אובדן ללא שכול....

גריני

New member
אובדן ללא שכול....

אולי זה לא בדיוק הפורום המתאים, אבל זה המקום בו נמצאים אנשים ש"מרגישים" ושליבם פתוח – גם אם הסיבה לפתיחה זו היא סוג של קריעה! ואני רוצה לבָכות היום את האמא שלא היתה לי מעולם.... ולא כי נולדתי יתומה.... ולא כי התיימתי בגיל צעיר היא חיה וקיימת (עד 120) והיא תפקדה כאמא שלי כל החיים... גם היום – כאילו לא ה"כאילו" של הצעירים – אלא כאילו במובן כביכול.... כי היא לא היתה אמא באמת.... כי כל מה שהיה חשוב זה: "מה יגידו במכולת" או השכנים.... או כל אדם אחר בעולם – כולם היו חשובים יותר ממני – מהרגשות שלי כי איך אנחנו נראים/נשמעים/מצטיירים כמשפחה – זה הרבה יותר חשוב מרגשותיה/רצונותיה/מחשבותיה של ילדה בת 5.... או 10.... או 12.... וכך הלאה עד גיל 19 – עד שברחתי אל זרועותיו של הגבר הראשון שאהב אותי והתחתנתי איתו, כנראה משום שזה היה המוצא היחידי! כי לחיות מחוץ לבית – ללא נישואין – ל"בת טובים"?!?!? – לא נשמע כדבר הזה אבל אני סוטה מהענין החשוב יותר עבורי כרגע – וזה לשפוך את כל הלכלוך הזה החוצה!!! אז אני מבכה היום אובדן של משהו שהייתי זכאית לו – מעצם בריאתי,מעצם הגעתי לכאן – ולא זכיתי לו – מעולם! והמשהו הזה נקרא הורים דואגים באמת – לנשמה שלי – לרגשות שלי לא לדברים ה"טכניים" של אוכל-בגדים-בריאות-השכלה "נכונה"- וכו´ כי כשאני קוראת את מכתבה קורע הלב של ליאת לביתה – נקרע לי הלב ולא רק עבור שתיהן..... גם עבורי – שלא ידעתי מעולם לכתוב דבר כזה לילדי כי בין הציצים שלי – יש אבן!!! ואני מגיעה לכאן –לפורום הזה מזה מספר חודשים ו"נצמדת" לאחת מהצד, לליאת, ולכל האחרים (סליחה שאני לא זוכרת כרגע שמות – אני בתוך הבלגן האישי) – נצמדת אליכם – כדי ללמוד! אלוהים.... ללמוד משהו שהיה צריך להיות מובן מאליו.... ללמוד משהו שאחרים גדלים עליו ומקבלים אותו כמובן מאליו, כי זה מה שהם קיבלו בבית, מהוריהם.... ואני שקיבלתי "חוקים" "מסגרות" עשי ויותר מזה – אל תעשי!!! כך גדלתי – כך העברתי הלאה.... ילדים שלי.... סליחה!!! סליחה שלא הוארתי קודם לכן.... איך אוכל אי פעם לפצות אתכם שולחת מבלי לקרוא ו.... תודה על ההקשבה!

זהות

New member
קראתי ...

ובכאב נוראי . משום שלי היתה אמא כזו כמו שרצית שתהיה לך . איני מכירה אותך אך מהמעט שקראתי אותך "אבן" בודאי שאין לך , הרושם שאני קבלתי הוא שאת בעלת לב רגיש , רחב , פתוח אוהב ו...פגוע . את תחושת האובדן שלך על האם שלא היתה לך תעבדי עם עצמך אך בנוגע לילדייך-הרי אנחנו כאן על זמן שאול אולי תוכלי לשתף אותם בתחושותייך ולהעביר להם את מה שאת למדת לאחרונה . אני חושבת כבת , שהייתי מוכנה לסלוח לאמי ולפתוח איתה ובפניה את כל "החשבונות" לסדר ולסגור אותם ביחד .

גריני

New member
אולי....

