אהלן!

אהלן!

לגמרי במקרה נתקלתי בפורום הזה ובנושא המדהים הזה!
מפליא אותי שלא שמעתי על התופעה בעבר
בכל מקרה, יש לי שאלה. לפני שנה וחצי בערך קרה לי משהו שראיתי שאתם מזכירים אותו הרבה, ויש לי שאלה לגביו. אני זוכר שנרדמתי בסביבות 4 וחצי לפנות בוקר. חצי שעה אחרי שנרדמתי התעוררתי כי אבא שלי קם לעבודה ועשה רעש... בכל מקרה, נרדמתי שוב ולאחר כחצי שעה התעוררתי מתוך סיוט שאני זוכר עד היום (ואני בדרך כלל לא זוכר אף חלום שלי). התעוררתי לתוך שיתוק שינה. אני זוכר שהייתי ער, כל הגוף שלי היה משותק (מין הרגשה של נמלים, כמו שהרגל נרדמת, אבל כל הגוף), כשאני נמצא בתוך השיתוק, פתאום אני שומע צעדים עולים במדרגות בבית שלי, לכיוון החדר שלי. ואז אני רואה ילד קטן
נכנס לי לחדר. הוא בא אליי ואמר לי משהו כמו "בוא איתי" או משהו כזה, ואז הכל נהיה לבן, יצאתי מהשיתוק וראיתי שאני עם הפנים לקיר, ככה שלא יכלתי לראות את הכניסה של החדר ואת הילד. אחרי שבוע בדיוק קרה לי אותו דבר שוב, גם הפעם מתוך סיוט, אבל הפעם לא ראיתי כלום ופשוט חזרתי לישון אחרי שהשיתוק עבר. אני מכיר את התופעה, ככה שאני לא צריך הסבר על שיתוק שינה, השאלה שלי היא בנוגע למה שראיתי. זה היה חלום? הזיה? חלום צלול? מה זה היה בעצם? כי למעשה אני הייתי ער, אני שמעתי את הצלילים וראיתי את הילד, זה לא הרגיש כמו חלום "רגיל". מצד שני, לא יכול להיות שראיתי את הילד, כי הפנים שלי היו לקיר...

Roy1232

New member
חלום

או שזו הייתה התעוררות שווא, או שהתעוררת לשיתוק ומייד חזרת לחלום. בכל מקרה הילד הוא רק חלום, לא הזייה ובטח שלא חלום צלול - כי לא ידעת שאתה חולם.

Bluescale

New member
שלבי התעוררות מסיוט:

1. OVER התרגשות מביאה לידי התעוררות באמצע מחזור שינה שיכול להוביל להתעוררות לתוך מצב השיתוק, זה נורמאלי לחלוטין. היית בשיתוק הזה ברגע שיצאת מהסיוט שהיה לך ולאחר מכן = רוב הסיכויים = זה לא היה חלום כי ברגע שאתה במצב של שיתוק ומודע לכך שתה שוכב במיטה ו"מרגיש" את זה אזי אתה כבר לא חולם כי כל החושים שלך חוץ משמיעה וראייה כבר נמצאים במצב המציאות. בנוסף, הילד והדימויים שראית נקראים HI =hypnogic imagery וכמובן היציאה הסופית מהמצב הייתה לא הרבה זמן אחרי זה.

תודה לכם!

עוד שאלה קטנה: יכולתי להיעזר במצב הזה ולנצל אותו כדי לחלום חלום צלול אח"כ? או שזה לא אותו שיתוק כמו ב-wild?

YossiF22

New member
שמע..

עדיף תקרא את האתר שיש פה בצד שמאל שרשום שם :"לאתר החלומות הצלולים של אלון ברמן" בהצלחה.

Bluescale

New member
אני חושב שזה היה פחות

עוזר מכיוון שמדובר בשלבי התעוררות ולא שלבי הירדמות. אבל בכל מקרה מדובר בניסוי ותהייה אז תנסה ותתהא. אגב, תעדכן אותנו איך הלך לך עם זה?

אמממממ זאת תהיה בעיה לנסות....

כי אני אצטרך לחכות שיהיה לי סיוט, שאני יתעורר ממנו לתוך שיתוק שינה
עדיפות השיטות הרגילות, נראה לי. תגיד, איך זה יכול להיות שהתופעה (חלומות צלולים) לא זוכה לפירסום?
דיפדפתי אחורה בפורום וראיתי שיש עוד אנשים שנתקלו בזה רק כשהגיעו במקרה לפורום. ז'תומרת, איך שאנשים מתארים את זה, זה נשמע כמו חוויה מטורפת, זה פשוט לא הגיוני שרוב האנשים לא מכירים את זה. אגב, התחלתי כבר עם יומן החלומות שלי. זה נראה לי כל כך הזוי שאני פשוט חייב לבדוק אם זה נכון.

Bluescale

New member
אם אין יומן אז

פשוט אי אפשר לעקוב אחר השינויים שלנו בחיי החלום כגון עוגנים, סימנים וכמובן ניתוחי חלום. יומן חלומות מביא תועלת בוודאות בכל מקרה שהו.

בשבילי מספיק לזכור את החלומות

בעזרת השיטה הזאת אני זוכר לפחות 3 חלומות מפורטים כל בוקר בצורה מצויינת, עוגנים וניתוחי חלום לא מעניינים אותי.

למעלה