אובדן כושר עבודה

flsh2

New member
אובדן כושר עבודה

הביטוח שלי מכסה אכ"ע, אבל בתנאי הפוליסה לא ראיתי כיצד מחושב השכר לצורך תשלום במקרה של אכ"ע. אז כיצד מחשבים זאת?

מדון

New member
תשובה

אובדן כושר עבודה מלא אשר אושר לך במקרה קרות מקרה ביטוח הסכום שרכשתה הוא הסכום שאותו תקבל יש לציין כי תהיה זקוק לאשור ממס הכנסה כמה מס יש לשלם לך על אובדן הכושר (חלף הכנסה ) כל הכנסה חייבת במס

flsh2

New member
רגע אחד:

יש לי ביטוח חיים למקרה מוות (מכוסה ע"י ריסק) בסכום כלשהו. נניח 200K. בנוסף, אני משלם בביטוח על קבלת תגמולים במקרה של אכ"ע ללא המתנה של 3 חודשים. קראתי בחוברת עקרונות הביטוח, כי אכ"ע מזכה ב - 75% מהשכר ובפטור מתשלום הפרמיה החודשית. אתה רוצה להגיד שבמקרה של אכ"ע אני מקבל את כל סכום הביטוח, כמו חלילה במקרה מוות?

מדון

New member
תגובה

לא את 200k לא תקבל כי אתה לא מת את רק אבדתה אובדן כושר אם קרה אובדן כושר ואחרי תקופת ההמתנה ושנה אחרי כן נפטר המבוטח על כל מה שקיבל אובדן כשר קיבל ומשפחתו תקבל עוד מקרה פטירה בדיוק כמו שכתבתה

עופר

New member
אבדן כושר עבודה - התשלום( סרט תורכי

אז ככה , באבדן כושר עבודה תוכל לקבל את הסכום שביטחת , אך לא יותר מ-75% משכרך / הכנסתך . הככנסה מחושבת בד"כ כממוצע ע"פ שלושה חודשים או שנה ,או תקופה אחרת שנקובה בפוליסה ו- בהתאם לתנאי הפוליסה . אם נניח היית מובטל , או לא הייתה לך הכנסה , יתחשבו בזה , ( נניח עסק שכשל או לא הולך ..) בתנאי הפוליסה כתוב בדיוק איך זה מחושב .

abzz

New member
זה תלוי איזה אובדן כושר עבודה

באי כושר עבודה רגיל רק אי כושר של מעל 75% תקבל 75% מהשכר המוצהר בתנאי שביטחת 75%. באי כושר עבודה מורחב תקבל מ-75%25% אי כושר עבודה כיסוי חלקי. אם רכשת ביטול קיזוז ביטוח לאומי לא יקזזו לך תשלומים מביטוח לאומי ואם לא רכשת יקזזו. אם רכשת אי כושר עבודה מיקצועי תקבל אי כושר רק למקצוע שלך, כלומר אם אתה יכול לעבוד במקצוע אחר ולא רכשת מיקצועי ,ישלחו אותך לעבוד במקצוע אחר.

עופר

New member
זה לא תלוי בזה , כמעט בכלל ..

אם נזכור לרגע , הבחור שאל "הביטוח שלי מכסה אכ"ע, אבל בתנאי הפוליסה לא ראיתי כיצד מחושב השכר לצורך תשלום במקרה של אכ"ע. אז כיצד מחשבים זאת? נכון ? הוא שאל לגבי חישוב ביחס לגובה השכר ולא לגבי סוג הכיסוי . מכאן שהתשובה אמורה להיות , גובה הפיצוי הוא הסכום שנרכש אך לא יותר מ-75% מהשכר , נכון ? תשובה מדויקת יותר , יכולה להיות " הפיצוי יהיה הסכום שנרכש אך לא יותר מ-75% מהשכר , באם נרכשה הרחבה לנכות חלקית , הגומרת לאבדן כושר עבודה , פיצוי יהיה חלקי בהתאם לאחוז הנכות , בין 25% ל- 74% מההכנסה . מהשכר

abzz

New member
נכון עופר, אבל

לא בטוח שהשואל יודע מה הוא שואל. כולם מצפים לקבל 75% מהשכר באי כושר עבודה אבל לא יודעים שיש הרבה מוקשים בדרך כמו: -מתחת ל 75% אי כושר עבודה(ולא מתחת ל75% נכות) -ביטול קיזוז ביטוח לאומי או אי ביטול. -ביטוח מקצועי או לא מקצועי - שלא ישלחו רופא חולה איידס לעבוד כחדרן בבית מלון. וכו

עופר

New member
אני מניח שהוא יודע מה הוא שואל ..

למה אתה מניח שהוא לא יודע מה הוא שואל ..? ואתה חושב שישלחו חולה איידס לעבוד ? והאם אתה חושב שחולה איידס יכול לעבוד בעבודה עם קהל ?

למעלה