אולי, זהות, עם הזמן.... לא יודעת... כרגע אני רק יודעת שיש לי עבודת ניקוי לעשות וזה לא ייגמר היום וגם לא מחר הילדים שלי כנראה יצטרכו למצוא בעתיד את הפורום שלהם - כדי לנקות
ואשר לסליחה לאמי - חלק ממנה כבר קיים, את מבינה- אני מה שנקרא "דור שני לשואה" - היא היתה שם בתוך התופת... ואיבדה את רוב משפחתה ביום אחד ודיברה על כך במשך שנים (עד היום) - אבל מעולם, מעולם (!) - לא הזילה דמעה.... משהו בה נסגר, נאטם. כנראה שזו היתה דרכה להתמודד, ואני לא יכולה לשפוט אותה ומצד שני - אני גם לא יכולה להחזיר לעצמי את השנים האבודות... אני לא יכולה להביא את עצמי למחשבות נוסטלגיות על ילדותי כי הילדות שלי רוויה בכאב ואין למה להתגעגע.... וזו עובדה שאיתה אני חיה הרבה שנים. אז כל מה שנותר לי - זה להודות על קיומו של המקום הזה, על האנשים הנפלאים שבו - שמאפשר לי לפרוק... ולתת לעצמי את העצה שאני נותנת כאן לאחרים: לשפוך, לכאוב, לבכות.... ולהמשיך הלאה!

"נצמדת אליכם כדי ללמוד"?!

"אלוהים... ללמוד משהו שהיה צריך להיות מובן מאליו.... ללמוד משהו שאחרים גדלים עליו.... ללמוד... ללמוד...." ל ל מ ו ד ?! אוי, כמה רעש עשית פה פעם כשניסו ללמד אותך ואת האחרים להביט על הדברים קצת אחרת מכפי שחשבתם! זוכרת מי כתב את השורות הבאות? "אתה מנסה לחנך את כל העולם? אם כן - אז מי אתה שתחנך אחרים? ואולי גישת האחרים היא "נכונה" יותר מזו שלך?" אבל את לא כל-כך אשמה, בעצם, כי בשום בית-ספר לא מלמדים שום ילד את הדבר החשוב ביותר: לא מ ה ללמוד - אלא א י ך ללמוד. ברוך בואך אל הקלאב, אם כי את רשאית להתנחם שכולנו - לא רק את - לומדים ולומדים ולומדים - ובסוף ממילא מתים טיפשים. לכל היותר, תוכלי לגחך עכשיו על עוד כמה דברים קשים מהסוג הנ"ל שאמרת כאן בזמנו, אם כי גם זה הבל: החיים קצרים מדי - וזמניים - כדי שתיקחי אותם בכזו רצינות. דרך צלחה במסלול החדש.

גריני

New member
תודה, עזרא

לא הבנתי על מה ההתרגשות, ידידי, אני בעד ללמוד, כל חיי לומדת וגם מרגישה שכל יום בו למדתי משהו חדש - זה יום טוב, בעל ערך! נדמה לי שאנחנו פותחים כאן איזושהי התנצחות בנוסח הישן והידוע (לא אהוב, אבל .... זה בסדר - אני אתגבר
) יש לדעתי, הבדל גדול בין ללַמד, ללמוד ולהטיף כי אם, למשל, לא הייתי מוכנה ללמוד, עזרא, אז לא הייתי יודעת עד היום לנקד את ה" לבָכות" - כמו שעזרא - ברוב טוב וסבלנותו לימד אותי, נכון? אבל - אם עזרא מגיע לכאן באותות ובמופתים - ובזכרונו - שאין שני לו - ומנסה להכריח אנשים ללמוד - גם אם הם לא רוצים - אז אנחנו נכנסים לקטגוריה של הטפה, וזה כבר סיפור אחר. זה יופי לנסות ללמד - כשבצד השני מישהו רוצה ללמוד ואם אמרתי שאני כאן כדי ללמוד - הרי שהצורך בא ממני איש לא כפה זאת עלי ואם גם אתה, עזרא, רוצה ללמוד - או אפילו ללמד - זה יופי! רק רצוי שיהיו לך תלמידים קשובים, שמעוניינים בתורתך. ואגב, בניגוד לך, אני חושבת שככל שאנחנו לומדים יותר- כך נמות חכמים יותר! ועוד ניגוד אחד, ביננו - זה איננו הבל בעיני כי יש המשך למה שאנחנו לומדים כאן....(רציתי להוסיף פרצוף קורץ, אבל לא יצא) וחוץ מזה, מה שלומך, ידיד ותיק? שמחה לשובך, גריני

