אובדן אינטלגנציה

doron16

New member
אובדן אינטלגנציה

קודם כל אני בן 16 ואני יודע שמה שאני עומד לספר ישמע מאוד צולע אבל בזמן האחרון אני מרגיש כאילו אני מאבד אינטלגנציה פשוט לוקח לי לחשוב יותר זמן ואני מדבר הרבה יותר לאט אני לא מפסיק לחשוב על זה ומנסה לחשב כל מכה קטנה שאי פעם קיבלתי בראש כשאני לומד אני מרגיש גם כאילו יותר קשה לי(אני יכול להביא עוד הרבה דוגמאות), מחשבה על זה שאני נהיה טיפש וצפוי לא מרפה ממני ומכניסה אותי לדכאון. האם קיימת בעיה של אובדן אינטלגנציה ומדוע היא מתחילה?

גרא.

New member
הגדרת התחושה שלך,כאילו אתה מאבד

אינטליגנציה,אינה נכונה.בעצם אין כלל מושג כזה.אתה עדיין בגיל בו האינטליגנציה ממשיכה להתפתח,אמנם בקצב איטי,ומעט מאד..כשהתהליך מסתיים בערך בגילך 17 .מה שאתה מרגיש ,יכולה להיות תוצאה של פגיעה כלשהיא בזכרון לטווח ארוך,בגלל סבה נוירולוגית כלשהיא,כלומר תקלה,או פגיעה בתקשורת שבין תאי המוח,הנוירונים,שבעטייה יש קשיים בהעברת מידע ממקום למקום.תשובה מדוייקת יותר,יוכל לתת לך נוירולוג,אחרי שתעבור בדיקה נוירולוגית מקיפה, כולל EEG.סבה נוספת לקשיי הזכירה,והדבור האיטי יותר,יכולה להיות,אל תבהל,הסכוי נמוך ביותר,התחלה של גידול כלשהוא במוח,שאם מגלים אותו בזמן, אפשר להפטר ממנו באמצעות ניתוח..ומכאן הלאה לתחושה הכללית שלך שאתה הולך ונעשה יותר טיפש..תחושה שלא מרפה ממך,ומכניסה אותך לדיכאון..תחושה זו שהיא פועל יוצא של חרדת בצוע,שנקלעת אליה,עקב קשיי החשיבה והדבור שלך.. מכל מקום,דורון,אל תחשוש,אינך הולך ונהיה טיפש,ההפך הוא הנכון,ככל שגילך עולה,מתרחבת ומשתבחת האינטליגנציה שלך..כאמור,באופן כללי עד גיל 17. ולכן אני חוזר ומציע,לך הבדק בדיקה נוירולוגית,וחטוף שיחה עם רופא המשפחה שלך..נסה לחפש יחד איתם את הסבות לפגיעה בכושר הזכרון שלך לטווח ארוך.ואגב,זו תופעה שמתחילה לאיטה מגיל 30 ואילך כיון שמגיל זה מתחילה תמותה מסיבית של אלפי תאי עצב,נוירונים במוח..אבל גם כאן אין מה לחשוש הטענה היא כי יש כ-100 ביליון נוירונים,ומתוכם מנוצלים בפועל אצל אדם נורמאלי רק בין 2-7% ..כך שאין מה לדאוג.

tal2019

New member
אולי עוד טיפ,שיכול לעזור

מנסיון,לך לבדוק גם ויטמין בי 12,ובכלל ויטמינים. היה לי מצב כזה,והתברר שמפני שאני צמחונית היה מחסור ענק בויטמין בי 12,השלמתי במיידי ע"י טיפות ישר מתחת ללשון,והשיפור היה מהיר מאד. מקווה שיעזור טלי נ.ב. לא רק לצמחונים יש מחסור בבי 12,לפעמים כשמע" העיכול בעיתית הויטמין לא נטמע בגוף,ויש מחסור...

למעלה