אה ויש לי עוד שאלה....

pachanga

New member
אה ויש לי עוד שאלה....

אני סיימתי את דמי האבטלה ואני עדיין לא זכאית לאבטלה כי בעבודה בת``א אין יותר מחצי שנה.... וקשה לי למצוא עבודה? ואין לי הכנסה יש דרך האחרת שהביטוח לאומי יכול לעזור לי??? תודה מראש נועה

לפצ`נגה ...

אני לא יכול לענות על רוב השאלות שלך. כשאת שואלת למה הם עושים לך את זה ושאלות דומות, אלה שאלות לא משפטיות, ואני רק יכול להניח שהם עושים לך את זה כי הם לא רוצים או לא יכולים לשלם. אני לא יודע איך לפתור את זה בלי תביעה. תנסי לשלוח להם מכתב אולי זה ישפיע. אם זה לא ישפיע - תגישי תביעה. מגיע לך גם שכר על התקופה שלא שילמו לך וגם הודעה מוקדמת (3 ימים) וגם חופשה 4% מכל השכר. לגבי מקור פרנסה, אם אין לך מכונית, את יכולה לנסות לקבל הבטחת הכנסה. תגישי תביעה בביטוח לאומי להבטחת הכנסה ותראי מה יקרה.

pachanga

New member
אבל ....

בטח הבטחת הכנסה לא נענים לכל אחד חיובי נכון? זה אחרי שמבררים מה יש לי מה אין לי ... וזה מסובך.... ותודה על התשובה של העבודה הם התקשרו אליי היום ואמרו לי שיש צ`ק מוכן תודה לך

לא נותנים לכל אחד, אבל ...

הכלל הוא שכל מי שאין לו מספיק רכוש ואין לו מספיק הכנסה - זכאי.

pachanga

New member
אז אני בטח יהיה זכאית....

ועל איזה סכום זה עומד? על השכר האחרון שהיה לי בעבודה האחרונה? ואני ממשיכה לחתום עד שמוצאים לי עבודה ואז אני מפסיקה לקבל?

הסכום לא קשור לשכר.

הבטחת הכנסה, בניגוד לאבטלה, לא קשורה לשכר, אלא רק למצב הכלכלי והמשפחתי. זו גמלה שבאה להבטיח רמה מינימלית של דמי קיום. מי שזכאי לקבל גמלה בגלל העדר הכנסה, אמור להיות מוכן לצאת לכל עבודה שמתאימה לכושרו הגופני ולמצב בריאותו, שלשכת התעסוקה תפנה אותו אליה. כל זמן שלא מוצאים לו עבודה כזו - הוא זכאי. אם מוצאים לו עבודה והוא מסרב - הוא מפסיד את הזכאות. אם הוא מוצא עבודה, אז הוא מפסיק להיות זכאי אם המשכורת עולה על סכום הגמלה. אם המשכורת נמוכה יותר - הוא זכאי להפרש.

pachanga

New member
חן חן לך.

כן רק רציתי לדעת לגבי השכר... הזכאות אם אני מתקבלת לעבודה ואם לא ... ואני זכאית את הדברים האלה אני יודעת. פשוט חבל באמת על כל הזמן הזה שאני בבית ולא קיבלתי כסף וזכאות. העיקר שמהעבודה בת``א שולחים לי את הכסף ועשו בשכל ששילמו כבר!! ותודה שוב.

למעלה