על מה תודה? עוד לא קיבלת מאומה

נו, אז מסתבר שגם את זוכרת עוד כמה דברים, ואם את עדיין מוכנה להתגבר - אז בכלל טוב, כי אז עזרא יגיד לך עוד משהו, למשל, שהתיאור שהבאת על מה שקרה בבית - מלמד שכנראה היו גם עוד כמה בעיות בבית, גם עם האבא, לא רק עם האימא, ככה זה תמיד כשבחורה בת 19 בורחת מהבית להתחתן, עזרא מאמין שהבחור ההוא פתח לא רק את הזרועות כמו שאת מספרת - אלא גם עוד משהו, ובכלל, כל אחד פותח את מה שיש לו, ומכאן את יכולה להבין שאסור להאשים רק את האימא, גם לא את האבא, ובעיקר עלייך לדעת שהתופעה הזו שתיארת התרחשה בעוד הרבה בתים עם רקע דומה, לא תמיד מותר להאשים אותם, והחוכמה היא באמת להתעשת כמה שיותר מהר ולנסות לתקן את מה שיצא פגום. אגב, באופן פרדוקסלי, זה קרה הרבה דווקא בבתים שבהם היה אבא פרטיזן או אבא שהשכיל לשרוד את הצרות הקשות ביותר. באמת זו תופעה מוזרה, עם הגברים האלה, שהיה להם חוש שרידות וחוסן נפשי נדיר - ופתאום, בבית, הם נהיו פאסיביים, חלשים, והשאירו לאישה להיות הדומיננטית בבית, וכך התהפכו היוצרות, שדווקא האישה-האימא - זו שהיתה החלשה יותר - פתאום הפכה להיות הגורם הסמכותי. התוצאה היתה בדיוק מה שתיארת בהודעתך: האימא ראתה בילדיה רק דבר אחד - אובייקטים חיים - צאצאים - שצריך לשמור עליהם פיזית! פיזית - ולא יותר מכך. אימהות כאלה השליכו את תפיסת השרידות שלהן על ילדיהם, והן פשוט היו אטומות להבין את כל מה שהיום שומעת כל פרח´ה במספרה כבר בגיל 15, לגבי חינוך, רגש, מודעות וכל השאר, ולכן - מכורח אותן נסיבות - קשה וגם אסור לשפוט את האימהות ההן. מבחינתה שלה - אימך עשתה עבורך את המקסימום שהיא ידעה והבינה - ואם גם יחקרו אותה בפוליגרף - תראי שהמחט לא תזוז מילימטר: אימך עדיין משוכנעת שהיא עשתה את הדבר הצודק ביותר. ולמה לראות בכל דבר התנצחות, הנה, היום, במרחק של זמן, את אולי יכולה כבר להיווכח כמה טעו האנשים שראו בכל אמירה של עזרא התנצחות, נו, טוב, את בוודאי זוכרת גם מה שעזרא היה תמיד אומר, שהאנשים עצמם לא בדיוק מבינים תמיד מה הם באמת מתכוונים לומר, הנה, אפילו ההתנצחות הזו שהזכרת היום, אולי לא הבחנת שהיא באה משורש נ.צ.ח. - רק כסילים רוצים תמיד לנצח - הם לא תמיד מבחינים גם במשמעות השנייה של אותו שורש, במובן נצח, כלומר שלנצח הם יאכלו חרב, גם אם כן ינצחו, וגם אם לא ינצחו, וגם אם יפסידו, ככה עובד העולם, זה טבע האדם, פשוט חבל על הזמן עם כל הנצחונות וכל ההתנצחויות, הנה תראי איך נראה יום של עצמאות אחרי עשרות שנים - תראי מה יצא אחרי כל הנצחונות, אחרי כחל ההתנצחויות, אנשים פוחדים לצאת לקיוסק לקנות דגל, מרוב נצחונות - עוסקים כל היום בהנצחה ובהנצחות. ואגב, מה רע בלהטיף? תראי איזה צירוף מקרים, בדיוק היום, השמיעו ברדיו שיר ישן שמשמיעים כנראה רק ביום העצמאות, שיר שיכול להזכיר לכולם, שבמקורו - להטיף - היה הדבר הטוב ביותר שאדם יכול לחכות לו: "והטיפו ההרים עסיס - וכל הגבעות תתמוגגנה". מכאן בדיוק לקחו הכמרים את רעיון ההטפה. בני כמה הילדים שלך?

