אובדת עצות...

אובדת עצות...

מה אפשר לעשות נגד ילדה שכנה בת 12 שמרביצה לאחיי שקטנים ממנה ב5/7 שנים? אני יודעת שלפעמים אחיי לא יודעים לשמור על הפה שלהם אבל לא ברמה שצריכה להגיע עד כדי מכות. היו כבר כמה שיחות עם ההורים, אזהרות לילדה וכלום לא עוזר. הילדה הזו כבר עברה כל גבול ואני כבר לא יודעת מה לעשות. אלימות בין ילדים מרגיזה אותי ונמאס לי שיש אחת בריונית שכולם מפחדים ממנה ונותנים לה לעשות הכל. אני אשמח לעצה... תודה מראש,

פלגיה

New member
אם היא ממש בריונית

ואם אי אפשר להרחיק אותם ממנה, ושום אזהרה לא עזרה - אפשר להתלונן נגדה במשטרה.

אלימות בין ילדים

מדברייך, אני מבינה שגם אחייך אינם "צדיקים" והם לא שומרים על הפה שלהם.והם ממשיכים בכך גם כאשר הם מקבלים מכות מהילדה. לדעתך, הדיבורים שלהם לא ברמה שמצדיקים מכות, אך כנראה שבעיני הילדה - הם כן מצדיקים מכות, אחרת היא לא היתה עושה זאת. יכול להיות שאחייך נהנים להציק לילדה, מוכנים לקבל מכות ממנה, בשביל לשמוע אחר כך שכולם מאשימים אותה, היא "הביריונית" והם "המסכנים". את מציינת ששום דבר לא עזר - לא דיבורים ולא איומים. אם כך - צריך לנסות דרך אחרת, שונה לגמרי. אני מציעה שהורייך יגידו לאחים שלך, שהם לא מתערבים יותר במריבות שלהם עם "הבריונית". אם אחייך רוצים לא לחטוף מכות - שיתרחקו ממנה ושלא יציקו לה בדיבורים. אם הם לא יעשו זאת - זו בעיה שלהם. למריבות ומכות צריך את שני הצדדים - אם צד אחד יוצא מהסיפור - נגמר הסיפור.

../images/Emo6.gif מה את אומרת

לאלימות לא צריך שני צדדים. לאלימות צריך צד אחד, אלים. ילדה בת 12 כבר נושאת באחריות פלילית, ואני בטוחה שאזהרה מחוקר נוער תשפיע הרבה יותר. דברים מסוכנים ומקוממים.

יש מקרים שזה נכון ויש מקרים שזה נכון

במה שמתארת "ילדונת שקטה" - יש שני צדדים ועל כך תשובתי.

תראי,יש מקרים ויש מקרים...

ומה שאת מעלה הגיוני, אבל עדיין אי אפשר לתת לילדה בת 12 שמתעצבנת מפה של ילד בן 4 להחטיף לו מכות,כשכל הזמן הוא מגיע עם סימנים כחולים. רק רציתי לדעת אם זה הגיוני להזמין על ילדה בת 12 שלא יודעת את כוחה והיא לא ילדה קטנה ועדינה,(היא באמת ילדה בריונית וגדולה)חוקר משטרתי. אני אישית פשוט לא יכולה לסבול מקרים של אלימות בין ילדים,לאן זה יגיע הלאה?אני לא יכולה לתת להם להתמודד.

אביבקיץ

New member
תסבירי לאחים שלך על סיבה ותוצאה

למרות שהם כנראה כבר הבינו הם מקללים אותנה - היא מרביצה להם אם הם רוצים להפסיק את המכות - הם יכולים לנסות להפסיק לקלל אם היא תרביץ להם בלי שהם מתגרים בה, אפשר להתחיל לבדוק איפה אפשר להתלונן עליה.

