אובדת במערכת

הירוקה

New member
אובדת במערכת

שלום לכם, בני בן ה- 6נמצא כרגע בגן חובה. באוקטובר השנה! פנתה אלי הגננת ואמרה שאינו בשל לכיתה א', ניסיתי לבדוק איתה מדוע ולמה אך לא היו לה הסברים מעבר לסיסמא "לא בשל". ואז היה אירוע "פתיחת ספרייה" בגן, ואז בשלב מסוים כל הילדים התיישבו על השטיח והקשיבו לסיפור שהקריאה הגננת, הבן שלי כל הזמן קם וטייל, התיישב והסתובב, הסתכל אלי וזז, המקרה הזה היה ממש בולט והתחיל להפיל אצלי את האסימונים, התחלתי לקרוא והבנתי שאני ADHD וככל הנראה גם בני. מאז קבעתי תורים להתפתחות הילד, שרות פסיכולוגי, מרפאת קשב וריכוז אבל משום מה אני נופלת בין הכיסאות. במרפאת הקשב ישב איתנו רופא התפתחותי, הסתכל בשאלונים ואמר שבשאלוני הגננת יש 2 מוקדים יוצאי דופן, ואילו בשאלונים של ההורים יש 6-7 מוקדים. הסברתי לו שהגננת "לא בדיוק" יושבת איתו, ודי התיישבה איתו אחרי מסירת הדוחות כך שלא נראה לי שהם הכי מדויקים, מה גם שנתתי לה כמה סטים והיו סטיות בתשובות בתקופות אחרות. הסיפור מתקדם, התחלתי ללכת איתו לחוג מסוים אחד על אחד של קריאה, מי שמעבירה את השעור גם היא ADHD ועובדת עם המון ילדים מטופלים תרופתית וכאלו שאינם. ומה שהיה זה שבשעור הראשון הילד ישב מרוכז להפליא, ללא תנועתיות יתר, פשוט נס- בפגישה השניה לא הפסיק לזוז, לא הצליח לשמור על הריכוז כלל, לא היה אסוף לחלוטין ולא הצליח להרגע. כך גם בפגישה השלישית. לדבריה אחרי הפגישה הראשונה היתה מאוד מודאגת חששה שהילד בעל דימוי עצמי נמוך ואולי בדיכאון, אבל אחרי הפגישה השניה הבינה שפשוט היה נרגש, נבוך, התבייש אולי ובגלל זה הצליח "לאסוף" את עצמו, בפעמיים הנוספות פשוט לא הצליח לשמור על דקה אחת של ריכוז. שכחתי לציין שהרופא ההתפתחותי ניסה לדבר עם בני, הוא ענה תשובות מאוד ילדותיות והתנהג מאוד לא באופן הטיבעי שלו, ציינתי זאת אך הרופא בחר להתעלם מכך! לבסוף שחרר אותנו ללא המשך טיפול, ביקש מעקב באמצע כיתה א', התעלמות מוחלטת מכל התלונות שלי למרות שמן הסתם אני מכירה את הילד טוב יותר מהגננת. מה עושים בשלב הזה? איך אני מוצאת משהו שיאבחן את הילד עם יותר אחריות? שיבין שיש הבדלים בין כל פגישה, ופגישה ראשונה או פגישה שבה הילד מרגיש לא ככ' נח, אינה מוסרת את הרשמים הנכונים? ועל סמך זה לא ניתן לאבחן. אני מרגישה ממש במלכוד ולא יודעת איך לצאת מזה. רוצה לסייע לילד לפני המעבר לכיתה א', ולא לחכות למחיר ריגשי ככ' גבוה מבחינתו וזאת כדי שיזכה לאיבחון אמיתי. זקוקה להמלצותיכם (מתנצלת על האורך) תודה

