אהם.

kalosh

New member
אהם.

תגידו.. מה אתם אומרים? כדאי להוציא סרט על רומח הדרקון? אני חושבת שאם מישהו יעשה את זה כל התוכן של הספרים ייהרס וזה יהיה חרא למדי.. תסתכלו למשל על שר הטבעות. אחרלה סרט ואחלה ספר. אבל יש הבדל כה רב בין הספר לסרט.. מה אתם אומרים? כדאי לעשות על זה סרט.. או שאתם חושבים כמוני שזה יהרוס?

Mystic Dragon

New member
לפי דעתי כדאי.

גם כשיצאו הסרטים לשרה"ט, אנשים חשבו שזה יהרוס, ובסוף יצאה הפקה מעולה [למרות שהשמיטו ושינו כל מיני קטעים, אבל אין מה לעשות, זהו דינו של סרט על בסיס ספר] ורווחית לאללה. כמובן, עדיף לקרוא ת'סרטים לפי הספר, ואם ככה, אז למה שזה יהרוס? אם לא אהבת איך שהדמויות/המקומות/אירועים הוצגו בסרט, תחזור לדמיין ולחשוב עליהם כמו שחשבת לפני הסרט. אבל אם יוציאו סרט... וואי, זה יהיה גדול! למרות שהסיכויים קלושים...

razcoren666

New member
לדעתי זה לא יקרה...

למרות שכל כמה זמן מישהו פה פותח שירשור על סרט של "רומח הדרקון" אין מצב שזה יקרה לדעתי. אתם צריכים להבין שיש הבדל עצום בין הפופולאריות של שר הטבעות לזאת של הרומח. בעוד שהרומח ניתפש כספר פנטזיה בלבד, שר הטבעות הוא קלאסיקה יחסית וותיקה והרבה יותר אנשים קראו אותו. רוב הסיכויים שחלק גדול מההורים שלכם קראו אותו ואת ההוביט, כמה מהם קראו את הרומח? בסופו של דבר מדובר בחישוב כספי, וסרט בתקציב בסדר גודל של 100-120 מיליון דולר, שנחשב תקציב בינוני כיום, לא יחזיר את ההשקעה.

סרינה99

New member
היום בדיוק הייתי בהרצאה על זה

ששר הטבעות יצא מעבר לגבול של הקהילה של אנשים שקוראים פנטזיה

kalosh

New member
יש בזה משהו

יש משהו במה שאתם אומרים. אני די חדשה פה אז לא קראתי את העמודים הקודמים.. אתם צודקים סורי.

סרינה99

New member
לא נורא, זה טוב שאת פותחת טופיקים

על הרומח...מזמן לא היו לנו כאלה

TheBursar

New member
עכשיו תורי!

אז ככה, אני חושב שאם יעשו סרט עפ"י רומח הדרקון זה יכול לצאת לא רע בכלל בגלל שהספרים מכילים בתוכם את כל מ שהציבור מחפש בסרט. יש לך את סיפור האהבה שנוגע ללב, את הקשיחות של הדמויות שעושות את שצריך לעשות וההקרבה העצמית. הרבה אקשן ותוכן. עכשיו השאלה אם זה יהיה כדאי ומי יבוא לראות? אז ככה הרבה אנשים לדעתי קוראים את הספרים ונהנים מהם. לפחות בחו"ל. בכלל כל התחום של המד"ב ופנטזיה בארץ די מקרטע לעומת חו"ל. כמה אנשים הלכו לראות את מלחמת הכוכבים? מתוכם אני יכול להבטיח לכם שחצי בכלל לא אוהבים מד"ב אבל הם הלכו ונהנו. כנ"ל בנוגע לשר הטבעות. רומח הדרקון עדיין נמצא בתחום הפנטזיה וחזק אבל הוא כבר מזמן הפך גם לקלאסיקה. מה שבאמת ייקבע את הסרט יהיה מוצלח או לא הוא מי שיכתוב את התסריט, ומי שיפיק. כל עוד יישארו כמה שיותר נאמנים למקור זה יצליח. אם ינסו לסטות מהמקור יותר מידי או להצמד יותר מידי זה לא יצליח. ואתם יודעים מה? כל הכתיבה הזאת העלתה לי רעיון, אולי לשלוח לבמאי של שרה"ט את ההצעה? הרי אם יש מישהו שיכול לתפוס את הרעיון זה סטיב ג'קסון...

סרינה99

New member
כן אבל מלחמת הכוכבים ושר הטבעות

אלו שמות שמשכו אנשים בגלל שלא הרבה אנשים שלא קוראים פנטזיה מכירים את הרומח הם לא ירצו ללכת לסרט שמבוסס על ספר כזה

strahd

New member
אתה מתכוון לפיטר ג'קסון

סטיב ג'קסון הוא יוצר משחקי תפקידים ויצר גם את המנצ'קין הידוע לטובה. אולי באמת כדאי לשלוח לו את ההצעה.... אבל בנימה אחרת, אני שונא שתמיד שעושים סרט שמזכיר איכשהו את רומח הדרקון או כל דבר אחר, ישר זורקים שמות של האנשים שהופיעו בסרט הזה. למשל, מי יכול לגלם את חלמיש, הרי וודאי, זהו ג'ון ריס דיוויס, שגילם את גימלי. אבל צריך לזכור שריס הוא בעצם גם פרופסור ארטורו הענק מ"גולשים בזמן" ואם כך, אף אחד לא היה חושב לפני כן שהוא מתאים. אני חושב שמי שיעשה את רומח הדרקון צריך לאהוב את רומח הדרקון באותה מידה שפיטר ג'קסון אהב את שר הטבעות.

