אהלן

אהלן

ממצב אנשים? אני נעמה משבט עמיצור כפר גנים מי שרוצה אני נמצאת במירק בכינוי [kfg]dardasit הייתם בהפגנה? אתם יוצאים למסע? נעמה

LordNor

New member
שלום עמיצורית

נעים להכריך.. ונחמד לשמוע שיש כאן מישהי משבט עמיצור.. הרבה זמן חלף מאז שדיברתי עם מישהו משבט עמיצור. ולא הייתי בהפגנה, לא מקובל עליי שבני עקיבא תעודד נוער להשתתף בהפנגה. אני מעדיף שלום עכשיו והקמת מדינה לערבים. אני נגד הפגנות כאלו, הן לא תורמות לנו כלום. מה דעתכם? ובעניין המסע, כבר עברתי את הגיל שבו אני אוכל להשתתף במסע. במידה ואת נוסעת אני מאחל לך מסע נעים.

היי

אני לא יוצאת למסע ההורים שלי לא מרשים המצב מסוכן... מאיפה אתה? ולפי דעתי אסור להחזיר לערבים שום שטחים ולא צריך לתת להם מדינה וצריך ללכת להפגנות!!!!!
נעמה

LordNor

New member
המצב הבטיחוני!

אני רואה שההורים שלך לא מרשים לך לצאת בגלל המצב הביטחוני ויש לי הרגשה שבני עקיבא תבטל לגמרי את המסע שהיא מתכננת במידה והמצב יחמיר. אל תתייאשי, יהיו עוד מסעות. ובעניין המדינה לערבים, אני חושב שמגיע להם מדינה משלהם, המדיניות שלנו בחיסולים ממש מדמה אותנו לנאצים ואף אחד לא רוצה בזה. תחשבי טוב שהערבים היו ראשונים כאן ואנחנו זה שסילקנו אותם. ההפגנות, לפי דעתי, לא תורמות דבר אלא רק לקריאות לממשלה לפעול כמו הנאצים. (אף אחד לא רוצה בזה!!!)

היי

אמרו לי שלא מבטלים את המסע ולא יהיו לי עוד מסעות אני כבר בחבריא ב´ ואין כ"כ... ולמחנה סירים אני לא יוכל לצאת כנראה כי בץת דודה שלי מתחתנת.... מאיפה אתה?

LordNor

New member
תשובה!!!

אני משבט יחיעם סניף כרמל חיפה!!! לא נורא, אפשר לצאת למחנה סיירים בכל עת. למשל, שהיה מחנה סיירים לא ידעתי עליו כלל, כי לא יידעו אותי. ורק ברגע האחרון ידעתי על זה וזה כבר היה מאוחר. אז מה עשיתי?, חיכתי לשנה הבאה וביקשתי להצטרף ומה הפלא, הסכימו לצרף אותי. תמיד אפשר לנסות לבקש. אל תתייאשי כמו שאמרתי. ובהצלחה.

תגיד לי רפי,

אתה דתי? אז איך אתה יכול לומר כזה דבר "הערבים היו פה קודם וצריך לתת להם מדינה"?!?! - דבר ראשון, קצת היסטוריה בבקשה. תלמד על התקופה הערבית הקדומה. דבר שני, זו הארץ שהקב"ה הנחיל לנו. ואת הארץ הזאת אתה רוצה לתת למישהו אחר? בגלל זה אני שואל אם אתה דתי.

FullTimeSpirit

New member
ודעתי...

ה´ עימכם... אינ מקווה שלא איכפת לכם שגם אני מתערב. אני לא מבין מה הקשר בין מדיניות החיסולים לנאצים. ני גם לא חושב שצריך לתת להם כאן מדינה כי זאת הארץ שלנו(לא אליבא דיוסי שריד שאינו מאמין בתורה ולכן הם באמת היו כאן לפנינו לשיטתו אבל אנחנו מאמינים שהארץ הובטחה לאברהם אבינו ולזרעו ע"י הקב"ה)

LordNor

New member
אני נוטה קצת להסכים איתך..

אני חושב שצריך להשאיר לערבים חלק מהשטחים שכעת הם נמצאים ולא להיכנס ולצאת כמה פעמיים. התסבוכת שאנחנו נקלעים אליה נובעת מכך שאנחנו נכנסים לשטחים אלו ויוצאים כמה פעמיים. וכן אני דתי, ולי יש דעה אחרת לגבי הקיום של הערבים במדינה.

