אובדן הריון

debi27

New member
אובדן הריון

שלום, אני אמא לילדה מדהימה בת 3 לפני כמה ימים עברתי הפלה (יש לי אנמיה בשם טלסמיה מינור) בבית חולים (בעזרת כדורים) לאחר דימומים כבדים עם קרשי דם נמצא שק הריון קטן ללא עובר וללא דופק כמובן לאחר המון בדיקות דם (בניהם בדיקת הריון שהבטא יצא נמוך יחסית לשבוע 7) ואלטרסאונד (כאשר נמצא ששק ההריון גם לא סימטרי) החליטו הרופאים להפסיק את ההריון (לא בגרידה רק עם כדורים) הפסקת ההריון היתה מאוד קשה בשבילי מכיוון שהוא הגיע לאחר כמעט שנה של ניסוים להכנס להריון אני יודעת שזה נשמע שטותי מידי כי יש המון נשים שמנסות להכנס להריון המון שנים ואין להן אפילו ילד/ה ואני שיש לי ילדה מקסימה ומדהימה כבר בבית לוקחת את זה מאוד קשה אני לא מראה את זה ולא מתפרקת כי אני יודעת שאני צריכה להיות חזקה בשביל הילדה והבעל גם בעלי אמר לי שהוא לא מראה כי הוא רוצה להיות חזק בשבילי וכל פעם שהוא לבד הוא מתפרק בצד וזה קשה לי לדעת את זה ולא לעשות כלום יש לי כרגע שאלות ללא תשובות ואשמח אם תוכלו לעזור לי...
1. איך מחשבים עכשיו מחדש את הביוץ? 2. מתי אפשר שוב להתחיל לנסות? 3. האם אתן מכירות מומחה נשים באיזור הצפון לייעוץ? תודה רבה לכולן מכל

עדיקים

Active member
../images/Emo201.gif על אובדנך

את צריכה קודם כל לבדוק שהבטא התאפסה כדי לוודא שהכל בסדר ואפשר להתחיל לנסות שוב. אם המחזור שלך סדיר אז אחרי מחזור ראשון את יכולה שוב לבדוק ביוץ. ממליצה בכל מקרה לראות רופא לפני שאת מתחילה שוב בנסיונות. בהצלחה

היי דבי

מצטערת לשמוע על האובדן שלך זה אף פעם לא שטותי וזה כואב גם כשיש ילדה בבית וגם כשמישהו מנסה לנחם שלפחות נכנסת להריון. אני מהצפון, אז יש לי נסיון עם כמה מומחים הייתי אצל ברנר בחיפה ואצל גוטרמן ואצל שולט תמסררי לי ואפרט לך יותר. יש מקומות שמותר ובטוח להתפרק בהם. כאן זה אחד מהם, תרשי לעצמך. שולחת לך חיבוק חם וברכת חג שמח ומבורך אושר בבטן

mic75

New member
הי דבי

קודם כל כל אובדן הריון זה לא דבר שטותי וזה מאוד כואב תמיד צריך לדעת לבכות ולהוציא ולא להסתיר אחד מהשני אולי אפילו לדבר עם משהו בנושא זה מאוד חשוב . בקשר להתחלת טיפול קודם כל באמת את צריכה לאפס את הבטא, וללכת להתייעץ עם רופא להמשך טיפול ובדיקות האמת רוצה בצפון אני לא מכירה אבל עם את רוצה רופא במרכז אני יכולה להמליץ המן המון בהצלחה ונקווה לראות אותך בקרוב עם בטא חדשה וגבוהה מיכל

מצטערת לשמוע על האובדן

אין לי תשובות לשאלות ששאלת, אבל רק מעזה ואומרת שלפעמים כדאי גם לתת לגוף ולנפש את ההזדמנות כן להתפרק - לבכות, לצעוק, לשבור איזו צלחת. כל אובדן הוא אובדן ואין סיבה שלא תתני לזה ביטוי. ברור שאין צורך לעשות את זה דווקא מול הילדה - אבל בטוח שיש מקום וזמן להתאבל "כמו שצריך" בלי שזה יפגע באחרים. יש טווח רחב בין לא להראות כלום ולהדחיק לבין להשבר טוטאלית. אני מאחלת לך שתצליחי למצוא את המקום שלך בטווח הזה ולתת לעצמך קצת מקום לפורקן.

../images/Emo201.gif

אובדן הוא אובדן ולא משנה ומתי הוא קרה. לשאלות אין לי תשובות אבל מסכימה עם דברי החכמים של הזברה שכדי להתפרק. "להיות חזק" זה לא טוב לגוף לנפש ולמשפחה. גם לילדה מותר לראות שלאמא קשה ואמא עצובה וגם לחצי. זה בסדר והגיוני וחלק טבעי מתהליך האבל. מאחלת לך הריון תקין ובריא במהרה.

דיא

New member
../images/Emo201.gif

בבקשה תרשי לעצמך להתפרק. איפשהו. אפשר גם להתפרק ביחד עם בעלך, בזמן שמישהו אחר יהיה שם בשביל הילדה. בעיניי ההתפרקות קריטית, ואני בטוחה שתצליחי לצאת ממנה מזוככת ושלווה יותר. כי אובדן הריון כואב ברמות שרק אנחנו מבינות. את הדברים הטכניים כבר ענו לך, יש כאלה שנותנות לגוף ולנפש לנוח, יש כאלה שמנסות להכנס מייד להריון. אחרי שתתיעצי עם רופא תוכלי להחליט מהי דרכך. ואנחנו כאן כדי לתמוך בך, עד שנשמע את ההודעות הטובות ומעבר לזה

למעלה