TheBursar

New member
צודק - אכן לא היה אפשר לדמיין

את ג'ון ריס דיוויס בתור גימלי אם לא היית רואה אותו הרי האדם ענק. ולצערי רוב האנשים שנשכרים כדי לשחק גמדים הם לרוב נראים לא אמינים משום מה גם אם לוקחים גמדים אמיתיים... איכשהו הם לא מצליחים להעביר את התחושה של הגמדים בעולם פנטזיה. דרך אגב אתם בוודאי זוכרים, וכנראה שלרעה, את הסרט שעשו על מבוכים ודרקונים לפני כמה שנים ששם היו כ"כ הרבה דברים שפשוט לא הסתדרו בעין ומבחינת סיפור. הדמויות הלא אמינות ובהקשר הקודם הדמות של הגמד... ניסו לעשות אותו גס רוח במיוחד ולוחמני ומה שיצא זה דבר מגוחך שאין לו שום קשר לעלילה... שלא לדבר על החורם שהיו בעלילה כמו מה פתאום הגמד הצטרף אליהם וישר נעשה חבר שלהם.... ידוע שגמדים לא נעשים חברים של אף אחד אלא אם כן הוא רוכשים לו קודם כבוד ואצל גמדים זה לא מגיע בקלות...

strahd

New member
תיעבתי את הסרט

ובאופן מוזר, עושים לו סרט המשך!! ומה עוד, מופיעות בו שתי דמויות שכבר מתו בסרט הראשון. אין גבול לתועבה. ואם כבר תועבה, מישהו זוכר את הסרטים המצויירים על פי מבוכים ודרקונים?

TheBursar

New member
ככה זה כשהוליווד מחליטה שפרוייקט

יצליח גם אם הוא לא... בטח אחד הילדים של הבמאים הגדולים התלהב מהסרט אז הוא עושה עוד אחד בשבילו בלי להתחשב בקהל המסכן שיצטרך לסבול עוד סרט גרוע ברשימה...

TheBursar

New member
לא

השם של הסרט הוא "מבוכים ודרקונים". "מעוף הדרקונים" זה סרט מצוייר נהדר. לא הכי מתוחכם ופונה לקהל יעד של צעירים אבל סרט נהדר ואי אפשר להשיג אותו בשום מקום... מעולם לא יצא על DVD ויש רק כמה קלטות וידיאו ישנות שמסתובבות בEBAY. אפילו לטלויזיה החינוכית נהרס העותק לפני כמה שנים. הם שידרו את הסרט ובאמצע הסרט זה הפסיק כי נקרע להם הסרט... לי יש עותק שלו שהצלחתי למצוא ברשת באיכות של וידיאו אבל אם מישהו רוצה אני יכול לשלוח

strahd

New member
לא בדיוק

הסרט "מעוף הדרקונים" מתבסס על הספרים של רוברט דיקינסון אאל"ט, ויש עותק שלו ב-DVD, ואפשר לקנות אותו באמאזון ואת הסרט הפסיקו באמצע לא בגלל שהוא נקרע, אלא מכיוון שאמרו שהקוסם הטוב הוא בעצם קריקטורה אנטישמית של יהודי מתקופת הנאצים והטלוויזיה הורידה את הסרט ומעולם לא שדרה אותו שוב. אני התכוונתי לסדרה הטליוויזיונית המצויירת "מבוכים ודרקונים" המספרת על חבורת נערים שעובדת דרך רכבת שדים (איזה תירוץ זוועתי) לעולם של המבוכים והדרקונים, אחד מהם לוחם, השני קוסם וכן הלאה והם עובדים בשירותו של שליט המבוך ששולח אותם למשימות. זדה שודר לפני כמה שנים טובות והיה נוראי עד מאוד.

TheBursar

New member
אני דיברתי על הסרט המגוחך שנעשה

לפני שנתיים שלוש בערך (לא זוכר בדיוק כמה). לפי מה ששמעתי זה נקרע הסרט. אבל אם אתה אומר שזה בגלל הרמיזה האנטישמית אני מעריך שאתה יודע קצת יותר ממני, הייתי ילד כשזה קרה. ואיפה מצאת את ה-DVD? חיפשתי אותו בכל הרשת ולא מצאתי. רק על וידיאו. וידוע שזה מבוסס על הספרים.

ThornLeg

New member
לא ההיתי רוצה

שיוציאו סרט של רומח הדרקון כי הוא יהרוס את כל הספרים ובטוח שיהיה לו תקציב מאוד נמוך והוא יהיה גרוע בכל המובנים כמובן שאם יצא סרט של רומח הדרקון אני אראה אותו, רק מתוך סקרנות

למעלה