אובדת עצות - זקוקה לעזרה

אובדת עצות - זקוקה לעזרה

התחלנו בהליכי גירושין דרך גישור. בעניין הבית שבבעלותינו : בעלי הציע שהוא ימשיך לגור בבית וישלם את המשכנתא, ובעוד 2-4 שנים הוא יקנה ממני את חלקי בבית. עולה פה שאלה מטרידה : בעלי לא שומר על בריאותו ואי אפשר לומר שהוא בריא לגמרי. השאלה : מה יקרה אם בעוד שנה-שנתיים עקב מצב בריאותו הוא לא יוכל לעבוד, ועקב זאת לא יוכל לשלם משכנתא על הבית שבו הוא גר וגם לא להשתתף בתשלום שכר הדירה שלי (בהנחה שאני היא זו שעוזבת את הבית ) האם קיים סיכון שאשאר ללא קורת גג מעל ראשי ? כמו כן קיימת אפשרות סבירה שאם הוא יחלה ולא יוכל לעבוד - אי אפשר יהיה למכור את הבית ? מה לעשות ? להתעקש להישאר בבית (הוא לא רוצה בשום אופן לצאת מהבית) אני כרגע לא עובדת וחוששת מאוד שבשלב כלשהו לא אוכל לממן תשלום עבור שכר דירה. אשמח לעזרתכם.

למה שלא תשאלי את בעלך בעניין?

אולי הוא יוכל להציע פתרון שיראה לך. אם קיימת דאגה כזו, אם הוא אינו אדם בריא באופן כללי, אזי אפשר לדבר על כך בצורה גלויה. אחרי שיתן לך פתרון, תוכלי לבחור אם כדאי לך להתעקש או לא להתעקש להשאר בבית. פרט לכך, כדאי לקבל ייעוץ משפטי בנושא, כדי לדעת מהן הזכויות שלך במקרים כאלו.

יהל887

New member
למדתי כבר שבעניני משפחה

על כל הפרובלמטיקה הרבה הכרוכה, כדאי ורצוי שיהיה עורך דין צמוד המבין בנושא. לא ברור מהפניה שלך עד איזה שלב הגיע הגישור, ואם נחתם הסכם. גישור כשלעצמו הוא הליך רצוי ביותר למצוקות כשלך - אבל כאמור, עורכי דין המצויים בדיני ממון ורכוש - כדאי שיהיו ברקע על מנת ליעץ ולהדריך. (זהו אחד הלקחים שהתחדדו אצלי, והתחזקו בעקבות כנס המגשרים מלפני שבוע). בהצלחה בתקופה קשה זו לך!

למעלה