אה, מה זה פסיכומטרי?

rastotman

New member
אה, מה זה פסיכומטרי?

אז היום היה לי מיבחן במתמטיקה. רע מאוד אני אומרת לכם, רע מאוד. למדתי, ידעתי, ואני עדיין יודעת את החומר. אני גם יודעת שאת התרגיל השני לא עשיתי נכון, את הרביעי השארתי ריק ובאחרון לא עשיתי סעיף- ואני גם יודעת שהרבה עשיתי לא נכון כי לא יצא לי הגיוני ולא נישאר לי זמן לתקן, לבדוק ולשחזר את החומר. גם הקריאו ציונים באנגלית וליפשיץ מותק הקריאה: ``ענבל.. לא כל כך טוב..`` ובערבית קיבלתי 42 בערך. הקטע של לימודים מתחיל לייאש אותי. ונימאס לי כבר מלדבר על הטכניון למען השם וכל שאר השמות! אני מוכנה להישבע שכבר שבוע לא עבר יום אחד בלי שמורה אחת לפחות תדבר חצי שיעור על למה לא ללכת ללמוד חשמל בבוסמ``ת וכן לילמוד פיסיקה בביצפר [כמו שלנו, כמובן] שישים על המיקצוע הזה יותר דגש. ונימאס לי מלדבר על וויצו כל הזמן! אין מגמת קולנוע אין מגמת קולנוע אין מגמת קולנוע- מה יש? ביצפר מגניב עם יואב אחד ולילך אחת ולורי ניסתרת. אין כח לאנוכי, אין. חברה אחת שלי כבר יודעת שהממוצע בגרות שלה יהייה מעל 100 כדי להיתקבל לטכניון לעתודה, כי ככה אבא אמר, וככה יהייה לה אוטו בצבא. זה שיושב מאחורי בכיתה לא יודע מה זה פסיכומטרי. חברה אחרת שלי דיברה לפני שבוע על זה שהיא רוצה להיות מזכירה- לחתום על דברים עם חותמות כל היום, זה ניראה לה משהו אידיאלי. כמובן שלא ברצינות להיות מזכירה, אין לי עוד חברות שמקבלות ארבעים המיבחנים. בשבוע האחרון היא דיברה על תוכנית שתאחד את גיא פינס גידי גוב ויאיר לפיד, היא אמרה משהו שהיא רוצה לממש את זה או סמטינג סמטינג. אתמול היא העבירה את זה לרמה של אני רוצה ללמוד תיקשורת באוניברסיטה. אנשים יכולים פשוט לחשוב בכיוון מסוים עם טמפ` נכונה של חשיבה, ותוך עשר דקות לצאת עם רעיון כללי חדש לגבי עצמם. זה כמו לדעת פרט חדש על מישהו, זה ישר מיתחבר אליו ואתה שוכח שפעם לא ידעת את זה. זה קורה ממש מהר, ולפעמים זה די מטריד אותי. אבל מה העניין בתיקשורת- בשביל זה לא צריך חמש יחידות פיסיקה [ועוד מוגבר ועוד מוגבר שלישי ומתמטיקה אנגלית חמש יחידות {כמובן} ואפשרות לעבודת חקר- אנשים בכלל לא פסיכים בכיתה שלי..]. היא יכולה לחיות בשקט והבשלווה עם ספרות והיסטוריה, ואולי אומנות או תיקשורת כדי שלא ישעמם לה ביוד בית. ורק לי משאירים להחליט לבד, עד כמה שהובהר לי שאני צריכה להשאיר לעצמי את האפשרות של טכניון פתוחה. ואני כבר יודעת מה הדרישות שם כי ניפחו לנו את המוח בזה בשבוע האחרון- וזה לא רק לא פשוט להיתקבל לשם, זה ממש לא הגיוני, לא רק עם ציונים כמו שלי, אלה בשביל אנשים שמשקיעים ובבעלותם שכל והכל- זה פשוט לא הגיוני..

N0

New member
טכניון ???

למה שמישהו ירצה ללמוד שם ? איכס פשוט מקום מגעיל N0 היה שם ביום פתוח ביום חמישי והכל היה הפנינג אחד גדול ומסריח ולא רק ששחררו אותו מבית הספר בדיוק בזמן כדי שלא יכניסו אותו להרצאה האחרונה שעוד איכשהו נשמע מעניינת גם כל הדוחנים היו ממש מיותרים... מה שכן הטכניון נותן תואר מצויין ובגלל שהוא יודע שהתואר שלו נותן לך הכל הוא מתייחס לתלמידים שלו כמו זבל לסטודנטים שם אין חיים ממש לא מומלץ. N0 שבסוף סתם שתה כמה שיותר (בנוסף למה שהוא שתה כבר קודם ) ועכשיו שוב משעמם לו אבל לבד)

למעלה