אהם
בקשה קטנה

Gingerbread

New member
אהם ../images/Emo9.gif בקשה קטנה

אני ממש לא יודעת אם זה המקום הנכון לשאול, אבל אני עורכת בקרוב מסיבת יום הולדת בביתי הצנוע
הייתי רוצה להגיש תחילה על השולחן חטיפים חלביים או מנות ראשונות חלביות. יש לכם במקרה רעיונות?

yifatushc

New member
הגעת בדיוק למקום הנכון! ../images/Emo45.gif ../images/Emo13.gif

ראשית כל, מזל טוב לרגל יום הולדתך!
לדעתי את יכולה להגיש פשטידות למיניהן (עם ירקות וגבינות), מאפינס, לזניה, קישים, פלטת גבינות עשירה, ירקות חתוכים, ברוסקטות מבגט קלוי ועליו ממרחים, לחמים בטעמים שונים (לחם ארז...) וממרחים כגון: פסטו, עגבניות מיובשות, טפנד זיתים, וכו'. את יכולה להסתכל במאמרי הפורום ולמצוא שם שלל מתכונים ורעיונות. (דרך התפריט בצד ימין תגיעי להמון מתכונים, מתוקים או מלוחים, משקאות, ועוד). וכמובן, חברי הפורום מוזמנים להציע את רעיונותיהם. בהצלחה!
תדווחי מה בסוף...
יפעת

קישים אישיים של צוצונת

מתכון: קישים אישיים רכיבים: אופן הכנה: לבצק: 350 גר´ קמח (בערך כוס וחצי). מרגרינה בלי מלח (אני עושה עם מזולה-לייט) שמנת חמוצה (אני עושה עם שמנת יוטבתה 9%). מערבבים הכל. המילוי: מטגנים - 2 בצלים קצוצים+קופ´ פטריות / תירס /... מורידים מהאש, מוסיפים 2 ביצים וגביע שמנת חמוצה, מלח+פלפל. לוקחים תבנית של מאפינס, משמנים כל עיגול. לוקחים מהבצק עיגול, מרפדים את העיגול בתבנית (את כל העיגול והדפנות), מוסיפים מהמילוי כף (בערך) - שיכסה כמעט עד למעלה ומפזרים למעלה גבנ"צ (טיפה). אופים בתנור שחומם 180 מעלות עד שמשחים. אחרי שמוציאים מהתנור, מקררים מס´ דקות ואז בעזרה קלה של סכין לא חדה הקישים יוצאים. טעימים ויפים. הערות: מקור המתכון: צוצונת הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

pirge

New member
מאפינס - בסיס אחד למגוון טעמים

16:44 | 08/10/04 מאפינס ו pirge / בישול לילדים ו מאפינס שונים ומגוונים. מהכמות הזו יוצאים 24 מאפינס זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט פירורי לחם . בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה כף אחת קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח. שקית אבקת אפיה 2 כפות אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל., מי שאוהב עשבי תיבול יכול להוסיף כ-2 כפות.(פטרוזיליה קצוצה או כוסברה) לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות תירס 3 כפות טונה ללא השמן 3 כפות ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות דלעת\בטטה מגוררת 3 כפות אגוזים קצוצים ועוד כיד הדמיון. לעשות מהבלילות מאפינס בתבניות שקעים. אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים.

לחמים טובים מוגשים עם ממרחים

וחמאות בטעמים שונים: חמאות בטעמים שונים וממרחים: חמאת פסטו: 40 גר' חמאה מעורבלת עם כף פסטו. חמאת עגבניות מיובשות: 40 גר' חמאה מעורבבת עם מעט מלח וכף מלאה עגבניות מיובשות קצוצות דק. חמאת שום: 40 גר' חמאה מעורבבת עם מעט מלח ושן שום גדולה או שתיים קטנות כתושות. מתכון: רוטב פסטו בסיסי רכיבים: 2 כוסות דחוסות מעט של עלי בזיליקום 4 שיני שום גדולות 2-3 כפות צנוברים חצי כוס שמן זית חצי כוס גבינת פרמזן מגוררת מלח מיץ מלימון שלם אופן הכנה: אם מכינים את הפסטו במעבד מזון, שמים בו את כל המרכיבים חוץ משמן, פרמזן ומלח. מעבדים למחית אחידה וגסה ומוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי עיבוד, עד שהשמן כולו נבלע בתערובת. מעבירים לקערה, מוסיפים את הפרמזן ומערבבים. מתבלים במלח ושומרים בצנצנת אטומה במקרר. אם מכינים את הרוטב במכתש ועלי (וזו הרבה עבודה), שמים את הצנוברים במכתש, מוסיפים מעט מלח וכותשים בעזרת העלי למחית אחידה. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מעט בכל פעם, וממשיכים לכתוש. כשכל עלי הבזיליקום כתושים, מטפטפים את שמן הזית בהדרגה וממשיכים בכתישה עד שמתקבלת מחית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים פרמזן ומערבבים. שומרים בצנצנת אטומה במקרר. פסטו מכוסה בשמן זית יישמר כשבוע במקרר. אפשר להחליף את הבזיליקום בתערובת של כוסברה ופטרוזיליה ולוותר על הפרמזן. גבינת שמנת ביתית: שמים בבד חיתול או בד ערבי דק 8 גביעי שמנת חמוצה וצוררים. מניחים במסננת מעל קערה גדולה שתכיל את המים שנוטפים מהשמנת. מעבירים למקרר לבערך 24 שעות. מעבירים לקערה וממליחים מעט. מחלקים לקעריות ומתבלים כיד הדמיון הטובה. אני מאד אוהבת להוסיף חופן של קוויאר בצבע כתום שקונים במעדניות רוסיות. מערבבים היטב ומקבלים גבינת שמנת עם קוויאר שעולה לאין ערוך על זו שנמכרת בסופר. נהדר להגיש ליד סלמון מעושן שמסדרים בצורה דקורטיבית רצוי על צלחת זכוכית יפה. תיבול נוסף שאני אוהבת הוא שום ושמיר קצוץ. ואפשר גם תיבול הונגרי של פפריקה מתוקה ובצל קצוץ דק. לבנה ביתית: קונים מיכל גדול של יוגורט ארבעה וחצי אחוזים של תנובה (3 ליטר). מכינים בדיוק כמו בהסבר על גבינת השמנת. לאחר שמוכן, ממליחים קצת ומתבלים לפי הטעם. כמובן שמאד טעים פשוט עם שמן זית משובח והמון זעתר. אם הולכים על גבינות קנויות, אני תמיד בעד גבינות עיזים מסוג סן מור, לבנה טובה וגבינה מלוחה משובחת. בתיאבון דרומית 1