נכון שלא צריך להתעצבן מפה של ילד בן 4

אך את לא יכולה לחנך את הילדה. ההורים שלה צריכים ללמד אותה איך להתמודד עם כעסים. אך יש ילדים שיש להם קשיים שונים ולכן קשה ללמד אותם לשלוט בכעסים שלהם. כנראה שהילדה חריגה במשהו או בעייתית ולכן האחים שלך מציקים לה. את לא יכולה לחנך את האחים שלך, אך את יכולה להראות להורים שלך את מה שנכתב פה ושהם יחנכו את האחים שלך לא להציק למישהי שיש לה קשיים ולהתרחק ממנה. משטרה לא ממהרת להתערב במריבות ילדים ובסיכסוכי שכנים. אפשר אולי להתייעץ עם גורמי חינוך בישוב.

משטרה אוטומטית תזמן לחקירה אצל חוקר נוער

אין שום סיבה להתייעץ עם שום גורם חינוך שהוא. פעם אחת ההורים שלה ישבו איתה אצל החוקר נוער והיא לא תתקרב יותר לאחים של השואלת, עלי. הדברים שאת אומרת מעצבנים אותי בטפשותם, אז היות ואת לא יכולה לחנך אותי אני מציעה שתפסיקי לכתוב אותם, בשביל שלא אאבד שליטה על כעסי וארביץ לך. נשמע מאוד הגיוני, נכון?

אביבקיץ

New member
לא. זה לא נשמע הגיוני

אם היית שכנה שלי - מאד יכול להיות שלא הייתי עונה לך, כדי שלא תרביצי לי. אבל מאחר ומדובר ברשת - אני מרשה לעצמי לענות, כי את לא יכולה להרביץ לי דרך תפוז. אין כאן שאלה ערכית או מוסרית או חינוכית. יש כאן עצה פרקטית - אם מישהו מרביץ לך, לא להתחבר איתו. בכלל, לתת עצות בכזו רמת שכנוע עצמית בלי להכיר את העובדות, זה בעייתי. אולי הילדה סובלת מפיגור, והאחים מציקים לה? אולי היא סתם שמנה ומגודלת והם לועגים לה? אז אפשר לברר, אפשר להגיד "תנסי", הבטחות בנוסח "תעשי ככה וככה והכל יפתר, עלי" - מה אני אגיד לך, לא משהו.

לו כתבת בשמך המלא ופרסמת תמונה

אז לא הייתי צריכה להרביץ לך דרך תפוז. זה בכלל לא משנה אם הילדה סובלת מפיגור, או שמנה, או לא יודעת מה. היא לא אמורה להרביץ לילדים כ"כ הרבה יותר קטנים ממנה. וכן, אם ההורים שלה יקבלו זימון לחוקר נוער, אני בהחלט משוכנעת שהם ידאגו שהילדה תשמור מרחק 10 מטר מהאחים של השואלת, גם אם עד עכשיו הם התייחסו בצורה מזלזלת לתלונות אליהם ואמרו שילדים בני 5 ו7 הם אלה שמתחילים ולכן זכותה להרביץ להם. את יכולה להגיד שזה "לא משהו", אבל מה לא יהפוך את זה לפחות יעיל ממה שזה. גם אם הילדה עצמה לא ממש תבין מה זה חוקר נוער, ההורים יבינו היטב. את יוצאת מתוך נקודת הנחה שהאחים של השואלת ממש משחקים עם הילדה הזאת ואז קורה שחוטפים מכות. אולי הם לא? אולי היא סתם נוכחת שם?

אביבקיץ

New member
ובגלל זה לא כתבתי את שמי המלא ...

זה כן משנה אם הנערה סובלת מפיגור. כי אם האחים הקטנים מציקים לילדה מפגרת, אז מגיע להם מכות. (יותר נכון - להורים שלהם). ונראה לי לא הגון ולא מוסרי לשלוח משטרה למשפחה של נערה שהיא קורבן להצקות. אני יוצאת מתוך הנחה שאני לא יודעת מה קורה שם. אבל לפי התיאור לא ברור מי בסיפור הוא הקורבן ומי הבריון. לדעתי ההמלצה להגיד לילדים לא להציק לה, זו התחלה טובה. אם אכן ייגמרו ההרבצות - הבעיה נפתרה. אם ימשיכו ההרבצות - אולי הכיוון שלך נכון, ואז כדאי לערב עוד גורמים.

שוב, למה את מניחה שהם "מציקים" לה?

