אהל מועד.

פלטונה

New member
אהל מועד.

תודה לחברים שהשאירו לי הודעות ולינקים. אכן אוהל מועד בית כנסת יפה. שם גם התחתנתי והכיבוד היה, קופסא עשויה בצורת לב מלאה בקונפיטס. היינו צנועים פעם. המתנות שקיבלתי, כללו לפחות 7 סיפולוקסים מישהו זוכר?

logikal

New member
בית הכנסת

הייתי בחתונתו ,היה נפלא,איני יודעת אם זה אוהל מועד אבל היו מדרגות שמובילות אליו.חיתן אותו הרב לאו והמסיבה עצמה נערכה לאחר מכן בסינרמה.

logikal

New member
אהל מועד

עכשיו שראיתי את המקום,אכן זה הבית כנסת שאקי התחתן בו.מקום מקסים,אוירה של פעם.הכסאות העתיקים,התקרה,האוירה הנכונה.

logikal

New member
שורשים

באיזו רמה אני לא בטוחה,אבל בטוח מבין פה ושם,לפחות מהסבתא שלו ומהווי שיש במשפחה שלו שמחוברת לשפה ולתרבות הלדינו וטורקיה גם.אגב משפחה נהדרת.שירים כולם מכירים ממפגשים וחגים שבעבר חגגנו כולם ביחד.

אמא שלו תראפיסטית ברחובות. הלא כן?

צריך גם ריפוי בלאדינו

logikal

New member
רייקי

כמו שנכתב יש לה מרכז ברחובות "אור ואהבה" לטיפולים,רוחניות ולימודים. http://www.hanaavni.co.il/ כאן אפשר להתרשם.

רותי ב.

New member
קודם כל טוב לדעת, וחוצמזה,

בלי קשר ללאדינו, ממש התלהבתי מהאתר שלה. אגורה קרו רגאלאר אה מי איז'ו, אזרלה און סיטו, אי מונצ'ו טיימפו ב'ייגו דיפ'רנטס אקזמפלארס דה סיטיוס. אסטה מה אגראדו.

מירי88

New member
דיאה בואנו אה טודוס .אי יו מאקאזי

אל קאל גרנדה דה ת"א .פורה נו מפלזה סרמונייס עמי מגוסטה אל טקס הדתי בלבד .אסי כי לאס בר מצווה דה מיס איגוסס איזמוס אל קאל.

eagl8

New member
נוסטלגיה

כמעט כל קרובי המשפחה והמכריםן ,התחתנו בימים ההם באוהל מועד, ואנחנו הילדים התרוצצנו במדרגות עד שהסתיימה החופה. מה שעניין אותנו כמובן היה לקבל את הקונפיטס שהיו ארוזים ב - "טול" tull ברחוב הסמוך רח' יבנה היתה הרבנות של תל-אביב עם חצר גדולה גדולה. שם ברחבת החצר הזו התחתנו הורי בשנת 1947. ולמה לא באוהל מועד? אבא שלי במסע הזמן של כמעט 60 שנה סבור שזה היה בגלל התקציב ולחשוב איזו דרך ארוכה עשינו מסלסלות הקונפיטס עד הלום, אפשר לקבל סחרחורת. אני זכיתי וחופתנו נערכה באופן שונה - התחתנו בצהריי היום, בציון הקדוש של רבי שמעון בר-יוחאי,בלווי "כלי-זמרים" של ממש. (וזה לא היה בל"ג בעומר ....) אגב שמחות, ברח' לוינסקי היה "בית שאלתיאל", שם אהבו מאד הסלוניקאים לערוך את השמחות שלם.,שהתקיימו עם שולחנות ארוכים וספסלים והשימחה גדשה את הלבבות.

בית שאלתיאל

דסגראסיאמינתה פישין אסתה לוגאר מוזנח אי אל סולו קה קידו אס און בירו ציקיתיקו דה התאחדות עולי יון אי און קלוב עלוב. אסתו אס לו קה ב'ידה לא אולתימה ב'יס קה אסתאב'ה איי. פאסארון אונוס קואנתוס אניוס דה אסתומסיס אי נו סה סי אקזיסתה איינדה אי אין קואלה סיתואסיון. לא גאוה גדולה לנו יוצאי יון.

SARAH B

New member
אין בית שאלתיאל בקומה העליונה

היו עושים אזכרות ועכשיו זה עבר לבית הכנסת של רקאנטי היכל יהודה אבל ארגון ניצולי יוון נמצא ברח לוינסקי 68 פינת צלנוב בתא

ש ח ר ש

New member
אוי בית שאלתיאל כל השמחות המשפחתיות

נערכו שם אכן איזו נוסטלגיה

tsiporganeden

New member
EAGL אני נישאתי בבית שאלתיאל, חחחהה

היו מליון איש, כזו צפיפות, כי הגיעו כל המעריצים של החתן (ה-X שלי) מהכדורגל, והתיישבו להם, ולאורחים לא היה מקום, עד שאבי קרא לחתן ואמר לו לבוא ולזהות את האורחים שלו, כי יש יותר מדי מוזמנים ומעט מדי מקום וזה לא יכול להיות, אז החלו להקים את כל הצעירים מהכדורגל, לא נעים אבל יותר לא נעים זה להשאיר את הקרואים בעמידה, היתה לי דווקא חתונה יפה, חבל שהנישואין לא היו יפים. אגב זה היה חתן שמצא חן בעיני אמי והורי הכריחו אותי להנשא לו, לא היתה לי ברירה. מה לעשות.

eagl8

New member
פאשריקה - בקשר לבית שאלתיאל

צחתקתי כל-כך כשקראתי את תגובתך, כי כמעט כל פעם שאנחנו מקבלים איזו הזמנה לחתונה, אני מספרת לילדים על החתונות של פעם. ואחד הסיפורים שלי זה על איך שבחתונות (או שמחות אחרות) שהיו מתקיימות בבית שאלתיאל,היה מגיע כמו שאומרים כל העולם ואשתו. כל מי שהיה לך איזה פסיק הכירות איתו הגיע, ולא ביקשו ממך לאשר את השתתפותך.......(חה-חה) כולם משתתפים. ומי חשב אז על האוכל- העיקר ששמחנו ורקדנו תודה על תגובתך ושבת שלום

למעלה