ביצים ממולאות בסגנון הונגרי

אפשר למלא גם בסלט טונה ולקשט יפה. מתכון: ביצים ממולאות (קזינו טויאש) רכיבים: 10-12 ביצים קשות קלופות מיונז חרדל שמנת חמוצה פרוסת חלה או לחם לבן (ללא הקרום) 2 כפיות חמאה אופן הכנה: לחצות את הביצים (הקרות). את החלמונים להעביר לקערה. למעוך אותן היטב בעזרת מזלג. להשרות את פרוסת החלה במים ולסחוט היטב. להוסיף לקערה. להוסיף גם את החמאה. ללוש היטב בעזרת האצבעות עד לעיסה אחידה. להוסיף 3-4 כפות מיונז וכפית חרדל. לערבב היטב עד שהעיסה תהיה אחידה. למלא את הביצים הקשות, כך שתיווצר גבעונת קטנה בחלל של כל חצי ביצה. להניח אותן בקערת הגשה יפה. לערבב שמנת חמוצה עם 3-4 כפות מיונז וכפית חרדל, ולהניח את הרוטב על כל חצי ביצה, עד לכיסויה המלא. אפשר לעטר את הביצים עם תלולית קטנטנה של קוויאר אדום, עם עלה רענן של פטרוזיליה או כל עיטור אחר, כיד הדימיון הטובה. הערות: מנת פתיחה קלאסית מהמטבח ההונגרי. מאד מתאימה למזנון קר. שמה נובע מכך שהגישו אותה למהמרים בקזינו ההונגרי. מקור המתכון: דרומית 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

פטריות ממולאות../images/Emo3.gif

מתכון: פטריות ממולאות רכיבים: שתי סלסלות פטריות שמפיניון חמאה רבע כוס אגוזי מלך קצוצים כף מלאה גבינת שמנת בצל בינוני קצוץ דק כף מלאה אבקת מרק פטריות מלח פלפל שחור טחון טרי רבע כפית כורכום שמנת מתוקה שמנת לבישול עירית לעיטור אופן הכנה: לנתק את רגלי הפטריות ולקצוץ אותן. להזהיב את הבצל ולהוסיף את רגלי הפטריות הקצוצות . לבשל עוד מס' דקות תוך ערבוב מדי פעם. להוסיף את גבינת השמנת ואת האגוזים ולהמשיך לערבב. להוסיף את אבקת מרק הפטריות ולערבב עד שהתערובת תהיה אחידה. לתבל ולהוסיף את השמנת המתוקה. לבשל עוד מס' דקות תוך ערבוב עד להסמכה של הרוטב. למלא את הפטריות ולהניח בתבנית. לשפוך בתבנית וקצת על הפטריות שמנת לבישול 15 אחוז ולהמליח מעט. לאפות בערך 30 דקות בחום בינוני. לעטר עם גבעולי עירית. הערות: אני הגשתי מנה ראשונה שהורכבה מ-3 פטריות ממולאות לצד פרוסה של סלמון אפוי. על הסלמון שפכתי מעט מהרוטב הטעים של הפטריות ועיטרתי בעירית. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

אנטיפסטי

מתכון: אנטיפסטי ירקות רכיבים: אופן הכנה: מצרכים לאנטי פסטי: בטטות פרוסות, חצילים לא קלופים, שטופים, פרוסים לאורך, קישואים לא קלופים, פרוסים לאורך, בצל חתוך לרבעים, פלפלים בגוונים שונים חתוכים לרבעים. לתבל עם שמן זית, טימין, מלח גס ופלפל טחון טרי. לאפות בחום 200 מעלות כ-20 דקות. אפשרות נוספת שאותה אני אישית מעדיפה: לקלות בתנור חם פלפלים בגוונים שונים. לשים בשקית נילון ולקלוף. לחתוך לרצועות יפות, לשים בקערה ולתבל בשמן קנולה, חומץ בלסמי, שום,פלפל טחון טרי, ומלח. אפשרות נוספת, לחתוך את הפלפלים לשנים או ארבע ולתבל ממש לפני ההגשה עם שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל טחון טרי. לחתוך חצילים צרים ומאורכים לפרוסות, לתבל במלח ופלפל ולטבול אותן כמו שניצלים בקמח, ביצה ופירורי לחם. לטגן עד השחמה. לבשל קישואים יפים (רצוי זוקיני כהה} כשתי דקות במים רותחים. לחתוך לאורך ולתבל בדומה לפלפלים הקלויים. (לא לקלוף). את כל אלה אני עורכת במגש יפה. מה שנשאר נכנס לסנדוויצ'ים נהדרים למחרת היום. הערות: מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1 הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

Gingerbread

New member
וואו!

רעיונות מצויינים! אין לי דרך להודות לכם חוץ מ.. לומר תודה.
אז תודה

למעלה