למה את מניחה שילדים בני 5 ו7 באים בצורה יזומה לילדה בת 12 ומציקים לה? לא יותר סביר שכולם נפגשים למטה (אם זה בניין, או סתם בחוץ אם זה לא בניין) ופשוט נוצרת אינטראקציה שמסתיימת בכך שילדה בת 12 מכה ילדים קטנים ממנה בהרבה? ילדים בני 5 ו7 הם בריונים מול ילדה בת 12? נו באמת.

אביבקיץ

New member
כשכותבים "לאחים שלי יש פה גדול"

לפעמים זה שם קוד לכך שהאחים מתגרים בה. אבל תראי - זה קצת מגוחך להתווכח על עובדות ניתן לילדונת השקטה לקרוא כל מה שכתבו לה היא מכירה את הסיטואציה ותחליט מה נשמע לה תואם את המצב

כן, זה הגיוני.

מה שלא הגיוני זה שהורים יתנו לילדים קטנים "לשאת בתוצאות" כמו שמציעה יעל נועם.

זה קצת הדרדר...

אם הילדה הייתה מפגרת,אני בעצמי הייתי מחנכת את אחים שלי. היא ילדה שמנה ומגודלת שאין לה שום בעיות,אולי משפחתיות. הילדה כל היום מסתובבת בחוץ,היא מתחילה בהצקות קטנות וזה מידרדר למכות. לי נמאס להיות "שוטר", וכל הזמן להעיר לה או להתלונן להורים שלה. ההורים רואים בה תמימה שלא מסוגלת לפגוע בזבוב. אני רואה,אני שומעת ויודעת שהיא לא. אבל לכי תיתווכחי.. ההורים שלי דיברו עם הילדה,עם ההורים שלה וכלום. זה כבר הגיע למצב של ייאוש. אם הייתי יכולה להרחיק את אחיי ממנה,אז בכיף. אבל איך אני ארחיק ילדים קטנים שכולם משחקים והיא באה ומטילה טרור? אנדה אותם ממנה?אעשה עליה חרם? כי אחים שלי לא יתרחקו,הם רוצים לשחק, רק שהיא לפעמים מגזימה עם המשחק שלה. ואין לי שום תלונה על אף ילד,שהם רבים ומסתכסכים,אבל תוך שנייה משלימים. אבל אף אחד מהם לא מפוצץ את אחים שלי מכות.

לפי התיאור של הילדה

יש לה בעיות - היא ילדה מגודלת לגילה ושמנה, יש לה בעיות משפחתיות, היא כל היום מסתובבת בחוץ (כנראה, כתוצאה מהבעיות בבית). כנראה, שאין לה חברים בני גילה. היא מחפשת קשר עם ילדים, אפילו קטנים ממנה, אך לא יודעת דרכים לקשר חיובי. ההורים שלה, כנראה, לא יודעים איך להתמודד איתה, לא מודעים או מתכחשים לקשיים שלה, ודי מזניחים אותה. ברור לי שקשה להסביר לילדים קטנים כמו אחייך, לא להגרר אחריה. האם את נוכחת כאשר אחייך משחקים בחוץ והילדה מגיעה? אם כן - אולי אוכל להציע לך דרכים לנסות להתמודד איתה. לדבר עם הורים כאלו - לא יצא כלום. לדבר עם הילדה - היא לא מכירה דרך התנהגות אחרת. גם ענישה (כדוגמת פנייה למשטרה) לא תעזור, כי כאשר לא מבינים או לא יודעים איך לפעול אחרת - אין אפשרות לעשות עם זה משהו. קחי בחשבון שפנייה למשטרה תגרום לדרדור יחסי השכנות עוד יותר. ההורים שלה צריכים לפנות לעזרה מקצועית.השאלה היא מה יכול לשכנע אותם לעשות זאת, כאשר הם מכחישים. אולי פנייה לרשויות הרווחה תעשה הרבה יותר טוב לכולם.

שטויות במיץ

פניה למשטרה (שיכולה גם להוביל לפניה לרווחה) תעזור בהחלט, כי ההורים שמזלזלים בפניות של השכנים יאלצו לשנות את הגישה שלהם.

למעלה