמה ואוהבת. ובת שבע לא התכוונה שהציבור צריך לסבול. במקרה הזה כמו שניקררר כתבה המורים ומערכת החינוך נטשו אותו כל הסבל היה במשפחה. המשפחה תמיד מוכנה לקבל אותו ואפילו יש לו דירה אך הוא חייב לטפל קודם כל בעצמו.היום הורים לא משתלטים על בני העשרה שהם רגילים ,אז אתה מדבר על גיל 24 ? טורטניק ועם בעיות.

שביק

New member
משה היקר, תשובתי אליך. אינני

מתכוונת,וכך גם הוריו, שכולם צריכים לסבול מכיוון שלבחור יש טוראט. ממש לא! הבחור הנ"ל נופל בין הכסאות כדברי הפסיכיאטר והשופט. וכאן אני רוצה לומר דבר נוסף: להיפך! לא שמשפחתו מתנערת ממנו.. . משפחתו ביחד עם המערכות השונות מנסות להביאו לידי לקיחת אחריות על מעשיו. מחפשים עבורו מסגרת טיפולית/חינוכית. דבר שמאד קשה להשיג מבחינת מקום מתאים. הבחור אינו מפגר, אינו חולה נפש, ובכל זאת מתקשה לחיות חיים נורמטיביים. הוא בשלב כזה בחייו שעליו להחליט לאן פניו מועדים? האם הבחירה היא ישרה? או עקומה?? בחירתו היא אשר תוביל אותו למקום שיבחר להיות בו. אנא, שוב אני פונה אליכם, בשמה ובשמי, אל תשפטו אותו ואת משפחתו לקולה או לחומרה. מאחלת לכולם לא להיות במקום הזה. מאחלת לכולם חיים טובים ושלווים. (אפשר גם טוראט). משביק

בת שבע

אחד מהתפקידים של ההורים זה להראות את הדרך הנכונה לילדיהם. את חושבת שהוא התרגש שלא חתמו על ערבות אולי צריך לעשות משהו דרסטי כדי לנער אותו. אם ההורים לא יעשו זאת אז בסופו של דבר הרשויות יעשו זאת. אי אפשר לבטא ולטעון מצד אחד שהבחור הוא בסדר ולא זקוק לאישפוז אבל מצד שני להשאיר את זה כך. התמזל מזלו והשכנה מבינה אבל מה יקרה אם הוא יפול לאנשים לא סובלנים אשר החוק הוא לא מעניינים ויגמלו לו כגמולו?! עכשו אולי יוותרו לו אבל מה לעשות החיים הם אכזרים לפעמים ולא ימשיכו לוותר לו. אולי אחד השיטות לעורר אותו זה להצר את צעדיו.באם הם ממנים את קיומו אז אולי לקצץ מהצופרים שהוא מקבל כדי לגרות אותו לשנות את התנהגותו.אולי לנקוט בשיטת השכר והעונש אולי רק האנשים המקצועיים יוכלו לעזור לו. אני לא כותב את זה כדי לשפוט אותו ואת משפחתו אבל תסכימו איתי שאין הדבר כך ואולי הגיע הזמן לשים לו גבולות גם כשהוא בן 24.ככל שהגיל מתקדם יותר כך יקשה לשים לו גבולות. משה

הטוראטניק בד"כ מודע למעשיו,

גם בזמן "התפרעות". מצד שני, למרות המודעות, קשה לו מאוד להימנע מן המעשים האלו, כי יש לו מין תחושה ש"הוא חייב לעשות את זה" ("אני חייב לזרוק אבנים על מכוניות"). יוצאי דופן הם "התקפי-זעם", במהלכם אדם יכול להתפרע מבלי להיות מודע למתרחש. תמוה בעיניי שבית המשפט לא כפה עליו לקבל טיפול התנהגותי. השופט יכול היה להכריח את קופ"ח (או כל גורם אחר) לממן זאת, ככה שגם עניין העלות הכספית היה נפתר. לגבי הוריו, הגיוני שהם הרימו ידיים... הרי בגיל 24 הוא לא חייב להישמע להם (לעומת שופט ביהמ"ש, לו הבחור דווקא חייב להישמע). בכל מקרה, אתם לא צריכים לסבול בגלל הטוראט שלו. עם כל הכבוד, אדם שיודע שיש לו אובססיה בלתי נשלטת לזרוק אבנים על מכוניות, שלא ייצא מהבית עד שיטפל בבעייתו. אם הוא מחליט ש"טוב לו ככה", והוא לא מעוניין לטפל בעצמו, הסביבה שלו אינה אמורה לשלם את המחיר. הייתי מציעה לכם לתבוע אותו באופן אישי, אולי אז הוא יחליט "לקחת את עצמו בידיים".

איריס אני מסיכמה איתך ועם משה וחגית

גם אני חושבת כך אף אחד לא צריך לסבול גם השכנים מזריקת אבנים על המכניות מי שילם את הנזק עם זה חוזר על עצמו יוכל לקרות אסון בזמן ניסעה

למעלה