אהלן

אהלן

זמן רב לא ביקרתי כאן (לצערי לא מצאתי טעם), ובכל זאת- יתכן ובחירות בפתח. מחדלי מבצע לבנון, מהם מי שבקיא לא הופתע ממש (מה נקרא- הכתובת היתה על הקיר), הביאו אותנו למצב בו כולנו צמאי דם. שאלה ששאלתי בעבר וכעת נדמה שרלוונטית מתמיד: כיצד נערכים לבחירות הבאות? מתי ואיך יערכו הבחירות הפנימיות? מי הם המועמדים (או איך מעמידים את המועמד הראוי ביותר שלנו? ללא ספק- אם פאר ויסנר, שאיני מצליח להבין מי הוא, מניין צץ (הוא אינו מוכר ומקובל ב"אג'נדה" הירוקה בארץ), מה עשה באמת למען נושאינו, ועד כמה הוא מבין את מורכבות התחום, הוא המועמד "שלנו" (כ"כ איני מצליח להבין מי קבע אותו כמועמד, ומול מי בתוך המפלגה) ככל הנראה מצבנו לא טוב!). לפני מס' חודשים הובטח (בין היתר ע"י ראשי המפלגה) למסד מוסדות מפלגתיים, ומהם לצאת בסיכומו של דבר (או למעשה בתחילתו), בבחירות פנימיות. כיום עומדים בראש המפלגה אנשים אשר אני ועמיתים רבים נוספים הקרובים מאוד לתחום לא מכירים (מדובר כמובן על הכרת פועלם!). יתכן ואנשים אלו אכן ראויים ואני טועה- קדימה הפועל! צאו מת"א והוכיחו עצמכם. בעיותיה של ת"א זעירות ופשוטות ביחס לבעיות שמחוצה לה. מתי יערכו הבחירות הפנימיות? לחילופין- מתי כנס הפעילים הקרוב, בו נוכל סוף סוף לשמוע את משנתו של פאר, לשאלו שאלות ולהחליט האם הוא איתנו או נגדנו? החשיפה היחידה לה זכיתי עד כה, היתה האירוח המביש והמביך של הבחור כאן בתפוז! ...מיותר לציין שאיני מת"א ואיני מכיר אותה. דרור, האם אתה יודע? אתה מצוי ברשימת הירוקים (מס' 6?) לכנסת כמדומני. אם לא, את מי ניתן לשאול בעניין? המון תודה

אפשר להתחיל את ההכנה לבחירות

על ידי כתיבת סעיפים שאנחנו חושבים שצריכים להיות במצע. אפשר גם להציע שינויים במצע הקיים. הנה כמה נושאים שאני מעלה שוב ושוב ואף פעם לא מקבל עליהם תשובה רצינית: 1) מינים פולשים. 2) הכנה למצב חירום נדל"ני- אמנם ניסיתי בעבר להשיג תגובה כלשהי מהמפלגה לגבי הכנה להתכנסות (שלטוב ולרע תכנס כנראה להקפאה לכמה שנים לפחות), אבל המלחמה בלבנון הוכיחה שיש עוד אירועים כאלה- ראה מקרה עיר האוהלים של גאידמק בחוף ניצנים. 3) איכות סביבה לעומת שמירת טבע- מה קודם למה? 4) צמצום שטחי החניה בתל אביב יפו ובשאר הערים כדי להפוך את השימוש ברכב פרטי לבלתי כדאי. 5) הפסקת ההשתוללות של קק"ל.

ואם כבר איכות סביבה עירונית

דרושה גם חקיקה שתקבע איפה מותר להכניס כלבים ואיפה אסור, במיוחד בפארקים, טיילות, ושבילי אופניים. ישנן שתי בעיות עיקריות עם כלבים: 1) הם מחרבנים על הדשאים, כך שאי אפשר ללכת על מדשאות יחף מחשש להפתעה לא נעימה. 2) אני לא יודע מה אתכם, אבל אני ממש לא אוהב שרוטויילר רואה אותי רוכב על האופניים שלי ומתחיל לרדוף אחרי תוך כדי נביחות. אז כדאי לעשות כמו בגינת דיזנגוף בתל אביב- יש שטח לכלבים, ושטח לבני אדם. בניגוד למה שקורה באותה גינה, כדאי גם לקנוס מי שמכניס כלבים לשטח של בני האדם.

ראנטה

New member
תגובה לגבי עיניין הכלבים

שלום, כאוהבת חיות מושבעת ומתנדבת פעילה אני אכן מסכימה כי יש לקנוס אדם שאינו אוף את צואת כלבו אולם כמו בפארק הירקון יש כיום מתקנים עם שקיות נשלפות וראיתי הרבה אנשים עם מודעות שמרימים את צואת כלבם. אני מציעה לך להעיר לאותם אנשים שלא עושים כך ולהציע להם לקשור שקית לרצועת הכלב. לגבי נביחות הכלבים אכן זה לא תמיד נעים אבל תאמין לי שיש הרבה דברים גרועים מכך כמו לרכב באופניים בשבילי פארק הירקון ולשמוע את רחש הזרמת הביוב המטורפת לירקון, כמו כן לראות לוטרות (או שזה חתול שעבר מוטציה עקב הזיהום) נלחמות על חייהם למרגלות הירקון. וזה לא בידיון, אני נמצאת שם כמעט כל ערב. יעל

בקשר לירקון ולכלבים.

ברגע שמשחררים כלב אין שליטה איפה יחרבן, ולכן הנחת היסוד צריכה להיות שאם ישחררו כלבים בפארק הצואה שלהם לא תיאסף. יש דברים יותר גרועים- נכון. זו לא סיבה לא למנוע את המטרד המסוים הזה. ולגבי הלוטרה או העכבר שעבר מוטציה- זוהי נוטריה, מין פולש שראוי לחסל בהקדם.

למעלה