אהמ, אהמ...

hillelg

New member
אהמ, אהמ...

איתמר ש. שלח לי שיר שהוא כתב, וחשבתי שהפורום יֵצא נשכר אם אעלה אותו לכאן. אז הנה הוא: (מומלץ לקרוא, לפני קריאת השיר, את דברים פרק כ"א פס´ י"ח-כ"א) כי יהיה לאיש בן סָרַרְתָּ וּמָרִיתָ. וְהֶהָמוֹן כְּבָר מְחַכֶּה שֶׂנּוֹצִיא אוֹתְךָ אֶל זִקְנֵי עִירְךָ שֶׂנָּשַׂקְתָּ לְיָדָם בְּיַלְדוּתְךָ, וְאֶל שַׂעַר מְקוֹמְךָ שֶׂנִּסְתַּרְתָּ בּוֹ בַּגֶּשֶׂם וְצָחַקְתָּ בֵּין כְּתָלָיו. אֲנִי וְאִמְּךָ תּוֹפְשִׁים בְּךָ בַּעֲדִינוּת; יִסַּרְנוּ אוֹתְךָ מַסְפִּיק. שְׂלֹשְׂתֵנוּ יַחַד מְלַקְּטִים עוֹד רֶגַע זָהֹב בַּסִּמְטָאוֹת הַשְּׁקֵטוֹת. וּכְשֶׂנַּגִּיעַ - נִטְעַן אֲנִי וְאִמְּךָ מַסֵּכוֹת עַל עֵינֵינוּ הַקְּפוּאוֹת וְנוֹרֶה בְּאֶצְבַּע זָרָה. פִּינוּ יַחְצֹב מִלִּים בַּקֶּרַח הַנּוֹרָא, וְקוֹלֵנוּ שֶׂאֵלָיו סֵרַבְתָּ בְּגָאוֹן יְהַדְהֵד בַּכִּכָּר: "בְּנֵנוּ זֶה!" - - - אֶבֶן רִאשׂוֹנָה תִּתְעוֹפֵף בָּאֲוִיר הַקַּר לְבַעֵר אֶת הָרַע מִקְּרָבֶיךָ הַזּוֹלְלִים וְהַסּוֹבְאִים, וְכָל יִשְׁרָאֵל יִשְׂמְעוּ וְיִרָאוּ. --------------------- טוב, ת'אמת? הוא שלח לי אותו מזמן, ואהבתי אותו, ואף שאלתיו מדוע הוא לא פרסם זאת בפורום - אך לא עלה על דעתי לפרסמו על דעת עצמי, מכיון שאם המחבר לא עשה זאת, מסתבר שנימוקיו וטעמיו עמו. רק אחרי שקיבלתי נזיפה בוטה מאחד מחברי הפורום, שהבהיר לי את רצונו של איתמר, העלתי את השיר על גלי המרשתת, מאחר שלענ"ד ראוי הוא לכך.

אותי הוא מאוד הטריד...

זוג הורים הלוקחים בנם להסקל בשער העיר, בכאב לב גדול אך בכל זאת, גורמים לי לצמרמורת ולזיעה קרה.

אהבתי מאד ../images/Emo141.gif

תמהתני - למה הכוונה ב"שער מקומך" (עם שין שמאלית) ?

hillelg

New member
שים לב

יש בעיה עם הניקוד (בטח במעבר מתוכנה לתוכנה) - כל השי"נים הימניות הפכו לשמאלניות. חזון אחרית הימים....

בעקבות צמד השי"נים ../images/Emo141.gif

רוזנקרנץ וגילדנשטרן. נו, מה? במקומות שבהם הדימוי היה ברור לי, לא הסתכלתי בכלל על הניקוד...

ואני משום מה

שמתי לב לזה מיד אבל חשבתי שאם הוא כזה סורר, סוטה, זולל וסובא, אולי גם היתה לו בעיית דיבור קלה, והוא דיבר בסי"נים (הוא זה לא איתמר כמובן) השיר מפעים ומעורר מחשבה. יש בו התייחסות אמיתית וכנה לשאלה הקשה והטבעית כל כך העולה למקרא הפסוקים הללו: איך ההורים יכולים לשתף פעולה עם מעשה כזה כלפי בנם?

hillelg

New member
ונותן הבהרבה לדברי חז"ל

על בן סורר ומורה, ש"לא היה ולא עתיד להיות". [אם כי למען ההגינות נצטט את דברי ר' יונתן, שאמר ש"אני ראיתיו וישבתי על קברו".]

אוֹחַ

New member
ע"מ שיָקום דין "בן סורר ומורה"

אמור לחול צרוף מקרים שכמעט ואינו אפשרי. אם אני זוכר טוב, אחד מהתנאים הוא שהאם, האב והבן אוחזים באותו תאריך לידה.

למינג

New member
שכה יהיה לי טוב

ההלכה הזו, הדנה בבן הגונב כסף מהוריו כדי לקנות בשר ויין וממשיך לעשות זאת למרות שחטף אזהרות ועונשים, רלבנטית באופן מדכא לנערים המכורים לסמים. אפילו אחד הנימוקים (שהובאו בקישור) לדין הקשה - יש לסקלו כדי שיומת זכאי, ולא יומת חייב (כלומר, שלא ידרדר לרצח כדי לספק את תאוותו) - מוצאת לה הד בימינו.

למעלה