FullTimeSpirit

New member
שוב אתה צודק!

זה נכון. זה לא טוב שנכנסים ויוצאים כל הזמן. צריך להיכנס ולא לצאת! ו....דעה אחרת? מה הדעה? שהארץ לא הובטחה לאברהם?

LordNor

New member
הארץ כן הובטחה לאברהם!!!

כמו שכתוב בתורה שהובטחה לאברהם ארץ זבת חלב ודבש... וכן אנחנו באנו לארץ הזאת.. וגירשנו את העמים שישבו שם.. כמו שאמר ונתתי לכם את הארץ הזאת. כלומר לפני זה ישבו שם עמים אחרים. לא לשכוח!!! ואם הבטיחו לנו את הארץ הזאת אז היא שייכת לנו!!! בקשר לדעה שלי, חפש בהודעות האחרות.. וודאי תמצא את הדעה שלי שם!!!

FullTimeSpirit

New member
אמנם כן,

ישבו פה עמים אחרים, אבל הקב"ה שהוא אדון כל הארץ החליט לתת אותה לנו, והוא מחליט, לא הם.

אז רפי - אם אתה מאמין בקב"ה, בתורה,

אז איך אתה חושב ככה? תקרא גם את זה: http://www.maale.org.il/ask/show.asp?id=4628

LordNor

New member
מעניין מאוד!!!

לפי מה שקראתי בלינק שנתת לי.. הגעתי למסקנה שלא תמיד חייבים להתבסס על תשובת רב מסויים שלא מכירים.. לפי דעתי, הארץ הזאת זה המקום שהקב"ה הבטיח לנו.. ויש לנו את המילה שלו בתורה. הקב"ה גם אמר שייתן לנו את הארץ שבו יושבים עמים אחרים. מכאן אני מגיע למסקנה שישבו לפנינו עמים אחרים. אני גם מסכים עם זאת שלערבים יהיה מדינה בשטחים שהם נמצאים כעת. אך אני מתנגד לכך שהם ידרשו עוד אחוזים בשטחים!!!

אתה סותר את עצמך במפורש...

גם אם היו פה עמים אחרים, הקב"ה הביא אותה לנו.. אז איך אתה רוצה לתת מדינה לעם אחר כשהקב"ה הביא אותה לנו? דרך אגב, יש חוברת קטנה וכחולה משנת תשנ"ו, שמסבירה קצת על השקפת בנ"ע בעניין א"י. תוכל למצוא זאת גם בחוקת התנועה. ואיך לומר - זה לא בדיוק בדיעות שלך... משהו אצלך קצת.. טוב, לא אתחיל עם זה.

FullTimeSpirit

New member
זהירות!

לשמור על הדיון בצורה עניינית, בלי משפטים מיותרים בעלי נימה אישית פוגעת!

TAZ!

New member
אההמ...

באמת? הערבים היו כאן ראשונים ואנחנו סילקנו אותם? לא נראה לי. לפני כ-2000 שנה, לפני שהוגלנו מארצנו, חי עם ישראל כאן בארץ ישראל, שהובטחה לנו ע"י בורא עולם. באיזשהו שלב, לצערנו, נגזרה עלינו הגלות שב"ה נמצאת כרגע לקראת סיום. במשך 2000 שנות הגלות האלה עברו וחיו על אדמת ארצנו הרבה עמים ושלטו בה הרבה שלטונות אבל עדיין זה לא מפקיע את זכותינו על הארץ הזאת. נכון, הפלסטינים היו כאן כששבנו לארצנו מן הגלות ואנחנו כביכול ´גירשנו´ אותם, אבל זה בגלל שזוהי הארץ שלנו ואנחו היינו כאן הרבה לפניהם, מה גם שבמשך 2000 שנה מעולם לא הייתה כאן מדינה פלסטינית, או כל מדינה אחרת, לפני שאנחנו הקמנו כאן את מדינתנו. אז נכון, סילקנו מכאן את הפלסטינים, אבל סילקנו אותם מהארץ שלנו, ואני מניח שאתה מכיר את המשל על האדם שנסע לחו"ל וכששב מצא שמישהו אחר גר בביתו. תחשוב על זה.

למעלה