גריני

New member
רק בקצרה כרגע

כי אני עייפה, ועבור המסרים שלך - אני צריכה את כל חושי
התודה היתה על ה"דרך צלחה" - רואה? כן קיבלתי.... ועל שאר המסקנות - שחלקן מתאימות וחלקן לא.... - מחר הילדים גדולים אחד מתבגר, השאר מעל 20..... ולגבי השירים, מעניין, כנראה שכל אחד שומע את מה שמתאים לו, כי אני שמעתי היום, לפחות 5 פעמים (ולא מגזימה!) את: "לחיי העם הזה, העם הזה, העם הזה, וכמה טוב שהוא כזה, שהוא כזה"..... אז לחייך עזרא
גריני

אחלה שיר

לחיי העם הזה, העם הזה, וכמה טוב שהוא כזה, שהוא כזה - ואם הוא היה נכתב היום - סביר שהיו שרים כמה טוב שהוא כזה-כאילו, כזה-כאילו. יאללה, עזרא הולך להתכונן לל"ג בעומר.

kevant

New member
אמא יש רק אחת

אמא יש רק אחת למרות שלעיתים אנו רוצים עוד אחת. ראשי עדין זוכר את הליטוף האחרון שלה. שפתי בוערות עדין מנשיקתי האחרונה על לחיה. היא יצאה מחיי לפני יותר משלושים שנה. אני נזכר בה לעיתים ואני מעדיף את הזיכרונות הנעימים. לא היו אלו רבים אך את המעט אנצור בליבי עד יום מותי. לך גריני לא אוכל ליעץ, גם להטיף מוסר איני חפץ. רק דבר אחד אומר. קבלי או תשליכי, בידך הדבר. התבונני בראי כל בוקר בקומך, שאלי עצמך "מה אני אוכל לשנות למען ילדי." כל יום רק דבר קטן אחד. היום חיבוק ללא סיבה. מחר נשיקה סתמית. ביום אחר מבט אוהב ללא סיבה. עשי זאת פעם אחת ותיראי את התוצאה. שלך ילד ללא אם.

היית צריכה לכתוב "היתה"

"היתה לי אבן". ומה שכתבת פה מסמר אותי לכסא ואני יושבת כבר כמה זמן ומנסה להתאושש מהבוקס לבטן שזה היה. ואני כאילו לא הבנתי איך המכתב ההוא התגלגל לתא הדואר שלי.. חה! אובדן ללא שכול. וואו איזו הגדרה. הורים של כאילו. נוכחים נפקדים. ילדות שאין אליה געגוע.. ואחר כך את מול הילדים שלך. וההתמודדות עם הסליחה והקבלה. פעם אחת מול ההורים שלך..ופעם שניה כלפי עצמך.. בגלל ההרגשה שלא היית מספיק לילדים. מה מובן מאליו גריני? צריך.. כן. צריך להיות מובן מאליו. אוף.. את יודעת.. בימים האחרונים אבא שלי במצב לא הכי.. ואני מתקשה.. היית מאמינה? כן. אז זהו יקירתי. מי הבטיח לך גן של פיקניק? מי קיבל מה? ומי אמר אני ולא קיבל. ומי אמר למי שכל התורה היא ואהבת.. ואיך עושים עכשיו שהאהבה תנצח. ואיפה העצובה עכשיו לשיר איתי את מאמא של אוליאל חה! לחשוב שחשבת מה שחשבת.. וואי! איך התנפצה לה התדמית. פאף!! איך לחבק אותך עכשיו מכל הצדדים בבת אחת אחת שהיתה צריכה כבר קודם ללכת לישון

sad

New member
הי גריני , הי אחת מהצד

באתי, אבל לא לשיר "מאמא" דברים ממש לא פשוטים גריני כתבת וכואבים ועצובים ומי שכותבת כזה דבר יש לה הרבה
ב-
שלה וכבת שהיתה ושיש לה "כאילו" אמא מהמובנים הרגשיים, ויודעת את המשמעות המכאיבה אני רוצה לאמר לך שתמיד יש מקום לתיקון עם הילדים, לאפשרות שאמא תפנה לילדים שלה ותאמר להם שהיא לא מוותרת, למרות הכל אולי הם אפילו מחכים הרבה

גריני

New member
../images/Emo24.gif לכולכם

תודה על התמיכה, על המילים החמות, החיזוקים והעצות הדברים מופנמים כרגע ויש עוד "עבודה" לעשות שבת רגועה לכולכם! גריני

למעלה