zivadina

New member
בגיל הזה ניתן לאבחן ADHD כראוי

כדאי ללכת למרפאה שמתמחית באבחון הפרעת קשב ורכוז. שם מאבחנים בדרך כלל פסיכיאטרים, שיודעים לזהות בעיות רגשיות והתנהגותיות בנוסף להפרעת קשב, כך שתוכלו לקבל מידע מוסמך על מקור הבעיות של הילד ועל דרכי הטיפול המומלצות. אם תכתבי לנו מאיזו קופה את ובאיזה אזור, נוכל להמליץ לך על מרפאות קשב כאלה. כמו כן, כל קופה עובדת עם מספר מרפאות קשב, ובמידה שיש לכם ביטוח משלים, תוכלו לקבל מן הביטוח המשלים השתתפות גדולה לפי סעיף "ייעוץ רופא מומחה". את לא חייבת לחכות לתזוזה במערכת הציבורית אם זה בקצב צב, וכדאי שתנקטי יוזמה, כפי שהצעת. את מוזמנת להפנות את שאלתך לפסיכיאטרית שלנו ד"ר איריס מנור. שרשור השאלות אליה ייפתח ביום ה' בערב, והיא תענה במהלך סוף השבוע. נשמח ללוות אותך עד לסיום האבחון.

הירוקה

New member
תודה,שמעתי על אומגה 3- מומלץ למבוגר

תודה לך, אני קוראת את המאמרים ודי בהלם מכמות ועומק המאמרים כל הכבוד לכם! רציתי לשאול לגבי האומגה 3- אמרו לי שיש לזה השפעה מאוד חיובית ועוזרת לריכוז, חשבתי להתחיל ולקחת בעצמי.. (ברור לי שגם אני ADHD לא מאובחנת..) משהו כאן ניסה? משתמש בזה? שאלה נוספת, חשבתי לפנות לאיבחון עבורי לבית לווינשטיין הבנתי ששם מאבחנים רק נוער ומבוגרים, יש המלצות? אנחנו מכפר סבא, ושייכים לקופח' כללית. בדקתי באניגמה והבנתי שאיבחון לבני עולה 2550 שח'- האם אתם יודעים מה ההשתתפות והחחזר ממכבי? תודה לכם

zivadina

New member
אומגה3 ואבחונים

בתור מבוגרת שמשתמשת באומגה3 כמעט שנתיים, אני יכולה להגיד לך שזהו תוסף בריא מאוד לגוף שעוזר לייצב את מצבי הרוח שלי. לצערי, לא נצפה שיפור בקשב ובזכרון. (אני מאובחנת כ-ADHD). בקשר לאבחונים, תשאלי במכבי מהן מרפאות הקשב שהקופה עובדת אתן ומהו ההחזר בכל אחת מהן. גם במרפאות עצמן ידעו לענות לך על גובה ההשתתפות.

srll23

New member
אומגה 3 וביופידבק

זיוה שלום בהמשך לשאלתי מאתמול ושעדין לא קיבלתי תשובה. שאלתי האם אומגה 3 ניתנת לילדים בני ארבע אם כן במה היא תעזור לו... שאלה נוספת היא האם יש לכם מידע לגבי העבודה של ביופידבק שד"ר ענת ברנע מבצעת. והאם התוכנה שמוצאת כאן בפירסום מקבילה לה. בברכה שרון

love410

New member
בני בן ה12 כמעט מקבל מיזה חודש

אומגה 3 ואני רוצה לציין שיש ברוך השם שיפור אז זה מומלץ תודה.

srll23

New member
love 410

האם לבנך יש ADHA. אם כן האם את נותנת לו חוץ מאומגה 3 תרופה אחרת תודה שרון

zivadina

New member
אומגה3 לילד בן 4 ונוירופידבק

בקישור הראשון, אני ממליצה להכנס לקישור שנקרא: תזונה-אומגה3 גליל. זהו אתר אשר נבנה על ידי זוג הורים שנותנים אומגה3 לכל ילדיהם הסובלים מתסמונת טוראט. לא ידוע לי על מחקרים שהוכיחו את עזרת אומגה3 בקשב וברכוז לילדים או מבוגרים. בקשר לנוירופידבק מקצועי: קראתי מחקרים חיוביים ביותר, אבל בשטח שמעתי מעט מאוד דווחים חיוביים של הורים. ייתכן שזה בגלל חוסר סבלנות או כסף כדי להשלים את מינימום הטיפולים הדרוש כדי לראות שינוי. בקשר לתוכנות לשמוש ביתי: אין מחקרים שמוכיחים את יעילותן, וגם כאן שמעתי דעות לכאן ולכאן מן השטח. את מוזמנת לקרוא כאן על כל הטיפולים שהזכרתי:

דליה.ד

New member
אצל הבת שלי

האומגה גרם לתופעות של בכיינות, עצבנות ורגישות יתר. הפסקנו מייד והילדה חזרה למזגה הנוח כרגיל.

למעלה